Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 13:00:03 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Verandermanagement https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/verandermanagement/ Wed, 03 Jan 2024 13:52:02 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/verandermanagement/ Verandermanagement is een cruciaal proces binnen organisaties om aan te passen, te groeien en te innoveren in een voortdurend veranderende zakelijke omgeving. Deze discipline is gericht op het effectief beheren en leiden van organisatorische transformaties om de doelstellingen en strategieën van een onderneming te realiseren. Het omvat het begrijpen, plannen en uitvoeren van veranderingen, waarbij rekening wordt gehouden met de impact op mensen, processen, structuren en cultuur.

De kernprincipes van verandermanagement

Verandermanagement begint met het identificeren van de behoefte aan verandering, het vaststellen van duidelijke doelstellingen en het communiceren van de visie aan alle belanghebbenden. Vervolgens is het van essentieel belang om draagvlak te creëren, weerstand te beheren en medewerkers te betrekken bij het veranderingsproces. Daarna volgt de implementatie van veranderingen, waarbij de voortgang wordt bewaakt en bijgestuurd.

Effectief verandermanagement vereist leiderschap, communicatievaardigheden en de capaciteit om flexibel te zijn in het aanpakken van onverwachte obstakels. Het is een cyclisch proces waarbij leren en aanpassing cruciaal zijn voor duurzaam succes in een steeds veranderende zakelijke wereld.

]]>
Verslaglegging https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/verslaglegging/ Tue, 02 Jan 2024 11:51:34 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/verslaglegging/ Verslaglegging, een belangrijk onderdeel van documentatie, speelt een essentiële rol in verschillende domeinen, zoals bedrijfsleven, gezondheidszorg, onderwijs en onderzoek. Het vormt de basis voor het vastleggen en communiceren van informatie en gebeurtenissen.

Verslaglegging: Wat is het?

Verslaglegging verwijst naar het proces waarin informatie, feiten, gebeurtenissen of resultaten worden vastgelegd in een gestructureerd document of rapport. Het doel ervan is om een nauwkeurige, tijdige en begrijpelijke registratie te bieden die toegankelijk is voor belanghebbenden. In bedrijfsomgevingen helpt verslaglegging bij het bijhouden van financiële gegevens en besluitvorming. In de gezondheidszorg worden patiëntendossiers bijgehouden voor diagnose en behandeling. Onderzoekers documenteren hun bevindingen en leraren houden de voortgang van studenten bij.

Verslaglegging vereist helderheid, objectiviteit en nauwkeurigheid om de integriteit van de informatie te waarborgen. Effectieve verslaglegging draagt bij aan transparantie, compliance en het nemen van geïnformeerde beslissingen in verschillende disciplines. Het is een onmisbaar instrument voor het vastleggen en bewaren van kritische gegevens en gebeurtenissen in de geschiedenis en evolutie van organisaties en individuen.

]]>
Vennootschapsbelasting https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vennootschapsbelasting/ Tue, 02 Jan 2024 11:40:22 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vennootschapsbelasting/ Vennootschapsbelasting is een directe belasting die wordt geheven op de winst van vennootschappen en rechtspersonen in Nederland. Het is een belangrijk onderdeel van het fiscale stelsel en speelt een cruciale rol in de financiële planning van bedrijven.

Vennootschapsbelasting in detail

De vennootschapsbelasting is van toepassing op de belastbare winst die een onderneming in een bepaald boekjaar heeft behaald. Het tarief van deze belasting kan variëren afhankelijk van de hoogte van de winst. Het doel van de vennootschapsbelasting is tweeledig: ten eerste, het voorziet in de financiering van overheidsuitgaven, zoals infrastructuur en openbare diensten en ten tweede, het bevordert eerlijke concurrentie en transparantie binnen de zakelijke sector.

Bedrijven zijn verplicht om jaarlijks aangifte te doen en vennootschapsbelasting te betalen over hun winst, na aftrek van bepaalde kosten en fiscale faciliteiten. Deze belasting draagt bij aan de economische stabiliteit en groei van het land en is van groot belang voor zowel de overheid als ondernemingen, omdat het de basis legt voor de financiering van publieke voorzieningen en het waarborgen van een eerlijke fiscale lastenverdeling.

]]>
Vermogen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vermogen/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vermogen/#respond Tue, 02 Jan 2024 11:38:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vermogen/ Het begrip ‘vermogen’ is een veelzijdige term die in verschillende contexten wordt gebruikt en een cruciale rol speelt in zowel de financiële wereld als in de fysica. Dit begrip verwijst naar de capaciteit of het vermogen van een individu, bedrijf of object om iets te doen, te produceren of te beïnvloeden. Het is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: financieel vermogen en fysiek vermogen.

Financieel vermogen

Financieel vermogen verwijst naar de rijkdom en financiële middelen die een persoon, organisatie of land bezit. Het omvat zaken als geld, onroerend goed, investeringen en andere activa. Dit vermogen stelt individuen en bedrijven in staat om te investeren, te consumeren en financiële doelen te bereiken.

Fysiek vermogen

Aan de andere kant verwijst fysiek vermogen naar de bekwaamheid van een object of een systeem om arbeid te verrichten, energie te genereren of een taak uit te voeren. Dit kan betrekking hebben op machines, apparaten en menselijke prestaties in verschillende contexten, zoals sport, industrie en wetenschap.

In beide contexten is vermogen belangrijk om doelstellingen te bereiken en te gedijen in een steeds veranderende wereld. Het begrijpen en beheren van vermogen is belangrijk voor financieel succes en efficiëntie in verschillende disciplines.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vermogen/feed/ 0
VOF https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vof/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vof/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:13:49 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vof/ Een VOF, of Vennootschap Onder Firma, is een veel voorkomende rechtsvorm voor ondernemingen in Nederland. Het is een samenwerkingsverband tussen twee of meer personen, ook wel vennoten genoemd, die gezamenlijk een bedrijf runnen. In een VOF brengen de vennoten hun kapitaal, arbeid en kennis in om winst te genereren. Deze winst wordt onderling verdeeld volgens de overeengekomen afspraken, meestal op basis van de inbreng van elke vennoot.

Kenmerken en voordelen van een VOF

Een belangrijk kenmerk van een VOF is dat deze niet als rechtspersoon wordt beschouwd, wat betekent dat de vennoten persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de onderneming. Dit houdt in dat hun privévermogen op het spel staat. Een VOF wordt vaak gekozen vanwege de eenvoudige oprichting en de flexibiliteit in de afspraken tussen de vennoten. Het is echter belangrijk om goede schriftelijke overeenkomsten op te stellen om mogelijke conflicten in de toekomst te voorkomen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vof/feed/ 0
Voice Search https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/#respond Mon, 09 Oct 2023 14:17:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/ Voice Search, of spraakgestuurde zoekopdrachten, verwijst naar het gebruik van gesproken taal om online informatie te zoeken via apparaten zoals smartphones, slimme speakers en computers. In plaats van traditionele tekstuele zoekopdrachten in een zoekmachine in te voeren, kunnen gebruikers eenvoudigweg gesproken vragen stellen aan hun apparaat. Dit proces maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie om de gesproken woorden om te zetten in tekst en vervolgens de zoekopdracht uit te voeren.

De revolutie van Voice Search

Voice Search heeft de manier waarop mensen toegang krijgen tot informatie en digitale assistenten gebruiken aanzienlijk veranderd. Het biedt gebruikers meer natuurlijke en intuïtieve interacties met hun apparaten en heeft geleid tot de opkomst van virtuele assistenten zoals Siri, Google Assistant en Amazon’s Alexa. Deze technologie wordt vaak gebruikt voor taken zoals het opvragen van weersvoorspellingen, het stellen van algemene vragen, het zoeken naar lokale bedrijven en het uitvoeren van eenvoudige taken, waardoor het dagelijkse leven handiger wordt. Voice Search blijft evolueren en heeft invloed op de manier waarop bedrijven hun online aanwezigheid optimaliseren om te voldoen aan de veranderende zoekgedrag van gebruikers. Het belang ervan in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) groeit gestaag, aangezien bedrijven zich aanpassen aan deze nieuwe zoekmethode.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/feed/ 0
Variant (GA4 metric) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/variant-ga4-metric/ Wed, 13 Sep 2023 11:18:50 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/variant-ga4-metric/ In Google Analytics 4 (GA4), staat het woord “variant” meestal voor een specifieke versie of iteratie van een gebeurtenis of gebeurtenisreeks die wordt gebruikt voor A/B-testen, experimenten of vergelijkbare analyses. Een variant vertegenwoordigt een van de verschillende versies of variaties van een element dat wordt getest om te bepalen welke versie het beste presteert in termen van gebruikersgedrag, conversies of andere metrische gegevens.

Voorbeeld van een variant in GA4 Metrics

Bijvoorbeeld, als je een A/B-test uitvoert om de effectiviteit van twee verschillende paginalay-outs te meten, zou je één versie als de “originele” versie beschouwen en de andere als een “variant”. Je zou vervolgens de prestatie van de variant vergelijken met die van de originele versie om te bepalen welke lay-out de gewenste resultaten oplevert. In dit geval zou “variant” verwijzen naar de alternatieve pagina-indeling die wordt getest.

]]>
Videomarketeer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:47:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ Een videomarketeer is iemand die zich bezighoudt met het creëren, plannen en uitvoeren van video-marketingcampagnes. Dit kan zowel online als offline zijn. De taak van een videomarketeer is om de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep door middel van video. Dit kan variëren van het maken van een bedrijfsvideo om het merk te versterken, tot het creëren van een video voor social media. Een videomarketeer werkt vaak samen met andere afdelingen binnen een bedrijf, zoals marketing, sales en productie, om de video-marketingstrategie te bepalen en deze vervolgens uit te voeren. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van een concept, het schrijven van een script, het regisseren van de video en het bewerken van de opnames.

Het uitgangspunt van een videomarketeer

Daarnaast analyseert een videomarketeer ook de prestaties van de video’s, zoals het aantal views, de duur van de weergave en de interactie van de kijkers. Op basis hiervan kan worden bijgesteld en geoptimaliseerd. In een tijdperk waarin video een steeds belangrijkere rol speelt in de communicatie, wordt de rol van een videomarketeer steeds belangrijker. Deze expert is in staat om met video de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep en zo bij te dragen aan de groei van een bedrijf.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/feed/ 0
Virtueel Leiderschap https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/virtueel-leiderschap/ Tue, 07 Jun 2022 12:55:24 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/virtueel-leiderschap/ De betekenis van de term virtueel leiderschap is het leidinggeven op afstand. De leidinggevende moet hierbij een team aansturen waarbij er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de digitale communicatiemogelijkheden. Aan virtueel leiderschap worden hele andere eisen gesteld dan bij fysiek leiderschap het geval is. Eigenschappen als charisma, overredingskracht en een natuurlijk overwicht zijn bij virtueel leiderschap veel minder van belang. Verbindend leiderschap vormt de basis voor virtueel leiderschap. De mensen moeten intrinsiek gemotiveerd worden om een bijdrage te leveren aan een groter geheel wat hun individuele belangen overstijgt. Bij virtueel leiderschap draait het vooral om organiseren en inspireren en veel minder om het controleren en sturen. In dit geval vormt verbinden het centrale thema. Het is de kunst om menselijke energie los te maken, te richten en te bundelen door als leider het voorbeeld te geven en te laten zien dat hij of zij dingen voor elkaar krijgt.  

]]>
Voice of the customer (VoC) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-of-the-customer-voc/ Wed, 15 Dec 2021 11:58:02 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-of-the-customer-voc/ Ook wel: klantwens 

De term voice of the customer (VoC) heeft betrekking op de technieken die worden toegepast om de mening van de doelgroep in beeld te brengen. Klantgerichte organisaties hechten veel aandacht aan de voice of the customer om hierop op de meest effectieve manier op te acteren. Dit is de reden dat de voice of the customer vaak ook wel “klantwens” genoemd wordt.

De term klantwens is echter wel een algemeen begrip van een groot aantal specifieke wensen van de consument. Door te luisteren naar “de stem van de consument” kan onder andere in kaart worden gebracht wie de doelgroep is, wat deze groep klanten verwacht van een specifiek aanbod (een product of dienst) en welke stappen de organisatie moet zetten om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.  

Effectieve manieren om de klantwens in kaart te brengen 

Voor veel organisaties vormt de voice of the customer het startpunt van het formuleren van zowel korte- als lange termijn strategieën. Het in kaart brengen van de factoren die betrekking hebben op de VoC moet worden gezien als een continu proces. Deze factoren zijn immers sterk aan verandering onderhevig. Er zijn diverse manieren om de klantwens een beeld te krijgen.

Er kan hiervoor onder andere gekozen worden voor het houden van enquêtes (waarbij vooral de “waarom vraag” van grote waarde is) of het organiseren van een customer journey mapping sessie. Daarnaast is het bijhouden van de net promotor score een veel toegepaste en zeer krachtige methode om de klanttevredenheid te meten en een indicatie te krijgen van het groeipotentieel van een bedrijf of aanbod. 

     

]]>