Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:54:00 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Gouden handdruk https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/gouden-handdruk/ Mon, 27 May 2024 12:10:52 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12448 Een gouden handdruk is de financiële compensatie die een werknemer krijgt bij het (on)vrijwillig verlaten van een bedrijf, meestal in de vorm van een eenmalige grote uitbetaling. Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor het verlies van de baan en als erkenning voor de diensten die de werknemer heeft geleverd. Gouden handdrukken worden vaak gebruikt bij reorganisaties, fusies, of overnames waarbij werknemers worden ontslagen of worden aangemoedigd om vrijwillig te vertrekken. Ze worden vooral gebruikt bij hogere leidinggevenden, maar kunnen ook worden aangeboden aan andere werknemers afhankelijk van de bedrijfssituatie en het arbeidscontract.  

Het idee van een gouden handdruk

De rol van een gouden handdruk is om een overgang voor de werknemer te verzachten, financiële zekerheid te bieden en in sommige gevallen om verdere juridische stappen te voorkomen. Het helpt ook bij het behouden van een positief imago van het bedrijf. Gouden handdrukken kom je in allerlei sectoren tegen.  De gouden handdruk verzacht de impact van ontslag en ondersteunt een soepele transitie. 

]]>
Generatie Alpha https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-alpha/ Mon, 09 Oct 2023 14:21:13 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-alpha/ Generatie Alpha is de benaming voor de opkomende generatie geboren vanaf het midden van het eerste decennium van de 21e eeuw tot ongeveer 2025. Deze generatie volgt op Generatie Z en wordt gekenmerkt door een wereld die steeds meer wordt gevormd door technologische vooruitgang en globalisering.

De kenmerken van generatie Alpha

Voor generatie Alpha is digitale technologie vanzelfsprekend, aangezien ze zijn opgegroeid in een tijdperk van smartphones, tablets, en andere geavanceerde apparaten. Ze hebben toegang tot een schat aan informatie en educatieve hulpmiddelen via internet, wat hun leerervaringen en kennisvorming drastisch verandert. Deze generatie groeit op in een wereld waarin klimaatverandering en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn, waardoor ze waarschijnlijk milieubewuster zullen zijn dan voorgaande generaties.

Generatie Alpha wordt verwacht een diverse en multiculturele groep te zijn, omdat wereldwijde migratiepatronen blijven veranderen. Hun toekomst zal beïnvloed worden door onbekende uitdagingen en kansen, maar ze zullen naar verwachting innovatief en flexibel zijn bij het aanpakken van deze vraagstukken. Deze generatie belichaamt de voortdurende evolutie van onze samenleving en cultuur in een steeds veranderende wereld.

]]>
Generatie Z https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-z/ Mon, 09 Oct 2023 14:20:28 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-z/ Generatie Z, ook wel Gen Z genoemd, verwijst naar de cohort van mensen geboren tussen ongeveer 1997 en 2012, na de Millennials en vóór de opkomende generatie Alpha. Gen Z staat bekend om zijn unieke kenmerken en invloed op de samenleving.

De kenmerken en invloed van generatie Z

Deze generatie is opgegroeid in een wereld die sterk gedigitaliseerd is, met toegang tot internet, sociale media en smartphones vanaf jonge leeftijd. Hierdoor zijn ze technologisch vaardig en communicatief sterk. Ze hechten veel waarde aan sociale rechtvaardigheid, diversiteit en inclusiviteit, en zijn actief betrokken bij maatschappelijke kwesties, vaak via online activisme. Gen Z’ers staan ook bekend om hun pragmatisme en ondernemersgeest. Ze zijn goed op de hoogte van economische uitdagingen en zijn geneigd om vroeg te beginnen met het plannen van hun carrière. Bovendien hebben ze een sterke behoefte aan persoonlijke expressie en zelfontplooiing.

]]>
Generatie Y https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-y/ Mon, 09 Oct 2023 14:19:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-y/ Generatie Y, ook wel bekend als de millennials, verwijst naar de groep mensen geboren tussen ongeveer 1980 en het midden van de jaren 1990 tot begin 2000. Deze generatie heeft unieke kenmerken en invloeden die hun levensstijl en waarden hebben gevormd.

Kenmerken van generatie Y

Generatie Y groeide op in een periode van technologische revolutie en digitalisering, wat resulteerde in een sterke affiniteit met computers, internet en sociale media. Ze staan bekend om hun behoefte aan flexibiliteit in werk en leven, streven naar een goede balans tussen werk en privé, en de wens om zinvol werk te doen. Millennials zijn vaak hoog opgeleid en hechten waarde aan persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Ze worden ook geassocieerd met trends zoals duurzaamheid, diversiteit en inclusie. Deze generatie heeft echter ook te maken met uitdagingen zoals hoge studieleningen en financiële onzekerheid.

]]>
Generatie X https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-x/ Mon, 09 Oct 2023 14:18:44 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/generatie-x/ Generatie X is een term die wordt gebruikt om een specifieke generatie mensen te beschrijven, geboren tussen ongeveer 1965 en 1980. Deze generatie staat bekend om zijn unieke kenmerken en ervaringen. Ze groeiden op in een periode van maatschappelijke veranderingen, economische schommelingen en technologische vooruitgang.

Kenmerken van generatie X

Generatie X wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals pragmatisme, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Ze waren getuige van de opkomst van technologie, zoals de introductie van computers en het internet, wat hun manier van communiceren en werken ingrijpend veranderde. Deze generatie staat ook bekend om hun kritische en sceptische houding ten opzichte van autoriteit en traditionele structuren.

Generatie X heeft verschillende belangrijke gebeurtenissen meegemaakt, zoals de val van de Berlijnse Muur en de opkomst van de punk- en grungecultuur. Ze worden vaak gezien als de overgangsgeneratie tussen de Babyboomers en de Millennials, en hebben een blijvende invloed gehad op de maatschappij, cultuur en de arbeidsmarkt.

]]>
Google Big Daddy https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-big-daddy/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-big-daddy/#respond Thu, 17 Aug 2023 13:17:15 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-big-daddy/ Google Big Daddy was een belangrijke update van het zoekalgoritme van Google die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2005. Het was bedoeld om verbeteringen aan te brengen in het indexeringssysteem van de zoekmachine en de manier waarop websites werden gerangschikt in de zoekresultaten. Big Daddy introduceerde een nieuwe manier van het verwerken van de gegevens van websites en het indexeren van webpagina’s. Het bracht ook wijzigingen aan in de manier waarop Google omging met domeinverwijzingen (links van andere websites naar jouw website) en hoe het de autoriteit en relevantie van websites bepaalde.

Google Big Daddy, een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het zoekalgoritme

De update werd geleidelijk uitgerold en zorgde aanvankelijk voor enige onrust onder website-eigenaren en SEO-professionals, omdat de veranderingen van invloed waren op de positie van websites in de zoekresultaten. Sommige websites die eerder goed presteerden, verloren hun positie, terwijl andere juist beter werden gerangschikt. Over het algemeen was Big Daddy een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het zoekalgoritme van Google. Het legde de basis voor latere updates en verbeteringen, waaronder de verschuiving naar een meer contextuele en semantische benadering van zoekopdrachten. Het doel was om de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren en gebruikers te voorzien van de meest bruikbare en waardevolle informatie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-big-daddy/feed/ 0
Google Hilltop https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-hilltop/ Thu, 17 Aug 2023 13:15:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-hilltop/ Google Hilltop was een algoritme dat werd gebruikt door Google om de relevantie van webpagina’s te bepalen in de context van zoekopdrachten. Het werd geïntroduceerd in 2003 en was gericht op het identificeren van autoritaire webpagina’s op basis van hun linkprofiel.

Werking van Google Hilltop-algoritme

Het idee achter Google Hilltop was dat webpagina’s die als autoriteit worden beschouwd, vaak links van andere relevante en betrouwbare pagina’s ontvangen. Het algoritme analyseerde de links naar een webpagina en beoordeelde de kwaliteit en relevantie van deze links. Pagina’s die werden gelinkt door andere betrouwbare bronnen, zoals gerenommeerde websites of academische instellingen, kregen een hogere autoriteitsscore. Dit betekende dat een webpagina met een groot aantal kwalitatieve en relevante links naar andere websites een hogere kans had om hoger te worden gerangschikt in de zoekresultaten van Google. Google Hilltop was een van de vele algoritmen die Google gebruikte om de zoekresultaten te bepalen, naast andere factoren zoals inhoudsrelevantie en gebruikerservaring.

]]>
Google Caffeine-update https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-caffeine-update/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-caffeine-update/#respond Thu, 17 Aug 2023 13:13:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-caffeine-update/ De Google Caffeine-update verwijst naar een wijziging in het zoekalgoritme van Google, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010. Deze update bracht verbeteringen aan in de manier waarop Google webpagina’s indexeert en presenteert in de zoekresultaten. Vóór de Caffeine-update werden webpagina’s op een meer sequentiële manier geïndexeerd, wat betekende dat er enige vertraging kon optreden voordat nieuwe inhoud werd weergegeven in de zoekresultaten. Met Caffeine werd het indexeren echter parallel en continu gemaakt, waardoor Google in staat was om nieuwe webinhoud sneller te ontdekken en weer te geven.

Een snellere en efficiëntere zoekervaring door Google Caffeine-update

Deze update had tot doel de relevantie en actualiteit van de zoekresultaten te verbeteren, waardoor gebruikers toegang kregen tot de meest recente informatie. Het betekende ook dat website-eigenaren sneller konden zien hoe hun nieuwe inhoud werd opgenomen in de zoekresultaten. Over het algemeen heeft de Google Caffeine-update geleid tot een snellere en efficiëntere zoekervaring voor gebruikers, met meer actuele en relevante resultaten. Het heeft ook de nadruk gelegd op de noodzaak voor website-eigenaren om hoogwaardige en bijgewerkte inhoud te produceren om goed te presteren in de zoekresultaten van Google.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-caffeine-update/feed/ 0
Google Florida-update https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-florida-update/ Thu, 17 Aug 2023 13:12:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-florida-update/ In 2003 bracht Google de Florida-update uit, een cruciale update van hun zoekmachine. Het primaire doel van deze update was het verbeteren van de kwaliteit van zoekresultaten door strengere maatregelen te nemen tegen websites die spam- en black-hat technieken gebruikten om hun positie in de resultaten te manipuleren. Deze verboden technieken omvatten onder andere het overmatig gebruik van zoekwoorden, duplicatie van inhoud en het verbergen van tekst. De impact van deze update was aanzienlijk, aangezien het gevolgen had voor talloze websites. Sinds de introductie van de Florida-update is er meer nadruk komen te liggen op hoogwaardige inhoud en het op natuurlijke wijze opbouwen van links.

De Florida-update, een belangrijk moment in de geschiedenis van SEO

Veel bedrijven werden gedwongen om hun SEO-strategieën aan te passen om gunstige rangschikkingen in de zoekresultaten te behouden. De Florida-update markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van SEO en betekende tevens een keerpunt in de aanpak van zoekmachines ten opzichte van spammy-technieken. Bovendien verstevigde deze update de reputatie van Google als marktleider in de zoekmachine-industrie en legde het de basis voor verdere updates en verfijningen van het algoritme.

]]>
Google BERT-update https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-bert-update/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-bert-update/#respond Thu, 17 Aug 2023 13:09:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-bert-update/ De Google BERT-update is een belangrijke update van het algoritme dat Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. BERT staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Het is een geavanceerd neuraal netwerkmodel dat is ontworpen om de context van woorden in zoekopdrachten beter te begrijpen. De BERT-update heeft tot doel de zoekresultaten relevanter te maken door rekening te houden met de volledige zin en de betekenis van elk woord, in plaats van alleen individuele zoektermen. Het richt zich op het begrijpen van natuurlijke taal en context, inclusief nuances en dubbelzinnigheden.

Hoe BERT zoekopdrachten beïnvloedt

Met de BERT-update kan Google beter begrijpen wat gebruikers bedoelen met hun zoekopdrachten en de relevantie van webpagina’s beter inschatten. Dit betekent dat websites met kwalitatieve inhoud en waardevolle informatie beter kunnen presteren in de zoekresultaten. Over het algemeen is de Google BERT-update bedoeld om gebruikers betere en relevantere zoekresultaten te bieden, waardoor ze sneller de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-bert-update/feed/ 0