Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 25 Jun 2024 12:40:05 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Junior https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/junior/ Mon, 27 May 2024 12:11:35 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12450 Een ‘junior’ verwijst naar iemand die aan het begin staat van zijn of haar carrière en nog aan het leren is over het specifieke vakgebied. Juniors hebben meestal minder ervaring en zijn druk bezig met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Denk hierbij aan junior ontwikkelaars, -analisten en –marketeers. Zij hebben nog ondersteuning nodig bij hun professionele ontwikkeling. Juniors zijn van belang voor bedrijven die groei en innovatie stimuleren. Hierdoor zullen ze waardevolle ervaring opdoen, wat hen helpt door te groeien naar rollen met meer verantwoordelijkheden. 

Taken en functie van juniors 

Juniors werken vaak onder begeleiding van meer ervaren collega’s en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van basis- en ondersteunende taken. Ze leren door te doen en krijgen vaak opleidingen en trainingen om hun kennis en vaardigheden te verbreden. De term ‘junior’ wordt breed toegepast in verschillende industrieën, van IT tot marketing en van financiën tot engineering. Het is een veelvoorkomende aanduiding in vacatures en functiebeschrijvingen in bedrijven die waarde hechten aan het opleiden en ontwikkelen van jong talent. 

]]>
Joint promotion https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-promotion/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-promotion/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:46:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-promotion/ Ook wel: co-advertising

Een joint promotion ontstaat altijd tussen twee of meerdere merken die, hoewel er wordt samengewerkt met een partij, door middel van een actie haar eigen marketing- en communicatiedoelstellingen nastreven. Binnen een joint promotion verzorgt de ene partij de communicatie, terwijl de ander een tijdelijk voordeel biedt voor de consument. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het geven van korting op kaartjes van de Efteling of een ander pretpark naar keuze bij een x-bedrag aan boodschappen bij de Albert Heijn.

Zo wordt het doel duidelijk: beide partijen hebben er baat bij, waarbij de ene partij de communicatie voor haar rekening neemt (Albert Heijn) en de ander het voordeel biedt (Efteling).

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-promotion/feed/ 0
Jingle https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jingle/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jingle/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:42:19 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jingle/ Ook wel: herkenningstunepingel of sound branding

Een jingle is een herkenningsmelodie voor een radiozender, radioprogramma of radio-dj. Jingles zijn doorgaans voorzien van een gesproken boodschap. De boodschap in een jingle kan bijvoorbeeld een naam, aankondiging, afkondiging of een promotietekst zijn. De jingle kan worden beschouwd als deel van de huisstijl en branding van een radiostation.

Jingles zijn vaak te horen aan het begin en einde van een radiouitzending, rond onderbrekingen voor nieuws of reclame en soms ook tussen programmaonderdelen of tussen twee muzieknummers in. Een jingle kan ook een onderdeel zijn van de commercial van een adverteerder.

Er bestaan verschillende soorten jingles. Enkele voorbeelden:

  • Top of the hour (toth): Uuropener die een nieuw radiouur aankondigt, vaak na het nieuws, om de zender en het programma voor te stellen.
  • ID/ident: Jingle met de naam van het station of de dj van dienst
  • Bumper: Korte jingle tussen twee programmaonderdelen
  • Drop-in: Korte jingle tussen twee platen
  • Bed: Achtergrondmuziek voor onder gesproken tekst
  • Liner: Jingle met de naam en slogan van de zender

De eerste jingles waren te horen in de jaren ’30 in de Verenigde Staten. Jingles werden in het begin vaak live gezongen en gespeeld. In Nederland is de jingle geïntroduceerd door Radio Veronica. De productie van nieuwe jinglepakketten wordt in de praktijk zowel door de omroepen en diskjockeys zelf in huis verzorgd als uitbesteed bij gespecialiseerde bedrijven.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jingle/feed/ 0
Jargon https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jargon/ Tue, 01 Sep 2020 04:41:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jargon/ Ook wel: vakjargon of vaktaal

Jargon of vakjargon is het gebruik van taal en specifieke begrippen die typerend zijn voor een bepaalde branche. Veel termen op de website Onlinemarketingangency.nl maken deel uit van het marketingjargon. Jargon kan bestaan uit een brede verzameling vrij technische woorden voor begrippen binnen een specifiek vakgebied. Daarnaast kan ook een voor een branche of milieu kenmerkende manier om je uit te drukken en dingen uit te leggen tot op zekere hoogte onder vakjargon worden geschaard.

Jargon kan zowel schriftelijk worden toegepast in teksten, als mondeling tijdens gesprekken.

Bij het verkopen van producten en diensten en het geven van ondersteuning aan de klant ligt het gebruik van het eigen vertrouwde jargon voor de hand. Wil je bijvoorbeeld een klant uitleggen wat de voordelen zijn van je product, dan is het beter om dergelijke vaktaal achterwege te laten. Het mag dan interessant klinken, een minder wollige formulering werkt doorgaans veel effectiever om de buitenstaander in begrijpelijke taal te overtuigen met je boodschap.

]]>
Java https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/java/ Tue, 01 Sep 2020 04:41:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/java/ Java is een platformonafhankelijke en objectgeoriënteerde programmeertaal. Platformonafhankelijk betekent dat Java op (vrijwel) elk apparaat te gebruiken is. Java wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van applicaties. De taal wordt ook wel gebruikt binnen websites (Java Applets) en mobiele apps.

Er bestaat ook een populaire scripttaal met de naam JavaScript. Behalve de naam hebben beide talen echter weinig met elkaar gemeen.

]]>
JavaScript https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/javascript/ Tue, 01 Sep 2020 04:41:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/javascript/ Ook wel: JS

JavaScript is een scripttaal waarvan de code wordt uitgevoerd in de webbrowser van de bezoeker van een website. De technologie wordt veel gebruikt voor het creëren van een interactieve interface en dynamische gebruikservaring binnen webpagina’s. Behalve in websites wordt JavaScript ook wel gebruikt in applicaties en in de aansturing van elektronica.

De naam van JavaScript is afgeleid van de programmeertaal Java, maar behalve enkele kleine overeenkomsten in de syntax houdt de vergelijking op. De techniek werd begin jaren ’90 ontwikkeld door Netscape en dook in 1995 voor het eerst op in deze browser. Later werd JavaScript ook door andere browsers omarmd en sindsdien heeft de taal enkele vernieuwingen ondergaan.

Om JavaScript makkelijker te kunnen inzetten en laten samenwerken met html en css en technieken als AJAX toe te passen zijn er diverse JS-frameworks beschikbaar gekomen. MooTools, jQuery en Prototype zijn hiervan populaire voorbeelden.

]]>
Joint venture https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-venture/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-venture/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-venture/ Een joint venture is een samenwerkingsverband tussen twee organisaties, waarbij zij samen een nieuw bedrijf opzetten. De participerende bedrijven zijn samen eigenaar van de joint venture en delen zowel de winst als eventuele verliezen. In tegenstelling tot bij een fusie blijven de deelnemende bedrijven bestaan en zelfstandig.

Joint ventures worden veel opgezet om bestaande economische activiteiten uit te breiden naar een nieuwe markt, bijvoorbeeld in het buitenland. Denk aan een Nederlands bedrijf dat zijn producten ook graag in een ander land wil gaan aanbieden en hiervoor gaat samenwerken met een lokale partner. De joint venture is dan het nieuwe bedrijf dat zij samen opzetten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/joint-venture/feed/ 0
JPEG https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jpeg/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jpeg/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jpeg/ Ook wel: Joint Photographic Experts Group of JPG

Joint Photographic Experts Group (JPEG) is een bestandsindeling voor het opslaan van afbeeldingen. Bestanden in dit formaat hebben de extensie .jpg of .jpeg.

In het JPG-formaat worden de kleurwaarden van de diverse pixels in een foto of andere afbeelding omgezet naar bytes en bits. Hierbij kunnen verschillende compressietechnieken worden toegepast, die het mogelijk maken om gedetailleerde afbeeldingen om te zetten naar relatief kleine bestanden.

Afhankelijk van de mate van compressie treedt enig kwaliteitsverlies op. Dit is vooral zichtbaar bij grafische afbeeldingen die bestaan uit grote kleurvlakken, letters en strakke lijnen, waarvoor het GIF-formaat geschikter is. Bij foto’s is dit minder zichtbaar en zijn bestanden bij lage compressie nog goed te hanteren. Hierdoor wordt JPEG ook veel gebruikt binnen websites.

Doordat het kleurenpalet is beperkt tot 8 bits per kleur, kunnen in een JPG-afbeelding 16 miljoen verschillende kleuren worden gebruikt. Dit is ruim voldoende in de meeste gevallen, al bestaan er tegenwoordig camera’s die nog meer kleuren kunnen waarnemen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jpeg/feed/ 0
JQuery https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jquery/ Tue, 01 Sep 2020 04:41:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/jquery/ jQuery is een framework voor JavaScript dat het makkelijker maakt om interactieve en dynamische websites te bouwen. Met relatief weinig scriptcode kan een ontwikkelaar bepaalde functionaliteit programmeren die in principe in elke browser zal werken.

jQuery maakt het makkelijker om gebruik te maken van het Document Object Model (DOM) van HTML-documenten, gebeurtenissen (events) af te handelen, animaties toe te passen, css te manipuleren en te communiceren met de webserver door middel van Ajax. De basis van de library is naar wens uit te breiden met diverse plug-ins.

]]>
JSON https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/json/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/json/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:41:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/json/ Ook wel: JavaScript Object Notation

JSON staat voor JavaScript Object Notation. Het is een standaard om informatie gestructureerd op te slaan en uit te wisselen, vergelijkbaar met XML. JSON wordt veel gebruikt in dynamische websites en webapplicaties om interactieve gebruikersinterfaces te creëren. Het JSON-formaat leent zich uitstekend om met behulp van JavaScript achteraf informatie in te laden in de browser, een techniek die ook wel AJAX wordt genoemd.

JSON maakt gebruik van de standaardnotatie voor objecten in JavaScript. Dit maakt het eenvoudiger om informatie in te lezen en te verwerken. Het formaat bevat meer informatie (zoals data-types), is flexibeler en kent minder overhead. Ook in andere programmeertalen zoals PHP is JSON een populair dataformaat.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/json/feed/ 0