Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 11:42:59 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Name (GA4 metric) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/name-ga4-metric/ Wed, 13 Sep 2023 11:15:20 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/name-ga4-metric/ Name in GA4  verwijst naar een attribuut of parameter die wordt gebruikt om een naam of identificatie toe te voegen aan gebeurtenissen, gebeurtenisgroepen, doelen, gebruikers, of andere entiteiten in Google Analytics 4 (GA4). Dit attribuut kan worden gebruikt om specifieke gebeurtenissen of gegevenspunten te identificeren en te categoriseren binnen het GA4-dashboard. Het helpt marketeers en analisten om de prestaties van specifieke elementen op hun website of app beter te begrijpen en bij te houden, en om gegevens te organiseren op basis van specifieke namen of labels die relevant zijn voor hun tracking- en analysebehoeften. Het gebruik van “Name” in GA4 kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en het doel van de trackingconfiguratie.

]]>
Netto winst https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/netto-winst/ Wed, 13 Sep 2023 10:41:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/netto-winst/ Netto winst, verwijst naar het bedrag dat overblijft na aftrek van alle kosten en uitgaven van een bedrijf of individu van hun totale inkomsten. Het vertegenwoordigt dus de effectieve winst die een entiteit heeft behaald na het aftrekken van alle kosten die zijn gemaakt om de activiteiten uit te voeren.

Netto winst berekenen

Om netto winst te berekenen, worden eerst alle inkomsten van het bedrijf of individu opgeteld, zoals verkoopopbrengsten, rente-inkomsten en andere bronnen van inkomsten. Vervolgens worden alle uitgaven en kosten afgetrokken die verband houden met het runnen van het bedrijf, zoals operationele kosten, belastingen, afschrijvingen en rentelasten op leningen. Het bedrag dat na deze aftrek resteert, is de nettowinst. Dit cijfer is een belangrijke maatstaf om de financiële gezondheid en winstgevendheid van een bedrijf te beoordelen. Een positieve nettowinst geeft aan dat het bedrijf meer heeft verdiend dan het heeft uitgegeven, terwijl een negatieve nettowinst aangeeft dat de kosten hoger waren dan de inkomsten. Nettowinst is essentieel voor beleggers, aandeelhouders en het management om inzicht te krijgen in de daadwerkelijke winstgevendheid van een onderneming.

]]>
No Reply https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/no-reply/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/no-reply/#respond Thu, 31 Aug 2023 07:37:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/no-reply/ No reply is een type e-mailcommunicatie waarbij de ontvangers geen mogelijkheid hebben om rechtstreeks te antwoorden op de afzender. Deze e-mails worden vaak verzonden vanuit geautomatiseerde systemen, zoals nieuwsbrieven, bevestigingsmeldingen of transactionele berichten. Hoewel ze nuttig kunnen zijn voor het verstrekken van belangrijke informatie aan ontvangers, kunnen ze ook enige frustratie veroorzaken omdat het onmogelijk is om een directe dialoog aan te gaan met de afzender.

Wat zijn no reply e-mails?

No Reply e-mails worden vaak gekenmerkt door het ontbreken van een duidelijke “antwoord” of “reageer” knop in de e-mailclient. Ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het bevestigen van een aankoop, verzenden van ontvangstbewijzen, verstrekken van accountinformatie en meer. Omdat ze geautomatiseerd zijn, worden ze vaak verzonden vanuit een generiek e-mailadres, zoals “noreply@bedrijf.com,” om te voorkomen dat ontvangers proberen te antwoorden.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/no-reply/feed/ 0
Nurturing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nurturing/ Tue, 29 Aug 2023 08:57:54 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nurturing/ Nurturing is een strategische benadering binnen de marketing die gericht is op het opbouwen en onderhouden van langdurige en waardevolle klantrelaties. Deze aanpak draait om het koesteren van potentiële klanten gedurende hun gehele aankoopreis, van bewustwording tot aankoop en zelfs daarna. In plaats van zich uitsluitend te richten op directe verkoop, legt nurturing marketing de nadruk op het bieden van waardevolle informatie, relevante inhoud en persoonlijke interacties die de behoeften en belangen van de klant centraal stellen. Dit versterkt niet alleen de merkloyaliteit, maar vergroot ook de kans op herhaalaankopen en positieve mond-tot-mondreclame.

Hoe werkt nurturing?

Nurturing omvat het gebruik van geautomatiseerde e-mails, gerichte content, sociale media-engagement en andere marketinginstrumenten om gepersonaliseerde ervaringen te creëren. Door de klant te voorzien van waardevolle informatie en oplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften, bouwt nurturing marketing vertrouwen op en vergroot het de betrokkenheid. Dit proces helpt potentiële klanten om de toegevoegde waarde van een product of dienst te begrijpen en moedigt hen aan om over te gaan tot aankoop. Door voortdurende interacties en follow-up na de aankoop te behouden, wordt de klantrelatie versterkt en wordt de basis gelegd voor een duurzame en wederzijds lonende band tussen het merk en de klant.

]]>
Neuromarketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/neuromarketing/ Tue, 01 Aug 2023 07:00:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/neuromarketing/ Neuromarketing is een vakgebied dat de principes van neurowetenschappen en marketing combineert om inzicht te krijgen in de besluitvormingsprocessen van consumenten. Het maakt gebruik van neurologische en psychologische technieken om de reacties van het brein op marketingstimuli te meten en te analyseren.

De kracht van Neuromarketing

Bij neuromarketing worden technieken zoals functionele magnetische resonantiebeeldvorming (MRI), elektro-encefalografie (EEG) en biometrische metingen gebruikt om de hersenactiviteit, hartslag, huidgeleiding en andere fysiologische reacties van individuen te meten terwijl ze worden blootgesteld aan marketingprikkels, zoals advertenties, verpakkingen of productpresentaties. Door deze neurologische metingen te analyseren, kunnen neuromarketeers inzicht krijgen in de emotionele en onbewuste reacties van consumenten op marketinguitingen. Ze kunnen ontdekken welke elementen van een advertentie of productontwerp de aandacht trekken, welke emoties worden opgewekt en welke besluitvormingsprocessen worden geactiveerd.

Neuromarketing streeft ernaar marketeers te helpen bij het ontwikkelen van effectievere marketingstrategieën en het optimaliseren van reclamecampagnes, productontwerpen en merkpositionering. Door inzicht te krijgen in de diepere emotionele reacties van consumenten, kunnen marketeers beter begrijpen hoe ze hun doelgroep kunnen aanspreken en overtuigen.

]]>
Natural Language Understanding https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-understanding/ Tue, 06 Jun 2023 07:15:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-understanding/ Natural Language Understanding (NLU) is een belangrijk onderdeel van de studie naar kunstmatige intelligentie en machine learning. Het verwijst naar de technologie die computers in staat stelt om menselijke taal te begrijpen en te interpreteren, net zoals mensen dat doen.

Technieken gebruikt in Natural Language Understanding

Natural Language Understanding gebruikt verschillende technieken om natuurlijke taal te analyseren, waaronder syntactische, semantische en pragmatische analyse. Syntactische analyse gaat over het analyseren van de grammaticale structuur van zinnen om te begrijpen welke woorden bij elkaar horen en wat hun rol in de zin is. Semantische analyse richt zich op de betekenis van woorden en zinnen, en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Pragmatische analyse omvat het begrijpen van de context en de bedoeling achter de woorden en zinnen.

Met behulp van deze technieken kan Natural Language Understanding computers helpen om menselijke taal te begrijpen en er betekenis aan te geven. Dit kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen, zoals chatbots, vertaalmachines, spraakherkenning en sentimentanalyse. Door de mogelijkheid te hebben om menselijke taal te begrijpen en er betekenis aan te geven, kan NLU een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de communicatie tussen mens en machine.

]]>
Natural Language Generation https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-generation/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-generation/#respond Tue, 06 Jun 2023 07:13:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-generation/ Natural Language Generation (NLG) is een tak van Artificial Intelligence (AI) die zich bezighoudt met het automatisch produceren van menselijke taal. In tegenstelling tot Natural Language Processing (NLP), waarbij computers taal begrijpen en verwerken, richt NLG zich op het genereren van taal.

Hoe werkt Natural Language Generation?

Natural Language Generation is een technologie die computers in staat stelt om automatisch teksten, rapporten en andere vormen van geschreven en gesproken communicatie te genereren. NLG maakt gebruik van complexe algoritmes en geavanceerde taalmodellen om data te verwerken en deze om te zetten in menselijke taal.

NLG heeft verschillende toepassingen, zoals het automatisch genereren van nieuwsartikelen, rapporten, productbeschrijvingen en chatbot-antwoorden. Het wordt ook gebruikt in de gezondheidszorg en financiële sector voor het opstellen van medische rapporten en financiële analyses. NLG-systemen kunnen op basis van gegevens en parameters teksten produceren die consistent, nauwkeurig en begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Door het gebruik van NLG kunnen bedrijven en organisaties hun communicatieproces efficiënter maken en tijd besparen bij het produceren van grote hoeveelheden tekstuele inhoud.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-generation/feed/ 0
Neurale netwerken https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/neurale-netwerken/ Wed, 31 May 2023 08:15:55 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/neurale-netwerken/ Neurale netwerken zijn een soort kunstmatige intelligentie die geïnspireerd zijn op de manier waarop onze hersenen werken. Ze zijn gebaseerd op een netwerk van onderling verbonden knooppunten die samenwerken om informatie te verwerken en te leren van gegevens. In de afgelopen jaren hebben neurale netwerken een grote sprong voorwaarts gemaakt in het oplossen van complexe problemen, zoals spraak- en beeldherkenning en autonome voertuigen.

Hoe werken neurale netwerken?

Een neuraal netwerk is opgebouwd uit een netwerk van knooppunten, ook wel neuronen genoemd. Deze neuronen zijn onderling verbonden en kunnen informatie doorgeven aan elkaar. De informatie wordt doorgegeven door middel van gewichten die de sterkte van de verbinding tussen de neuronen bepalen. Het neuraal netwerk ontvangt invoer in de vorm van gegevens, bijvoorbeeld een afbeelding. De invoer gaat door het netwerk en wordt verwerkt door de neuronen. Elke laag in het netwerk voert verschillende berekeningen uit om de invoer te transformeren en te abstraheren. Uiteindelijk geeft het netwerk een uitvoer terug, bijvoorbeeld een label dat overeenkomt met de afbeelding.

Neurale netwerken leren door middel van een proces dat bekend staat als achterwaartse propagatie. Tijdens dit proces worden de gewichten tussen de neuronen aangepast om de nauwkeurigheid van de uitvoer te verbeteren. Het netwerk wordt getraind op een dataset van voorbeelden waarvan de juiste uitvoer bekend is. Door herhaaldelijk de gewichten aan te passen en de nauwkeurigheid te controleren, kan het netwerk steeds beter worden in het herkennen van patronen en het maken van voorspellingen.

]]>
Natural Language Processing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-processing/ Wed, 31 May 2023 08:13:28 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/natural-language-processing/ Natural Language Processing (NLP) is een tak van de kunstmatige intelligentie die zich richt op de interactie tussen computers en menselijke taal. Het is een gebied dat zich bezighoudt met het begrijpen, analyseren en genereren van menselijke taal door computers. NLP stelt computers in staat om menselijke taal te begrijpen en ermee te communiceren, wat zeer nuttig kan zijn bij het ontwikkelen van verschillende toepassingen zoals chatbots, spraakherkenning, machinevertaling en tekstanalyse.

Hoe wordt Natural Language Processing (NLP) gebruikt in de praktijk?

Natural Language Processing (NLP) omvat verschillende technieken en methoden om de menselijke taal te verwerken en te begrijpen. Het omvat zowel syntactische als semantische analyse van taal. Syntactische analyse richt zich op de structuur van zinnen, terwijl semantische analyse zich richt op de betekenis van woorden en zinnen. NLP maakt gebruik van taalmodellen en algoritmen om taal te analyseren en te interpreteren. Het maakt ook gebruik van machine learning-technieken zoals neurale netwerken om patronen in taal te herkennen en te leren. NLP heeft vele toepassingen, waaronder het automatisch vertalen van talen, het categoriseren van tekst, het analyseren van sentiment in sociale media en het begrijpen van menselijke spraak.

]]>
Nep Reviews https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nep-reviews/ Tue, 12 Jul 2022 08:26:45 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nep-reviews/ Een nep review is een valse aanbeveling voor een bedrijf of diens aanbod. Deze review komt in dit geval niet van een gebruiker (dus de ervaringsdeskundige) maar van een persoon die de intentie heeft om een bedrijf of aanbod bewust in een positief of negatief daglicht te zetten om de intentie van geïnteresseerden te beïnvloeden. Dit soort fake reviews kunnen dus zeker gezien worden als een vorm van misleiding. Nep reviews kunnen grote gevolgen hebben voor de bedrijfsresultaten. Veel geïnteresseerden hechten immers veel waarde aan de reviews van andere gebruikers bij het nemen van hun beslissing. Diverse onderzoeken wijzen uit dat driekwart van de mensen bij het kiezen van producten rekening houdt met de gebruikersreviews. Goede reviews kunnen dus leiden tot veel meer verkopen terwijl slechte reviews een behoorlijke bijdrage kunnen hebben aan een slecht imago van een bedrijf. Als je weet dat dezelfde onderzoeken hebben uitgewezen dat meer dan 10% van de reviews die op internet te lezen zijn niet echt is, kun je gerust de conclusie trekken dat je eerst goed naar de review zelf moet kijken om de conclusie te trekken dat je deze gebruikservaring kunt geloven.

]]>