Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false INP Debugger  https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/inp-debugger/ Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12717 De INP Debugger van DebugBear is een tool die aanvullend is voor de nieuwe verandering binnen Google. Google heeft namelijk in maart 2024 de overstap gemaakt van First Input Delay (FID) naar Interaction to Next Paint (INP).  

INP Debugger van DebugBear tool OMA

Waarom INP Debugger gebruiken? 

Google heeft de aanpassing van maart 2024 doorgevoerd om de responsiviteit van websites nauwkeuriger te maken. Met andere woorden, Google kan zo beter inzien hoe snel een website reageert. INP Debugger meet hoe lang een pagina erover doet om te reageren als er op een knop of link wordt geklikt. Als dit te lang duurt kunnen gebruikers denken dat de knop of link niet werkt waardoor de kans groot is dat ze de site zullen verlaten. 

Wat vertel de INP-score van DebugBear? 

De score toont in milliseconde aan hoelang het duurt voordat een knop of link reageert en welke van deze twee onderdelen het langste werk heeft om te reageren. Staan er meerdere elementen op de pagina? Dan worden deze los van elkaar getoond. Het is ook goed om te weten dat de INP Debugger twee scores laat zien: 

• Real User Google Data  

• INP Debugger Result   

Dit doen zij omdat er altijd andere factoren zijn die invloed hebben op de snelheid van knoppen en links. Een gebruiker kan een langzame computer hebben of op een andere manier door de pagina navigeren.  

Een goede INP-score 

Om te zorgen dat je website snel reageert, kun je het beste als richtlijn nemen dat 75% van de pagina’s snel laadt, zowel op mobiele apparaten als op computers: 

  • Als een pagina in 200 milliseconden of minder reageert, is dat snel. 
  • Reageert een pagina tussen de 200 en 500 milliseconden, dan kan de snelheid beter. 
  • Duurt het langer dan 500 milliseconden voordat een pagina reageert, dan is dat traag en is er werk aan de winkel. 

Tip van OMA: zet de testlocatie altijd op mobiel 

]]>
IT https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/it/ Mon, 27 May 2024 12:11:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12449 Informatietechnologie (IT) verwijst naar het gebruik van computers en software om gegevens te beheren, verwerken, communiceren, verzenden en bewerken in digitale vorm. IT speelt een belangrijke rol in het automatiseren van processen, het vergemakkelijken van communicatie, het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie en het verstrekken van belangrijke data-analyses. 

Rol en toepassing van IT 

De primaire rol van IT is het ondersteunen van organisaties bij het efficiënt en effectief uitvoeren van hun bedrijfsactiviteiten. IT helpt bij het verbeteren van de besluitvorming, het verhogen van de productiviteit door automatisering en stelt bedrijven in staat om strategisch gebruik te maken van informatie. Van kleine startups tot grote multinationals, IT is noodzakelijk voor het beheren van de dagelijkse activiteiten en het stimuleren van groei. Informatietechnologie is het belangrijkste middel voor het beheren en uitbreiden van ondernemingen in de samenleving.  

]]>
Investering https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/investering/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/investering/#respond Tue, 02 Jan 2024 11:47:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/investering/ Investering is een concept binnen de financiële wereld en de bedrijfseconomie. Het vormt de hoeksteen van strategische besluitvorming voor zowel individuen als organisaties. Als we investeringen in de kern definiëren, gaat het om het alloceren van middelen, zoals geld, tijd of inspanning, met als doel de toekomstige waarde te vergroten.

Waarom investering belangrijk is

Investeringen kunnen zich manifesteren in verschillende vormen, zoals het kopen van aandelen, onroerend goed, onderwijs, of het verbeteren van de productieprocessen in een bedrijf. Het doel is altijd om op de lange termijn positieve resultaten te behalen, zoals het genereren van financiële winst, het vergroten van productiviteit, of het waarborgen van een stabiele financiële toekomst.

Zowel particulieren als bedrijven moeten zorgvuldig investeringsbeslissingen nemen om hun doelen te bereiken en risico’s te beheren. Een doordachte investeringsstrategie kan de sleutel zijn tot financieel succes en groei en daarom verdient het concept investering de aandacht en studie die het krijgt in de financiële wereld.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/investering/feed/ 0
Inkomstenbelasting https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/inkomstenbelasting/ Tue, 02 Jan 2024 11:41:21 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/inkomstenbelasting/ Inkomstenbelasting, of personenbelasting, vormt een belangrijk onderdeel van het belastingstelsel in veel landen, waaronder Nederland. Inkomstenbelasting is een belasting die individuen en bedrijven betalen aan de overheid op basis van hun belastbaar inkomen. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor de overheid en wordt gebruikt om openbare voorzieningen en diensten te financieren, zoals gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur en sociale programma’s. Inkomstenbelasting wordt meestal jaarlijks geheven en varieert van land tot land in termen van tarieven en regels.

Belangrijkste kenmerken van inkomstenbelasting

Het belastbaar inkomen omvat verschillende inkomstenbronnen, zoals salarissen, winsten uit ondernemingen, rente, dividenden en kapitaalwinsten. Belastingbetalers kunnen bepaalde aftrekposten en vrijstellingen benutten om hun belastbare inkomen te verminderen en belastingtarieven kunnen progressief zijn, wat betekent dat hogere inkomens doorgaans een hoger belastingtarief betalen. Overheden hebben vaak belastingdiensten om de naleving te controleren en te zorgen voor een eerlijke inning van inkomstenbelasting. Over het algemeen dient inkomstenbelasting als een belangrijk instrument om de financiële stabiliteit van een natie te ondersteunen en de overheidsuitgaven te financieren.

]]>
Intellectueel eigendom https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/intellectueel-eigendom/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/intellectueel-eigendom/#respond Tue, 02 Jan 2024 10:15:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/intellectueel-eigendom/ Intellectueel eigendom (IE) is een juridisch concept dat verwijst naar de rechten die individuen of organisaties hebben met betrekking tot hun creatieve en intellectuele creaties. Het omvat diverse vormen van bescherming voor originele werken, zoals auteursrechten, merken, handelsgeheimen en octrooien. Dit stelt makers in staat om hun innovatieve ideeën en creatieve werken te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik, kopiëren of verspreiden door anderen.

Verschillende aspecten van intellectueel eigendom

Intellectueel eigendom (IE) kan opgesplitst worden in verschillende categorieën. Octrooien beschermen nieuwe uitvindingen en processen, terwijl auteursrechten auteurs en kunstenaars beschermen tegen ongeautoriseerde reproductie van hun werken. Merkenrecht beschermt de unieke identiteit van een merk, terwijl handelsgeheimen bedrijfsinformatie beveiligen. Deze rechten moedigen innovatie aan en belonen creativiteit, maar ze vereisen ook het handhaven van juridische rechten en naleving van wetten. Intellectueel eigendom is van cruciaal belang in moderne zakelijke en creatieve sectoren, omdat het de drijvende kracht is achter intellectuele vooruitgang en economische groei.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/intellectueel-eigendom/feed/ 0
Ideëel Plagiaat https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ideeel-plagiaat/ Tue, 10 Oct 2023 07:05:08 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ideeel-plagiaat/ Ideëel plagiaat verwijst naar het ongeoorloofd gebruikmaken van iemands ideeën, concepten, of intellectueel eigendom zonder de juiste erkenning of toestemming te verkrijgen. Het betreft niet direct het kopiëren van tekst of exacte woorden, maar eerder het overnemen van de essentie van iemands werk of denkbeelden zonder passende bronvermelding. Dit kan gebeuren in verschillende contexten, zoals academische schrijven, kunst, literatuur, en zelfs in zakelijke innovaties.

De impact van ideëel plagiaat

Ideëel plagiaat kan ernstige ethische en juridische consequenties hebben, omdat het inbreuk maakt op het intellectuele eigendom van anderen en hun recht op erkenning voor hun creatieve of intellectuele inspanningen schendt. Het is van essentieel belang om altijd bronnen correct te citeren en te verwijzen om de rechten van oorspronkelijke auteurs te respecteren en de integriteit van het academische, creatieve, en zakelijke werk te behouden. Het vermijden van ideëel plagiaat is niet alleen een kwestie van wettelijke naleving, maar ook van ethische verantwoordelijkheid en academische integriteit.

]]>
Instrumentele waarde https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/instrumentele-waarde/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/instrumentele-waarde/#respond Mon, 09 Oct 2023 14:07:13 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/instrumentele-waarde/ Instrumentele waarde verwijst naar de waarde van een object, handeling, of entiteit als een middel om een bepaald doel of nut te bereiken, in plaats van intrinsieke waarde op zichzelf. Het concept wordt vaak gebruikt in ethische en filosofische discussies. In een instrumentele context wordt iets gewaardeerd omdat het kan bijdragen aan het bereiken van een bepaald doel, doelstelling, of gewenste uitkomst.

Bijvoorbeeld, geld heeft instrumentele waarde omdat het kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen, wat leidt tot voldoening van behoeften en verlangens. Menselijke relaties kunnen ook instrumentele waarde hebben, omdat ze emotionele ondersteuning bieden, wat gunstig is voor het welzijn van individuen.

Het begrijpen van instrumentele waarde

Het begrijpen van instrumentele waarde is essentieel in morele overwegingen, omdat het ons helpt bepalen welke middelen we moeten gebruiken om ethische doelstellingen te bereiken. Het onderscheid tussen instrumentele waarde en intrinsieke waarde kan complex zijn en beïnvloedt besluitvorming in filosofie, ethiek en economie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/instrumentele-waarde/feed/ 0
Interne communicatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/interne-communicatie/ Mon, 09 Oct 2023 13:49:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/interne-communicatie/ Interne communicatie verwijst naar het proces van informatie-uitwisseling en interactie binnen een organisatie, met als doel het bevorderen van effectieve samenwerking, begrip en betrokkenheid van medewerkers. Het omvat het verspreiden van informatie, doelen, waarden, beleid en andere relevante berichten van het management naar alle niveaus en afdelingen van de organisatie. Interne communicatie dient als een brug tussen leiders en medewerkers, en het faciliteert de uitwisseling van feedback en ideeën.

Het belang van interne communicatie in organisaties

Effectieve interne communicatie bevordert een positieve bedrijfscultuur, verhoogt de motivatie van medewerkers en versterkt de betrokkenheid bij de organisatiedoelen. Dit kan worden bereikt via verschillende kanalen, zoals vergaderingen, e-mails, intranetten, nieuwsbrieven en sociale media voor bedrijven. Het stelt medewerkers in staat om op de hoogte te blijven van bedrijfsontwikkelingen, te begrijpen hoe hun rol bijdraagt aan het grotere geheel en hun bijdrage aan de organisatie te optimaliseren.

]]>
ID (GA4 metric) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/id-ga4-metric/ Wed, 13 Sep 2023 11:06:21 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/id-ga4-metric/ ID (Interaction Duration) is een metriek die wordt gebruikt in Google Analytics 4 (GA4) om de tijdsduur te meten die een gebruiker besteedt aan een interactie op een website of in een app. Deze metriek helpt website-eigenaren en marketeers te begrijpen hoe lang gebruikers betrokken blijven bij specifieke gebeurtenissen, pagina’s of schermen.

ID kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gemiddelde tijd te meten die gebruikers doorbrengen op een bepaalde productpagina, hoe lang ze een video bekijken, of hoelang ze interactief zijn met een webapplicatie. Het is een waardevolle metriek omdat het inzicht biedt in de betrokkenheid van gebruikers en kan helpen bij het identificeren van knelpunten of kansen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Interpretatie van de ID (Interaction Duration) Metriek in GA4

Bij het analyseren van ID-metingen in GA4 is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de aard van de inhoud of interactie, omdat deze van invloed kunnen zijn op hoe lang gebruikers ermee bezig zijn. Het kan ook nuttig zijn om ID te vergelijken met andere metingen, zoals bouncepercentage en conversieratio’s, om een uitgebreider beeld te krijgen van hoe gebruikers zich gedragen op een website of in een app.

]]>
Initiële Kosten https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/initiele-kosten/ Thu, 31 Aug 2023 07:51:27 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/initiele-kosten/ Bij het plannen en uitvoeren van een nieuw project, investering of zakelijke onderneming worden vaak initiële kosten gemaakt. Deze initiële kosten, ook wel bekend als aanloopkosten of opstartkosten, omvatten alle uitgaven die in het beginstadium van een project worden gedaan om het op gang te brengen en operationeel te maken. Ze vormen een cruciaal onderdeel van een financiële planning en spelen een rol bij het bepalen van de haalbaarheid en winstgevendheid van het project op de lange termijn.

Wat zijn initiële kosten?

Initiële kosten omvatten verschillende uitgaven, zoals onderzoek en ontwikkeling, marktonderzoek, juridische kosten, aanschaf van apparatuur, opzetten van infrastructuur, werving en training van personeel, en andere kosten die voorafgaand aan de operationele fase worden gemaakt. Deze kosten zijn een eenmalige investering en hebben betrekking op de initiële voorbereidingen en stappen die nodig zijn om het project van de grond te krijgen. Initiële kosten worden meestal niet als operationele kosten beschouwd, aangezien ze niet voortdurend voorkomen, maar in plaats daarvan aan het begin van het project optreden.

]]>