Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:50:25 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Dochtermaatschappij https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dochtermaatschappij/ Mon, 27 May 2024 12:09:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12445 Een dochtermaatschappij is een bedrijf dat geheel of gedeeltelijk eigendom is van een moederbedrijf. Het moederbedrijf bezit de meeste aandelen met stemrecht, waardoor het moederbedrijf controle heeft over wat de dochtermaatschappij doet en beslist. Dochters worden vaak opgezet om specifieke markten te betreden, risico’s te spreiden, of om fiscale en juridische voordelen te behalen. Ze kunnen actief zijn in verschillende sectoren of hetzelfde werkgebied als het moederbedrijf. 

Doel en rol van een dochtermaatschappij

De rol van een dochtermaatschappij is het uitbreiden en diversifiëren van de bedrijfsactiviteiten van het moederbedrijf. Ze werkt als een apart bedrijf binnen de juridische bescherming van het moederbedrijf, vaak wel met (enige) vrijheid in de dagelijkse activiteiten. Dochterondernemingen worden wereldwijd door allerlei bedrijven gebruikt. Van multinationals die nieuwe markten willen betreden tot kleinere bedrijven die willen uitbreiden zonder hun kernactiviteiten te riskeren. Veel multinationale bedrijven hebben lokale dochtermaatschappijen in verschillende landen om te voldoen aan lokale wetgeving en marktbehoeften. 

]]>
Directeur https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/directeur/ Mon, 27 May 2024 12:06:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12444 Een directeur is de persoon die de hoogste leidinggevende positie binnen een organisatie heeft. Deze persoon is verantwoordelijk voor het strategisch sturen van de organisatie. Ook neemt diegene beslissingen die de koers, bijvoorbeeld in de vorm van lange-termijn doelen, en het beleid bepalen. Als hoofd van het managementteam is de directeur verantwoordelijk voor de algehele prestaties van de organisatie. Taken bestaan uit het ontwikkelen van strategisch beleid, het beheren van senior personeel, en het publiekelijk vertegenwoordigen van de organisatie.  

Toepassing en functie van directeur  

De rol van directeur is van toepassing in vrijwel elke organisatie, van kleine ondernemingen tot grote multinationals en non-profitorganisaties. De functie varieert afhankelijk van de grootte en het doel van de organisatie, maar de kernverantwoordelijkheden blijven gericht op leiderschap en strategisch management. De directeur speelt vaak een belangrijke rol in het bepalen van de bedrijfsstrategie en het implementeren van operationele processen. 

]]>
Demotie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/demotie/ Fri, 10 May 2024 06:49:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12361 Demotie is het proces waarbij een werknemer een lagere functie krijgt, vaak met minder verantwoordelijkheden en soms met minder salaris. Een demotie kan voorkomen wanneer een werknemer niet goed functioneert in zijn huidige rol, of als een bedrijf moet reorganiseren. Dit laatste gebeurt vaak wanneer een bedrijf slechte resultaten behaalt. Er zijn dan minder financiële middelen en kan ervoor worden gekozen te besparen op personeel. Demotie helpt om werknemers op een passende positie te plaatsen of om bedrijfskosten te verlagen. Demotie komt voor in elk bedrijf waar er behoefte is aan aanpassing van de personeelsrollen door veranderende omstandigheden. Dit geldt voor zowel kleine als grote bedrijven.

Demotie als loopbaanstrategie

Demotie kan ook deel uitmaken van een loopbaanontwikkelingsstrategie. Medewerkers die de werkdruk in een hogere functie te zwaar vinden, kunnen dan een lager niveau kiezen. Het biedt ook mogelijkheden voor werknemers die dichter bij hun pensioen zijn en minder verantwoordelijkheden willen.

]]>
Dividend https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dividend/ Tue, 10 Oct 2023 07:19:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dividend/ Dividend is een financieel begrip dat verwijst naar de winstuitkering die een bedrijf doet aan zijn aandeelhouders. Het vertegenwoordigt een deel van de winst die een onderneming heeft gegenereerd en wordt meestal periodiek uitbetaald, vaak in de vorm van contant geld, maar soms ook in extra aandelen.

Dividend: Uitkeringen aan aandeelhouders

Bedrijven besluiten dividend uit te keren als beloning voor investeerders die aandelen van het bedrijf bezitten. Deze uitkering is een manier om aandeelhouders te laten delen in de winst en hun investering te waarderen. Het bedrag van het dividend per aandeel wordt doorgaans bepaald door de raad van bestuur en kan variëren afhankelijk van de financiële prestaties en strategische doelstellingen van het bedrijf.

Dividend kan een aantrekkelijke bron van inkomsten zijn voor beleggers, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een stabiele cashflow. Het is ook een belangrijke indicator van de financiële gezondheid van een onderneming, omdat bedrijven meestal alleen dividend uitkeren als ze voldoende winst hebben gemaakt. Beleggers gebruiken dividendrendement vaak als een maatstaf om investeringsbeslissingen te nemen en om de prestaties van verschillende beleggingen te vergelijken.

]]>
Deep fake https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deep-fake/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deep-fake/#respond Tue, 10 Oct 2023 06:47:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deep-fake/ Deep fake is een technologie die het mogelijk maakt om realistisch ogende, maar volledig vervalste video’s, audio-opnames of afbeeldingen te maken door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Het woord “deepfake” is afgeleid van “deep learning” en “fake”. Deep learning-algoritmen worden gebruikt om gezichten en stemmen van mensen te manipuleren, waardoor ze kunnen worden geplaatst in situaties waarin ze nooit waren, of om hen dingen te laten zeggen die ze nooit hebben gezegd.

De impact van Deep fake-technologie

Deze technologie heeft zowel positieve als negatieve toepassingen. Aan de ene kant kan het worden gebruikt voor creatieve doeleinden, zoals het maken van indrukwekkende visuele effecten in films. Aan de andere kant kan het ook worden misbruikt voor misleiding, manipulatie en het verspreiden van nepnieuws. Deepfakes kunnen de reputatie van individuen schaden en de geloofwaardigheid van audiovisuele content ondermijnen.

Het bestrijden van de negatieve impact van deep fakes is een uitdaging voor de digitale wereld, waarbij AI-gebaseerde detectie en regulering cruciaal zijn om de integriteit van media te behouden en desinformatie te bestrijden.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deep-fake/feed/ 0
Datalayer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/datalayer/ Wed, 13 Sep 2023 10:55:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/datalayer/ Een Datalayer is een concept dat wordt gebruikt in de wereld van webontwikkeling en online tracking. Het verwijst naar een gestructureerde verzameling van gegevens die wordt opgeslagen in de broncode van een website. Deze gegevens zijn meestal verborgen voor de gebruikers en worden gebruikt om informatie over de website en het gedrag van de gebruikers bij te houden.

Nuttige toepassingen van een Datalayer

De Datalayer bevat typisch informatie zoals paginatitels, URL’s, interacties van gebruikers (zoals klikken op knoppen of invullen van formulieren), productinformatie en andere relevante gegevens. Deze gegevens worden vaak gebruikt door tools voor webanalyse en marketingtechnologieën, zoals Google Analytics, om inzicht te krijgen in hoe gebruikers de website gebruiken en om prestaties te meten. Het voordeel van het gebruik van een Datalayer is dat het de integratie van trackingcodes en het beheer van gegevens vereenvoudigt. Ontwikkelaars kunnen de Datalayer structureren en bijwerken zonder de trackingcodes in de website te wijzigen, wat de flexibiliteit en het onderhoud vergemakkelijkt.

]]>
Deepcrawl https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deepcrawl/ Wed, 13 Sep 2023 10:54:26 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/deepcrawl/ Een Deepcrawl, verwijst naar het proces waarbij zoekmachines zoals Google, Bing en andere webcrawlers grondig door de inhoud van een website navigeren en alle beschikbare pagina’s en informatie indexeren. Dit in tegenstelling tot een oppervlakkige of oppervlaktecrawl, waarbij zoekmachines mogelijk alleen de hoofdpagina’s van een website scannen. Bij een Deepcrawl worden alle interne links, afbeeldingen, tekstuele inhoud en andere elementen op elke pagina van de website geanalyseerd en vastgelegd. Dit helpt zoekmachines om een uitgebreider beeld te krijgen van de inhoud en structuur van de website, wat van invloed kan zijn op hoe de site wordt weergegeven in zoekresultaten.

Wanneer een Deepcrawl?

Een Deepcrawl is vooral nuttig wanneer je ervoor wilt zorgen dat al je pagina’s worden geïndexeerd en getoond in zoekresultaten. Dit kan van belang zijn voor websites met veel diepgaande inhoud, zoals e-commerce sites met talrijke productpagina’s, blogs met veel artikelen, of sites met uitgebreide informatiebronnen. Een goede indexering van alle relevante pagina’s kan de zichtbaarheid van de website vergroten in zoekopdrachten die verband houden met de inhoud ervan.

]]>
Domeinextensies https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Thu, 31 Aug 2023 07:46:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Domeinextensies, ook wel bekend als TLD’s (Top-Level Domains), vormen de laatste reeks tekens in een internetdomeinnaam. Ze spelen een cruciale rol bij het identificeren en categoriseren van websites op het wereldwijde web. Elke extensie heeft een specifieke betekenis en doel, en helpt bij het organiseren van internetadressen.

Soorten en functies van domeinextensies

Domeinextensies kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Generieke TLD’s (gTLD’s) zoals .com, .org en .net zijn breed inzetbaar en worden wereldwijd gebruikt. Daarnaast zijn er landcode TLD’s (ccTLD’s) zoals .nl, .de en .uk, die specifiek aan landen zijn gekoppeld. Deze benadrukken de nationale herkomst van een website. Binnen gTLD’s bestaan ook gespecialiseerde domeinextensies, zoals .edu voor onderwijsinstellingen en .gov voor overheidsorganisaties. Deze verlenen directe informatie over de aard van de website. Nieuwere toevoegingen, zoals .tech en .blog, bieden nog meer context en richten zich op specifieke industrieën of interesses.

]]>
DGA https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dga/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dga/#respond Thu, 31 Aug 2023 07:40:19 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dga/ Een Directeur-Grootaandeelhouder (DGA) is een zakelijke term die verwijst naar een persoon die tegelijkertijd de directeur is van een besloten vennootschap (BV) en een grootaandeelhouder in diezelfde onderneming. Dit betekent dat de DGA zowel een leidinggevende rol heeft in de operationele activiteiten van het bedrijf als een significante hoeveelheid aandelen bezit.

DGA’s functie en verantwoordelijkheden

Als directeur draagt de DGA de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse bedrijfsvoering, strategische besluitvorming en het naleven van wet- en regelgeving. Als grootaandeelhouder bezit de DGA een aanzienlijk belang in de onderneming, wat financiële voordelen met zich meebrengt, zoals dividenduitkeringen en invloed op belangrijke beslissingen. Dit dualistische karakter van de DGA brengt zowel operationele als financiële uitdagingen met zich mee, waarbij belangenconflicten kunnen ontstaan tussen het welzijn van de onderneming en persoonlijke financiële doelen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dga/feed/ 0
Discovery Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/discovery-ads/ Tue, 29 Aug 2023 09:39:44 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/discovery-ads/ Discovery Ads zijn een boeiende manier voor adverteerders om hun merk, producten en diensten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Deze advertentie-indeling is beschikbaar op verschillende Google-platforms, waaronder Gmail, YouTube en de Google Discover-feed.

Wat zijn discovery ads precies?

Discovery Ads zijn visueel aantrekkelijke advertenties die gebruikmaken van afbeeldingen en korte tekst om de aandacht van gebruikers te trekken. Ze verschijnen op plekken waar gebruikers nieuwe content ontdekken, zoals hun e-mailpromoties, YouTube-video’s en gepersonaliseerde newsfeeds. Deze advertenties worden getarget op basis van de interesses en het gedrag van gebruikers, wat zorgt voor een relevante en boeiende ervaring.

Het unieke van Discovery Ads is dat ze zich richten op gebruikers die nog niet actief naar specifieke producten of diensten zoeken, maar eerder in een verkennende fase zitten. Hierdoor kunnen merken hun doelgroep op een subtiele en effectieve manier benaderen, waardoor ze merkbekendheid kunnen opbouwen en potentiële klanten kunnen aanspreken die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.

]]>