Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 11:57:16 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Kartel https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kartel/ Mon, 27 May 2024 12:11:02 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12453 Een kartel is een overeenkomst tussen bedrijven binnen dezelfde sector om concurrentie te beperken. Dit wordt vaak bereikt door onderling prijzen af te spreken, productie te beperken, of markten en klanten te verdelen. Kartels worden meestal gevormd in sectoren waar een klein aantal bedrijven de markt domineert. Het doel is om de marktstabiliteit te verhogen en de winstgevendheid van de leden te maximaliseren, door dus concurrentie te verminderen. Kartels hebben een grote impact op de economie en zijn vaak nadelig voor consumenten, door hogere prijzen en lagere innovatie. 

Doel en toepassing van kartels 

Het hoofddoel van een kartel is om economische voordelen te behalen voor de deelnemende bedrijven. Dit houdt in dat de productie wordt geregeld om te voorkomen dat er te veel wordt geproduceerd, en de prijzen worden gestabiliseerd om winsten te verzekeren. Ook worden markten verdeeld om te voorkomen dat leden direct met elkaar concurreren. Kartels komen het meest voor in industrieën zoals olie, staal, en chemie, waar de kosten om de markt te betreden hoog zijn en de producten vaak gestandaardiseerd zijn. Kartelvorming is in veel landen illegaal onder antitrustwetgeving omdat het de vrije marktwerking belemmert. 

]]>
Kengetal https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kengetal/ Mon, 27 May 2024 12:04:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12454 Een kengetal, ook bekend als een financiële ratio, is een kwantitatieve meting. Het wordt gebruikt om de financiële gezondheid, prestaties, of andere kenmerken van een bedrijf te beoordelen. Het wordt berekend door twee relevante numerieke waarden uit de bedrijfsadministratie met elkaar te vergelijken. Kengetallen worden vooral toegepast in financiële analyses om bedrijven te evalueren op aspecten zoals liquiditeit, solvabiliteit, rendement en operationele efficiëntie. Ze helpen investeerders, analisten en het management bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. 

Rol en toepassing van kengetal 

De rol van een kengetal is om complexe financiële data te vertalen naar eenvoudig te begrijpen metingen. Deze metingen kunnen gebruikt worden om prestaties te benchmarken, trends te analyseren, en de financiële gezondheid van een onderneming te monitoren. Ze zijn een belangrijk onderdeel van jaarverslagen, investeringsanalyses, en zakelijke strategieontwikkeling. Kengetallen zijn van belang voor het beoordelen van de effectiviteit van bedrijfsactiviteiten en strategieën. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol bij het ondersteunen van financiële besluitvorming en het bevorderen van transparantie in de bedrijfsvoering. 

Voorbeeld:  

Een voorbeeld van een kengetal is de current ratio, die de verhouding tussen vlottende activa (bijv. contant geld) en kortlopende schulden weergeeft. Stel dat een bedrijf € 100.000 aan vlottende activa heeft en € 50.000 aan kortlopende schulden. De current ratio zou dan 2 zijn (€100.000 / €50.000), wat aangeeft dat het bedrijf twee keer zoveel vlottende activa heeft als kortlopende schulden. Deze ratio laat zien hoe gemakkelijk het is voor een bedrijf om zijn rekeningen op korte termijn te betalen. 

]]>
Kostprijs https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kostprijs/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kostprijs/#respond Tue, 02 Jan 2024 14:32:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kostprijs/ De term kostprijs is een begrip binnen de financiële wereld en vormt de kern van zakelijke besluitvorming. De kostprijs vertegenwoordigt de totale uitgaven die nodig zijn om een product of dienst te produceren, inclusief directe en indirecte kosten. Het is een belangrijk concept voor bedrijven om winstgevendheid te analyseren, prijsstelling te bepalen en operationele efficiëntie te verbeteren.

Kostprijs in detail

Kostprijs omvat verschillende elementen. Directe kosten, zoals grondstoffen, arbeidskosten en machineonderhoud, zijn rechtstreeks gerelateerd aan de productie en worden vaak als variabel beschouwd. Indirecte kosten, zoals huur, elektriciteit en administratie, zijn moeilijker toe te wijzen aan specifieke producten en worden meestal beschouwd als vaste kosten.

Het begrijpen van de kostprijs is van vitaal belang om weloverwogen beslissingen te nemen in bedrijfsvoering en strategische planning. Het stelt bedrijven in staat om concurrerende prijzen vast te stellen, winst te maximaliseren en te investeren in groei. Kostprijs is een fundamenteel concept dat de basis vormt voor financieel succes in elke organisatie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kostprijs/feed/ 0
Kasboek https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasboek/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasboek/#respond Tue, 02 Jan 2024 14:31:50 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasboek/ Een kasboek, ook wel bekend als een huishoudboekje of financieel dagboek, is een belangrijk hulpmiddel voor het bijhouden van persoonlijke of zakelijke financiën. Het fungeert als een gedetailleerd verslag van inkomsten en uitgaven en speelt een cruciale rol in een financiële planning. Het biedt inzicht in waar geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, waardoor men de controle kan behouden over de financiële situatie en toekomstige beslissingen kan nemen.

Het kasboek in detail

Het kasboek is onderverdeeld in kolommen voor datum, omschrijving, inkomsten en uitgaven. Bij elke financiële transactie noteert men de datum, zoals wanneer een salaris wordt ontvangen of een rekening wordt betaald en de bijbehorende beschrijving, zoals “huur” of “boodschappen”. Het bedrag wordt genoteerd in de juiste kolom, afhankelijk van of het een inkomst of uitgave betreft. Het totaalbedrag aan inkomsten wordt vergeleken met het totaal aan uitgaven om de financiële balans te bepalen.

Een kasboek helpt bij het identificeren van financiële patronen, zoals maandelijkse kosten en variabele uitgaven. Het is ook handig om te plannen voor toekomstige uitgaven, het opstellen van budgetten en het vaststellen van financiële doelen. Het is een waardevol instrument voor zowel individuen als bedrijven om financiële stabiliteit en verantwoord beheer van geld te waarborgen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasboek/feed/ 0
Klantretentie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantretentie/ Tue, 02 Jan 2024 10:13:58 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantretentie/ Klantretentie, ofwel klantenbinding, vormt een cruciaal onderdeel van elk succesvol bedrijfsmodel. Het is de kunst en wetenschap van het behouden van bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen. In een tijdperk waarin concurrentie hevig is en keuzes voor consumenten overvloedig zijn, is het behouden van bestaande klanten essentieel om groei en winstgevendheid te waarborgen.

Het belang van klantretentie

Klantretentie gaat verder dan enkel de initiële aankoop. Het draait om het opbouwen van sterke relaties met klanten door hen waarde te bieden, te luisteren naar hun behoeften en problemen op te lossen. Tevreden klanten zijn niet alleen geneigd om opnieuw te kopen, maar ze worden ook ambassadeurs van het merk, wat mond-tot-mondreclame en positieve recensies genereert. Het behouden van klanten is vaak kosteneffectiever dan het aantrekken van nieuwe, en het zorgt voor een stabiele inkomstenstroom. Door te investeren in klantretentie, kunnen bedrijven een loyale klantenkring opbouwen die de sleutel vormt tot duurzaam succes.

]]>
Kassakoopje https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kassakoopje/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kassakoopje/#respond Thu, 31 Aug 2023 07:53:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kassakoopje/ Kassakoopje is een term die wordt gebruikt om een aantrekkelijke en voordelige aankoop te beschrijven. Het verwijst naar een product of een dienst die tegen een zeer gunstige prijs wordt aangeboden, vaak ver onder de normale marktprijs. Dit soort aanbiedingen zijn bedoeld om klanten aan te trekken en te verleiden tot aankoop. Kassakoopjes kunnen zich voordoen in fysieke winkels, maar zijn ook wijdverspreid in online winkels en e-commerceplatforms.

Wat is een kassakoopje?

Een kassakoopje kan variëren van elektronica en kleding tot huishoudelijke artikelen en reisarrangementen. Het zijn meestal producten die tijdelijk tegen sterk verminderde prijzen worden aangeboden om snel te verkopen. Dit kan het gevolg zijn van seizoensgebonden uitverkoop, promotieacties of overstock. Het doel van een kassakoopje is tweeledig: klanten aantrekken door de belofte van hoge waarde tegen een lage prijs, en tegelijkertijd ruimte creëren voor nieuwe voorraad.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kassakoopje/feed/ 0
Kruimelpad https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/#respond Tue, 29 Aug 2023 10:53:52 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/ Een kruimelpad, ook bekend als breadcrumb-navigatie, is een visuele navigatiehulp op websites die gebruikers in staat stelt om hun locatie binnen de website hiërarchie te begrijpen en gemakkelijk terug te keren naar eerdere niveaus. Het concept is geïnspireerd op het sprookje van Hans en Grietje, waarbij de broodkruimels die ze achterlaten in het bos hen helpen om de weg terug te vinden. Op een vergelijkbare manier fungeert een kruimelpad als een digitaal spoor dat gebruikers volgen terwijl ze door verschillende pagina’s en niveaus van een website navigeren.

Voordelen van een kruimelpad

Het kruimelpad heeft meerdere voordelen. Ten eerste verhoogt het de gebruikerservaring doordat bezoekers gemakkelijk kunnen begrijpen waar ze zich bevinden in de websitestructuur. Ten tweede biedt het een eenvoudige manier om terug te gaan naar vorige pagina’s, waardoor gebruikers niet afhankelijk zijn van de browserknoppen. Bovendien verbetert het de toegankelijkheid voor mensen met cognitieve of visuele beperkingen. Kruimelpaden zijn vooral nuttig voor complexe websites met diepe niveaus van inhoud of e-commerceplatforms met uitgebreide productcategorieën.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/feed/ 0
Kasstroom https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasstroom/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasstroom/#respond Tue, 29 Aug 2023 09:42:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasstroom/ Een kasstroom, ook wel cashflow, is een cruciaal concept binnen financieel management dat de beweging van geld in en uit een bedrijf of huishouden beschrijft. Het vormt een nauwkeurige weergave van de financiële gezondheid en operationele efficiëntie.

De rol van de kasstroom in financieel beheer

Een kasstroom bestaat uit drie hoofdcomponenten: operationele kasstroom, investeringskasstroom en financieringskasstroom. De operationele kasstroom meet de inkomsten en uitgaven die voortvloeien uit de kernactiviteiten van een entiteit. De investeringskasstroom omvat kapitaalinvesteringen en de verkoop van activa, terwijl de financieringskasstroom leningen, aandelenuitgiften en dividendbetalingen omvat.

Een positieve kasstroom duidt op een gezonde financiële basis, wat een bedrijf in staat stelt te investeren en schulden af te lossen. Negatieve kasstromen kunnen wijzen op financiële moeilijkheden. Een analyse van de kasstroom helpt bij het nemen van strategische beslissingen, zoals investeringen, schuldbeheer en dividenduitkeringen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kasstroom/feed/ 0
Klantreis https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantreis/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantreis/#respond Tue, 01 Aug 2023 06:59:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantreis/ Een klantreis, ook wel bekend als customer journey, is een term die wordt gebruikt om het volledige proces te beschrijven dat een klant doorloopt bij het interageren met een bedrijf, merk of product. Het omvat alle stappen, ervaringen en interacties die een klant heeft, beginnend vanaf het eerste contactpunt tot na de aankoop en eventuele latere interacties.

Stappen in de Klantreis

De klantreis begint meestal met de bewustwording van het product of de dienst. Dit kan gebeuren via reclame, mond-tot-mondreclame, online zoeken of andere marketinginspanningen. Vervolgens komt de fase van overweging, waarin de klant de verschillende opties evalueert en vergelijkt om een aankoopbeslissing te nemen. Na het nemen van de beslissing volgt de aankoopfase, waarin de klant daadwerkelijk het product of de dienst verwerft. Dit kan online of offline gebeuren, afhankelijk van het kanaal waarlangs de klant heeft gekozen om te kopen. Na de aankoop begint de fase van de ervaring, waarin de klant de interactie heeft met het product of de dienst.

De klant kan positieve of negatieve ervaringen hebben tijdens het gebruik van het product. Deze ervaringen kunnen het resultaat zijn van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product, de klantenservice, de gebruikersinterface of andere aspecten van de interactie. Tot slot is er de fase van loyaliteit en herhaalaankopen. Als de klant tevreden is met de ervaring, kan hij of zij besluiten om trouw te blijven aan het merk en herhaalaankopen te doen. Dit kan leiden tot langdurige klantrelaties en positieve mond-tot-mondreclame.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/klantreis/feed/ 0
Kunstmatige intelligentie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kunstmatige-intelligentie/ Wed, 26 Apr 2023 07:52:36 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kunstmatige-intelligentie/ Kunstmatige intelligentie of Artificial intelligence (AI) in het Engels verwijst naar de ontwikkeling van computersystemen die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals leren, redeneren, plannen, herkennen van spraak en afbeeldingen, en besluitvorming. KI is een multidisciplinair vakgebied dat zich richt op het ontwerpen van algoritmen, modellen en systemen die intelligent gedrag kunnen vertonen. Het omvat verschillende subgebieden, waaronder machine learning, deep learning, natuurlijke taalverwerking, computer vision, robotica en meer. Deze technologieën worden steeds verder ontwikkeld en geïntegreerd om complexere KI-systemen te creëren.

Het grote potentieel van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie wordt steeds meer gebruikt in verschillende sectoren en hebben een groot potentieel om de productiviteit te verhogen, de efficiëntie te verbeteren en nieuwe innovaties te creëren. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen en zorgen over de ethiek en veiligheid van KI-systemen, zoals de privacy van gegevens, de impact op de werkgelegenheid en de verantwoordelijkheid voor beslissingen die door deze systemen worden genomen.

]]>