Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:26:55 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Handelsonbekwaam https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsonbekwaam/ Tue, 02 Jan 2024 12:02:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsonbekwaam/ Handelsonbekwaam is een juridisch begrip dat verwijst naar de beperkingen die kunnen worden opgelegd aan personen, meestal minderjarigen of personen met geestelijke stoornissen, met betrekking tot het aangaan van contracten en zakelijke transacties. Deze beperkingen zijn bedoeld om kwetsbare individuen te beschermen tegen financiële uitbuiting en juridische verplichtingen die ze mogelijk niet volledig kunnen begrijpen.

Handelsonbekwaam in detail

Minderjarigen worden vaak beschouwd als handelsonbekwaam, tenzij ze in staat zijn om bepaalde handelingen uit te voeren die als rechtsgeldig worden beschouwd. Voorbeelden van deze handelingen zijn het kopen van goederen met hun zakgeld of loon. Personen met geestelijke stoornissen kunnen ook als handelsonbekwaam worden beschouwd als ze niet in staat zijn de consequenties van hun handelingen te begrijpen.

Het concept van handelsonbekwaamheid is belangrijk om de integriteit van zakelijke transacties te waarborgen en individuen te beschermen tegen juridische problemen waar ze mogelijk niet volledig verantwoordelijk voor kunnen worden gehouden. Het varieert echter van jurisdictie tot jurisdictie en kan onderhevig zijn aan wettelijke beperkingen en uitzonderingen. Het is belangrijk om deze wettelijke aspecten te begrijpen bij het aangaan van zakelijke overeenkomsten met personen die als handelsonbekwaam kunnen worden beschouwd.

]]>
HRM https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hrm/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hrm/#respond Tue, 02 Jan 2024 09:31:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hrm/ Human Resource Management (HRM), in het Nederlands ook wel bekend als personeelsbeheer, is een essentiële discipline binnen organisaties. HRM richt zich op het effectieve beheer van de belangrijkste troef van een organisatie: haar medewerkers. Het is een strategische benadering van het aantrekken, ontwikkelen, motiveren en behouden van getalenteerde werknemers om de doelstellingen van de organisatie te realiseren.

Het belang van een goede HRM strategie

Binnen HRM worden verschillende functies uitgevoerd, zoals werving en selectie, training en ontwikkeling, performance management, beloningssystemen, arbeidsrelaties en employee engagement. HRM speelt een cruciale rol bij het creëren van een gezonde werkomgeving waarin medewerkers kunnen gedijen en hun volledige potentieel kunnen benutten. Het draagt bij aan de organisatorische cultuur en het behoud van talent.

HRM is niet alleen een administratieve afdeling, maar een strategische partner van het management, gericht op het bereiken van de organisatiedoelstellingen door middel van effectief personeelsbeheer. Het is een voortdurend evoluerend vakgebied dat de dynamiek van de arbeidsmarkt en de behoeften van medewerkers weerspiegelt.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hrm/feed/ 0
Handelsregister https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsregister/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsregister/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:22:50 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsregister/ Het Handelsregister is een officiële, openbare database waarin alle in Nederland geregistreerde ondernemingen en rechtspersonen worden vastgelegd. Het wordt beheerd door de Kamer van Koophandel (KvK) en heeft tot doel transparantie en juridische zekerheid te bieden aan bedrijven en het publiek.

In het Handelsregister vind je informatie over verschillende aspecten van een onderneming, zoals de naam, adres, oprichtingsdatum, rechtsvorm, bedrijfsactiviteiten en de namen van de eigenaren of bestuurders. Deze informatie is van groot belang voor zakelijke transacties, investeringsbeslissingen en de naleving van wet- en regelgeving.

Het belang van het handelsregister in Nederlandse bedrijfsvoering

Het Handelsregister speelt een cruciale rol in de Nederlandse economie, omdat het bedrijven helpt bij het verkrijgen van financiering, het sluiten van contracten en het naleven van belasting- en andere wettelijke verplichtingen. Daarnaast draagt het bij aan de transparantie en integriteit van de zakelijke omgeving in Nederland, wat het vertrouwen van het publiek en internationale partners vergroot. Het Handelsregister is dus een essentieel

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/handelsregister/feed/ 0
Heuristieken https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/heuristieken/ Wed, 13 Sep 2023 11:35:55 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/heuristieken/ Heuristieken zijn mentale shortcuts of vuistregels die mensen gebruiken om snelle en intuïtieve beslissingen te nemen of problemen op te lossen. Deze strategieën worden vaak toegepast wanneer er tijdsdruk is of wanneer volledige informatie ontbreekt. Heuristieken kunnen handig zijn omdat ze tijd besparen en het besluitvormingsproces versnellen, maar ze kunnen ook leiden tot systematische denkfouten of onnauwkeurige conclusies.

Enkele voorbeelden van heuristieken

Een bekend voorbeeld van een heuristiek is de beschikbaarheidsheuristiek, waarbij mensen de waarschijnlijkheid van een gebeurtenis beoordelen op basis van hoe gemakkelijk ze voorbeelden of informatie over die gebeurtenis kunnen herinneren. Een andere veelvoorkomende heuristiek is de representativiteitsheuristiek, waarbij mensen beslissingen nemen op basis van hoe goed een situatie overeenkomt met hun mentale stereotype van die situatie.

Heuristieken kunnen nuttig zijn in alledaagse situaties, maar het is belangrijk om te erkennen dat ze niet altijd leiden tot optimale beslissingen of oplossingen. Het bewust zijn van het gebruik van heuristieken kan helpen bij het verminderen van denkfouten en het nemen van meer doordachte beslissingen.

]]>
H2-koptekst https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/h2-koptekst/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/h2-koptekst/#respond Mon, 31 Jul 2023 14:07:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/h2-koptekst/ Een H2-koptekst, ook bekend als een “Heading 2” of “H2-heading”, is een opmaakelement dat wordt gebruikt in HTML en andere tekstverwerkingsprogramma’s om de hiërarchie en structuur van een document aan te geven. Het wordt vaak gebruikt om de titel van een sectie of een onderdeel van een pagina aan te geven.

H2-koptekst uitgelegd

De term “H2” verwijst naar het tweede niveau van kopteksten in HTML. HTML-kopteksten hebben zes niveaus (H1 tot H6), waarbij H1 de hoogste hiërarchie heeft en H6 de laagste. Een H2-koptekst geeft een iets lagere hiërarchie aan dan een H1-koptekst en wordt vaak gebruikt om subsecties binnen een H1-titel aan te geven. H2-kopteksten helpen lezers en zoekmachines om de inhoud van een document te begrijpen en snel te navigeren. Ze worden vaak gebruikt in webpagina’s en blogposts om de tekst in secties te organiseren en belangrijke onderwerpen te markeren. Het gebruik van H2-kopteksten verbetert de leesbaarheid en maakt het gemakkelijker voor gebruikers om de informatie te scannen en relevante secties te vinden die ze willen lezen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/h2-koptekst/feed/ 0
Hyperparameters https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperparameters/ Tue, 06 Jun 2023 07:10:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperparameters/ Machine learning is een tak van kunstmatige intelligentie waarbij computers leren om bepaalde taken uit te voeren op basis van data. Bij het trainen van een machine learning-model zijn er verschillende aspecten die bepalend zijn voor de prestaties van het model. Een van deze aspecten zijn de hyperparameters van het model.

Wat zijn hyperparameters precies?

Hyperparameters zijn de instellingen van een machine learning-model die niet worden aangepast tijdens het trainen van het model. In plaats daarvan worden ze vooraf ingesteld door de gebruiker. Voorbeelden van hyperparameters zijn bijvoorbeeld het aantal verborgen lagen in een neuraal netwerk, de grootte van de batch tijdens het trainen van het model en de leersnelheid van het algoritme.

Het kiezen van de juiste hyperparameters is van groot belang voor de prestaties van het model. Als de hyperparameters niet goed zijn afgestemd op de specifieke taak, kan het model niet goed presteren. Aan de andere kant, als de hyperparameters goed zijn afgestemd, kan het model betere prestaties leveren en nauwkeuriger voorspellingen doen. Het afstemmen van de hyperparameters is vaak een iteratief proces waarbij verschillende waarden worden uitgeprobeerd om te bepalen welke instellingen het beste werken voor de specifieke taak. Dit proces wordt vaak aangeduid als hyperparameteroptimalisatie en kan handmatig worden uitgevoerd of met behulp van geautomatiseerde tools.

]]>
Hyperlocal https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperlocal/ Mon, 04 Jul 2022 10:38:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperlocal/ Hyperlocal marketing is een vorm van marketing inzet dat specifiek gericht is op een bepaald lokaal gebied. Het belangrijkste doel van deze strategie is om de interesse van de lokale bevolking voor het bedrijf te wekken of te verstevigen. Hyperlocal is een beweging dat al enkele jaren zichtbaar is. De behoefte aan bijvoorbeeld regionale voeding is de laatste tijd erg toegenomen. Volgens Google is de behoefte aan het steunen van de lokale economie duidelijk zichtbaar door een flinke toename van het lokale zoekvolume.

Hyperlocal marketing kan worden vormgegeven door onder andere bedrijfsvermeldingen in Google Mijn Bedrijf, Lokale zoekmachineoptimalisatie, op locatie gebaseerde advertenties of Digital-out-of-home-reclame (DOOH) waarbij er gebruik wordt gemaakt van de kracht van mobiele locatie technologieën om relevante advertenties weer te geven in lokale gebieden met veel verkeer. 

]]>
Hyperpersonalisatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperpersonalisatie/ Tue, 07 Jun 2022 12:05:40 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hyperpersonalisatie/ Hyperpersonalisatie is een marketingtechniek die gericht is op het gebruik van klantdata met als doel om de klantervaring te verbeteren en op de meest effectieve manier in te spelen op de individuele wensen van de specifieke klant. De producten, diensten en prijzen die worden aangeboden sluiten precies aan op iemands voorkeuren op dit gebied. De content wordt onder andere aangepast op de stappen die een persoon zet in diens customer journey. Hyperpersonalisatie voorspelt eigenlijk het gedrag van een persoon zodat hij of zij precies de juiste content op het juiste moment voorgeschoteld krijgt. Op deze manier kan de conversie en de betrokkenheid van de klant met het bedrijf verhoogd worden. Daarnaast maakt hyperpersonalisatie het mogelijk om op een zeer efficiënte manier een marketing strategie in te zetten. Hyperpersonalisatie sluit aan op de groeiende wens aan persoonlijke klantervaringen. Veel mensen hechten dusdanig veel waarde aan een persoonlijke klantervaring dat deze factor steeds meer een doorslaggevende waarde wordt. Er zijn diverse tools die gebruikt kunnen worden om hyperpersonalisatie vorm te geven. Hierbij kan gedacht worden aan platformen die gericht zijn op data management, CRM, customer data en marketing orchestration.      

]]>
Hybride model https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybride-model/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybride-model/#respond Wed, 15 Dec 2021 13:53:50 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybride-model/ Een hybride model is een marketing concept waarbij er gebruik wordt gemaakt van twee of meerdere vormen van vergoedingen. Als we een blik werpen op online marketing kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor de inzet van een advertentiecampagne waarbij betalingsmodellen als CPC (cost per click) en een fixed fee (een vastgestelde vergoeding) gecombineerd worden. Daarnaast wordt een combinatie van CPC, CPI (cost per impression) en CPA (cost per action) veel toegepast als hybride model.

De belangrijkste reden om voor een hybride model te kiezen, is risicospreiding. Als er gekozen wordt voor een hybride model wordt er een keuze gemaakt voor het combineren van verschillende meerwaarden. Hiermee wordt er meer zekerheid van inkomsten geboden aan de eigenaar van het publicatieplatform.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybride-model/feed/ 0
Hybrid set-up https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybrid-set-up/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybrid-set-up/#respond Wed, 15 Dec 2021 13:53:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybrid-set-up/ De letterlijke betekenis van de term hybrid set-up is “hybride-opstelling”. In deze opstelling kunnen meerdere devices met elkaar gecombineerd worden waarbij er gebruik wordt gemaakt van een of meerdere on-premise- en cloud bronnen.

Het grote voordeel van een hybrid set-up is dat de gebruikers op een zeer efficiënte manier met elkaar in contact kunnen staan. Een hybrid set-up is uitstekend toepasbaar bij het organiseren van bijeenkomsten zoals vergaderingen. Het behoort hierbij tot de mogelijkheden dat een deel van de deelnemers fysiek aanwezig is en een ander deel van de deelnemers deze bijeenkomst op afstand kan volgen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/hybrid-set-up/feed/ 0