Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Mon, 15 Apr 2024 10:35:37 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false AnswerThePublic review 2024: Inspiratie voor je content (strategie) https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/#respond Thu, 15 Jul 2021 08:30:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/answerthepublic/

Inhoudsopgave

Inmiddels zijn er meerdere concurrenten ontstaan, maar die werken allemaal net even anders en AnswerThePublic is toch nog steeds marktleider.

Aangezien ik vind dat elke ondernemer en marketeer de tool moet kennen, is het hoog tijd om jou er alles over te vertellen.

Wat is AnswerThePublic?

AnswerThePublic is een programma dat je input geeft voor je contentstrategie en zoekwoordenanalyse door menselijke zoekopdrachten te combineren en automatisch aan te vullen.

Je krijgt de resultaten ingedeeld in vijf onderwerpen te zien. De onderwerpen zijn:

  • Vragen
  • Voorstellen
  • Vergelijkingen
  • Alfabetische volgorde
  • Verwant

Met de output van AnswerThePublic kan jij vervolgens je tussenkopjes bepalen, blogonderwerpen uitzoeken, social media posts opzetten, ideeën genereren en nog veel meer.

zoekwoorden onderzoek answer the public

Hoe en op welke manier ik AnswerThePublic gebruik in mijn content strategie

AnwerThePublic zet ik op meerdere manieren in voor mijn website en die van mijn klanten. Een aantal van die manieren zal ik voor je noteren:

Eerst gebruik ik de tool tijdens een oriëntatiefase. Denk bijvoorbeeld een zoekwoordanalyse, het analyseren van concurrenten. Tijdens deze fase wil ik zoveel mogelijk informatie over het onderwerp vinden.

De tweede manier is wanneer ik vervolgens bezig ben met het schrijven van teksten. Zoals je misschien al weet ben ik er fan van om de tussenkopjes en dus de onderwerpen van je blog te bepalen voordat je een tekst schrijft.

Mocht ik nog wat tussenkopjes nodig hebben of meer willen weten over het onderwerp, dan pak ik AnswerThePublic erbij.

Manier drie is wanneer ik de doelgroep nog niet zo goed ken. Wat denkt iemand? Waar gaat hij naar op zoek? Wat vindt hij of zij belangrijk? Dat zijn allemaal dingen die je kan achterhalen met AnswerThePublic.

answerthepublic waarom

Voor- en nadelen van AnswerThePublic

Zoals je van mij gewend bent, zet ik graag de voor- en nadelen voor je op een rijtje. En we beginnen met de voordelen:

  • AnswerThePublic is gratis te gebruiken
  • Je kan de tool gebruiken in de meest gangbare talen en dus ook Nederlands.
  • Ik heb nog nooit problemen gehad met de tool. Het werkt altijd soepel.
  • Je kan gemakkelijk de visuals downloaden die je meteen tijdens je analyses / presentaties kan gebruiken

En de nadelen zijn:

  • Om per regio te kunnen kijken heb je een betaald account nodig
  • Vroeger was de tool onbeperkt te gebruiken. Als je ‘m nu veel gebruikt, krijgt je na een bepaalde periode een soort time-out.
  • Als je een Engelse term als ‘online marketing’ invult, dan krijg je ondanks dat je de taal op Nederlands hebt ingesteld, soms toch Engelse resultaten.
  • Dat laatste is natuurlijk logisch, maar AnswerThePublic werkt harder aan het ontwikkelen van de betaalde versie, dan de gratis versie.

En dat is een mooi bruggetje naar het volgende onderwerp: is het het namelijk waard om AnswerThePublic Pro aan te schaffen?

Zin in gif

AnswerThePublic gratis variant vs. de betaalde AnswerThePublic Pro

AnwserThePublic Pro kost, als je maandelijks betaald, $99 per maand.

En als je per jaar betaalt, dan kost het je $79 per maand. Wat ik allebei trouwens veel geld vind voor wat je krijgt.

Je krijgt namelijk het volgende extra:

  • Ongelimiteerd aantal zoekopdrachten
  • Vergelijken van data en nieuwe suggesties
  • Resultaten gebaseerd op taal én locatie
  • Hoge kwaliteit afbeeldingen
  • Betere support
  • Opslaan van rapporten
  • Ongelimiteerd aantal mensen van je team die kunnen inloggen
  • Verbergen van ongewenste onderdelen
  • Verbergen van individuele suggesties

Tuurlijk, er zitten leuke extra functies tussen, maar in de twee jaar dat ik AnswerThePublic gebruik heb ik nog nooit een seconde gedacht de Pro nodig te hebben.

En als ik dat al niet heb, dan heb jij dan zeker niet.

Dan kan je die $79 per maand beter spenderen aan een Mangools of SEMrush account.

AnswerThePublic alternatieven

In de afgelopen jaren ben ik geen tool tegen gekomen die kan wat AnswerThePublic kan of die doet wat AnswerThePublic doet.

Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn, maar gewoon dat ik ze niet ben tegen gekomen.

Er zijn wel twee tools die ik ken die lijken op AnswerThePublic:

De Entity Explorer toont entiteiten die relevant zijn aan je doelgroep. Zo kan je dus ook gemakkelijk nieuwe onderwerpen bepalen voor je blog.

Entiteiten zijn een belangrijk onderdeel van semantic search. Het is lastig om dit kort en bondig uit te leggen, maar simpel gezegd houdt het in dat dat Google niet alleen de woorden snapt, maar ook de content en inhoud eromheen.

Simpel voorbeeld: Google snapt dat een t-shirt bij een wasmachine kan passen, maar ook bij voetbal. En dat zijn beiden verschillende entiteiten.

entity explorer online

Also Asked lijkt ontzettend veel op AnswerThePublic, alleen werkt de tool compleet anders.

Also Asked toont namelijk geen suggesties, maar laat letterlijk zien wat mensen OOK hebben ingevuld.

Dus mocht iemand ooit iets over Star Wars hebben ingevuld, dan hebben ze dus bijgehouden wat ze nog meer hebben ingevuld (en wat relevant is aan het onderwerp).

En dat komt er zo uit te zien.

alsoasked-star-wars

Ook dit kan je op dezelfde manier inzetten zoals ik eerder heb beschreven.

Conclusie

Mijn conclusie is eigenlijk heel simpel: ga aan de slag met AnswerThePublic. Het moet een gewoonte worden om de tool toe te passen in je contentstrategie, tijdens je zoekwoordanalyse en tijdens het bloggen.

Aangezien er een paar functionaliteiten in de Pro versie zitten en niet in de gratis variant, die wel handig zijn, kan ik helaas geen 10 geven …

Maar ik sluit deze AnswerThePublic review wel af met een 9,5/10!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/feed/ 0
Voice Search, SEO en lokale vindbaarheid https://onlinemarketingagency.nl/voice-search/voice-search-seo-en-lokale-vindbaarheid/ https://onlinemarketingagency.nl/voice-search/voice-search-seo-en-lokale-vindbaarheid/#respond Mon, 02 Apr 2018 14:14:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/voice-search-seo-en-lokale-vindbaarheid/

Inhoudsopgave

Voice Search SEO | Nederland

Afgelopen weken berichtte Nu.nl dat over een paar jaar zo’n 1 op de 5 Nederlandse consumenten via een spraakgestuurde techniek koopt. Dat houdt in dat we steeds vaker Siri, Alexa, Cortana of de Google Assistant vragen waar het dichtstbijzijnde station is, hoe zonnepanelen werken, wie nu eigenlijk de president is van Chili (Sebastián Piñera) of gewoon om een pizzaatje te bestellen. Kortom, we gebruiken nu ook voice search in het Nederlands.

Spraakgestuurd zoeken, of wel voice search, staat in Nederland weliswaar nog in de kinderschoenen, maar dat betekent ook dat er nu nog volop kansen liggen. Kansen voor voice search SEO, bijvoorbeeld. Kansen om bezoekers naar je website te trekken. En kansen om die voice search bezoekers om te toveren tot klant. Het is daarom hoog tijd om je te voorzien van wat praktisch advies.

voice search, SEO en lokale vindbaarheid

Voice Search SEO

Eerst moet je weten dat voice search op een aantal punten verschilt van reguliere zoekopdrachten. En voice search SEO dus ook. Tuurlijk, mensen zoeken nog steeds naar het antwoord op hun vragen. Maar de manier waarop ze dat doen is anders. Bij voice search praten mensen namelijk. Hele zinnen. Hele vragen. Ze typen bijvoorbeeld ‘loodgieter prijs’, maar zeggen of vragen ‘wat kost een loodgieter’. Kortom, we moeten ons focussen op langere zoektermen.

Optimaliseren voor spraak

Die langere zoektermen bestaan vooral uit vragen. We vinden daarom vaak woorden als wie, wat, waar, hoe en waarom terug in veel voice zoekopdrachten. Maar hoe kun je nu de stemgestuurde zoekwoorden vinden die voor jouw business relevant zijn? Die de basis vormen voor jouw voice search SEO strategie?

Daarvoor blijkt AnswerThePublic.com een handige tool. Je typt er simpelweg jouw zoekwoord in en je krijgt tientallen suggesties voor terug. Waaronder suggesties voor de vragen die mensen met betrekking tot jouw zoekwoord hebben. Vervolgens run je deze suggesties door de keywordplanner om te kijken hoeveel volume er op die zoekwoorden zit en je hebt een idee waar je je op kunt gaan richten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon even luisteren naar je klant en bijhouden welke vragen je vaak krijgt.

Voice search content

Vervolgens geef je op je website antwoord op die vragen. Een handige manier om dat te doen is om een pagina te maken met veel gestelde vragen. Of door een blog te schrijven. In ieder geval iets waarbij je specifiek antwoord geeft op die al even specifieke vraag van je bezoeker. Met de zoekwoorden die hij of zij gebruikt om het antwoord te vinden er in verwerkt, natuurlijk.

Lokale resultaten

Met goede content alleen kom je er echter niet. Een groot deel van spraakgestuurde zoekopdrachten geven lokale resultaten. Mensen willen nu eenmaal weten waar er een kapper, schoenenwinkel of zonnebankstudio in de buurt zit. En als kapper of eigenaar van een schoenenwinkel of zonnebankstudio wil je dan natuurlijk ook gevonden worden.

Dat doe je door zoveel mogelijk informatie over je locatie te vermelden op je website. En in je content. Wat je ook zeker niet moet vergeten is om een Google Mijn Bedrijf aan te (laten) maken of om even te checken of je huidige pagina nog wel up to date is. Daarmee verschijn je met jouw bedrijf zelfs nog boven de eerste zoekresultaten. Althans, voor mensen uit de buurt die naar een bedrijf in jouw branche zoeken. Potentiële klanten, dus.

Aan de slag!

Door bovenstaand advies op te volgen kun je zelf al aardige stappen te zetten op het gebied van voice search in Nederland. In ieder geval genoeg om een redelijke voorsprong op je concurrentie te krijgen. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen? Heb je nog vragen over voice search SEO of is het je allemaal tikkeltje te ingewikkeld? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag verder!


]]>
https://onlinemarketingagency.nl/voice-search/voice-search-seo-en-lokale-vindbaarheid/feed/ 0