Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 25 Jun 2024 10:54:55 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Zoekwoordintentie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoordintentie/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoordintentie/#respond Mon, 31 Jul 2023 14:10:15 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoordintentie/ Zoekwoordintentie, ook wel bekend als zoekintentie, verwijst naar de bedoeling of het doel achter de zoekopdracht die een gebruiker invoert in een zoekmachine. Het is de intentie van de gebruiker om specifieke informatie, een bepaald product, een dienst of een bepaalde actie te vinden.

De betekenis en impact van zoekwoordintentie

Zoekwoordintentie kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

  1. Informatieve intentie: Hierbij is de gebruiker op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld: “Hoe maak je een appeltaart?” De intentie is om instructies of advies te vinden.
  2. Navigatie-intentie: In dit geval wil de gebruiker naar een specifieke website of webpagina navigeren. Bijvoorbeeld: “Facebook inlogpagina”. De intentie is om direct naar een specifieke bestemming te gaan.
  3. Transactionele intentie: Hierbij heeft de gebruiker de intentie om een aankoop te doen of een specifieke actie uit te voeren. Bijvoorbeeld: “Koop schoenen online” of “Download de nieuwste film”. De intentie is om een transactie of actie te voltooien.
  4. Commerciële intentie: Dit verwijst naar gebruikers die geïnteresseerd zijn in het vergelijken van producten of prijzen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Bijvoorbeeld: “Beste laptops onder €1000”. De intentie is om producten te vergelijken en een aankoopbeslissing te nemen.

Het begrijpen van de zoekwoordintentie is belangrijk voor website-eigenaren en marketeers, omdat het hen helpt om relevante content te maken die aansluit op de behoeften en verwachtingen van de gebruikers. Door de intentie achter de zoekopdracht te begrijpen, kunnen ze hun websites optimaliseren om gebruikers beter van dienst te zijn en hun doelen te bereiken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoordintentie/feed/ 0
Zero Click Search https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zero-click-search/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zero-click-search/#respond Wed, 15 Dec 2021 12:09:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zero-click-search/ Onder adverteerders en marketeers is de term Zero Click Search steeds bekender aan het worden. Zero Click Searches gaan over de zoekopdrachten waarbij het antwoord door Google zelf wordt gegeven. Zodra het antwoord gegeven is voelt de gebruiker minder snel de behoefte meer om een website te bezoeken. Dit creëert grotere macht voor Google, maar minder bezoekers voor website-eigenaren. Dankzij Zero Click Searches wordt het percentage bezoekers van organische zoekresultaten steeds kleiner.  

Zero Click Searches komen vooral voor bij “waar ligt…” of “wie is…” vragen. Als een gebruiker zoekt naar een antwoord op een vraag in de zoekmachine wordt er vaak door Google zelf al een antwoord gegeven. Dit is vooral in de Engelstalige zoekmachines van Google, maar ook steeds meer in de Nederlandstalige versie. 

H2: De Slachtoffers van Zero Click Searches 

De vier meest voorkomende Zero Click Searches zijn: 

  • 1-antwoordvragen: Zoals wie, wat, waar, wanneer en hoe vragen 
  • Rekenmachines: Zoals van kilogram naar pounds, euro naar dollars en kilometer naar miles 
  • Woordenboek: Definities van een term of wat iets is 
  • Navigatie: Via Google Maps waar alle vervoersmogelijkheden voorgesteld worden 

Het grootste probleem van Zero Click Search zit bij websites die antwoord geven op dit soort vragen. Hierbij kun je denken aan woordenboek websites die als gevolg aanzienlijk minder bezoekers krijgen. Minder bezoekers leidt logischerwijs naar minder inkomsten. Ook al bieden deze websites vaak geen producten aan, ontvangen ze wel inkomsten uit advertenties.  

Het beste advies wat wordt gegeven om de toename van Zero Click Searches bij te blijven is: blijven opletten. Het internet veranderd constant en het zoekgedrag van gebruikers ook. Probeer zo goed mogelijk te letten op deze veranderingen om niet achter te blijven. Voeg nieuwe content toe die de bezoeker prikkelt. Hierdoor creëer je meer waarde aan je website en zal je sneller winnen dan een Zero Click Search. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zero-click-search/feed/ 0
Zoekwoorddichtheid https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoorddichtheid/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoorddichtheid/#respond Fri, 18 Sep 2020 05:55:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoorddichtheid/ Zoekwoorddichtheid, ook wel keyword density genoemd, is het aantal keer dat een zoekwoord voorkomt in een tekst in verhouding met het totaal aantal woorden in procenten. Tijdens het inrichten van een pagina is het belangrijk een goede websitestructuur te hebben om beter geïndexeerd te worden door zoekmachinebots. Daarnaast is het gebruiken van keywords ook van belang voor je vindbaarheid. Om erachter te komen of je website zoekmachine geoptimaliseerd is kan je kijken naar de zoekwoorddichtheid van je website. Stel dat je in een tekst van 500 woorden 10 keer een zoekwoord voorkomt is de zoekwoorddichtheid:

( 10 : 500 ) x 100% = 2%.

Verwerken van keywords

Het gebruiken van zoekwoorden is noodzakelijk voor je zoekmachine optimalisatie, maar te veel zoekwoorden mag niet. Onnatuurlijk taalgebruik wordt gestraft door Google, dus een tekst moet goed leesbaar zijn voor zowel de gebruiker als zoekmachine bots en crawlers van Google. Over het algemeen is een zoekwoorddichtheid tussen 1% en 3% goed, maar er zijn een aantal tips om keywords slim te verwerken zodat ze meer opleveren:

  • Zet de keyword in de H1 en H2
  • Gebruik de keyword in de eerste en laatste zin pagina
  • Je keyword is het hoofdonderwerp van de tekst
  • Verwerk de keyword op natuurlijke wijze in de tekst
  • Gebruik synoniemen van de keyword (dit helpt Google)

Zelf keyword density meten

Je kan helaas niet de zoekwoorddichtheid meten in een Word document. Dit doe je op de pagina zelf omdat niet alleen de tekst meetelt. De complete inhoud van de pagina waarop de tekst staat is belangrijk. De tekst in de footer, het menu, in de kantlijn en in andere onderdelen van de pagina vallen binnen de zoekwoorddichtheid. Gelukkig zijn er verschillende tools om de dichtheid te meten van je zoekwoorden:

  • SEOBook toolbar
  • Keyword density checker
]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekwoorddichtheid/feed/ 0
Zoekvolume https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekvolume/ Fri, 18 Sep 2020 05:48:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekvolume/ Het zoekvolume geeft weer hoeveel zoekopdrachten er zijn van een specifieke zoekterm of zoekwoord. Dit kan weergegeven worden in tijdvakken van bijvoorbeeld een week of maand. Het zoekvolume kan worden gebruikt in adverteren en optimalisatie in de zoekmachine. Wanneer er veel gezocht wordt op een keyword zijn de advertentiekosten vaak hoger. Andersom geldt dus ook dat keywords met een lager zoekvolume minder duur zijn om mee te adverteren. Daarom is het belangrijk een mix te gebruiken van zoekwoorden met een hoog en lager zoekvolume om vindbaar te zijn voor gebruikers met een brede en specifieke zoekopdracht.

Longtail of short-tail keyword

Je kan kiezen om een breed (short-tail) of specifiek (longtail) zoekwoord te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Short-tail – schoenen
  • Longtail – zwarte dames sneakers in Breda

Gebruikers die zoeken op ‘schoenen’ hebben geen specifiek product voor ogen. De kans dat een gebruiker overgaat tot conversie ligt hier lager omdat er veel concurrentie is op dit zoekwoord. Wanneer een gebruiker zoekt op ‘zwarte dames sneakers in Breda’ komen ze sneller terecht bij wat ze zoeken en is de kans op conversie hoger. Met brede zoekwoorden kan je gebruikers binnenhalen die niet specifiek de term invoeren van wat je verkoopt. Zorg ervoor dat je geen zoekwoorden gebruikt die te ver weg liggen van wat je adverteert, anders verlies je veel klanten. Hierdoor ligt het ‘bouncepercentage’ te hoog en geef je onnodig geld uit aan advertentiekosten.

Zoekvolume per onderneming

Als je een kleinere onderneming hebt is het verstandiger om je te richten op Longtail zoekopdrachten. Door langere zoektermen met een lager zoekvolume te gebruiken spendeer je minder kosten aan adverteren en haal je in de meeste gevallen een hogere conversie. Gebruikers die met langere zoektermen zoeken zijn relevanter en doelgerichter. Om zo veel mogelijk potentiële klanten binnen te halen moet je de juiste balans tussen zoekvolume en conversie vinden die past bij jouw onderneming. Grotere ondernemingen hebben meer budget voor adverteren en kunnen daardoor hoger inzetten op short-tail zoekwoorden en een toppositie in Google.

]]>
Zetspiegel https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zetspiegel/ Tue, 01 Sep 2020 04:43:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zetspiegel/ Ook wel: zetbreedte

De zetspiegel is het bedrukte gedeelte van een pagina. De grootte hiervan wordt bepaald door de maat van het papier en de marges aan de randen van de pagina.

De verhouding tussen zetspiegel en witruimte van een bladzijde wordt ook wel bladspiegel genoemd en is medebepalend voor de uitstraling en leesbaarheid van een document en zijn tekst. Behalve de visuele uitstraling bepalen de zetspiegel en bladspiegel ook het aantal woorden per pagina en per tekstregel. De lengte van tekstregels wordt ook wel de zetbreedte genoemd.

Vooral bij bepaalde soorten drukwerk, zoals kranten, tijdschriften en brochures, wordt de zetspiegel meestal verdeeld in meerdere kolommen. Elke kolom krijgt hierbij een eigen zetspiegel. Om de beschikbare zetspiegel zo effectief mogelijk te gebruiken wordt vaak gebruik gemaakt van woordafbreking.

Als onderdelen van de pagina, zoals foto’s, zich uitstrekken tot buiten de zetspiegel (of zelfs tot aan de rand van de pagina) dan wordt dit aflopend genoemd. Ook kopteksten, voetteksten en paginanummers worden over het algemeen niet als onderdeel van de zetspiegel beschouwd.

]]>
Zachte conversie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zachte-conversie/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zachte-conversie/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:42:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zachte-conversie/ Ook wel: indirecte conversie of soft conversion

Zachte conversie is een vorm van conversie die niet direct tot extra omzet leidt. Denk aan abonneren op een e-mailnieuwsbrief of het aanvragen van een brochure. Deze indirecte conversie lead kan het bedrijf in tweede instantie alsnog resultaat opleveren, wanneer de potentiële klant naar aanleiding van deze nieuwsbrief, brochure of andere vorm van contact alsnog tot een aankoop overgaat.

Mogelijkheden creëren voor zachte conversie is een goede strategie voor een hoger rendement van de website. De drempel naar een zachte conversie is lager dan om direct tot de aankoop van een product of dienst over te gaan of een offerte aan te vragen. Waardevolle leads kunnen een goede doelgroep zijn voor direct marketing en acquisitie.

Soms wordt aan zachte conversies wel een waarde toegekend. Dit is dan een virtuele waarde, gebaseerd op de verwachte kans dat uit de zachte conversie alsnog omzet voort zal komen.

Het tegengestelde van een zachte conversie is een harde conversie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zachte-conversie/feed/ 0
Zichtlijn https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zichtlijn/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zichtlijn/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:42:05 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zichtlijn/ Zichtlijnen zijn erg belangrijk bij het bepalen van een goede inrichting van een winkel. Zichtlijnen hebben invloed op het gemak waarmee klanten de producten kunnen vinden die zij zoeken en helpen bij het sturen van de aandacht naar andere delen van het assortiment, waaronder aanbiedingen.

Binnen retail design bepalen zichtlijnen de indruk van de winkel, waar klanten als eerste hun oog op laten vallen en welke beslissingen zij binnen fracties van seconden nemen. Zichtlijnen kunnen helpen het aankoopgedrag te beïnvloeden. Dit begint al bij het maken van een vlekkenplan voor een nieuwe winkelindeling. Zichtlijnen kunnen ook zo worden ingericht dat klanten nieuwsgierig worden naar wat juist niet in één oogopslag te zien is.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zichtlijn/feed/ 0
Zoekmachine https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachine/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachine/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:57 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachine/ Ook wel: search engine

Een zoekmachine is een interactieve website die gebruikers in staat stelt om door middel van een zoekopdracht resultaten op het internet te vinden. Voor de meeste internetgebruikers vormt de zoekmachine het beginpunt in de zoektocht naar informatie op het wereldwijde web.

Zoekmachines als Google en Bing brengen met speciale programma’s (ook wel robots of spiders) continu het internet in kaart op zoek naar nieuwe informatie. Webpagina’s en hun content worden hierbij toegevoegd aan een database die ook wel index wordt genoemd, wat een soort register van het web oplevert. Zodra je een zoekopdracht invoert bij een zoekmachine, kijkt deze welke webpagina’s overeenkomen met of verwant zijn aan de ingevoerde zoekwoorden.

De kracht van de hedendaagse zoekmachines ligt in de kwaliteit van de zoekresultaten, die worden gerangschikt volgens complexe algoritmes. Hierin worden onder andere de kwaliteit en relevantie van teksten meegenomen, maar ook de mate waarin op het web wordt gelinkt naar een bepaalde pagina.

Bij zoekmachineoptimalisatie worden inspanningen verricht om beter gevonden te worden in zoekmachines. Adverteren in zoekmachines met behulp van gesponsorde zoekresultaten valt onder zoekmachinemarketing.

Een website die informatie en zoekmogelijkheden aanbiedt toegespitst op één onderwerp wordt een verticale zoekmachine genoemd.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachine/feed/ 0
Zoekmachinemarketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachinemarketing/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachinemarketing/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachinemarketing/ Ook wel: search engine marketing (SEM), search engine advertising (SEA) of search marketing

Zoekmachinemarketing is de marketing die alle vormen om te adverteren via zoekmachines beslaat. Zoekmachines als Google en Bing bieden bedrijven de mogelijkheid om tegen betaling gesponsorde tekstadvertenties toe te voegen aan zoekresultaten. Het bekendste programma voor search engine advertising (SEA) is Google Ads.

Hoewel het merendeel van de gebruikers van zoekmachines klikt op de ‘gewone’ zoekresultaten, is het adverteren via zoekmachines een interessant middel om in korte tijd extra bezoekers naar een website te trekken. Adverteerders kunnen zelf bepalen op welke woorden ze gevonden willen worden en betalen per doorklik op hun advertentie.

Verwant aan zoekmachinemarketing is zoekmachineoptimalisatie, het verbeteren van de positie van een website in de organische/redactionele zoekresultaten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachinemarketing/feed/ 0
Zoekmachineoptimalisatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachineoptimalisatie/ Tue, 01 Sep 2020 04:41:55 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/zoekmachineoptimalisatie/ Ook wel: search engine optimization (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie, of search engine optimization (SEO), is het verbeteren van de vindbaarheid van een website in de organische zoekresultatenZoekmachines zoals Google ontlenen hun populariteit aan de kwaliteit van deze organische resultaten, die worden gerangschikt op basis van complexe algoritmes.

De optimalisatie van een website voor zoekmachines kan onder meer bestaan uit het verbeteren van webteksten (het gebruik van de juiste keywords), het vergroten van het aantal externe links (linkbuilding) en het optimaliseren van de broncode van de website.

]]>