Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 09:49:43 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Afschrijving https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/afschrijving/ Fri, 10 May 2024 07:02:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12364 Afschrijving is een financieel begrip dat verwijst naar de vermindering van de waarde van een kapitaalgoed gedurende zijn levensduur. Dit wordt meestal toegepast op activa zoals machines, voertuigen, gebouwen en computers. De waardevermindering wordt gebruikt om de kosten van het gebruik van deze goederen over hun levensduur te verspreiden. Hierbij wordt rekening gehouden met slijtage en veroudering. Afschrijving wordt voornamelijk gebruikt in boekhouding. Dit om een nauwkeurig beeld te geven van de huidige waarde van activa.

Restwaarde en reserves opbouwen

Afschrijving helpt ook bij het vaststellen van de restwaarde van activa aan het einde van hun levensduur. Denk bijvoorbeeld aan een dure machine, die na 3 jaar verkocht wordt; de restwaarde is dan de aanschafwaarde minus de afschrijfkosten (vaak een vast percentage per jaar). Daarbij helpt het bedrijven ook om reserves op te bouwen voor toekomstige vervangingen.

]]>
Accountmanager https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/accountmanager/ Fri, 10 May 2024 06:57:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12363 Een accountmanager is een professional die verantwoordelijk is voor het beheren van de relaties tussen een bedrijf en zijn klanten. Hun werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken van de behoeften en doelstellingen van klanten, het bevorderen van klanttevredenheid en het stimuleren van meer verkoop. Accountmanagers zijn werkzaam in verschillende sectoren, waaronder sales, marketing en customer service.

Doel en taken van een accountmanager

Het doel van een accountmanager is om langetermijnrelaties op te bouwen en te behouden met klanten. Dit is essentieel voor het succes en de groei van een bedrijf. Dit doen ze door nauw samen te werken met klanten. Accountmanagers adviseren over producten en diensten, stellen offertes op, onderhandelen over contracten en lossen klachten of problemen op.

]]>
Accountant https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/accountant/ Fri, 10 May 2024 06:52:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12362 Een accountant is een professional die gespecialiseerd is in het bijhouden van financiële gegevens. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van financiële overzichten en het adviseren op het gebied van boekhouding en belastingen. Hun hoofdtaak is het controleren van financiële transacties en het opstellen van nauwkeurige rapporten die voldoen aan de wet en aan boekhoudkundige normen. Accountants spelen een belangrijke rol in het garanderen van de financiële integriteit van bedrijven en organisaties. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat hun boekhoudkundige praktijken in overeenstemming zijn met de wet en ethische normen.

Belastingverplichtingen en begrotingen

Ze bieden ook advies aan klanten over het optimaliseren van hun financiële processen en het verminderen van belastingverplichtingen. Accountants kunnen werkzaam zijn in diverse sectoren, waaronder de publieke sector, de private sector, bij accountantskantoren of als zelfstandige adviseurs. Accountants helpen bij het opstellen van budgetten en begrotingen en stimuleren de financiële gezondheid van een bedrijf.

]]>
Alfabetisch https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/alfabetisch/ Tue, 19 Mar 2024 04:08:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=11893  Administratie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/administratie/ Tue, 02 Jan 2024 11:49:33 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/administratie/ Administratie is een aspect van zowel zakelijke als persoonlijke financiën. Het omvat het verzamelen, organiseren en vastleggen van financiële gegevens en transacties om een gestructureerd overzicht te bieden. Dit overzicht is van onschatbare waarde voor het beheren van budgetten, het voldoen aan wettelijke verplichtingen en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Wat betekent Administratie?

Administratie verwijst naar het beheer van documenten, transacties en gegevens die betrekking hebben op financiën, zoals inkomsten, uitgaven, belastingen en investeringen. Het doel van administratie is tweeledig: ten eerste, het handhaven van een gedetailleerd spoor van financiële activiteiten om de financiële gezondheid van een entiteit te beoordelen. Ten tweede, het zorgt voor naleving van fiscale wetgeving en andere regelgeving. Administratie kan zowel handmatig als met behulp van gespecialiseerde software worden uitgevoerd.

Een effectieve administratie biedt inzicht in de financiële positie, helpt bij het nemen van strategische beslissingen en is van vitaal belang voor het succes van bedrijven en het beheer van persoonlijke financiën. Het zorgt voor orde en overzicht in financiële gegevens, waardoor de controle en transparantie worden bevorderd.

]]>
Algemene voorwaarden https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/algemene-voorwaarden/ Tue, 02 Jan 2024 10:17:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/algemene-voorwaarden/ Algemene Voorwaarden, ook wel bekend als AV, vormen een essentieel juridisch instrument dat in vrijwel elk zakelijk contract en vele alledaagse transacties wordt gebruikt. Ze dienen als een set regels en voorwaarden die de rechten en plichten van partijen definiëren die een overeenkomst aangaan. Hoewel ze vaak over het hoofd worden gezien, spelen ze een cruciale rol in het vaststellen van de juridische context van een overeenkomst en het oplossen van geschillen.

Algemene voorwaarden in detail

Algemene Voorwaarden omvatten meestal bepalingen met betrekking tot betalingen, leveringen, garanties, aansprakelijkheid, en geschillenbeslechting. Ze kunnen deel uitmaken van online aankopen, arbeidsovereenkomsten, huurcontracten, en meer. Het is van uiterst belang voor individuen en bedrijven om deze voorwaarden grondig te lezen en te begrijpen voordat ze een overeenkomst accepteren, aangezien ze wettelijk bindend zijn. Algemene Voorwaarden bevorderen wederzijds begrip en helpen bij het voorkomen van onenigheid. Bij geschillen fungeren ze als een cruciaal referentiepunt voor de oplossing van juridische kwesties.

]]>
Aftrekposten https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/aftrekposten/ Tue, 02 Jan 2024 09:08:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/aftrekposten/ Aftrekposten, ook wel fiscale aftrekposten, zijn essentiële instrumenten in het belastingstelsel van een land. Ze stellen belastingbetalers in staat om bepaalde kosten of uitgaven te verminderen voordat hun belastbare inkomen wordt berekend. Dit heeft als doel om de belastingdruk te verlichten en mensen te stimuleren bepaalde activiteiten te ondernemen of investeringen te doen die van maatschappelijk of economisch belang zijn.

Wat zijn aftrekposten?

Aftrekposten variëren van land tot land, maar ze omvatten vaak zaken als hypotheekrente, medische kosten, studiekosten, en donaties aan goede doelen. Het idee is om belastingbetalers te belonen voor gedrag dat de overheid aanmoedigt, zoals het kopen van een huis, investeren in onderwijs, of het ondersteunen van liefdadigheidsorganisaties. Deze aftrekposten verlagen het belastbare inkomen, wat op zijn beurt leidt tot een lagere belastingfactuur. Het is belangrijk om te begrijpen welke aftrekposten van toepassing zijn op jouw situatie en te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet om ervan te profiteren. Aftrekposten spelen een cruciale rol in het beheren van je financiën en het minimaliseren van belastingverplichtingen.

]]>
AI generated content https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ai-generated-content/ Wed, 01 Nov 2023 02:57:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=1212 Betekenis: AI generated content

AI generated content wordt gemaakt door kunstmatige intelligentie, in het Engels Artificial intelligence (AI) systemen. Dit kan variëren van tekst, afbeeldingen, video’s tot muziek en nog veel meer. Er zijn verschillende manieren waarop AI content kan genereren, zoals het gebruik van natural language processing (NLP) om tekst te schrijven die lijkt op menselijke taal, of het gebruik van generative models om afbeeldingen te creëren die lijken op werkelijke afbeeldingen. Een van de voordelen van AI generated content is dat het snel en efficiënt kan worden gegenereerd, waardoor het een kosteneffectieve manier is om content te produceren. Daarnaast kan AI zelfs content creëren die moeilijk of onmogelijk is voor mensen om te maken, zoals het genereren van realistische simulaties van toekomstige gebeurtenissen.

De kwaliteit van AI generated content

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, makkelijk en interessant, maar er zijn ook zorgen over de kwaliteit van AI generated content. Het is soms namelijk moeilijk te bepalen of de content daadwerkelijk is gegenereerd door een mens of door een AI systeem. Zeker als dit soort systemen bijvoorbeeld gebruikt worden op scholen of universiteiten, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen ook daadwerkelijk wat leren van hetgeen ze in hun scriptie of essay moeten opschrijven, kan dit zorgelijk zijn. Bovendien kan AI ook content genereren die onjuist, misleidend of gevaarlijk is.

]]>
Affiliate https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/affiliate/ Wed, 11 Oct 2023 02:30:35 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=417 Ook wel: publisheruitgever of exploitant

Een affiliate is de partij, meestal een website, die binnen affiliatemarketing de rol van uitgever heeft. De affiliate plaatst banners en/of tekstlinks die verwijzen naar websites van adverteerders. Voor de geleverde prestaties om bezoekers en (potentiële) klanten te werven voor de adverteerder ontvangt de affiliate een vergoeding. Vaak is deze afhankelijk van het aantal kliks of aantal verkopen.

Affiliates en adverteerders worden meestal aan elkaar gekoppeld via een affiliatenetwerk, dat tevens zorg draagt voor de administratieve afwikkeling van campagnes en transacties.

]]>
A Record https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/a-record/ Wed, 11 Oct 2023 01:51:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=414 Een A Record (Adress Record) vertaald een domeinnaam (hostname) naar een IPv4-adres. Een IPv4-adres is een traditioneel IP-adres die bestaat uit vier getallen. Een voorbeeld hiervan is het IPv4-adres 1.2.3.4, maar elk cijfer kan tussen de 0 en 255 liggen voor, tussen en na elke punt. Er zijn meerdere type records aanwezig binnen de DNS-zone van een domeinnaam. Domain Name Servers (DNS) houden bij welk IP-nummer bij welke websitenaam hoort. Maar waarvoor gebruik je A Record vertalingen? Dat gaan we je in dit blog uitleggen. 

Aanmaken A Record 

Laten we eerst kijken naar hoe je een A Record maakt? Ten eerste moet je bij je hostingprovider inloggen op het klantenportaal. Er zijn verschillende hostingpakket aanbieders waar je gebruik van kunt maken mits je deze nog niet hebt. Om vervolgens een A Record in te stellen zet je de volgende stappen: 

  • Ga naar ‘Domein en hosting’  
  • Kies voor ‘DNS beheer’ of ‘DNS forwarding beheer’ 
  • Wijzig of maak een nieuw A Record aan, dit is vaak goed te vinden op het scherm 
  • Vul het IP-adres in en klik op ‘toevoegen’ 
  • Na één tot vier uur is de (nieuwe) A Record geactiveerd 

Werking van A Records 

In de basis verstrekt het A Record informatie over het IP-adres van je domeinnaam. Je kunt het zien als de link tussen het IP-adres van de server waar je bestanden op staan en de naam van je website. In sommige gevallen is de domeinnaam niet geregistreerd is bij hetzelfde bedrijf als waar de website gehost is. Dan moet je zelf de verbinding maken tussen de twee middels een A Record. Om dit te doen moet het IP-adres van het hostingpakket opgevraagd worden. Gebruik deze

]]>