Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 25 Jun 2024 09:16:17 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Query parameter https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query-parameter/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query-parameter/#respond Wed, 15 Dec 2021 11:52:52 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query-parameter/ Een query parameter is een term voor een gedefinieerde set parameters die aan het eind van een URL wordt geplaatst. Door het voorzien van een URL van deze extensies, wordt er inzichtelijk gemaakt dat een websitebezoeker aan het zoeken is naar een specifiek woord of woordengroep. Een query parameter wordt immers gebruikt om specifieke (zoek) acties te definiëren op basis van gegevens die worden doorgegeven.   

Een query parameter kan worden vormgegeven met een letter of een woord zoals  s, q, search of query. Daarnaast kunnen query parameters aan het eind van de URL worden toegevoegd met een “?”. Query parameters kunnen worden gezien als nuttige informatiebron over het gedrag van een bezoeker op een website. Een query parameter biedt een website eigenaar immers mogelijkheden om de zoekopdrachten bij te houden.  

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query-parameter/feed/ 0
Query https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:43:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query/ Ook wel: zoekopdrachtdatabasequery of verzoek

De vertaling van het Engelse begrip query is vraag of zoekopdracht. Zoekopdrachten binnen Google of de interne zoekmachine van een website zijn voorbeelden van queries.

Binnen de marketing en ict wordt met een query meestal een zoekopdracht binnen een database bedoeld. Aan de hand van een opgegeven zoekopdracht geeft de database (of de applicatie die daarmee communiceert) de overeenkomstige opgeslagen informatie terug om deze verder te kunnen verwerken.

Databasequeries moeten meestal in een specifiek formaat worden geformuleerd. Een populaire taal om queries te beschrijven is Structured Query Language (SQL). Veelgebruikte databasesystemen als Oracle, MySQL en PostgreSQL maken gebruik van deze standaard of afgeleiden hiervan. Queries kunnen zowel voor het lezen, toevoegen en bewerken van data als voor het onderhouden en beheren van de indeling van de database worden gebruikt.

Een query om gegevens te selecteren uit een database bestaat in de praktijk uit:

  • Een opsomming van de gewenste velden;
  • De tabel of tabellen van de database waar deze velden zich bevinden en – in geval van meerdere tabellen – de wijze waarop hun records met elkaar verbonden moeten worden;
  • Criteria waaraan de velden of records moeten voldoen;
  • De gewenste sortering van het resultaat.

In onder meer CRM-systemen kunnen queries worden gebruikt om complexe zoekopdrachten uit te voeren op een relatiebestand. Bij de techniek achter veel dynamische websites en webapplicaties wordt gebruik gemaakt van databases en queries om informatie en broncode/functionaliteit  van elkaar gescheiden te houden.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/query/feed/ 0
Quality, cost, delivery https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quality-cost-delivery/ Tue, 01 Sep 2020 04:43:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quality-cost-delivery/ Ook wel: qcdkwaliteit, geld, tijd of duivelsdriehoek

Quality, cost, delivery (QCD) is een term afkomstig uit lean manufacturing, het op zo efficiënt mogelijke wijze creëren van zo veel mogelijk waarde voor de klant. Dit levert in de praktijk meestal een compromis op tussen de kwaliteit, kosten en tijd.

Dit wordt ook wel de duivelsdriehoek genoemd. Veel klanten wensen een perfect product voor een lage prijs dat snel geleverd kan worden. De onderlinge effecten tussen deze factoren maken dat deze optimale combinatie echter vrijwel onmogelijk is. Zo zal een lage prijs ten koste gaan van de kwaliteit of er voor zorgen dat een product later geleverd wordt. Behoefte aan een zeer hoge kwaliteit zal juist weer de prijs en levertijd opdrijven.

Het compromis tussen kwaliteit, geld en tijd bestaat meestal uit een zo passend mogelijke balans tussen de drie aspecten, of een nadrukkelijke keuze voor één of twee hiervan.

]]>
Queue https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/queue/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/queue/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/queue/ Ook wel: wachtrij

Queue (spreek uit als ‘kjoe’) is het Engelse woord voor wachtrij. Dit is weer afgeleid van het Franse woord voor staart.

De term wordt binnen verschillende vakgebieden binnen de marketing gebruikt. Bijvoorbeeld voor de fysieke rij van wachtende klanten voor een winkelkassa, voor een rij van inkomende telefoongesprekken die in de wacht staan tot de bellers te woord gestaan kunnen worden of voor een verzameling e-mailberichten die zijn klaargezet voor verzending (mailqueue).

Het verkorten en het verzachten van wachttijden wordt ook wel wachtrijmanagement genoemd.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/queue/feed/ 0
Qualified lead https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qualified-lead/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qualified-lead/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:40:58 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qualified-lead/ Ook wel: leadkwalificatie

Qualified leads zijn leads waarbij, op basis van vaste criteria, kan worden aangenomen dat een bovengemiddelde conversie mogelijk is. Doordat is vastgesteld dat er bij de prospect behoefte is aan het product of de dienst, dat men beschikt over voldoende budget en de contactpersoon bevoegd is om beslissingen te nemen.

Om de kwaliteit van leads te bepalen kan de BANT-approach worden toegepast.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qualified-lead/feed/ 0
QR-code https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qr-code/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qr-code/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:39:15 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qr-code/ Ook wel: Quick Response Code

QR-code is een afkorting voor Quick Response code. De QR-code is een soort tweedimensionale streepjescode. Waar er in een streepjescode alleen ‘ruimte’ is voor een reeks cijfers, kunnen in QR-codes hele boodschappen worden opgeslagen.

Dankzij mobiele apps waarmee de codes gescand kunnen worden, wordt de QR-code veel gebruikt voor mobiele marketingdoeleinden en buitenreclame. QR-codes worden bijvoorbeeld veel toegepast in advertenties, outdoorreclame en op visitekaartjes om hyperlinks of digitale visitekaartjes uit te wisselen en voor het volgen van zendingen bij track en trace.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/qr-code/feed/ 0
Quadruple play https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quadruple-play/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quadruple-play/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:39:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quadruple-play/ Quadruple play is een marketingterm uit de telecombranche. Het slaat op het gelijktijdig aanbieden van een viertal diensten op het gebied van communicatie en entertainment: internet, televisie (IPTV), vaste telefonie en mobiele telefonie. Door een scherpe aanbieding te doen voor al deze diensten in één pakket, worden klanten verleid om deze diensten tegelijk bij dezelfde provider af te nemen.

De diensten maken doorgaans gebruik van een vaste breedbandaansluiting en een mobiel netwerk. De vaste verbinding kan gebaseerd zijn op kabel (CAI), DSL of glasvezel. De mobiele telefonie kan onder meer over 3G en 4G lopen. Als een provider niet over een eigen mobiel of vast netwerk beschikt is een combinatie van diensten over eigen netwerken en die van andere aanbieders mogelijk.

De opkomst van quadruple play als verkoopstrategie is een antwoord op de inburgering van triple play.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quadruple-play/feed/ 0
Quarter to date https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quarter-to-date/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quarter-to-date/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:39:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quarter-to-date/ Ook wel: QTD

Month to date is de periode van de eerste dag van het kwartaal tot een gegeven datum gedurende het kwartaal. Het begrip komt veel voor in de context van bedrijfsmatige prestaties. Met de ‘quarter to date results’ worden de resultaten van het huidige kwartaal tot de dag van vandaag bedoeld.

Door deze resultaten te vergelijken met dezelfde periode van het kwartaal ervoor kan inzicht worden verkregen in de prestaties in het lopende kwartaal. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de cijfers van een korte periode minder representatief kunnen zijn. Ook geniet het de voorkeur om de resultaten af te zetten tegen die van een vergelijkbare periode.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quarter-to-date/feed/ 0
Quickscan https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quickscan/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quickscan/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:39:13 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quickscan/ Een quickscan is een beperkt onderzoek binnen een organisatie of van een bepaald product. Het doel is een globale evaluatie, waarbij de belangrijkste kansen, knelpunten en verbetermogelijkheden worden benoemd. De resultaten van de quickscan kunnen aanleiding zijn tot een uitgebreidere analyse. Ook het direct doorvoeren van aangetroffen quick wins kan een eerste vervolgstap zijn.

Quickscans worden in het bedrijfsleven vaak gratis of tegen geringe kosten aangeboden. Voor een bureau is het aanbieden van een quickscan (bijvoorbeeld voor een second opinion) een interessante mogelijkheid om nieuwe klanten te vinden en aan zich te binden. Een quickscan kan ook in eigen huis worden uitgevoerd.

Bij quickscans wordt over het algemeen uitsluitend gebruik gemaakt van reeds bekende informatie. Dit maakt een quickscan als onderzoeksvorm een vorm van deskresearch.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quickscan/feed/ 0
Quick wins https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quick-wins/ Tue, 01 Sep 2020 04:39:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/quick-wins/ Quick wins zijn makkelijke verbeteringen met betrekking tot een product, dienst, organisatie of bedrijfsproces. Kenmerkend voor een quick win is dat met een geringe inspanning een relatief grote verbeterslag kan worden gemaakt.

Als een meer grondige vernieuwing of reorganisatie meer tijd vergt of onvoldoende prioriteit heeft, kan vast resultaat worden geboekt door te zoeken naar quick wins en deze het eerst uit te voeren.

]]>