Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 09:13:50 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Upgraden https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/upgraden/ Wed, 13 Sep 2023 10:45:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/upgraden/ Upgraden is een proces waarbij klanten worden aangemoedigd om over te stappen naar een meer geavanceerd, uitgebreid of duurder product of dienst. Het doel van upgraden is om klanten te overtuigen dat de voordelen en extra functies van de upgrade waardevol genoeg zijn om de overstap te rechtvaardigen. Dit kan variëren van het upgraden van softwarepakketten tot het kiezen van premium lidmaatschappen of het aanschaffen van luxe versies van producten.

Het belang van upgraden

In de marketingwereld draait upgraden om het communiceren van de toegevoegde waarde die de upgrade met zich meebrengt. Dit kan worden bereikt door de voordelen van de upgrade te benadrukken, zoals verbeterde prestaties, uitgebreidere functies, hogere kwaliteit, grotere capaciteit, enzovoort. Marketeers gebruiken verschillende technieken om klanten aan te moedigen te upgraden, zoals het aanbieden van exclusieve deals, kortingen voor bestaande klanten, beperkte tijdsaanbiedingen en het delen van positieve ervaringen van andere klanten die al zijn overgestapt.

Een belangrijk aspect van succesvol upgraden is het begrijpen van de behoeften en wensen van de klanten. Door de upgrade af te stemmen op wat de klant echt nodig heeft en te laten zien hoe dit hun leven of bedrijf positief zal beïnvloeden, kunnen marketeers de interesse van klanten wekken en hen aanmoedigen om de stap te zetten.

]]>
Uitvullen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uitvullen/ Wed, 13 Sep 2023 10:37:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uitvullen/ Uitvullen, verwijst naar het proces van het aanpassen van de afstand tussen de woorden en letters in een tekstblok, zodat de rechter- en linkerzijde van de tekst gelijkmatig uitlijnen met de randen van een bepaalde kolom of ruimte. Dit wordt vaak gedaan om een professionele en nette uitstraling van een gedrukt stuk te bereiken.

Uitvullen zorgt voor een formele uitstraling

Bij het uitvullen van tekst wordt de ruimte tussen woorden en soms zelfs de breedte van de letters aangepast om de tekst te laten passen binnen de opgegeven kolombreedte. Dit kan helpen om lange stukken tekst er georganiseerd en esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien. Uitgevulde tekst wordt vaak gebruikt in boeken, tijdschriften, kranten en andere gedrukte materialen waar een formele uitstraling gewenst is.

]]>
Uploaden https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uploaden/ Mon, 31 Jul 2023 14:42:28 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uploaden/ Uploaden is het proces waarbij gegevens, bestanden of media vanaf een lokaal apparaat, zoals een computer of een smartphone, worden overgedragen naar een externe server, een online platform of een cloudopslagdienst. Bij het uploaden wordt informatie vanuit de bronlocatie gekopieerd en verzonden naar de bestemming, waardoor de gegevens beschikbaar worden gesteld op de geselecteerde online locatie.

De essentie van uploaden

Tijdens het uploaden wordt de data verzonden via een internetverbinding. Dit kan verschillende soorten bestanden omvatten, zoals afbeeldingen, video’s, documenten of andere soorten digitale inhoud. Het uploaden kan plaatsvinden via een webbrowser, waarbij men meestal een uploadknop op een website of een online platform gebruikt. Daarnaast kunnen speciale softwaretoepassingen ook worden gebruikt om bestanden naar een externe server te uploaden.

Uploaden is een tegenovergesteld proces van downloaden, waarbij gegevens van een externe locatie naar een lokaal apparaat worden overgebracht. Het uploaden van bestanden is een veelvoorkomende handeling bij het delen van inhoud, het maken van back-ups, het verzenden van bestanden naar anderen of het opslaan van gegevens op externe servers voor toekomstig gebruik.

]]>
Unsupervised learning https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/unsupervised-learning/ Wed, 31 May 2023 08:45:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/unsupervised-learning/ Unsupervised learning is een type machine learning dat zich richt op het vinden van patronen en structuren in ongelabelde datasets. In tegenstelling tot supervised learning, waarbij er vooraf gelabelde gegevens beschikbaar zijn, heeft unsupervised learning geen toegang tot gelabelde gegevens. Dit betekent dat het algoritme zichzelf moet trainen door te zoeken naar inherent aanwezige patronen en structuren in de dataset.

Hoe werkt unsupervised learning?

Unsupervised learning gebruikt algoritmen om de structuur en patronen in ongelabelde datasets te identificeren en te benadrukken. Er zijn twee belangrijke methoden die worden gebruikt in unsupervised learning: clustering en dimensionality reduction.

Clustering is de methode waarbij de algoritmen de dataset in verschillende groepen (clusters) verdelen op basis van de overeenkomsten tussen de datapunten. Deze clusters zijn vaak gebaseerd op kenmerken zoals afstand of gelijkenis. Dimensionality reduction daarentegen richt zich op het verminderen van de complexiteit van de dataset door deze om te zetten in een lagere dimensie. Hierdoor kan de dataset beter worden begrepen en kunnen patronen worden geïdentificeerd die niet duidelijk waren in de oorspronkelijke dataset. Over het algemeen kan unsupervised learning worden gebruikt om inzichten te krijgen in de structuur en patronen van datasets, om te helpen bij het nemen van beslissingen en het identificeren van trends.

]]>
UX webdesign https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ux-webdesign/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ux-webdesign/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:45:45 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ux-webdesign/ UX webdesign, (User experience webdesign), is het proces van het creëren van een website of webapplicatie die is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit omvat het onderzoeken van de doelgroep, het identificeren van hun behoeften en het ontwerpen van een interface die gemakkelijk te gebruiken is en aan deze behoeften voldoet.

Waar moet een UX webdesign aan voldoen?

Een belangrijk aspect van UX webdesign is het creëren van een logische navigatiestructuur, zodat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de visuele aspecten van de website, zoals de kleuren, typografie en afbeeldingen, om ervoor te zorgen dat deze aansluiten bij de doelgroep en de boodschap van de website. Een ander belangrijk aspect van UX webdesign is het testen van de website met gebruikers om te zien hoe gemakkelijk deze te gebruiken is en om feedback te verzamelen. Dit helpt bij het verbeteren van de gebruikerservaring en het oplossen van eventuele problemen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ux-webdesign/feed/ 0
UI webdesign https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ui-webdesign/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ui-webdesign/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:44:24 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ui-webdesign/ UI webdesign, ook wel gebruikersinterface webdesign genoemd, is het proces van het creëren van de visuele en interactieve elementen van een website. Het doel van UI webdesign is om een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website te creëren die de gebruiker in staat stelt om gemakkelijk en efficiënt te navigeren. Een belangrijk onderdeel van UI webdesign is het ontwerp van de layout van de website. Dit omvat het bepalen van de positie van de verschillende elementen op de pagina, zoals de navigatie, de inhoud en de afbeeldingen. Er moet ook rekening worden gehouden met de responsive design, zodat de website goed wordt weergegeven op verschillende apparaten.

Waarom is UI webdesign belangrijk?

Een ander belangrijk onderdeel van UI webdesign is het ontwerp van de interactieve elementen van de website. Dit omvat het ontwerp van knoppen, formulieren en navigatie-elementen die de gebruiker in staat stellen om de website te gebruiken. Ook de gebruikerservaring wordt hiermee in de gaten gehouden. Een goede UI webdesign kan helpen bij het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid en het verbeteren van de conversie-ratio’s. Het is daarom belangrijk om tijd te investeren in het ontwerpen en optimaliseren van de gebruikersinterface van een website.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ui-webdesign/feed/ 0
User Generated Content https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-generated-content/ Tue, 12 Jul 2022 08:35:17 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-generated-content/ De beschrijving user generated content zegt eigenlijk al precies wat het inhoudt. User generated content is content die door de gebruiker zelf is gemaakt. Waar het in het huidige marketinglandschap vaak neerkomt op bedrijven die alsmaar zenden, komt het er bij user generated content (UGC) op neer dat je de gebruikers van jouw product of service de marketing voor je laat doen. Zo kun je bijvoorbeeld je klanten aanmoedigen om foto’s of video’s van jouw product online te delen. Of om reviews te plaatsen. 

Consumenten gaan steeds bewuster keuzes maken. Op basis van klimaat- en milieuoverwegingen, maar ook op basis van reputatie, vertrouwen en wat anderen over een bedrijf zeggen. User generated content draagt bij aan het gevoel dat mensen bij jouw bedrijf zullen krijgen en draagt bij aan de authenticiteit en het vertrouwen.

]]>
UTM Tags https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tags/ Wed, 15 Dec 2021 11:44:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tags/ Ook wel: Urchin Tracking Module 

UTM tags zijn online elementen die aan links kunnen worden toegevoegd om de resultaten van marketing campagnes inzichtelijk te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Urchin Tracking Module. Deze UTM tagging softwaremodule is een vorm van URL tagging voor Google Analytics. De werking van UTM tags is eenvoudig uit te leggen. Deze UTM tags achter de URL van de links naar (landings) pagina’s geven meer inzicht waar de bezoekers vandaan komen. UTM tags zijn vormgegeven uit marketingperspectief en kunnen gebruikt worden voor het vormgeven en optimaliseren van marketingcampagnes. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen 5 verschillende soorten UTM tags die ieder voorzien zijn van parameters die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren: 

  • UTM_medium: Deze UTM tag geeft inzicht vanuit welk medium een bezoeker een website bezoekt op een generiek niveau. 
  • UTM_source: Deze UTM Tag geeft inzicht waar een bezoeker vandaan komt waarbij Google Analytics de bron van deze informatie vormt. 
  • UTM_campaign: Deze UTM Tag geeft inzicht vanuit welke campagne een bezoeker converteert. 
  • UTM_term: Deze UTM Tag geeft inzicht welk keyword is gebruikt om de bezoekers naar een specifieke website of pagina te leiden. 
  • UTM_content: Deze UTM Tag geeft inzicht welke inhoud wordt gebruikt om de bezoekers naar een specifieke website of pagina te leiden maar ook om A/B testen met betrekking tot content uit te voeren. 
]]>
UTM Tag https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tag/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tag/#respond Wed, 15 Dec 2021 11:42:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tag/ Om resultaten van marketingcampagnes inzichtelijk te maken kun je UTM tags aan links toevoegen. De Urchin Tracking Module (UTM) tag is een vorm van URL tagging op links. Hierdoor kan duidelijk herleid worden op Google Analytics waar welke resultaten uit komen. UTM tags zijn de Google Analytics versie van URL tagging. Elk soort analytics systeem heeft een vorm van URL tagging. UTM tags zet je in de URL van een (landings)pagina. Doordat de tags makkelijk gelezen kunnen worden door Google worden ze gelijk vertaald in de Google Analytics parameters. Deze tags sturen extra informatie mee naar de Google Analytics van de website. Er zijn in totaal 5 UTM tags bedacht die aan links gekoppeld kunnen worden. 

  • Utm_medium: Deze tag meet via welk medium de bezoeker binnengehaald wordt op generiek niveau 
  • Utm_source: Deze UTM tag kijkt naar de herkomst van de bezoeker en is terug te vinden als ‘Bron’ of ‘Source’ op Google Analytics. De source moet te alle tijden passen of vallen onder het medium. Ook wel de campagne waarbinnen de link wordt gedeeld 
  • Utm_campaign: Deze tag onderscheid uit welke campagne de bezoeker komt, probeer altijd in campagnes te denken 
  • Utm_term: Dit het zoekwoord waarmee de bezoekers worden gelokt. Het is niet verplicht deze in te vullen en hij kan ook voor andere opties gebruikt worden 
  • Utm_content: Deze UTM tag omschrijft de aangeklikte inhoud. Wordt voornamelijk ingezet om A/B groep uit elkaar te houden bij een A/B test. Of voor het formaat van de uiting of banner te taggen als het om display content gaat 

Uitleg en voorbeeld UTM tag 

Stel dat onze website een “Back to School” campagne uitvoert via Facebook. Hiervoor is geen utm_term of utm_content nodig. Dan ziet deze link er zo uit: 

http://www.marketingtermen.nl/back-to-school-actie?utm_source=facebook&utm_medium=social& utm_campaign=activate_ back-to-school-actie  

Wanneer deze actie via een nieuwsbrief verspreid wordt, met 1 banner en een tekst halverwege. De bovenste banner heeft de tekst “Back to School Actie”. Deze link ziet er als volgt uit: 

http://www.marketingtermen.nl/back-to-school-actie?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email& utm_campaign=activate_ back-to-school-actie&utm_term=Back-to-School&utm_content=top-banner  

Er zijn geen echte acties van waar de linkjes vandaan komen. Deze linkjes zijn als voorbeelden gegeven om een voorbeeld te geven van het gebruik van UTM tags. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/utm-tag/feed/ 0
User intent https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-intent/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-intent/#respond Wed, 15 Dec 2021 11:40:42 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-intent/ User intent is een term die betrekking heeft op de intentie van de gebruiker met betrekking tot informatievoorziening, navigatie op internet en/of transactie. Deze veelzijdigheid geeft direct het grote belang aan om als organisatie veel waarde te hechten aan deze intentie van de gebruiker. Deze user intent zal immers in veel gevallen de basis vormen van zowel korte- als lange termijn strategieën. Daarnaast vormt de user intent een belangrijke basis van de online strategie die gevolgd wordt. De intentie van de klant heeft immers veel invloed op de customer journey en veel website content is gericht op deze stappen die de klant in het verkoopproces maakt. In veel gevallen wordt er ook daadwerkelijk eerst naar informatie gezocht over een specifiek aanbod, wordt er vervolgens genavigeerd welk aanbod het beste in een specifieke behoefte kan voorzien en zal er daarna een transactie plaatsvinden.  

Een andere belangrijke reden om als bedrijf de user intent goed in beeld te hebben, is zoekmachine optimalisatie. Voor de vindbaarheid van een website/ webpagina is het van belang om goed in beeld te hebben wat de doelgroep in het invulvenster van de zoekmachine aangeeft om aan specifieke informatie te komen. Deze wetenschap geeft een organisatie alle gelegenheid om hierop te acteren en de doelgroep van gerichte content te voorzien. In dat geval is er sprake van vraag gestuurde marketing.  

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/user-intent/feed/ 0