Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 07 May 2024 13:31:07 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false De xennials https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/de-xennials/ Tue, 10 Oct 2023 06:46:27 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/de-xennials/ Xennials is een term die wordt gebruikt om een specifieke generatie te beschrijven, geboren tussen het einde van de jaren 1970 en het begin van de jaren 1980, vaak in de periode tussen 1977 en 1983. Deze generatie bevindt zich ergens tussen de oudere millennials en de jongere generatie X. Xennials groeiden op in een tijdperk zonder internet en mobiele telefoons, maar zagen de opkomst van technologie in hun tienerjaren en vroege volwassenheid.

Het Xennials-tijdperk: Een generatie tussen analoge jeugd en digitale volwassenheid

Kenmerkend voor Xennials is hun vermogen om zowel een analoge jeugd als een digitale volwassenheid te ervaren. Ze herinneren zich nog hoe het was om buiten te spelen zonder smartphones en beleefden het internet tijdens zijn pioniersjaren. Xennials delen vaak gemeenschappelijke culturele referenties, zoals de opkomst van videobanden, walkmans en de eerste gameconsoles.

De term “Xennials” is ontstaan om de unieke ervaringen van deze generatie te beschrijven, die ergens tussen twee generaties in lijkt te vallen en daardoor een aparte identiteit heeft ontwikkeld.

]]>
XOps https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xops/ Mon, 04 Jul 2022 10:55:19 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xops/ XOps is een overkoepelende term voor IT functies zoals DataOps, MLOps, GitOps, CloudOps en BizDevOps. De laatstgenoemde IT functionaliteit staat ook wel bekend als DevOps 2.0 en is een benadering van softwareontwikkeling die ontwikkelaars, operationeel personeel en bedrijfsteams aanmoedigt om samen te werken. Efficiëntie in werkprocessen binnen een organisatie is de achterliggende gedachte hierbij. Door de toepassing van BizDevOps is een organisatie sneller in staat om software te ontwikkelen en kan het beter inspelen op de vraag van gebruikers waardoor de inkomsten gemaximaliseerd kunnen worden.

DataOps wordt ingezet om de cyclustijd van data-analyse projecten te verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit te verbeteren. MLOps is een toepassing dat gericht is op het maken, implementeren en onderhouden van machine learning-modellen. Ook dit is een overkoepelende term die een combinatie van verschillende methoden omvat. GitOps is gericht op het beheren van infrastructuur en applicatiesystemen met behulp van Git (open-source versiebeheersysteem).

CloudOps is een functionaliteit dat gericht is op het beheren van activiteiten waarbij IT-workloads of -services in de cloud worden geoptimaliseerd. Hoewel deze functionaliteit gericht is op het verbeteren van de toegankelijkheid en efficiëntie van clouddiensten zijn de XOps functionaliteiten voornamelijk gericht op de ontwikkeling en de beveiliging van de functionaliteiten. Netwerken en cloud activiteiten moeten effectief worden geïntegreerd om veilige en betrouwbare systemen voor workloads te bouwen.

]]>
X-as https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-as/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-as/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:43:22 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-as/ Ook wel: horizontale as

De x-as is de horizontale as van een kaart of grafiek. Samen met de verticale y-as is het mogelijk om coördinaten of overeenkomstige waarden uit te zetten.

In het geografische coördinatenstelsel komt de x-as overeen met de evenaar.

Bij een grafiek wordt de x-as meestal gebruikt voor onafhankelijke variabelen (zoals tijd), waartegen op de y-as de overeenkomstige afhankelijke variabelen (zoals omzet) worden uitgezet.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-as/feed/ 0
X-hoogte https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-hoogte/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-hoogte/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:43:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-hoogte/ Ook wel: x-height of ex

De typografische term x-hoogte slaat op de hoogte van de kleine letters, zonder stokken en staarten. De x-hoogte geeft aan hoe hoog de kleine letters van een lettertype zijn in verhouding tot de hoofdletters.

Het begrip verwijst naar de hoogte van de letter x. Deze komt in de meeste fonts overeen met de u, v, w, en z. De hoogte van de a, c, e, m, n, o, r en s wijken vanwege hun kromming vaak net iets af van de x-hoogte. Onderkastletters waarvan de kleine letter hoger is dan de x-hoogte worden stokletters of staartletters genoemd.

Hoge of lage x-hoogte?

In het algemeen geldt dat teksten in lettertypes met een relatief grootte x-hoogte het makkelijkst leesbaar zijn. Dergelijke lettertypes worden om die reden veel toegepast op borden die van een grote afstand gelezen moeten kunnen worden. Ook in kranten wordt veel gebruik gemaakt van lettertypes met een hoge x-hoogte, omdat daarbij met behoud van leesbaarheid meer tekst op één pagina afgedrukt kan worden.

Het nadeel van een hoge x-hoogte is dat hoofdletters en kleine letters minder makkelijk van elkaar te onderscheiden is en dat een tekst ‘zwarter’ overkomt. Dit kan er voor zorgen dat een tekst juist minder goed leesbaar wordt.

X-hoogte in webdesign

In webdesign wordt de x-hoogte aangeduid in de eenheid ex. Net als em kan deze eenheid worden gebruikt om de grootte van elementen vast te leggen aan de hand van de gekozen lettergrootte. Waar em overeenkomst met de gekozen grootte van letters in punten, komt ex overeen met de daaruit volgende x-hoogte.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-hoogte/feed/ 0
XML https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xml/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xml/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:43:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xml/ Ook wel: Extensible Markup Language

XML is een bestandsformaat dat is bedacht voor het uitwisselen van informatie tussen computers en/of applicaties. Net als bij HTML wordt bij XML informatie beschreven door tags, die de data op een hiërarchische wijze omsluiten en indelen. XML wordt bijvoorbeeld gebruikt voor RSS-feeds en zoekmachine-sitemaps.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/xml/feed/ 0
X-factor https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-factor/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-factor/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:22 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-factor/ Met de x-factor bedoelt men het hebben van één of meerdere eigenschappen die een ander niet heeft. De x-factor is bijvoorbeeld de kwaliteit die een zanger tot een ster maakt. De term is bekend geworden door talentenjachten op televisie, waaronder het gelijknamige programma X Factor.

Bij de x-factor gaat het meestal over personen. Dit hoeven geen echte sterren te zijn. Als we zeggen dat een manager de x-factor heeft, bedoelen we bijvoorbeeld dat hij beschikt over een serie competenties waardoor hij uitblinkt in leidinggeven. De x-factor kan ook slaan op een merk of bedrijf. Als een product of merk de x-factor ‘heeft’, komt dit meestal door de usp’s van het onderwerp.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/x-factor/feed/ 0