Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 11:50:53 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Belastbare winst https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/belastbare-winst/ Fri, 10 May 2024 07:14:36 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12366 Belastbare winst is het bedrag van de winst van een bedrijf waarover belastingen betaald moeten worden. Het wordt berekend door de totale winst van het bedrijf te verminderen met aftrekposten en vrijstellingen zoals kosten, afschrijvingen en rente. Belastbare winst is belangrijk voor de fiscale boekhouding van een bedrijf en helpt bij het berekenen van de verschuldigde belastingen.

Functie van belastbare winst

De rol van belastbare winst is belangrijk bij het bepalen van de belastingverplichtingen van een bedrijf. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij het rapporteren van de financiële resultaten aan de belastingdienst. Het wordt toegepast in alle sectoren en branches waarin bedrijven actief zijn. Belastbare winst is van belang voor zowel kleine als grote ondernemingen om aan de belastingwetten en –regels te voldoen.

]]>
Bedrijfsresultaat https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/bedrijfsresultaat/ Fri, 10 May 2024 07:10:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12365 Het bedrijfsresultaat is een financiële term die de nettowinst of verlies van een bedrijf laat zien over een bepaalde periode. Het wordt berekend door de totale opbrengsten te verminderen met de totale kosten, exclusief belastingen en rente. Het bedrijfsresultaat geeft inzicht in de financiële prestaties van een bedrijf en wordt gebruikt om de productiviteit te meten.

Toepassing bedrijfsresultaat

Bedrijfsresultaten worden gebruikt in de financiële rapportage en analyse van bedrijven, en speelt een belangrijke rol bij het nemen van zakelijke beslissingen. Het bedrijfsresultaat is van toepassing op alle soorten organisaties, van kleine bedrijven tot grote multinationals. Deze maatstaf wordt gebruikt door managers, investeerders en andere belanghebbenden om de financiële gezondheid van een bedrijf te meten. Op basis van het bedrijfsresultaat kunnen stakeholders doordachte beslissingen maken.  

]]>
Boardroom https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/boardroom/ Tue, 07 May 2024 11:43:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12349 Een boardroom is een vergaderruimte waar het bestuur van een organisatie bijeenkomt. Deze kamer is speciaal ingericht om vergaderingen te faciliteren waar belangrijke beslissingen worden genomen. Hier worden strategische plannen besproken, prestaties beoordeeld en besluiten genomen over de ontwikkeling van het bedrijf.

Functie en voorzieningen boardroom

De rol van de boardroom is het bieden van een formele, goed uitgeruste plek voor het bestuur om efficiënt en effectief te kunnen vergaderen. Privacy en voorzieningen zoals beeldschermen en geluidsinstallaties zijn hierbij van belang. Boardrooms worden gebruikt in zowel de private als de publieke sector, en binnen (grote) bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen. Boardrooms zijn te vinden in elk bedrijf waar een formeel bestuur actief is.

]]>
Brazilian Marketing (Trend) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brazilian-marketing-trend/ Fri, 12 Apr 2024 13:13:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12049 Brazilian marketing is een vorm van marketing die is ontstaan in het Zuid-Amerikaanse land Brazilië. De lokale ondernemers van het land wilde op een originele manier hun producten promoten. Brazilian marketing waaide al snel over naar buiten Brazilië. In het voorjaar van 2024 was het een grote trend op TikTok. Veel kleine bedrijven stapte op de trend, maar ook grotere bedrijven zoals DHL, Schiphol Airport en Hema maakte gebruik van deze effectieve manier van adverteren.

Wat is brazillian marketing? 

Brazilian marketing is reclame in de vorm van een video. Er wordt een video getoond waarin een situatie plotseling niet volgens plan gaat, vaak valt er iemand. Hierdoor ontstaat (bijvoorbeeld) een schrik effect bij de kijker. Precies op het moment dat de situatie plotseling veranderd wordt de video met de de ondernemer erin afgespeeld. In deze video wordt op een speelse manier verwezen naar de video ervoor en wordt geprobeerd de kijker een product of dienst te verkopen.

Waarom werkt Brazilian marketing zo goed?

Deze marketingstrategie maakt gebruik van de aangeboren nieuwsgierigheid van mensen. Er wordt de behoefte gewekt om te ontdekken hoe het verhaal afloopt. Dit verkleint de kans dat men de video niet afkijkt, waardoor de impact van de boodschap toeneemt.

Zie hier een voorbeeld van brazilian marketing:

]]>
Brazilian marketing nonadult
Besloten Vennootschap https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/besloten-vennootschap/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/besloten-vennootschap/#respond Tue, 02 Jan 2024 12:00:08 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/besloten-vennootschap/ Een Besloten Vennootschap, afgekort als BV, is een veelvoorkomende rechtsvorm voor ondernemingen in Nederland. Het is een juridische entiteit met beperkte aansprakelijkheid, wat betekent dat de eigenaren (aandeelhouders) doorgaans niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de onderneming. Een BV kan worden opgericht door één of meerdere personen en is bedoeld voor commerciële activiteiten.

Kenmerken van een Besloten Vennootschap

Een BV heeft enkele specifieke kenmerken. Allereerst is het kapitaal van de BV verdeeld in aandelen, die in het bezit zijn van de aandeelhouders. De aandeelhouders zijn medeverantwoordelijk voor het bestuur van de BV en hebben inspraak via de algemene vergadering. Een BV moet jaarlijks financiële verslagen deponeren bij de Kamer van Koophandel en deze zijn doorgaans openbaar. Bovendien biedt de BV structuur en stabiliteit aan ondernemingen en is het aantrekkelijk voor investeerders vanwege de beperkte aansprakelijkheid. Het oprichten van een BV vereist echter wel een notariële akte en bepaalde financiële verplichtingen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/besloten-vennootschap/feed/ 0
Big Hairy Audacious Goal (BHAG) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/big-hairy-audacious-goal-bhag/ Tue, 02 Jan 2024 11:57:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/big-hairy-audacious-goal-bhag/ Een Big Hairy Audacious Goal, kortweg BHAG, is een concept uit de wereld van bedrijfsstrategie en leiderschap. Het vertegenwoordigt een ambitieuze, inspirerende langetermijndoelstelling die een organisatie nastreeft. Een BHAG moet een gevoel van grootsheid, uitdaging en onzekerheid oproepen, terwijl het tevens de focus en de inzet van het hele team stimuleert.

De essentie van een BHAG

Een BHAG is doorgaans een duidelijk omschreven doel dat zich richt op een periode van tien tot dertig jaar in de toekomst. Het verschilt van gewone doelstellingen doordat het een organisatie uitdaagt om buiten haar comfortzone te treden en zich te richten op iets buitengewoons. Dit doel dient als een bron van inspiratie en richting en fungeert als een kompas voor belangrijke strategische beslissingen. BHAG’s hebben de kracht om organisaties te motiveren, te verenigen en hun prestaties naar ongekende hoogten te stuwen. Een BHAG vertegenwoordigt dus een gedurfde en inspirerende visie voor grootschalig succes. Het concept werd geïntroduceerd door Jim Collins en Jerry Porras in hun boek “Built to Last.”

]]>
Bedrijfsfinanciering https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/bedrijfsfinanciering/ Tue, 02 Jan 2024 11:54:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/bedrijfsfinanciering/ Bedrijfsfinanciering, een belangrijk onderdeel van de zakelijke wereld, omvat alle activiteiten en strategieën die bedrijven gebruiken om kapitaal te verkrijgen en te beheren om hun operaties te ondersteunen en te laten groeien. Dit vormt de financiële ruggengraat van een organisatie en speelt een essentiële rol in het behalen van zakelijk succes.

Wat is Bedrijfsfinanciering?

Bedrijfsfinanciering bestrijkt een breed spectrum van financiële praktijken, waaronder het aantrekken van investeerders, het beheren van schulden, het budgetteren en plannen van financiën en het beoordelen van investeringsmogelijkheden. Het doel van bedrijfsfinanciering is tweeledig: het waarborgt de dagelijkse bedrijfsvoering door voldoende liquiditeit te bieden en het ondersteunt lange termijn groei door kapitaalverhogingen voor investeringen in activa, innovatie en uitbreiding.

Bedrijven kunnen financiering verkrijgen via verschillende bronnen, waaronder leningen, aandelenverkoop, venture capital en winst. Het juiste financieringsmodel is afhankelijk van de bedrijfsdoelen, de industrie en de financiële situatie. Goed beheerde bedrijfsfinanciering is van vitaal belang om financiële stabiliteit en groei te waarborgen in de altijd veranderende zakenwereld. Het is een discipline die strategische planning, analyse en risicobeheer vereist en een integraal onderdeel vormt van zakelijk succes.

]]>
Businessmodel https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/businessmodel/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/businessmodel/#respond Tue, 02 Jan 2024 11:42:54 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/businessmodel/ Een businessmodel is de essentie van hoe een organisatie waarde creëert, levert en vastlegt. Het vormt de blauwdruk van een bedrijf en bepaalt hoe het geld verdiend wordt. Dit concept is belangrijk voor zowel startende ondernemers als gevestigde bedrijven, omdat het de basis legt voor winstgevendheid en groei. In feite fungeert het als de navigatiekaart voor zakelijk succes.

Wat is een Businessmodel?

Een businessmodel beschrijft de manier waarop een bedrijf waarde genereert en op de markt brengt. Het omvat de producten of diensten die worden aangeboden, de doelgroep, de prijsstrategie, distributiekanalen en inkomstenstromen. Het gaat echter verder dan alleen financiële aspecten. Een businessmodel moet ook rekening houden met operationele processen, partnerschappen en de langetermijnvisie van de organisatie.

Er zijn verschillende soorten businessmodellen, variërend van e-commerce en abonnementen tot franchising en licentieverlening. Het kiezen van het juiste businessmodel is cruciaal, omdat het de levensvatbaarheid en concurrentiepositie van een bedrijf bepaalt. Het stelt ondernemers in staat om de markt beter te begrijpen en strategische beslissingen te nemen om te gedijen in een snel veranderende zakelijke omgeving. Je kunt een businessmodel dus zien als de hoeksteen van elk succesvol bedrijf.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/businessmodel/feed/ 0
Microsoft Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Thu, 19 Oct 2023 11:09:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Ook wel: Advertenties op Microsoft of Microsoft adverteren

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) zijn de advertenties die op zoekmachine platform Microsoft Bing worden weergegeven. Microsoft Ads kunnen vergeleken worden met Google Ads (voorheen bekend als Google Adwords) alleen wordt er geadverteerd op een ander platform. De mogelijkheden om in de Mirosoft Bing zoekmachine te adverteren zijn in grote lijnen vergelijkbaar met dat van Google, al moet hierbij gerealiseerd worden dat het bereik een flink stuk minder is. Ongeveer 95% van de mensen kiest bij het gebruik van een zoekmachine voor de service van Google. De overige 5% is het marktaandeel van andere zoekmachines waarvan Bing er één van is. Het is echter wel mogelijk om met Microsoft Ads ook op de Yahoo en AOL-zoekmachines te adverteren.

Hoe werkt het adverteren op Bing?   

Het adverteren op Bing werkt in grote lijnen hetzelfde als het geval is bij Google Ads. Ook in dit geval wordt er gekeken naar kwaliteitsscores en costs per click (CPC). Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een Google Ads-campagne te importeren naar Microsoft Ads. Deze mogelijkheid onderstreept het feit dat Microsoft Ads een interessante aanvulling kan zijn op een Google Ads-campagne. Bijkomend voordeel is uiteraard dat de kosten om op een zoekmachine als Microsoft Bing te adverteren vele malen lager is dan het adverteren op Google (SEA).

]]>
Buffer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/buffer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/buffer/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:23:24 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/buffer/ Buffer is een term die in verschillende contexten wordt gebruikt en verwijst naar een tijdelijke opslagplaats of een tussenliggend gebied dat wordt gebruikt om gegevens, informatie of middelen te beheren. In de context van computer- en internettechnologieën, zoals streaming video of downloads, wordt een buffer gebruikt om een voorraad van gegevens op te bouwen voordat ze worden afgespeeld of gedownload. Dit helpt bij het voorkomen van onderbrekingen in de weergave door fluctuaties in de netwerkverbinding of gegevensstroom.

De veelzijdige betekenis van ‘Buffer

Daarnaast wordt de term ‘buffer’ ook gebruikt in de financiële wereld om te verwijzen naar een reserve aan liquide middelen of effecten die worden aangehouden om onvoorziene uitgaven of verliezen op te vangen. Buiten de technologie en financiën kan het woord ‘buffer’ ook worden gebruikt om te verwijzen naar een ruimte, fysiek of figuurlijk, die wordt gebruikt om een zekere afstand of scheiding tussen twee entiteiten te behouden, zoals een bufferzone tussen landen om conflicten te voorkomen. ‘Buffer’ heeft dus weliswaar verschillende toepassingen, maar het draait meestal om het creëren van een tijdelijke reserve of tussenruimte om verschillende soorten uitdagingen te beheren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/buffer/feed/ 0