Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 03 Jul 2024 06:25:26 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false SpeedVitals https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/speedvitals/ Wed, 03 Jul 2024 06:23:20 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12715 SpeedVitals biedt een uitgebreide reeks tools om de prestaties van je website te testen en te verbeteren. De tool focust zich op de Core Web Vitals, de struikrover binnen Google’s recente nadruk op gebruikerservaring. 

SpeedVitals Website Speed Test - OMA

Waarom SpeedVitals gebruiken? 

Google heeft Core Web Vitals geïntroduceerd als belangrijke factoren voor zoekrangschikkingen, met een focus op laadtijden, interactiviteit en visuele stabiliteit van webpagina’s. Simpel gezegd, hoe gebruiksvriendelijker je website, hoe hoger Google deze zal plaatsen. 

SpeedVitals speelt hierop in door gedetailleerde analyses en prestatiebeoordelingen te bieden. De uitslagen helpen developers bij het verbeteren van deze ‘vitale’ aspecten.  

Wat onderscheidt SpeedVitals? 

Anders dan veel andere tools, biedt SpeedVitals niet alleen labdata, maar ook real-world data van echte gebruikers via het CrUX API. Dit betekent dat je niet alleen ziet hoe je website zou moeten presteren onder ideale omstandigheden, maar ook hoe het daadwerkelijk presteert bij jouw gebruikers. 

De kernfuncties van SpeedVitals 

Met SpeedVitals krijg je niet alleen inzicht in hoe je website presteert, maar ook praktische tips en aanbevelingen om je site te optimaliseren, waardoor de gebruikerservaring verbetert en je site beter scoort in zoekmachines. Deze functies kun je zien als de kernfuncties van SpeedVitals. 

  • Batch Testing: Test meerdere pagina’s tegelijk vanuit verschillende locaties om een breder beeld te krijgen van de prestaties van je website. 
  • TTFB Tests: Meet de Time to First Byte vanuit verschillende geografische locaties om de efficiëntie van je serverconfiguratie en content delivery netwerk te beoordelen. 
  • No-code Experiments: Optimaliseer je website zonder directe code-wijzigingen aan te brengen, ideaal voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. 
  • Performance Alerts: Ontvang meldingen wanneer je websiteprestaties onder een bepaalde drempel vallen, zodat je snel kunt handelen om problemen te verhelpen. 

Tip van OMA: stel je tests in op mobiele apparaten en verschillende netwerkomstandigheden om een realistisch beeld te krijgen van gebruikerservaringen onder diverse omstandigheden. 

]]>
Senior https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/senior/ Mon, 27 May 2024 12:11:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12452 ‘Senior’ duidt op iemand met veel ervaring en kennis in zijn of haar vakgebied. Senior medewerkers hebben geavanceerde vaardigheden, begrijpen hun werkgebied goed en zijn vaak verantwoordelijk voor belangrijke taken binnen hun organisatie. Deze term wordt vooral gebruikt op werkplekken om ervaren professionals zoals senior managers, consultants, ingenieurs of ontwikkelaars aan te duiden. 

Functie en takenpakket van senioren 

Senioren geven vaak leiding aan teams, beheren projecten, maken belangrijke beslissingen en helpen jongere collega’s zich te ontwikkelen. Ze zijn belangrijk voor de voortgang en het succes van de projecten binnen het bedrijf/de organisatie. 

De term seniors wordt gebruikt in diverse sectoren zoals technologie, financiën, gezondheidszorg en marketing. Overal waar diepe kennis en ervaring belangrijk is, vind je seniors die met hun expertise en brede kennis het bedrijf vooruithelpen. Seniors zijn dus ervaren professionals die een grote rol spelen in de groei en het succes van bedrijven door hun ervaring en leiderschap. 

]]>
Start-up https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/start-up/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/start-up/#respond Tue, 02 Jan 2024 14:34:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/start-up/ In de dynamische wereld van vandaag speelt het begrip ‘start-up’ een centrale rol in de zakelijke en technologische vernieuwing. Een start-up is een jong, vaak pas opgericht bedrijf dat met vernieuwende ideeën en innovatieve technologieën de markt betreedt. Deze ondernemingen worden gedreven door de ambitie om problemen op te lossen, de maatschappij te veranderen, of nieuwe markten te creëren.

De opkomst van start-ups in de moderne economie

Kenmerkend voor start-ups is hun snelle groei en wendbaarheid, evenals hun zoektocht naar risicokapitaal om hun visie te verwezenlijken. Vaak ontstaan ze in tech-georiënteerde sectoren zoals softwareontwikkeling, biotechnologie en e-commerce, maar ze kunnen ook elders opduiken. Start-ups zijn de bakermat van innovatie en ondernemerschap en ze spelen een cruciale rol in economische groei en werkgelegenheid.

In Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven bekende start-up hubs, waar creatieve geesten en investeerders samenkomen om de volgende generatie innovatieve bedrijven te ondersteunen. Start-ups belichamen de pioniersgeest van onze tijd en vormen de bouwstenen voor de economie van de toekomst.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/start-up/feed/ 0
Schuldregeling https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schuldregeling/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schuldregeling/#respond Tue, 02 Jan 2024 11:36:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schuldregeling/ Schuldregeling, ook wel bekend als schuldsanering of schuldhulpverlening, is een belangrijk financieel instrument dat individuen en gezinnen in staat stelt om hun overmatige schuldenlast aan te pakken en weer op weg te gaan naar financiële stabiliteit. Dit proces biedt een gestructureerde aanpak voor het aflossen van schulden en het voorkomen van verdere financiële problemen.

Wat is een schuldregeling?

Een schuldregeling is een formele overeenkomst tussen een schuldenaar en zijn schuldeisers om de schuldenlast te verminderen en af te lossen over een bepaalde periode. Het begint meestal met een verzoek om hulp bij een erkende schuldhulpverleningsinstantie. Deze organisaties beoordelen de financiële situatie van de schuldenaar, stellen een budget op en onderhandelen namens hen met schuldeisers om gunstige aflossingsvoorwaarden te verkrijgen.

De schuldenaar betaalt maandelijks een vastgesteld bedrag dat vervolgens evenredig wordt verdeeld onder de schuldeisers. Na voltooiing van het aflossingsplan wordt de resterende schuld meestal kwijtgescholden. Schuldregeling biedt een georganiseerde en rechtvaardige aanpak om mensen te helpen een schuldenvrije toekomst te bereiken en hun financiële welzijn te herstellen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schuldregeling/feed/ 0
SEA https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/sea/ Wed, 13 Sep 2023 11:27:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/sea/ SEA staat voor Search Engine Advertising, wat in het Nederlands zoekmachine-adverteren betekent. Het is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betaalde advertenties plaatsen op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo!. Deze advertenties verschijnen bovenaan of naast de organische zoekresultaten wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die gerelateerd zijn aan de geadverteerde producten of diensten.

SEA: De kracht van betaalde zoekadvertenties

SEA werkt meestal op basis van een pay-per-click (PPC) model, wat betekent dat adverteerders alleen betalen wanneer een gebruiker daadwerkelijk op hun advertentie klikt. Dit maakt SEA een kosteneffectieve manier van adverteren, omdat adverteerders hun budget kunnen beheren en hun advertenties kunnen richten op specifieke zoekwoorden en doelgroepen. Adverteerders kunnen SEA-campagnes nauwkeurig afstemmen op hun doelstellingen, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van online verkopen. SEA omvat het maken van tekstadvertenties, het beheren van biedingen, het selecteren van zoekwoorden en het analyseren van prestatiegegevens om de effectiviteit van de campagne te optimaliseren.

]]>
SEO https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo/ Wed, 13 Sep 2023 11:27:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo/ SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie betekent. Het is een strategie en een reeks technieken die worden gebruikt om de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Het hoofddoel van SEO is om meer organisch verkeer naar een website te genereren, wat betekent dat mensen de site kunnen vinden wanneer ze relevante zoekopdrachten uitvoeren.

Navigeren in de Wereld van SEO

SEO omvat verschillende aspecten, zoals zoekwoordoptimalisatie, technische optimalisatie, on-page optimalisatie en off-page optimalisatie. Het draait allemaal om het verbeteren van de online vindbaarheid en prestaties van een website, wat essentieel is om meer bezoekers aan te trekken en de online aanwezigheid van een bedrijf te versterken. Het is een voortdurend evoluerend vakgebied omdat zoekmachines hun algoritmen voortdurend aanpassen, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in SEO om succesvol te zijn.

]]>
SVG https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/svg/ Wed, 13 Sep 2023 11:23:31 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/svg/ SVG staat voor Scalable Vector Graphics. Het is een op XML gebaseerd bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het weergeven van vectorafbeeldingen. In tegenstelling tot rasterafbeeldingen, die bestaan uit een raster van pixels en daardoor kunnen vervagen bij schaling, behouden SVG-afbeeldingen hun scherpte en kwaliteit ongeacht de grootte waarop ze worden weergegeven.

Toepassingen van SVG-afbeeldingen

SVG-afbeeldingen worden vaak gebruikt voor grafische elementen op websites, zoals pictogrammen, logo’s, grafieken en illustraties. Ze zijn vooral handig omdat ze zich aanpassen aan de grootte van het scherm zonder verlies van beeldkwaliteit. Bovendien kunnen SVG-afbeeldingen worden bewerkt met behulp van teksteditors of grafische programma’s en kunnen ze worden geanimeerd met CSS (Cascading Style Sheets) of JavaScript om interactieve webervaringen te creëren. SVG is dus een belangrijk formaat voor webdesign en interactieve webtoepassingen.

]]>
Shipping tier (GA4 metric) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/shipping-tier-ga4-metric/ Wed, 13 Sep 2023 11:19:49 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/shipping-tier-ga4-metric/ In Google Analytics 4 (GA4) staat de term “Shipping tier” voor de verzendingscategorie of verzendingslaag die wordt gebruikt om de verzendingskosten of -methoden van een e-commerce transactie te classificeren en bij te houden. Het is een belangrijk element in e-commerce tracking omdat het bedrijven in staat stelt om gedetailleerde inzichten te verkrijgen in hun verzendingskosten en -patronen.

Nauwkeurige verzendingskostenanalyse met Shipping Tier

Met behulp van Shipping tier kunnen bedrijven bijvoorbeeld verschillende verzendingsmethoden, zoals standaard verzending, express verzending of gratis verzending, categoriseren en analyseren. Dit stelt hen in staat om te begrijpen welke verzendingsmethoden het meest populair zijn bij klanten en welke mogelijk het meest winstgevend zijn. Bovendien kunnen ze de verzendkosten nauwkeurig toewijzen aan specifieke transacties, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in de kostenstructuur van hun e-commerceactiviteiten.

Met deze waardevolle gegevens kunnen bedrijven strategische beslissingen nemen, zoals het optimaliseren van verzendingsmethoden, het aanpassen van verzendingskosten of het aanbieden van promoties om de klanttevredenheid te vergroten. Shipping tiers in GA4 bieden dus een nuttige tool voor bedrijven om hun e-commerceprestaties te verbeteren en kosten-efficiënter te opereren.

]]>
Subcategorieën https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/subcategorieen/ Tue, 29 Aug 2023 08:50:48 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/subcategorieen/ Categorieën vormen de bouwstenen van organisatie en begrip in verschillende domeinen, van wetenschap tot taalkunde en winkelindelingen. In deze context fungeren subcategorieën als essentiële hulpmiddelen om complexe systemen verder op te splitsen en te verduidelijken. Een subcategorie is een afgebakende groep binnen een bredere categorie, waarin specifieke kenmerken, eigenschappen of eigenschappen van elementen worden gedeeld.

Het belang van subcategorieën

Subcategorieën dienen als een manier om een dieper inzicht te krijgen in diverse concepten. Ze helpen bij het ordenen, analyseren en vergelijken van informatie, waardoor complexiteit wordt verminderd en overzichtelijkheid wordt vergroot. Bijvoorbeeld, binnen de categorie “Dieren” kunnen subcategorieën zoals “Zoogdieren,” “Vogels,” en “Reptielen” worden gedefinieerd. Dit maakt gedetailleerdere besprekingen en gerichtere studies mogelijk.

Subcategorieën vinden toepassing in vele disciplines. In wetenschappelijk onderzoek worden ze gebruikt om specifieke fenomenen te isoleren en te bestuderen. In e-commerce vergemakkelijken subcategorieën het navigeren door een uitgebreid assortiment. Taalkundig gezien maken subcategorieën het mogelijk om woorden te groeperen volgens hun betekenis en functie, waardoor communicatie effectiever wordt.

]]>
Smart Shopping https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/smart-shopping/ Tue, 29 Aug 2023 08:47:36 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/smart-shopping/ In een tijdperk waarin technologie een onmisbare rol speelt in ons dagelijks leven, heeft het ook zijn weg gevonden naar de winkelomgeving, wat heeft geleid tot de opkomst van Smart shopping. Dit concept omvat het strategisch gebruik van technologische hulpmiddelen en data om de winkelervaring te verbeteren en efficiënter te maken voor zowel consumenten als retailers.

Wat is Smart Shopping?

Smart shopping verwijst naar het geïntegreerde gebruik van verschillende digitale tools om het hele winkelproces te stroomlijnen. Dit omvat onder andere het gebruik van mobiele apps die gepersonaliseerde aanbiedingen en kortingen leveren op basis van eerdere aankopen en voorkeuren van consumenten. Daarnaast kunnen slimme winkelwagentjes uitgerust zijn met RFID-technologie om automatisch gescande items toe te voegen en naadloos af te rekenen. Augmented reality (AR) wordt ingezet om virtueel te passen of producten in de echte wereld te visualiseren voordat ze worden gekocht. Smart shopping vergroot niet alleen het gemak en de efficiëntie, maar biedt ook waardevolle inzichten aan retailers over het winkelgedrag van klanten. Hierdoor kunnen zij hun aanbod beter afstemmen op de behoeften van consumenten en de algehele winkelervaring verbeteren.

]]>