Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:51:52 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false EBITDA https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ebitda/ Mon, 27 May 2024 12:09:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12446 EBITDA staat voor ‘Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization’, wat vertaald kan worden naar winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen. Het wordt gebruikt als maatstaf en geeft een indicatie van de operationele prestaties van een bedrijf door de bovenstaande kostenposten niet mee te rekenen. EBITDA helpt om te zien hoe winstgevend een bedrijf echt is, zonder effecten van financiën en boekhouding. Zo kun je verschillende bedrijven makkelijker met elkaar vergelijken. 

Voordelen van EBITDA

De rol van EBITDA in financiële analyses is groot. Het helpt investeerders en analisten om de onderliggende winstpotentie van een bedrijf te begrijpen. Dit gebeurt los van externe factoren zoals belastingbeleid en grote afschrijvingen. EBITDA wordt veel gebruikt in de financiële rapporten van beursgenoteerde bedrijven, door analisten en bij het beoordelen van fusies en overnames. Het helpt investeerders om de echte operationele prestaties van bedrijven te beoordelen, waar ze ook zijn gevestigd. Deze aanpak laat zien hoe bedrijven echt presteren puur op basis van hun bedrijfsactiviteiten. 

]]>
Eenmanszaak https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/eenmanszaak/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/eenmanszaak/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:16:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/eenmanszaak/ Een eenmanszaak is een veelvoorkomende juridische ondernemingsvorm in Nederland. Het is een bedrijfseigenaar die volledig verantwoordelijk is voor de activiteiten en financiën van de onderneming. In een eenmanszaak is er geen juridische scheiding tussen het bedrijf en de eigenaar, wat betekent dat de eigenaar persoonlijk aansprakelijk is voor de schulden en verplichtingen van het bedrijf.

Voordelen en nadelen van een eenmanszaak

Het opzetten van een eenmanszaak is relatief eenvoudig en kostenefficiënt, omdat er geen ingewikkelde juridische procedures of aandelenstructuur nodig zijn. De eigenaar heeft volledige zeggenschap over de bedrijfsvoering en behoudt alle winsten na belastingen.

Een belangrijk kenmerk van een eenmanszaak is dat de eigenaar ook de belastingen betaalt op de winst van het bedrijf via de inkomstenbelasting. Hoewel eenmanszaken enkele voordelen bieden, zoals eenvoudige oprichting en directe controle, brengen ze ook risico’s met zich mee vanwege de persoonlijke aansprakelijkheid. Ondernemers moeten zorgvuldig overwegen of deze ondernemingsvorm geschikt is voor hun specifieke situatie en zakelijke doelen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/eenmanszaak/feed/ 0
ETF https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/etf/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/etf/#respond Tue, 10 Oct 2023 06:55:35 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/etf/ Een Exchange-Traded Fund (ETF), in het Nederlands ook wel een “beursgenoteerd fonds” genoemd, is een financieel instrument dat beleggers de mogelijkheid biedt om te investeren in een diverse portefeuille van activa, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen of andere financiële instrumenten. ETF’s worden verhandeld op beurzen, vergelijkbaar met individuele aandelen, en volgen vaak een specifieke index, sector of strategie.

Kenmerken van Exchange-Traded Funds (ETF’s)

Wat ETF’s uniek maakt, is dat ze intraday verhandelbaar zijn, wat betekent dat beleggers ze gedurende de handelsdag kunnen kopen of verkopen tegen de marktprijs. Ze bieden ook diversificatie, liquiditeit en lage kosten in vergelijking met veel andere beleggingsfondsen. Beleggers kunnen ETF-aandelen kopen om blootstelling te krijgen aan een breed scala aan activa zonder de individuele effecten te hoeven selecteren en beheren. ETF’s zijn populair geworden vanwege hun eenvoudige structuur, lage beheerskosten en transparantie, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel beginnende als ervaren beleggers die streven naar een gevarieerde portefeuille en handelsflexibiliteit.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/etf/feed/ 0
Exponentiële groei https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/exponentiele-groei/ Tue, 10 Oct 2023 06:51:34 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/exponentiele-groei/ Exponentiële groei is een wiskundig concept dat verwijst naar een situatie waarin iets in omvang toeneemt met een constant percentage van zijn huidige waarde gedurende opeenvolgende tijdsperioden. In wezen betekent dit dat de groei steeds sneller gaat naarmate de tijd vordert, omdat het groeipercentage gebaseerd is op de steeds grotere huidige waarde. Een klassiek voorbeeld van exponentiële groei is de bevolkingsgroei, waarbij een bevolking jaarlijks met een vast percentage toeneemt. Dit kan leiden tot een aanzienlijke toename van de bevolking in een relatief korte tijd.

De gevaren van exponentiële groei”

Exponentiële groei kan echter ook negatieve gevolgen hebben, zoals het uitputten van hulpbronnen of het versnellen van milieuproblemen. Het is belangrijk om exponentiële groei te begrijpen, omdat het ons bewust maakt van de potentiële gevolgen van ongebreidelde groei en de noodzaak om duurzame praktijken te omarmen om de impact ervan op onze samenleving en planeet te beheersen. Het concept van exponentiële groei is van toepassing op verschillende domeinen, waaronder economie, technologie, ecologie en epidemiologie, en heeft een diepgaande invloed op onze wereld.

]]>
Externe communicatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/externe-communicatie/ Mon, 09 Oct 2023 13:55:54 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/externe-communicatie/ Externe communicatie verwijst naar de manier waarop een organisatie informatie en boodschappen deelt met de buitenwereld. Dit omvat interacties met klanten, leveranciers, investeerders, media en de bredere gemeenschap. Het doel van externe communicatie is het opbouwen en onderhouden van positieve relaties en het bevorderen van het imago en de reputatie van de organisatie.

De essentie van externe communicatie

Dit proces omvat verschillende communicatiemiddelen, zoals persberichten, sociale media, websites, reclame, evenementen en klantenservice. Effectieve externe communicatie vereist consistentie, transparantie en strategische planning om de gewenste boodschappen en waarden van de organisatie over te brengen.

Het belang ervan groeit in een digitale tijdperk waarin informatie snel wordt verspreid en consumenten steeds meer betrokken zijn bij de besluitvorming van bedrijven. Goede externe communicatie kan leiden tot grotere merkbekendheid, klantentrouw en zakelijk succes, terwijl slechte communicatie reputatieschade en verlies van vertrouwen kan veroorzaken. Het is dus cruciaal voor organisaties om zorgvuldig te plannen en te beheren hoe ze zichzelf naar de buitenwereld presenteren.

]]>
Extrinsieke Waarde https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/extrinsieke-waarde/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/extrinsieke-waarde/#respond Thu, 31 Aug 2023 07:48:58 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/extrinsieke-waarde/ Extrinsieke waarde verwijst naar het extra element van waarde dat aan een object, concept of entiteit wordt toegevoegd door externe factoren, los van de inherente eigenschappen ervan. Dit concept wordt vaak toegepast in verschillende contexten, zoals economie, psychologie en filosofie.

Factoren die extrinsieke waarde beïnvloeden

Extrinsieke waarde wordt beïnvloed door elementen buiten het directe karakter of functionaliteit van iets. In economische termen kan dit de prijs van een product beïnvloeden, gebaseerd op factoren zoals merkimago, vraag en aanbod, en sociale trends. In menselijke interacties kan extrinsieke waarde worden waargenomen als sociale goedkeuring, status of erkenning. Psychologisch gezien kunnen beloningen, prijzen of externe motivaties extrinsieke waarde toevoegen aan taken of prestaties.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/extrinsieke-waarde/feed/ 0
Enhanced Ecommerce https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/enhanced-ecommerce/ Fri, 25 Aug 2023 13:26:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/enhanced-ecommerce/ Enhanced Ecommerce is een geavanceerd analytisch en rapportage framework dat wordt aangeboden door Google Analytics. Het is speciaal ontworpen om diepgaande inzichten te bieden in het online winkelgedrag van gebruikers. Dit framework gaat verder dan de basisfunctionaliteit van standaard e-commerce tracking, waardoor bedrijven gedetailleerdere informatie kunnen verkrijgen over hoe bezoekers omgaan met hun e-commerceplatform.

De voordelen van enhanced ecommerce

Enhanced Ecommerce biedt meerdere voordelen voor online retailers. Het stelt hen in staat om het aankooptraject van klanten nauwkeurig te volgen en te begrijpen, van productweergaven en winkelwagentje-interacties tot daadwerkelijke transacties. Hierdoor kunnen bedrijven specifieke knelpunten in het conversieproces identificeren en optimaliseren. Bovendien biedt Enhanced Ecommerce diepgaande analyse van productprestaties, zodat retailers kunnen zien welke producten populair zijn, welke vaak worden achtergelaten en welke het meeste opbrengen.

Met behulp van Enhanced Ecommerce kunnen marketeers ook geavanceerde segmentatie en targeting uitvoeren, waardoor ze hun advertentiecampagnes kunnen afstemmen op specifieke doelgroepen op basis van gedetailleerde e-commercegegevens. Dit resulteert in meer doeltreffende marketinginspanningen en uiteindelijk een verbeterde ROI voor e-commercebedrijven.

]]>
Entity Extraction https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/entity-extraction/ Tue, 06 Jun 2023 07:08:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/entity-extraction/ Entity extraction, ook wel bekend als named entity recognition (NER), is een techniek binnen de Natural Language Processing (NLP) om specifieke informatie in tekst te identificeren en te extraheren. Het doel van entity extraction is om bepaalde entiteiten, zoals namen van personen, locaties, organisaties, datums en bedrijven te herkennen en te labelen.

Hoe werkt entity extraction?

Entity extraction maakt gebruik van algoritmes om patronen in tekst te herkennen en te categoriseren. Deze algoritmes maken gebruik van regels en machineleren om een model te ontwikkelen dat entiteiten kan herkennen en extraheren uit tekst.

In het machineleren proces wordt het model getraind op basis van voorbeelden van getagde tekst, waarbij de entiteiten zijn aangegeven. Het model leert vervolgens deze patronen te herkennen en te gebruiken om entiteiten te extraheren uit nieuwe onbekende tekst. Het proces van entity extraction is van groot belang in vele toepassingen, waaronder het analyseren van sociale media, het bijhouden van financiële gegevens, en het automatiseren van klantenservice. Het maakt het mogelijk om snel en accuraat informatie te vinden in grote hoeveelheden tekst en kan daarom een belangrijke tool zijn voor bedrijven en organisaties die werken met grote hoeveelheden tekstuele data.

]]>
Entity annotation https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/entity-annotation/ Tue, 06 Jun 2023 07:06:05 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/entity-annotation/ Entity Annotation, ook wel entiteitsherkenning genoemd, is een belangrijk proces in de natural language processing (NLP) waarmee computers de betekenis van tekst kunnen begrijpen en interpreteren. Het is een methode waarmee specifieke delen van een tekst worden gemarkeerd en gelabeld als een bepaald type entiteit, zoals personen, organisaties, locaties, tijden en datums.

Hoe werkt Entity Annotation?

Entity Annotation werkt door het gebruik van geautomatiseerde algoritmen en machine learning technieken die patronen in tekst herkennen en deze toewijzen aan specifieke categorieën van entiteiten. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door een model te trainen op een dataset van getagde teksten, waarbij het model leert om de structuur en betekenis van zinnen te begrijpen en deze te associëren met bepaalde entiteiten. Eenmaal getraind, kan het model worden gebruikt om nieuwe tekst te analyseren en automatisch de relevante entiteiten te annoteren. Dit proces is van groot belang in NLP-toepassingen, zoals machinevertaling, chatbots en zoekmachines, waarbij het begrijpen van de betekenis van tekst essentieel is voor het leveren van accurate en nuttige resultaten.

]]>
Ephemeral content https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ephemeral-content/ Tue, 25 Apr 2023 11:26:01 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ephemeral-content/ Ephemeral content is een term die wordt gebruikt om content te beschrijven die slechts voor een beperkte tijd beschikbaar is op social media platforms voordat deze automatisch wordt verwijderd. Het idee achter ephemeral content is dat het de gebruikers een gevoel van urgentie en exclusiviteit geeft, omdat de content alleen gedurende een korte tijd beschikbaar is. Dit kan ook een gevoel van authenticiteit en spontaniteit creëren omdat het niet zo gepolijst en bewerkt is als permanente content.

Ephemeral content om te adverteren of een merk te promoten

Ephemeral content wordt vaak gebruikt op social media platforms zoals Instagram, Snapchat en Facebook. Op Instagram worden bijvoorbeeld Instagram Stories gebruikt om tijdelijke berichten te delen die slechts 24 uur beschikbaar zijn. Snapchat was oorspronkelijk een platform dat vooral gericht was op ephemeral content, met Snaps die slechts enkele seconden zichtbaar waren voordat ze verdwenen. Bedrijven en merken maken vaak gebruik van ephemeral content als een manier om te adverteren of om hun merk te promoten. Ook kunnen ze achter-de-schermen beelden tonen van evenementen, productlanceringen en meer. Ephemeral content kan ook worden gebruikt om een ​​gevoel van gemeenschap op te bouwen en betrokkenheid bij gebruikers te vergroten. Dit komt doordat de tijdelijke aard van de content gebruikers stimuleert om snel te reageren, te delen of om direct actie te ondernemen. In de afgelopen jaren is de populariteit van ephemeral content enorm toegenomen en het wordt nu beschouwd als een belangrijke marketingstrategie voor bedrijven en merken die zich willen richten op jongere doelgroepen die veel actief zijn op social media.

]]>