Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Mon, 24 Jun 2024 09:27:50 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false TikTok SEO: dit moet je weten! https://onlinemarketingagency.nl/seo/tiktok-seo-dit-moet-je-weten/ https://onlinemarketingagency.nl/seo/tiktok-seo-dit-moet-je-weten/#respond Fri, 21 Jun 2024 13:38:46 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?p=12680

Inhoudsopgave

Wat is TikTok?

Laten we helemaal bij het begin beginnen, met de vraag: “wat is TikTok eigenlijk?”. TikTok is een social media platform dat ooit begonnen is onder de naam “Musical.ly”. Na een aantal jaar groeide het uit tot één van de grootste apps onder jongeren. Op deze app kan iedereen video’s maken en delen.  

Het leuke aan TikTok is dat je er bijna video’s over elk onderwerp kan vinden, wat ervoor zorgt dat je veel nieuwe dingen ontdekt. Het algoritme van TikTok leert van je kijkvoorkeuren en interacties om je een gepersonaliseerde feed van video’s aan te bieden. Het is hierdoor niet alleen een platform voor entertainment, maar ook een goede methode voor sociale connecties, waarbij gebruikers hun ervaringen, talenten en ideeën met een wereldwijd publiek kunnen delen. En dat is ook waarom TikTok SEO voor jou belangrijk is.  

En, wat is TikTok SEO dan? 

Bij TikTok SEO gaat het om het makkelijker vindbaar maken van jouw video’s. Je past je video’s zo aan dat ze aansluiten bij wat je publiek leuk vindt en waar ze naar zoeken. Dit doe je door de juiste hashtags te gebruiken, populaire muziek te kiezen en duidelijke beschrijvingen te gebruiken met trefwoorden. Ook is het belangrijk om regelmatig te kijken welke video’s het goed doen. Zo kun je blijven verbeteren. Met TikTok SEO probeer je ervoor te zorgen dat jouw video’s vaker worden getoond op de “voor jou” – pagina van anderen.  

Het algoritme van TikTok 

En die “voor jou” pagina is een belangrijke factor in het algoritme van TikTok.  Dit algoritme maakt namelijk gebruik van verschillende elementen om ervoor te zorgen dat gebruikers de meest relevante en boeiende video’s te zien krijgen. En die elementen heb ik hieronder kort op een rijtje gezet: 

Betrokkenheid 

De interacties van gebruikers met video’s, zoals likes, delen, opslaan en reacties, beïnvloeden de zichtbaarheid van een video. Hoe meer interactie een video ontvangt, hoe groter de kans dat deze vaker wordt getoond op de “voor jou” pagina.  

Video-informatie 

Zelfs de kleinste details van een video worden meegenomen in het algoritme van TikTok. Informatie zoals de oorsprong van de video, bijschriften en andere gegevens in de video zelf zijn allemaal factoren die relevant zijn. TikTok zoekt niet alleen naar video’s die de juiste zoekwoorden in de titels en omschrijvingen gebruiken, maar ook naar video’s die inspelen op de trends. 

Apparaat en accountinstellingen 

Het algoritme neemt ook de locatie, taalvoorkeur en type apparaat in overweging. Ze dragen bij aan de content selectie voor de “voor jou” pagina.  

Daarentegen, is het goed om te weten dat TikTok niet jouw volgersaantal meeneemt in de beoordeling. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoeveel volgers je hebt, je kan altijd succesvol zijn met de juiste content. 

Waar moet je op letten voor goede TikTok SEO? 

Nu je weet wat het inhoudt, is het ook fijn om te begrijpen hoe je er mee omgaat. Wat kan jij doen om beter te worden? Dat begint met het begrijpen van je publiek. Zorg dat je weet wat voor informatie zij zouden opzoeken. Dit is vaak gelijk aan de zoekopdrachten via Google, dus dat is handig!  

Focus op de juiste onderdelen 

Daarnaast is het belangrijk dat je focus ligt bij de juiste zoekwoorden en hashtags. Trefwoorden helpen het algoritme te begrijpen waar je content over gaat, wat je kans vergroot om gezien te worden door de juiste kijkers. Verder is het gebruik van populaire en relevante hashtags goed om een breder publiek te raken. Maar, blijf ook daarbij wel bij de hashtags die passen bij de inhoud van je video. Voeg er ook niet te veel toe, 3 tot 6 werkt het beste.  

Blijf up-to-date 

Ook is het van belang dat je blijft meegaan met de trends in jouw branche. En om dit te doen moet je actief blijven op de app, anders vliegen de trends om je oren. Dus heb je een video of een idee? Wacht dan niet en plaats het online. 

Bouw een band op 

En wees consistent, dit helpt enorm bij je SEO-resultaten. Zo blijf je relevant voor je volgers en het algoritme. Daarbij bouw je ook gelijk een loyaal publiek op, wat ook mooi is meegenomen. Vermijd dus het springen tussen verschillende onderwerpen, dit kan het algoritme verwarren en het verkeerde publiek aanspreken. Precies niet wat je wilt bereiken! 

Maak het nog makkelijker voor jezelf

Als kers op de taart hebben we nog 2 extra tips. Het is namelijk ook erg handig om je profiel SEO vriendelijk te maken. Dat doe je door een interessante en herkenbare gebruikersnaam te gebruiken en een korte, maar krachtige biografie toe te voegen. Daarnaast kan je ook goed je prestaties analyseren met TikTok’s analytics om te zien welke soorten content het beste presteren. 

S(e)o.. 

Je bent nu helemaal klaar om jouw TikTok video’s naar een hoger niveau te tillen! Door deze SEO-technieken toe te passen, zorg jij dat je opvalt tussen alle feeds. Probeer het uit en wie weet word jij wel de volgende TikTok-sensatie! Succes! 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/seo/tiktok-seo-dit-moet-je-weten/feed/ 0
Zo kun je Pinterest account verwijderen of tijdelijk deactiveren  https://onlinemarketingagency.nl/social-media/zo-kun-je-pinterest-verwijderen-of-tijdelijk-deactiveren/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/zo-kun-je-pinterest-verwijderen-of-tijdelijk-deactiveren/#respond Tue, 27 Feb 2024 15:56:45 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?p=11673

Inhoudsopgave

Ben je urenlang aan het scrollen en pinnen op Pinterest, maar gebruik je die tijd liever voor wat anders?  

Als de DIY’s, tips en lifehacks je helemaal de oren uit komen, dan is het tijd om Pinterest te verwijderen of tijdelijk te deactiveren.  

In deze blog leggen we uit hoe je dat doet.  

Zo verwijder je je Pinterest account op desktop 

Eerst leggen we je uit hoe je je Pinterest account verwijdert via je laptop of computer. 
 
En dat is heel makkelijk:  

Stap 1: Ga naar nl.pinterest.com en log in met het account dat je wil verwijderen. 

Stap 2: Klik op je profielfoto rechtsboven in de hoek en ga naar “instellingen”.

Instellingen Pinterest verwijderen

 

Stap 3: Open “accountbeheer” in het linker menu en scroll helemaal naar beneden.  

Stap 4: Klik op “account verwijderen”. 

Pinterest verwijderen - klik op account verwijderen

Stap 5: Klik op “doorgaan” en vink vervolgens aan waarom je Pinterest wil verwijderen. 

Bevestigen verwijderen Pinterest account

Stap 6: Open de mailbox van het emailadres dat je gebruikt hebt voor je Pinterest account en bevestig via de mail dat je je account wil verwijderen.  

Je Pinterest account verwijderen via je mobiel 

Wil je je account verwijderen via je mobiel? Ook dat kan. Zowel in de browser als via de app. Welke van de 2 opties je ook kiest, het stappenplan is hetzelfde: 

Stap 1: Open je profiel door rechts onderin in het menu op het poppetje te klikken.  

Stap 2: Klik op het zeshoekige icoontje rechtsboven in de hoek.  

Mobiel - Pinterest verwijderen profiel

Stap 3: Ga naar “accountbeheer”  

Stap 4: Klik op “Je gegevens en account verwijderen” 

Mobiel - Pinterest verwijderen

Stap 5: Klik op “doorgaan” en vink vervolgens aan waarom je Pinterest wil verwijderen. 

Stap 6: Open de mailbox van het emailadres dat je gebruikt hebt voor je Pinterest account en bevestig via de mail dat je je account wil verwijderen. 

Stap 7: Maakte je gebruik van de App op je mobiel? Dan kun je deze nu ook zonder problemen verwijderen. 

Pinterest verwijderen zonder wachtwoord 

Je wil je Pinterest account verwijderen, maar je bent je wachtwoord vergeten. O jee! 

Geen zorgen. Zolang je toegang hebt tot de inbox van het mailadres dat gekoppeld is aan je Pinterest account, kun je gewoon je Pinterest account verwijderen.  

Ga naar de inlogpagina van Pinterest en klik op “wachtwoord vergeten”. Je krijgt nu een mail met daarin een link om je wachtwoord te resetten.  

Zodra je wachtwoord gereset is, kun je inloggen en volg je de stappen zoals hierboven beschreven. 

Pinterest verwijderen zonder toegang tot je mail 

Wil je Pinterest verwijderen, maar heb je geen toegang meer tot het emailadres dat gekoppeld is aan je account? Pinterest geeft de volgende twee opties aan om toegang te krijgen tot je account: 

  1. Probeer in te loggen met het emailadres door verschillende mogelijke wachtwoorden te proberen.  
  1. Log in met Facebook of Google. Let op: dit kan alleen als je al eens eerder via die manier bent ingelogd. 

Gelukt? Dan kun je nu je emailadres bijwerken bij de instellingen in je account.  

Niet gelukt? Dan kun je je account helaas niet verwijderen. 

Deactiveren in plaats van verwijderen 

Wil je een tijdje stoppen met Pinterest, maar wil je nog niet definitief afscheid nemen van je al die handige of inspirerende pins? 

Dan kun je je account ook tijdelijk deactiveren en weer activeren als je er aan toe bent.  

Als je je account deactiveert, zijn je profiel en borden niet meer zichtbaar op Pinterest. En je Pinterest account wordt ook automatisch ontkoppeld van je Youtube-, Etsy- en Instagramaccount. Als je die hebt. 

Je e-mailadres en gebruikersnaam blijven wel gekoppeld aan je account.  

Wil je weer starten met pinnen? Log dan gewoon weer in met het emailadres of de gebruikersnaam van je account. Je account wordt dan automatisch weer geactiveerd.  

Kun je een verwijderd account terughalen? 

Je hebt je Pinterest account verwijderd en nu heb je spijt. Of je ‘m kan terughalen is afhankelijk van of je je account verwijderd of gedeactiveerd hebt, – en hoelang geleden je dat gedaan hebt: 

Situatie Is terughalen mogelijk? 
Instagram account gedeactiveerd Ja 
Verwijderd (binnen 14 dagen) Ja 
Verwijderd (na 14 dagen) Nee 

Pinterest account verwijderen van overleden persoon 

Wil je het account van een overleden persoon verwijderen? Als je toegang hebt tot het account (en het emailadres) kun je de stappen bovenaan deze blog volgen. 

Heb je geen toegang tot het account? Dan moet je contact opnemen met de helpdesk van Pinterest. Zij zullen het account vervolgens verwijderen. Daarna is het account niet meer toegankelijk.  

Tips voor minder tijd besteden aan de Pinterest App 

Wil je wel minder tijd besteden aan Pinterest, maar liever niet je hele Pinterest account verwijderen of deactiveren?  

We hebben wat tips voor je op een rij gezet zodat jij toch minder tijd besteed op het platform:  

  • Schakel je meldingen uit. Z’n melding triggert je natuurlijk enorm om even te kijken, dus als je geen meldingen meer krijgt dan open je de app waarschijnlijk een stuk minder vaak. 
  • Verwijder de Pinterest app van je telefoon. Wil je op Pinterest scrollen? Dan moet je inloggen via je browser. Zo maak je de drempel weer net wat hoger voor jezelf.  
  • Stel een tijdslimiet in voor de app. Bijvoorbeeld dat je maar 30 minuten op een dag op Pinterest mag scrollen.  

Pins of borden verwijderen 

Je kan ook alleen je pins en borden verwijderen in plaats van heel je account weg te gooien. 

Log hiervoor in op je account en open je profiel.  

Op je computer verwijder je een in of bord door met je muis op het bord of de pin te gaan staan en op het potloodje te klikken. Klik vervolgens op de button “Verwijderen”. 

Doe dit op mobiel door het bord of de pin ingedrukt te houden en het potloodje te selecteren. Je vindt de “verwijder” knop vervolgens onderaan de pagina. 

Kan ik mijn Pinterest account heractiveren na het deactiveren of verwijderen?

Ja, bij zowel het deactiveren als verwijderen van je account is heractivatie mogelijk door opnieuw in te loggen met de gegevens van je verwijderde of gedeactiveerde account. Dit moet je wel binnen 14 dagen doen.

Zijn er alternatieven voor het verwijderen of deactiveren van mijn Pinterest account?

Ja, je kan bijvoorbeeld je meldingen van Pinterest uitschakelen of een dagelijkse schermtijd instellen voor de app!

Is het ook mogelijk om andere sociale mediakanalen te verwijderen of deactiveren?

Ja dat is zeker mogelijk. Wij hebben ook blogs geschreven over het verwijderen of deactiveren van Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn en Snapchat

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/zo-kun-je-pinterest-verwijderen-of-tijdelijk-deactiveren/feed/ 0
TikTok account verwijderen of deactiveren. Dat doe je zo! https://onlinemarketingagency.nl/social-media/tiktok-account-verwijderen-of-deactiveren-dat-doe-je-zo/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/tiktok-account-verwijderen-of-deactiveren-dat-doe-je-zo/#respond Mon, 18 Dec 2023 08:45:25 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/tiktok-account-verwijderen-of-deactiveren-dat-doe-je-zo/

Inhoudsopgave

Hoe je dit aanpakt? Geen zorgen, in deze blog lees je precies hoe het werkt om je TikTok account te deactiveren of zelfs te verwijderen.  

Redenen om je TikTok account te verwijderen of deactiveren

Sociale media zijn tegenwoordig net zo normaal als je dagelijkse kopje koffie in de ochtend. We liken, scrollen en delen zonder er verder bij stil te staan. Er zijn talloze redenen waarom jij TikTok wil verwijderen, we hebben een paar vaak gehoorde redenen op een rijtje gezet: 

  • Je bent er te veel tijd aan kwijt en wil je liever focussen op andere dingen 
  • Je vindt de content niet leuk 
  • Je zelfbeeld wordt erdoor beïnvloed
  • Je verwijdert de app voor je kinderen omdat zij er te veel tijd aan besteden of ongeschikte inhoud te zien krijgen
  • Je maakt je zorgen over je privacy en/of de manier waarop TikTok met je gegevens omgaat 

Het verschil tussen deactiveren en verwijderen

Voordat je de keuze maakt wil je natuurlijk weten wat het verschil is tussen het deactiveren en het verwijderen van je account. 

Deactivatie van je account is een tijdelijke onderbreking. Hierbij wordt je account verborgen voor andere gebruikers, maar is het wel mogelijk om het account op elk moment weer te activeren. Dit is de perfecte optie voor iemand die een pauze nodig heeft van sociale media zonder zijn account volledig te verliezen. 

Het verwijderen van je TikTok account is een definitieve actie waarbij je account, inclusief alle content, volgers en likes, permanent wordt verwijderd. 

TikTok account deactiveren

Wil je graag je TikTok account deactiveren? Volg dan de volgende stappen: 

  1. Open de TikTok app en ga naar je profiel 
For You Page TikTok
  1. Tik op de 3 strepen, rechts bovenin, en selecteer “instellingen en privacy” 
Profiel TikTok
  1. Selecteer “account” en vervolgens “account deactiveren of verwijderen”
Account TikTok
  1. Vervolgens krijg je de optie om te deactiveren of te verwijderen. Kies hier in dit geval dan voor “account deactiveren” 
deactivatie account
  1. Weet je het helemaal zeker? Klik dan vervolgens op “deactiveren” 
  1. Volg als laatste de instructies die je van de app krijgt 

TikTok account verwijderen

Kies je toch voor de permanente optie? Vergeet dan niet dat alles hierin verloren gaat. Ben je toch klaar voor deze stap, volg dan het onderstaande proces om je keuze definitief te maken: 

  1. Volg stap 1 t/m 3 van het deactiveren van je account 
  1. Kies in dit geval dan voor “account permanent verwijderen” 
  1. Vul vervolgens in waarom je ervoor kiest om je account te verwijderen of sla deze stap over 
reden verwijderen
  1. Kies of je je TikTok gegevens wilt downloaden en tik op “doorgaan” 
downloaden gegevens
  1. Weet je het helemaal zeker? Klik dan vervolgens nogmaals op “doorgaan” 
  1. Verifieer je account op de door jouw gekozen manier van authenticatie 
  1. Klik op “account verwijderen” 
  1. En, klik als allerlaatste (voor extra bevestiging), op “verwijderen” 

Heb je je bedacht?

Heb je spijt van je besluit? Dan kan je je account weer heractiveren, dat doe je via de volgende stappen: 

  1. Open de TikTok app en log in met de gegevens die je voorheen ook gebruikte 
  1. Nu krijg je de optie “heractiveren”, klik hierop om je account te herstellen 
  1. En that’s it! Nu kan je je account weer als vanouds gebruiken. 

Deze functie is er voor zowel de deactivatie als de verwijdering van je account.  

Maar let op! Heb je je account verwijderd? Dan heb je 30 dagen de tijd om het account weer te activeren. Na 30 dagen wordt je account volledig verwijderd en is er geen mogelijkheid meer tot toegang. In het geval van deactivatie is het altijd mogelijk om je account terug te halen. 

Alternatieven voor het verwijderen of deactiveren van je TikTok account 

Twijfel je over het deactiveren of het verwijderen van je account? Omdat je TikTok bijvoorbeeld nog wel heel leuk vindt, maar er teveel tijd aan kwijt bent. Kijk dan of je de gewoonte om te veel en te lang te scrollen anders kan oplossen. Hieronder een paar tips.  

  1. Het uitschakelen van je notificaties. Hierdoor word je minder vaak afgeleid door nieuwe video’s, likes, reacties en volgers. Je kan dan TikTok gebruiken zonder verder gestoord te worden. 
  2. Het beperken van je TikTok gebruik. Merk je dat TikTok veel tijd in beslag neemt? Dan kan je een tijdslimiet instellen voor hoe lang je de app dagelijks mag gebruiken. Dat doe je op de volgende manier: 
    • Open de TikTok app en ga naar je profiel 
    • Klik op de 3 streepjes rechts bovenin en selecteer “instellingen en privacy” 
    • Scroll naar beneden en selecteer “schermtijd” 
    • Klik op “dagelijkse schermtijd” en stel je dagelijkse schermtijd in. 
    • Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je ook schermtijd pauzes meldingen of slaapherinneringen instellen. 

TikTok account verwijderen op desktop 

Wil je graag je TikTok account verwijderen en heb je niet je telefoon bij de hand, dan kan je dit ook via desktop doen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen: 

  1. Zoek “TikTok” in je zoekmachine en selecteer de officiële website 
  1. Log in met je gegevens 
  1. Ga rechts bovenin naar het icoon van je profiel en klik vervolgens op instellingen 
  1. Je komt gelijk in het scherm van account beheer, hier zie je gelijk de mogelijkheid tot het verwijderen van je account. 
  1. Door daarop te klikken kom je in hetzelfde proces als bij het verwijderen in de app 
  1. Volg die stappen en bevestig je verwijdering 

Het deactiveren van je account is niet mogelijk op desktop, dit kan dus alleen in de app gedaan worden. 

TikTok app verwijderen van telefoon 

Heb je je account verwijderd of gedeactiveerd en wil je ook graag de TikTok app verwijderen? Volg dan het onderstaande proces, dit is namelijk heel eenvoudig. 

Tiktok app verwijderen Android 

  1. Ga naar het startscherm van je telefoon 
  1. Zoek het TikTok pictogram en houd deze ingedrukt tot er opties verschijnen 
  1. Selecteer “app verwijderen” of klik op het prullenbakpictogram. Dit is afhankelijk van je Android-versie 
  1. Bevestig, wanneer hier om gevraagd wordt, de verwijdering van de app 

Heb je een oudere Android en werkt dit niet, probeer dan het volgende: 

  1. Open je Play Store app en klik rechtsboven op je profiel icoon 
  1. Selecteer “apps en apparaten beheren” en ga naar beheren 
  1. Zoek hiertussen de TikTok app en selecteer deze 
  1. Klik op verwijderen en bevestig deze verwijdering mocht daarnaar gevraagd worden 

TikTok app verwijderen IOS 

  1. Ga naar het startscherm van je telefoon 
  1. Zoek het TikTok pictogram en houdt deze ingedrukt totdat de pictogrammen gaan bewegen 
  1. Er staan nu “-” tekens bij de pictogrammen, klik hierop en selecteer “verwijder app” 
TikTok verwijderen minteken
  1. Bevestig de verwijdering van de app door nogmaals te klikken op “verwijder” 

Een andere manier om de app te verwijderen is door het pictogram minder lang ingedrukt te houden, er verschijnen dan opties voor die specifieke app en bovenaan staat “verwijder app”. Zodra je hierop drukt kom je bij stap 4 en 5 van de voorgaande uitleg. Net zo makkelijk dus! 

TikTok verwijderen lijst

Kan ik mijn TikTok account heractiveren na het deactiveren of verwijderen?

Ja, bij zowel het deactiveren als verwijderen van je account is heractivatie mogelijk. Log in met je oude gegevens en kies ‘heractiveren’. Let wel op: na het verwijderen van je account heb je slechts 30 dagen om te heractiveren, daarna is de verwijdering definitief 

Zijn er alternatieven voor het verwijderen of deactiveren van mijn TikTok account?

Ja, je kan bijvoorbeeld je notificaties uitschakelen, een dagelijkse schermtijd instellen of zelfs schermtijd pauzes meldingen of slaapherinneringen instellen

Kan ik mijn TikTok gegevens downloaden voordat ik mijn account verwijder?

Ja, dat is mogelijk. Tijdens het proces van het verwijderen van je account krijg je deze optie. Hiervoor kom je op een scherm met de vraag of je je gegevens wilt aanvragen. Hier selecteer je dan ‘doorgaan’ en volg je de instructies om je gegevens veilig te stellen

Wat gebeurt er met mijn volgers en content die ik heb gedeeld als ik mijn TikTok account verwijder?

Als je je TikTok account verwijdert gaat alle content die je hebt gedeeld, inclusief video’s, likes en reacties, permanent verloren. Ook zullen je volgers niet langer toegang hebben tot je profiel of eerdere berichten

Kan ik nog steeds TikTok video’s bekijken zonder een account?

Ja, je kunt nog steeds TikTok video’s bekijken zonder een account. Je bent alleen niet in staat om interactie te hebben met andere content, zoals het plaatsen van reacties of het volgen van gebruikers

Hoe kan ik mijn kind beschermen op TikTok als ouder of verzorger?

Je kan natuurlijk de app verwijderen of deactiveren. Ook is er de ‘Family pairing’ functie. Hiermee kan je de activiteit van je kind beheren en beperken

Is het ook mogelijk om andere sociale mediakanalen te verwijderen of deactiveren?

Ja dat is zeker mogelijk. Wij hebben ook blogs geschreven over het verwijderen of deactiveren van Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest en Snapchat

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/tiktok-account-verwijderen-of-deactiveren-dat-doe-je-zo/feed/ 0
De ideale lengte van posts en berichten op social media https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-ideale-lengte-van-posts-en-berichten-op-social-media/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-ideale-lengte-van-posts-en-berichten-op-social-media/#comments Fri, 04 Aug 2023 12:00:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/de-ideale-lengte-van-posts-en-berichten-op-social-media/

Inhoudsopgave

Let’s get started.

Disclaimer: het gaat hier niet om de maximale lengte van content op social media, maar om de lengte waarmee je doorgaans het beste resultaat boekt!

Facebook

Tegenwoordig hebben posts van bedrijven en organisaties per definitie een minder groot bereik op Facebook. Des te belangrijker dus om meteen de aandacht te pakken in je berichten en Ads.

Daarom adviseren we je om Facebookberichten niet te lang te maken. Lange berichten worden namelijk snel afgekapt met de bekende ‘… Meer lezen’ link en daar klikt of drukt bijna niemand op.

De ideale lengte van een post op Facebook is dan ook tussen de 40 en 80 tekens lang.

Kort genoeg om niet te vervelen en lang genoeg om toch je boodschap over te kunnen brengen.

Korter is beter dus. En dat geldt ook voor advertenties. Een headline (het belangrijkste van je Ad!) werkt meestal het best met slechts 4 of 5 woorden. Gebruik die dan ook vooral om de aandacht te trekken.

Vervolgens kun je in de tekst van je advertentie wat meer context bieden. Maar gebruik ook daar niet te veel ruimte voor.

Met zo’n 80 à 90 tekens biedt je Facebookers al meer dan voldoende context én zorg je er ook meteen voor dat je advertentie goed wordt weergegeven op zowel desktops als op tablets en mobiele telefoons.

Wat betreft de ideale lengte van video’s op Facebook: dat ligt eraan. Viral video’s duren vaak 30 tot 60 seconden. Stories presteren het best wanneer ze korter zijn dan 20 seconden.

Langere video’s van bijvoorbeeld livestreaming of terugkerende items doen het trouwens ook goed op Facebook. Zorg er dan wel voor dat je video’s langer dan zijn 3 minuten. Ook omdat je daarmee in aanmerking komt voor in-stream ads!

In het kort

Tekstberichten/captions: 40-80 tekens
Ad headline: 19 woorden
Advertentietekst: 19 woorden
Linkbeschrijving: 13 woorden
Video content: 30-60 seconden / 3+ minuten
Stories: 20 seconden

Instagram

Instagram draait om visuele content. Om afbeeldingen en video’s.

Hoewel je ruim 2000 tekens hebt voor je bericht (of caption, zoals dat zo mooi heet), houden we het op Insta beter kort.

Gebruikers scrollen namelijk snel door hun tijdlijn heen. Daarom kun je beter tot zo’n 140-150 characters gebruiken voor je caption. Of 125 voor gesponsorde berichten.

Met die lengte wordt je beschrijving op alle apparaten volledig weergegeven en heb je ook nog wat ruimte over voor 3-5 korte hashtags (tot 24 tekens per tag).

Korte hashtags? Ja, korte. #wantdekansiskleindatiemandopeenlangehashtagzoekt#enbovendienisheteenbeetjelastigtelezenallemaal

En waarom niet meer dan 5 stuks? Als je er meer gebruikt, dan lijkt je bericht op spam. Alsof je wanhopig op zoek bent naar aandacht.

Dat vindt Instagram zelf ook, dus zorgt het algoritme ervoor dat je berichten met veel hashtags aan zichtbaarheid verliezen. Niet de bedoeling.

En de lengte van de video’s zelf? Ook die kun je beter kort houden om de kans op succes te vergroten. Normale videoberichten werken het best bij 15 seconden. Voor Stories en Reels kun je 7 tot 15 seconden aanhouden.

In het kort

Posts/captions: 140 tekens (125 voor gesponsorde berichten)
Hashtags: max. 24 tekens
Video’s: 15 seconden
Stories: 7-15 seconden
Reels: 15 seconden

TikTok

Bij TikTok draait het maar om één ding: snelle, behapbare content.

Laat die halve documentaire dus maar achterwege en mik op video’s van 7 tot 15 seconden.

Dat is lang genoeg om de aandacht te trekken en kort genoeg om die aandacht ook de hele video vast te houden.

Dat is belangrijk. Want hoe meer mensen je video bekijken, hoe groter de kans dat je tussen de ‘Voor jou’ filmpjes van je doelgroep terechtkomt.

Draai je een advertentiecampagne op TikTok? Dan heb je wel iets meer ruimte. Het platform raadt dan namelijk video’s van 21-34 seconden aan voor het beste resultaat.

In het kort

TikTok video’s: 7-15 seconden
TikTok Ads: 21-34 seconden

LinkedIn

Er is weinig bekend over de ideale lengte van posts op LinkedIn, maar we weten wel dat het platform berichten na ongeveer 140 tekens afkapt met ‘… meer weergeven’.

Je wilt dat je bericht daar dus binnen blijft. Zorg er dus voor dat je bericht maximaal 25 woorden is. Dat geldt voor zowel normale updates als gepromote berichten.

Wil je een langere post schrijven? Of deel je een artikel (ideale lengte daarvan is ongeveer 2000 woorden)? Zorg er dan dus ook voor dat je intro ongeveer 25 woorden is.

En wil je echt opvallen in de feed van je connecties? Gebruik een video, want die speelt bij LinkedIn automatisch af. Maar zorg er wel voor dat ‘ie niet meer dan 30 seconden is of 15 seconden voor video ads.

Connecties hebben vaak helemaal geen tijd en zin om tien minuten naar je nieuwe product launch te kijken.

In het kort

LinkedIn posts: 25 woorden
Artikelen: 2000 woorden
Video’s: 30 seconden
Video ads: 15 seconden

Twitter / X

Twitter stond bekend om de maximale ruimte van 140 tekens. Later werd dat uitgebreid naar 280 om het schrijven van tweets wat makkelijker te maken.

Maar dat betekent niet dat je daar ook gebruik van moet maken.

Sterker nog, tweets met 70-100 tekens en korte hashtags van maximaal 6 karakters zorgen over het algemeen voor het grootste bereik en het meeste engagement. Zowel organisch als gepromoot.

Dat komt omdat Twitter voornamelijk gebruikt wordt om nieuwsupdates snel de wereld in te slingeren. Met de nadruk op snel. En daar hoort dus een kort bericht bij.

Niet de zaterdagbijlage in het NRC.

Heb je meer ruimte nodig om je punt te maken? Maak dan een video. Want video’s van ongeveer 44 seconden doen het gek genoeg het best op Twitter!

In het kort

Tweets: 70-100 tekens
Hashtags: max. 6 tekens
Video’s: 44 seconden

Pinterest

Net als bij Instagram draait Pinterest vooral om het visuele aspect van berichten (pins).

Dat neemt niet weg dat je met de beschrijving van je pins de gelegenheid hebt om wat extra uitleg en context te bieden. Wat extra ruimte om je volgers te overtuigen van je inspirerende product.

In tegenstelling tot de andere platformen – waar korter vaak beter is – kun je op Pinterest rustig wat meer tekst gebruiken: een beschrijving van zo’n 200 tekens werkt het best voor meer repins. Genoeg ruimte om nog wat extra keywords erin te verwerken!

In het kort

Pinterest caption: 200 tekens

Youtube

Youtube draait volledig om video’s. Daar heeft tekst niets mee te maken. Althans, dat zou je denken.

Veel mensen vergeten namelijk dat YouTube ook gewoon een zoekmachine is. Dat houdt in dat de titel en beschrijving van je video bepalen of je video vaak gevonden wordt (of juist niet).

Je hebt in de titel ongeveer 70 tekens om de juiste zoekwoorden in te verwerken en in de beschrijving zo’n 150 tekens om te vertellen waar je video over gaat zonder te worden afgekapt.

En de ideale lengte van een video op YouTube? Dat ligt eraan. Voor reguliere content kun je het best 7-15 minuten aanhouden. Let op: je hebt video’s van 10 minuten nodig om geld te verdienen met advertenties in je video.

Maar probeer je viral te gaan? Dan kun je beter een video van 2 minuten maken. Shorts zijn idealiter nog korter: 15 seconden max. Maar dat zit natuurlijk al in de naam.

In het kort

Long form content: 7-15 minuten
(Viral) video’s: 2 minuten
Shorts: 15 seconden
Titels: 70 tekens
Beschrijvingen: 150 tekens

Snapchat

Snapchat is ook zo’n platform waarbij het allemaal draait om snackable content. Met andere woorden: houd het kort. En in dit geval heel kort zelfs. De ideale lengte van een Snap is namelijk 7-15 seconden.

Het draait daarbij allemaal om de video. De caption is minder belangrijk. Maar als je die toch wilt optimaliseren, gebruik dan ongeveer 50 tekens.

In het kort

Snapchat Story: 7-15 seconden
Caption: 50 tekens

Tot slot

De ideale lengte van posts op social media is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. Het kan goed zijn dat jouw doelgroep juist graag veel leest of lange video’s kijkt.

Uiteindelijk draait het allemaal om de kwaliteit van je berichten. Die moet goed zijn. Je posts moeten waarde toevoegen. Altijd.

Maar begin je net met social media marketing of wil je jouw posts zoveel mogelijk optimaliseren? Dan heb je met bovenstaande lengtes in ieder geval een paar mooie richtlijnen waarmee je de kans op succes vergroot.

Dat scheelt weer!

Deze post verscheen origineel in oktober 2018 en is voor het laatst geüpdatet in augustus 2023.

Waarom is berichtlengte belangrijk?

De ideale lengte voor berichten op social media is belangrijk omdat je posts anders afgekapt worden. Scrollers zien je bericht dan niet helemaal in één oogopslag waardoor je je boodschap niet goed kunt overbrengen. En niet iedereen drukt op ‘meer lezen’ of iets dergelijks. Zeker belangrijk bij advertenties dus!

Wat is de ideale lengte voor een video op social media?

De ideale lengte voor een video op social media ligt aan het kanaal. Bij Snapchat, TikTok en Instagram kun je het beter kort houden: maximaal 10 seconden. Die platformen worden namelijk gebruikt voor entertainment en snelle consumptie. Op LinkedIn en YouTube heb je wat langer de tijd; respectievelijk 30 seconden en 3 minuten!

Hoe lang mag een Instagram bericht zijn?

Je hebt ruim 2000 tekens voor je instagram bericht. Daar kun je dus behoorlijke lange berichten typen. Toch is het slim om het wat korter te houden: maximaal 120 characters. Je bericht wordt dan op alle apparaten volledig weergegeven. Zonder afgekapt te worden. Bovendien heb je dan ook nog genoeg ruimte over voor wat hashtags!

Wat is de beste lengte van een reel op Instagram?

De ideale lengte van een reel op Instagram ligt tussen de 7 en 15 seconden. Met die lengte kun je namelijk niet alleen de aandacht trekken, maar is de kans ook groter dat je de aandacht de volledige video vasthoudt. Bij lange reels haken veel kijkers namelijk af na een seconde of 15!

Wat is de ideale lengte voor een TikTok video?

De ideale lengte van een TikTok video is ongeveer 7-15 seconden. Daarmee behaal je over het algemeen de beste resultaten qua betrokkenheid en views. Advertenties op TikTok zijn in het ideale geval wat langer. Daar haal je met ads van 21-34 seconden over het algemeen de beste resultaten.

Wat is de ideale lengte van een LinkedIn bericht?

De ideale lengte van een LinkedIn bericht ligt tussen de 16 en 25 woorden. Daarmee weet je namelijk zeker dat je post niet afgekapt wordt en dat lezers je hele bericht zien. Je hebt ongeveer 140 tekens om de aandacht te trekken en je punt te maken. Vergelijkbaar met een tweetje dus!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-ideale-lengte-van-posts-en-berichten-op-social-media/feed/ 2
De beste tijd om op social media te posten! https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-beste-tijd-om-op-social-media-te-posten/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-beste-tijd-om-op-social-media-te-posten/#respond Fri, 04 Aug 2023 06:00:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/de-beste-tijd-om-op-social-media-te-posten/

Inhoudsopgave

Wat is het beste tijdstip om te posten op social media?

Laten we je meteen maar even uit een droom helpen: er is geen magisch tijdstip waarop social media berichten altijd veel mensen bereiken.

Helaas.

De beste tijd om te posten is namelijk afhankelijk van je bedrijf. Van je branche. Van je doelgroep. Ga maar na.

Voor een kroegbaas heeft het waarschijnlijk geen zin om dinsdagochtend aan te kondigen dat zijn shotjes voor de helft goedkoper zijn dit weekend. Klanten zijn daar op dat moment nog niet aan toe (uitzonderingen daargelaten). Vrijdagmiddag en -avond liggen dan eerder voor de hand.

Andersom is het natuurlijk net zo.

Voor een winkel of webshop in kantoorartikelen is het weekend weer niet het beste tijdstip. Niemand zoekt op zondag naar een nieuwe labelprinter, maar misschien wel naar een lekker restaurantje om uit eten te gaan.

En op maandag dan weer naar een sportschool om die calorieën weer kwijt te raken.

Kortom, met een beetje gezond verstand kom je al een heel eind. Het geeft je een aardig beeld van jouw beste tijd om te posten op Instagram, TikTok of LinkedIn.

Maar niets is zeker natuurlijk. Houd daarom regelmatig bij hoe je posts presteren en test of je ideeën wel kloppen.

Data, data … en nog meer data

Heb je geen idee wat voor jou de beste tijd is? Of weet je niet waar je moet beginnen? No worries.

Er is gelukkig heel veel onderzoek gedaan naar de beste tijd om te posten op social media. We weten precies op welke dagen en tijdstippen de meeste mensen actief zijn op Instagram, TikTok, LinkedIn, Facebook en ga zo maar door.

Daarom zetten we hieronder voor ieder platform het ideale tijdstip op een rijtje.

Beste tijd om te posten op Instagram

De beste tijd om te posten op Instagram is ‘s ochtends op doordeweekse dagen. Zeg maar tussen 09:00 en 13:00 uur. Het blijkt namelijk dat mensen vooral even tijdens hun koffie- en lunchpauze hun app openen om te zien of ze nog iets gemist hebben. ‘s Middags en in het weekend is de engagement doorgaans wat lager.

Beste dagen: dinsdag en woensdag

Beste tijdstip: 10 uur

Facebook

De beste tijd voor een Facebook post is ‘s ochtends vroeg. De meeste gebruikers scrollen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8 en 12 wel een keer door hun tijdlijn heen. Vanaf vrijdag zien we dat mensen beduidend minder actief worden. Op zondag lijkt Facebook zelfs vaak uitgestorven.

Beste dagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Beste tijdstip: 8 uur

Tip: Facebook heeft een eigen analytics tool waarmee je het gedrag van je fans (en dus je doelgroep waarschijnlijk) makkelijk in kaart kunt brengen. Handig als je zeker wilt weten dat je berichten het goed doen!

Beste tijden om te posten op TikTok

De beste tijden om te posten op TikTok: aan het eind van de middag. Best logisch, want het kanaal wordt vooral gebruikt door jongeren en die moeten natuurlijk even bijkomen van een dagje school voor ze ‘s avonds naar hun bijbaantje of voetbaltraining moeten. TikTok video’s scoren daarom ook doordeweeks het best.

Beste dagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Beste tijdstip: 15 uur

Beste tijd voor LinkedIn posts

LinkedIn is het netwerk voor de zakelijke professional. De beste tijd voor een LinkedIn post is dan ook doordeweeks. En dan met name op dinsdag, woensdag en donderdag, want op maandag is iedereen druk en vrijdag is … vrijdag. Praktisch weekend. Daarbij is de engagement het hoogst tussen 10 en 12.

Beste dagen: dinsdag en woensdag

Beste tijdstip: 10 uur

Twitter / X

Twitter – tegenwoordig X – wordt vooral gebruikt als informatievoorziening. Mensen kijken dan ook vooral ‘s ochtends of tijdens de lunch wat ze gemist hebben. Je kunt dus het beste tussen 9:00 en 13:00 uur een Twitterbericht plaatsen als je de kans wilt vergroten dat je je doelgroep bereikt. Met name doordeweeks!

Beste dagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Beste tijdstip: 9 uur

Pinterest

Op Pinterest doen mensen voornamelijk inspiratie op. Voor het inrichten van hun tuin, voor nieuwe outfits, voor lekkere recepten en ga zo maar door. Dat doen ze niet tijdens werktijd, dus je zit vooral goed met een post aan het eind van de middag of begin van de avond. Daarbij is het platform vooral populair op vrijdag.

Beste dag: vrijdag

Beste tijdstip: 17:00 uur

Snapchat

Snapchat draait vooral om snel en veel content. Je kunt dus het best iedere dag één of meerdere Snaps versturen om je bereik zo groot mogelijk te houden. Daarbij openen gebruikers de app vooral wat later op de avond. Met posts tussen 9 uur ‘s avonds en 1 uur ‘s nachts (in het weekend) zit je vaak wel goed.

Beste dag: dagelijks

Beste tijdstip: 21:00 uur

Conclusie: wat is de beste tijd om te posten op social media?

Als we alle onderzoeken op één hoop gooien, dan kunnen we concluderen dat de dinsdag- en woensdagochtend vaak de beste tijden zijn om iets op social media te posten.

Maar probeer vooral te ontdekken waar en wanneer jouw doelgroep online is. Gebruik je gezond verstand of allerlei handige tools en test hoe je berichten presteert.

Want dat is de enige manier om te achterhalen wat voor jouw bedrijf de beste tijd om te posten is.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven op 23 mei 2018 en geüpdatet op 4 augustus 2023.

Welke dag is het best om te posten?

De beste dagen om te posten zijn dinsdag en woensdag. Op maandag, donderdag en vrijdag wordt social media over het algemeen wat minder gebruikt. In het weekend is de engagement op veel kanalen het laagst. Vooral op zondag lijken mensen niet door hun tijdlijn te scrollen!

Wat is de beste tijd voor een Instagram post?

De beste tijd voor een Instagram post is 10:00 uur ‘s ochtends. Veel gebruikers checken hun Insta namelijk tijdens de koffie- en lunchpauze. Door rond 10 uur iets te plaatsen weet je zeker dat je post gezien wordt. Bovendien staat een verhaal dan vaak ook bijna helemaal vooraan. Precies wat je wil!

Wat is de beste tijd om een TikTok te plaatsen?

De beste tijd om een TikTok te plaatsen is ‘s middags tussen 14:00 en 17:00 uur. Dan zijn het bereik en de betrokkenheid het hoogst. Zeker als je je video plaatst op een dinsdag, woensdag of donderdag scoor je vaak punten. ‘s Avonds en in het weekend wordt er over het algemeen veel minder op TikTok gekeken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-beste-tijd-om-op-social-media-te-posten/feed/ 0
LinkedIn verwijderen & deactiveren https://onlinemarketingagency.nl/social-media/linkedin-verwijderen-deactiveren/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/linkedin-verwijderen-deactiveren/#respond Wed, 21 Jun 2023 11:43:49 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/linkedin-verwijderen-deactiveren/

Inhoudsopgave

Voordat we beginnen (profiel, pagina en account) 

De één noemt het een LinkedIn account, de ander een profiel en weer een ander gewoon pagina. Maar als wij het over een LinkedIn account hebben, dan gaat het om een privé account.  

Een mens dus. Een LinkedIn profiel is ook een account van een mens. 

Als we het hebben over een LinkedIn pagina, dan hebben we het over een zakelijke LinkedIn pagina en dus over een bedrijf. Wij leggen je uit hoe je zowel een account/profiel en pagina verwijdert. 

LinkedIn account verwijderen op desktop & mobiel (in 5 stappen) 

We beginnen eerst met het uitleggen hoe je je LinkedIn account verwijdert op desktop. Oftewel, via de computer of laptop. 

Stap 1: Ga naar LinkedIn en log in (https://www.linkedin.com/

Stap 2: Klik rechtsboven op je profielfoto waar ‘ik’ bij staat en dan op ‘Instellingen & privacy’.  

LinkedIn verwijderen Instellingen privacy

Stap 3: Scrol helemaal naar beneden en klik op ‘Account sluiten’. 

LinkedIn verwijderen - account sluiten

Let op: mocht je nog een openstaande vacature hebben staan, dan moet je die eerst verwijderen. 

Stap 4: Geef een reden op voor het sluiten van je account.  

LinkedIn verwijderen - reden voor verwijderen

Stap 5: Vul je wachtwoord in om te bevestigen dat je je account wil afsluiten. 

LinkedIn verwijderen - reden voor verwijderen

Wil je je LinkedIn account via je mobiel verwijderen? Klik dan op je profielfoto en ga naar instellingen. Volg daarna de bovenstaande stappen vanaf stap 3.  

LinkedIn account deactiveren op desktop & mobiel (in 5 stappen) 

Wil je een tijdje stoppen met LinkedIn, maar ben je nog niet toe aan het definitief verwijderen van je account?  

Dan kun je je account ook tijdelijk op inactief zetten. Dan worden je account en al je activiteiten van het platform verborgen totdat jij je account weer activeert.  

Volg onderstaande stappen om je LinkedIn profiel te deactiveren via je desktop. 

Stap 1: Ga naar LinkedIn en log in (https://www.linkedin.com/

Stap 2: Klik rechtsboven op je profielfoto waar ‘ik’ bij staat en dan op ‘Instellingen & privacy’.  

Stap 3: Scrol helemaal naar beneden en klik op ‘Account als inactief instellen’. 

Linkedin account deactiveren

Stap 4: Geef een reden op voor het deactiveren van je account. 

Stap 5: Vul je wachtwoord in om te bevestigen dat je je account wil afsluiten. 

Via je mobiel je account deactiveren? Open dan de app op je telefoon, klik op je profielfoto en ga naar ‘instellingen’. Vanaf nu kun je vanaf stap 3 verder gaan.  

LinkedIn account van overleden persoon verwijderen 

LinkedIn biedt de mogelijkheid om het account van een overleden persoon te herdenken of te verwijderen.  

Wil je het profiel herdenken of verwijderen? Klik dan hier en vul het formulier volledig in. Geef onderaan het formulier bij de optie “Welke actie wilt u ondernemen met het account?” of je het account wil laten sluiten of wil herdenken.  

LinkedIn account overleden persoon

Als je kiest voor het sluiten van het account, wordt het profiel permanent verwijderd van LinkedIn. Het kan tot 21 dagen duren voordat alles gegevens volledig zijn verwijderd.  

Als je kiest voor het herdenken van de overleden persoon, dan wordt er een extra balk toegevoegd op het profiel waarin staat aangegeven dat de desbetreffende persoon herdacht wordt.  

Let op: Om de herdenkingsstatus aan het profiel toe te voegen, moet je gemachtigd zijn om te handelen door het desbetreffende lid.  

LinkedIn bedrijfspagina verwijderen 

Soms kan het fijn zijn om een bedrijfspagina van LinkedIn te verwijderen. Wanneer je bedrijf is opgeheven bijvoorbeeld. Om de bedrijfspagina te verwijderen, moet je voldoen aan twee voorwaarden.  

Je moet namelijk de beheerdersrechten van de pagina hebben én er mogen niet meer dan tien medewerkers gekoppeld zijn aan de pagina. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan kun je de pagina niet verwijderen.  

Let op! Wil je de URL van de pagina in de toekomst nog gebruiken? Verwijder de pagina dan niet, maar richt de pagina opnieuw – naar wens – in. Eenmaal verwijderd kan de oude URL namelijk niet meer gebruikt worden. 

Zo verwijder je de bedrijfspagina: 

Stap 1: Log in op je LinkedIn account en ga naar de desbetreffende bedrijfspagina.  

Stap 2: Klik op “Tools voor beheerders”  

LinkedIn bedrijfspagina verwijderen

Stap 3: Klik op “Pagina deactiveren”  

LinkedIn bedrijfspagina deactiveren

Stap 4: Verzeker LinkedIn er nogmaals van dat je de pagina wil verwijderen door een vinkje te geven en klik nogmaals op “Pagina deactiveren”.  

Bevestigen deactiveren linkedin pagina

Je bedrijfspagina is nu gedeactiveerd. De pagina wordt niet meer vertoond op LinkedIn.  

Bonustip: maak een back-up van je gegevens 

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je gegevens te downloaden. Handig dus om te doen voordat je je account verwijderd. Zo kun je onder andere je connecties, je profiel, je referenties en je bijdragen exporteren.  

Volg de volgende stappen om je gegevens te downloaden:  

  • Log in op je LinkedInaccount.  
  • Klik op je profielfoto rechtsboven en ga naar “instellingen en privacy”. 
  • Ga naar “Gegevensprivacy”.  
  • Ga naar “Een kopie van uw gegevens downloaden”.  
  • Kies welke gegevens je wilt exporteren. Je kunt al je gegevens exporteren of een specifieke categorie kiezen. Zoals je connecties of je referenties.  

Waarom zou je LinkedIn verwijderen?

Je kunt om allerlei redenen je LinkedIn verwijderen. Misschien ben je helemaal klaar met al die meldingen. Misschien ga je lekker met pensioen en wil je niks meer met je werk te maken hebben. Of misschien heb je er gewoon niks aan. Kan natuurlijk ook!

Kun je je LinkedIn profiel afschermen?

Ja, je kunt je profiel ook afschermen of deactiveren in plaats van verwijderen. Zo verlies je geen gegevens en ben je met één druk op de knop weer terug. Voor het afschermen van je profiel ga je naar je profiel en klik je op URL bewerken. Zet ‘De zichtbaarheid van uw openbare profiel’ uit.

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?

Je LinkedIn profiel verwijderen is heel eenvoudig. Als je ingelogd bent, klik je op je profielfoto en daarna op ‘Instellingen en privacy’. Daar kun je je account sluiten. Je hoeft dan alleen een reden op te geven voor het verwijderen van je profiel (als je wil) en je wachtwoord in te voeren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/linkedin-verwijderen-deactiveren/feed/ 0
Handleiding: Beheerder toevoegen en verwijderen van je Facebookpagina, groep en Business Manager https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/facebookbeheerders-toevoegen-of-verwijderen/ https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/facebookbeheerders-toevoegen-of-verwijderen/#comments Fri, 26 May 2023 14:32:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/facebookbeheerders-toevoegen-of-verwijderen/

Inhoudsopgave

Of in dit geval hoe ze iemand kunnen verwijderen.

In deze blog laat ik zien hoe je iemand toevoegt/ verwijdert binnen je Facebookpagina, je Facebookgroep en Facebook Business Manager.

In 7 stappen een beheerder toevoegen aan je Facebookpagina

Het toevoegen van iemand aan je Facebookpagina verschilt op mobiel en je computer. Aangezien het op de computer wat makkelijker en overzichtelijk is, leg ik het nu op die manier voor je uit.

Stap 1: Ga op je computer of laptop naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Selecteer de Facebookpagina waarbij je iemand wilt toevoegen.

Stap 3: Zodra je op de homepagina bent klik je op de ‘Beheren’ knop.

Facebook-pagina-beheren-knop

Stap 4: Klik links in het menu bij het onderdeel ‘Je tools’ op ‘Paginatoegang’.

Facebook-tools-paginatoegang

Stap 5: Klik rechts op het scherm op ‘Nieuwe gebruiker toevoegen’.

Let op: er komt een melding ‘Nieuwe toevoegen’ tevoorschijn. Hier kan je op ‘Volgende’ klikken.

Toegang-beheren-en-bekijken

Stap 6: Vul de naam of het e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen.

Let op: denk goed na over of je deze persoon volledige controle wilt geven. Een beheerder met volledige controle kan namelijk ook andere beheerders aanwijzen en verwijderen, waaronder jou! Mijn advies? Geeft nooit zomaar iemand anders de volledige controle.

Facebook-nieuwe-gebruiker-toeveogen

Stap 7: Klik op ‘toegang geven’ en voilà: je hebt iemand toegevoegd aan jouw zakelijke Facebookpagina.

Bonustip: mocht je een zakelijke Facebookpagina hebben, dan adviseer ik je dat de je gaat werken met de Facebook Pixel.

In 8 stappen een beheerder verwijderen van je Facebookpagina

Het verwijderen van een beheerder van je Facebookpagina gaat ook makkelijker op de computer dan op mobiel. Dus die methode zal ik nu laten zien.

Stap 1: Ga naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Selecteer de Facebookpagina waarbij je iemand wilt verwijderen.

Stap 3: Zodra je op de homepagina bent klik je op de ‘Beheren’ knop.

De-Facebook-pagina-beheren-knop

Stap 4: Klik links in het menu bij het onderdeel ‘Je tools’ op ‘Paginatoegang’.

De-Facebook-tools-paginatoegang kopie

Stap 5: Klik rechts op het scherm op de drie puntjes naast de gebruiker die je wilt verwijderen.

Stap 6: Klik op ‘Toegang intrekken’.

Gebruiker-verwijderen-bij-toegang-beheren

Stap 7: Voer je wachtwoord in.

Bevestiging-van-de-toegang-verwijderen

Stap 8: Klik op ‘Bevestigen’ en voilà: je hebt iemand verwijderd van jouw zakelijke Facebookpagina.

In 8 stappen een beheerder toevoegen aan je Facebookgroep

Het toevoegen van iemand aan je Facebookgroep is praktisch gelijk aan het toevoegen van iemand aan je Facebookpagina. Ik zal je weer meenemen in het proces.

Stap 1: Ga naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Klik linksboven op het Facebook logo.

Stap 3: Klik op de knop ‘Groepen’.

Groepen-leden-beheren

Stap 4: Selecteer de groep waarvan de leden wilt beheren.

Stap 5: Klik vervolgens op de knop ‘Leden’.

leden-beheren-in-groepen

Stap 6: Klik op de knop ‘Beheerders uitnodigen’.

Facebook-beheerders-groepen-uitnodigen

Stap 7: Type de naam van de persoon die tot beheerder wilt maken en vervolges op ‘Volgende’.

Stap 8: Nu krijg je een controle vraag of je zeker weet dat je de persoon tot beheerder wilt maken. Als je zeker bent van je zaak klik op ‘Klaar’.

In 7 stappen een beheerder verwijderen van je Facebookgroep

Het toevoegen van iemand aan je Facebookgroep is praktisch gelijk aan het toevoegen van iemand aan je Facebookpagina. Ik zal je weer meenemen in het proces.

Stap 1: Ga naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Klik linksboven op het Facebook logo.

Stap 3: Klik op de knop ‘Groepen’.

Facebookgroepen-leden-beheren-knop

Stap 4: Selecteer de groep waarvan de leden wilt beheren.

Stap 5: Klik vervolgens op de knop ‘Leden’.

leden-beheren-in-facebookgroepen

Stap 6: Klik op de drie puntjes naast de beheerder die wilt verwijderen.

Stap 7: Klik tot slot op het de knop ‘Verwijderen als beheerder’.

Facebook-beheerders-groepen-verwijderen

In 11 stappen een beheerder toevoegen aan Facebook Business Manager

Nu we het toevoegen en verwijderen van een beheerder van je Facebookpagina en -groep hebben gehad, gaan we door naar Facebook Business Manager.

Stap 1: Ga naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Klik links in het menu van je homepagina op ‘Meta Business Suite’.

Let op: er zal een nieuw tabblad geopend worden.

Meta-business-suite-instellen

Stap 3: Klik links onderaan in het menu op het tandwiel, de ‘Instellingen’ knop.

Meta-Business-Suite-instellingen

Stap 4: Klik in het menu op ‘Bedrijfsinstellingen’.

Let op: er zal wederom een nieuw tabblad geopend worden.

Online-Marketing-Agency-Bedrijfsaccount-instellingen

Stap 5: Klik rechtsboven op ‘Mensen toevoegen’.

Mensen-toevoegen-Meta-bedrijfsinstellingen

Stap 6: Vul het email adres in van de persoon die wilt toevoegen.

Stap 7: Geef aan op welk niveau ze toegang krijgen tot de pagina.

Let op: denk goed na over of je deze persoon volledige controle wilt geven. Een beheerder met volledige controle kan namelijk ook andere beheerders aanwijzen en verwijderen, waaronder jou! Mijn advies? Selecteer de basis optie en verleen nooit zomaar iemand anders de volledige controle.

Stap 8: Kies voor welke pagina je de toegang wilt geven. Dit is vooral belangrijk als je meerdere pagina’s beheert.

Stap 9: Selecteer de onderdelen waar je ze toegang voor wilt geven.

Stap 10: Klik rechtsonder op ‘Uitnodigen’.

bedrijfsmiddelen en toegang verlenen

Stap 11: Klik op ‘Klaar’ en je bent … klaar.

Let op: de persoon moet nog wel eest de uitnodiging accepteren.

In 6 stappen een beheerder verwijderen aan Facebook Business Manager

Nu we het toevoegen en verwijderen van een beheerder van je Facebookpagina en -groep hebben gehad, gaan we door naar Facebook Business Manager.

Stap 1: Ga naar de website van Facebook en log in.

Stap 2: Klik links in het menu van je homepagina weer op ‘Meta Business Suite’.

Let op: er zal nu ook een nieuw tabblad geopend worden.

Meta-business-suite-instellen-mensen-verwijderen

Stap 3: Klik links onderaan de pagina op het tandwiel.

Meta-Business-Suite-instellingen

Stap 4: Klik op het nieuwe tabblad in het menu op ‘Bedrijfsinstellingen’.

Let op: er zal wederom een nieuw tabblad geopend worden.

Online-Marketing-Agency-Bedrijfsaccount-instellingen

Stap 5: Klik rechts naast de personen op de drie puntjes.

Meta-bedrijfsinstellingen-mensen-verwijderen

Stap 6: Vervolgens kan je op de optie ‘Verwijderen’ klikken.

En zo heb je een persoon verwijderd uit de Facebook Business Manager.

Weten hoe je je hele Facebook account verwijderd? Lees dan deze blog over het verwijderen van je Facebook.

Dit artikel is geschreven op 20 maart 2020 en geüpdatet op 26 mei 2023

Wat kan een beheerder van een Facebookpagina?

Een beheerder heeft toegang tot het hele Facebookaccount. Als beheerder kun je berichten plaatsen en verwijderen, apps toevoegen, advertenties plaatsen en de paginarollen beheren. Let dus goed op voordat je iemand beheerder maakt. Deze persoon kan namelijk andere beheerders aanwijzen. 

Hoe voeg je een beheerder toe aan een Facebookpagina?

Iemand beheerder maken van de Facebookpagina is zo geregeld! Ga in het Facebookaccount naar “pagina’s beheren” en open vervolgens de instellingen. Ga naar “paginarollen” en vul vervolgens de naam of het e-mailadres is van de persoon die je wilt toevoegen. Selecteer een rol voor die persoon.  

Hoe voeg je een beheerder toe aan een Facebookgroep?

Iemand beheerder maken in je Facebookgroep is redelijk eenvoudig. Open het menu en ga naar ‘groepen beheren’. Ga in de ledenlijst op zoek naar het lid dat beheerder moet worden en geef dit lid deze rol.  

Hoe verwijder je een beheerder van een Facebookpagina?

Om een beheerder uit een Facebookgroep te verwijderen ga je naar “pagina’s beheren”. Open vervolgens de instellingen van de pagina en klik op paginarollen. Zoek het lid op die beheerder is en verwijder deze persoon. Het enige wat je nodig hebt is het wachtwoord van het account.  

Hoe verwijder je een beheerder uit een Facebookgroep? 

Om een beheerder uit een Facebookgroep te verwijderen ga je naar de instellingen van de pagina en kijk je onder paginarollen. Het enige wat je nodig hebt om een beheerder te verwijderen is het wachtwoord van het Facebookaccount.  

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/facebookbeheerders-toevoegen-of-verwijderen/feed/ 13
Zo achterhaal je de Facebook advertenties van je concurrenten https://onlinemarketingagency.nl/social-media/facebook-advertenties-concurrenten-achterhalen/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/facebook-advertenties-concurrenten-achterhalen/#respond Thu, 18 May 2023 12:40:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/facebook-advertenties-concurrenten-achterhalen/

Inhoudsopgave

Dat is een veel voorkomende vraag. En het antwoord is simpeler dan je zou denken. Naast dat je heel goed duidelijk moet hebben wie je op welke manier wilt bereiken, is het bijvoorbeeld ook erg belangrijk om te bepalen hoe je advertenties eruit gaan komen te zien.

En daar komt de Facebook Ad Library om de hoek kijken. Daarmee kan je namelijk alle advertenties zien die je concurrenten gebruiken.

Vandaag ga ik je daar alles over vertellen.

Wat is de Facebook Ad Library?

De Facebook Ad Library, ook wel Facebook-advertentiebibliotheek genoemd, is niks anders dan een verzamelbank van advertenties die momenteel op Facebook worden ingezet.

Deze Library is in het leven geroepen om meer transparantie op het platform van Facebook te krijgen. Binnen de Ad Library kan onder de Advertentiecategorie gefilterd worden op verschillende thema’s:

• Alle advertenties
• Maatschappelijke kwesties
• Huisvesting
• Werkgelegenheid
• Leningen

Facebook Ad Library Advertentie Zoeken

Zoals je in bovenstaand screenshot ziet, kan je op twee manieren zoeken.

1. Zoeken op alle advertenties door een adverteerdersnaam in te vullen
2. Zoeken op maatschappelijk gerelateerde termen door een naam, onderwerp of organisatie in te vullen

Over punt 1 ga ik het vandaag hebben. We gaan samen eens de advertenties van concurrenten bespieden.

Dat gaat ons namelijk een hoop budget en tijd schelen.

Wat krijg je allemaal te zien binnen de Facebook Ad Library?

Binnen de Ad Library zie je alle actieve advertenties van je concurrent. Dus inclusief tekst, foto en waar de advertentie geplaatst wordt.

Een advertentie kan namelijk ook geplaatst worden op Instagram, Messenger en bijvoorbeeld het Audience Network van Facebook.

Wat je dus vooral terugziet is de Ad Copy, de inhoud van de advertentie. En jij kan mooi voortborduren op deze inhoud.

IMU Facebook Ad Library 05-2023

Wat krijg je niet te zien binnen de Ad Library?

De Facebook Ad Library is in het leven geroepen om te zorgen voor transparantie, maar met betrekking tot devolgende elementen is Facebook dan weer niet zo transparant:

  • Biedstrategie
  • Budget
  • Likes
  • Reacties

En dat is maar goed ook. Dit zijn namelijk de zaken die je advertentie maken of breken.

Elke marketeer en elke ondernemer zal het wel met mij eens zijn dat we dit nooit en te nimmer willen delen. Zeker niet als je strategie echt goed werkt en je veel business oplevert.

Het meeste werk zit ‘m dan ook in het uitzoeken en proberen van de juiste instellingen, niet in het opzetten van de campagnes. Ook dat is voor mensen die starten met Facebook adverteren niet altijd helder.

content verzinnen open coffee

Hoe werkt de Facebook Ad Library?

De Facebook Ad Library werkt zo makkelijk dat een uitleg eigenlijk niet nodig is. Maar omdat ik het belangrijk vind dat je na het lezen van mijn blogs écht alles weet, ga ik het toch doen.

Stap 1: Ga naar de website van de Facebook Ad Library.

Stap 2: Kies of je alle advertenties, een maatschappelijk kwestie of iets anders wil zien.

Stap 3: Vul vervolgens de adverteerdersnaam (oftewel je concurrent) en klik deze partij vervolgens aan.

online marketing agency facebook ads

Stap 4: Je ziet nu alle advertentie van je concurrenten. Bekijk ze en leer ervan! Klik eventueel onder een advertentie op ‘Advertentiegegevens bekijken’ om de advertentie vergroot in beeld te krijgen.

6 tips voor het gebruik van de Facebook Ad Library

Inmiddels weet je alle ins en outs over de Facebook Ad Library en weet je hoe je de Facebook advertenties van concurrenten kan achterhalen.

Voordat je verder gaat met wat je aan het doen was, wil ik je nog een aantal tips meegeven. Een aantal tips die het gebruik van de Facebook Library nog beter maken:

Tip 1: Kopieer advertenties van concurrenten niet 1-op-1. Alsjeblieft, doe het niet. Concurrenten stoppen hier tijd en moeite in. Zorg voor eigen steengoede advertenties en zorg ervoor dat je het zo goed doet dat je concurrenten bij jou gaan kijken.

Tip 2: Leer van de visuals van anderen. Hoe maken zij de informatie visueel? Via een afbeelding? Een video? Een illustratie? Denk goed na wat bij je doelgroep past en ga ervoor. Besteed het vervolgens eventueel uit via Fiverr.

Tip 3: Leer van de emoticons van anderen. Als je hier geen feeling voor hebt, kijk dan absoluut hoe anderen het doen. Gebruiken ze veel emoticons? Of misschien gebruiken ze wel geen emoticons?

Tip 4: Vul niet alleen maar concurrenten in, maar typ ook onderwerpen in. De Ad Library laat namelijk paginanamen zien van partijen die je misschien niet kent of niet als concurrent ziet.

Tip 5: Leer van de beste van de wereld. Ga niet alleen op zoek naar regionale concurrenten, maar kijk ook hoe de grote jongens het doen.

Tip 6: Gebruik het landen filter. Mocht je eventueel internationaal opereren of een concurrent hebben die dat doet, dan kan je hier alle Ads mee zien.

Disclaimer: wanneer een concurrent met Facebook Ads bezig is, betekent dit niet meteen dat ze er verstand van hebben. Ook niet wanneer de advertenties er erg gelikt uitzien. Pas dus op met wat je hergebruikt.

Dit artikel is geschreven op 6 mei 2020 en geüpdatet op 18 mei 2023

Hoe achterhaal ik de advertenties van mijn concurrenten?

Dit kan met Facebook Ad Library. Met deze tool kan je precies zien wat voor advertenties je concurrenten draaien. Je kan hierdoor je advertenties aanpassen en op welke platform je doelgroep zit.

Waar dient Facebook Ad Library voor?

Facebook Ad Library is een verzamelaar van alle advertenties die lopen op Facebook. Deze tool is opgestart om voor meer transparantie te zorgen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/facebook-advertenties-concurrenten-achterhalen/feed/ 0
Snapchat verwijderen, deactiveren of terughalen https://onlinemarketingagency.nl/social-media/snapchat-verwijderen-deactiveren-of-terughalen/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/snapchat-verwijderen-deactiveren-of-terughalen/#comments Mon, 13 Feb 2023 12:10:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/snapchat-verwijderen-deactiveren-of-terughalen/

Inhoudsopgave

Wat je reden ook is, jij hebt besloten dat het tijd is om vaarwel te zeggen tegen je Snapchat account. In deze blog lees je hoe je Snapchat verwijderd of deactiveert.

Wat is Snapchat 

Snapchat is een gratis app waarmee je foto’s en video’s naar je vrienden kunt sturen. De foto’s en video’s die jij en je vrienden over en weer sturen zijn maar één keer te zien. Zo kun je je vrienden snel een foto sturen met een stukje tekst of met een sticker om ze te laten weten waar jij mee bezig bent. Je kunt ook chatten met je vrienden, verhalen bekijken en de locatie van je vrienden checken.  

Twijfel je over het verwijderen van je Snapchat account? 

Snapchat wil natuurlijk het liefst dat jij op het platform blijft. In tegenstelling tot Facebook en Instagram kun je je Snapchat account niet deactiveren voor lange tijd. Wel krijg je 30 dagen bedenktijd als je je account verwijderd. Zo kun je dus een pauze nemen van het platform zonder je account kwijt te raken. Log binnen 30 dagen in en je kunt weer vrolijk verder!  

Twijfel jij of je je Snapchat account wil verwijderen? Omdat je bijvoorbeeld een drukke periode hebt en afleidingen wil verminderen. Of omdat je eens wil kijken of het leven zonder Snapchat je beter bevalt? Loop dan het proces van verwijderen door en log binnen 30 dagen weer in op je account.  

Bang dat je vergeet op tijd in te loggen? Dan kun je in plaats van je account te verwijderen, de app van je telefoon verwijderen. Installeer de app gewoon weer als je weer wil snappen.  

Wat moet je doen voordat je Snapchat verwijderd 

Wil je je Snapchat foto’s, video’s en herinneringen bewaren? Dan moet je voordat je je account verwijdert je gegevens downloaden. Dat kun je natuurlijk handmatig doen met de video’s en foto’s die je graag wilt houden. Maar als dat een hoop content is, dan ben je een stuk sneller klaar als je je gegevens downloadt.  

Zo download je je gegevens:  

  1. Ga naar de website van Snapchat 
  1. Log in met je account 
  1. Klik linksboven op je profielfoto / avatar en ga naar “accountinstellingen” 
  1. Klik op “Mijn gegevens”  
Snapchat gegevens downloaden
  1. Vul onderaan de pagina je emailadres in en kies eventueel een datumbereik. Klik vervolgens op “verzoek indienen” 
snapchat account gegevens
  1. Zodra je bestanden klaar staan om te downloaden ontvang je een bevestigingsmail. Klik in de mail op de link en log in op je account. Onder “mijn gegevens” vind je nu een downloadbaar ZIP bestand.  

Je bent nu klaar om je Snapchat te verwijderen. 

Snapchat verwijderen op mobiel 

Je snapchat verwijderen via je mobiel is super simpel.  

  1. Klik linksboven in de hoek op je profielfoto/avatar 
  1. Klik op het tandwieltje rechtsboven in hoek 
  1. Scroll helemaal naar beneden naar “Accountacties” 
  1. Klik op “account verwijderen”  
snapchat verwijderen mobiel
snapchat-verwijderen-mobiel-527×1024.jpg
  1. Voer je inloggegevens in 
  1. Voer nogmaals je wachtwoord in en klik op “doorgaan” 

Als je niet meer inlogt wordt je Snapchat account na 30 dagen verwijderd.  

Snapchat verwijderen op desktop 

Wil je je account verwijderen via je laptop? Ook dat kan! Ga naar de website van Snapchat en log in met je account.  

snapchat verwijderen desktop

Je moet vervolgens via je mobiel verifiëren dat je probeert in te loggen. Open de Snapchat app en bevestig de verificatie. Komt de verificatie niet binnen? Probeer dan in te loggen op desktop met je telefoonnummer in plaats van je emailadres. En vice versa.  

Als het goed is zit je nu in de desktop versie van de Snapchat app. Om je account te verwijderen via volg je nu alle bovenstaande stappen.  

Snapchat deblokkeren 

Heb je een melding van Snapchat ontvangen dat je account geblokkeerd is? Dan kun je de blokkering opheffen via de website van Snapchat.  

Je Snapchat account kan geblokkeerd worden als je bijvoorbeeld te jong bent, als je spam berichten stuurt of als je veel vriendschapsverzoeken verstuurd terwijl je telefoonnummer en emailadres nog niet geverifieerd zijn.  

Is je account tijdelijk geblokkeerd? Dan kun je vaak gewoon weer inloggen na een paar uur.  

Is je account permanent geblokkeerd? En klopt dat volgens jou niet? Dan kun je je account handmatig deblokkeren via de website.  

Een permanente blokkade opheffen 

  1. Ga naar de website van Snapchat en log in met je account 
  1. Klik op je profielfoto / avatar en ga naar “accountinstellingen” 
  1. Klik op “account ontgrendelen”  
snapchat deblokkeren
  1. Klik op “Ontgrendelen” 
snapchat account ontgrendelen

Oude Snapchat account terughalen 

Heb je spijt? Dan kun je opnieuw inloggen via de website of de app. Doe je dit binnen 30 dagen? Dan is je account weer actief. Alsof je nooit bent weggeweest.  

Na 30 dagen is het onmogelijk om je oude account terug te halen. Wil je toch weer gebruik maken van Snapchat? Dan zul je een nieuw account aan moeten maken.  

Andere sociale media verwijderen 

Bevalt het leven zonder Snapchat wel? Dan wil je misschien Instagram en Facebook ook wel verwijderen of deactiveren.  

In deze blogs leggen we je uit je hoe Facebook kunt verwijderen of deactiveren en hoe je je Instagram account kunt verwijderen of deactiveren. En ook TikTok, Pinterest, en Linkedin hebben we uitgewerkt!

Hoe verwijder je een chatbericht op Snapchat?

Open de Snapchat app op je mobiel. Ga naar het tabblad “Chat”. Houd het chatbericht ingedrukt en klik op “verwijderen”. Er zal een pop-upvenster verschijnen met de vraag of je zeker weet dat je het bericht wilt verwijderen. Klik vervolgens nogmaals op “Verwijderen”.

Hoe verwijder je vrienden op Snapchat?

Open Snapchat en ga naar je profiel door op je profielfoto linksboven in het scherm te tikken.

Tik op “Mijn Vrienden”. Zoek vervolgens de vriend die je wil verwijderen. Houd de naam ingedrukt en klik op “Vriendschap beheren”. Klik op “vriend verwijderen”. Bevestig nogmaals dat je de vriend wil verwijderen.

Let op: als je een vriend verwijdert, worden al jullie Snaps en Chats automatisch verwijderd en kunnen jullie elkaar niet langer zien op elkaars vriendenlijst. Als je echter alleen niet langer wilt dat een vriend je Snaps stuurt, kun je deze persoon ook blokkeren in plaats van te verwijderen.
Open Snapchat en ga naar je profiel door op je profielfoto linksboven in het scherm te tikken.

Kun je een verwijderd Snapchat account terughalen?

Je kunt je Snapchat account binnen 30 dagen na verwijderen herstellen. Dat doe je door op het account in te loggen. Ben je te laat? Dan is je account helaas permanent verwijderd.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/snapchat-verwijderen-deactiveren-of-terughalen/feed/ 2
De 6 campagnedoelstellingen van Meta https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-6-campagnedoelstellingen-van-meta/ https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-6-campagnedoelstellingen-van-meta/#respond Mon, 30 Jan 2023 14:47:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/de-6-campagnedoelstellingen-van-meta/

Inhoudsopgave

1. Bekendheid

De naam zegt het eigenlijk al. Deze campagnedoelstelling helpt je meer bekendheid te genereren door het grootste aantal mensen te bereiken binnen je opgegeven doelgroep. Ook kun je binnen deze campagnedoelstelling sturen op videoweergaven. Zo zorg je ervoor dat jouw video extra onder de aandacht wordt gebracht bij jouw doelgroep. Een nadeel van een bekendheid campagne is dat de CTR (het doorklikpercentage) vaak lager ligt dan bij andere campagnes. Het doel is namelijk gezien worden – en niet zozeer clicks stimuleren!

2. Verkeer

Deze campagnedoelstelling stuurt op clicks naar je website of op weergaven van je landingspagina. Ideaal om naar je bezoekers naar je website te krijgen dus. In tegenstelling tot de bekendheidscampagne zal je hier dus over het algemeen wel een hogere CTR terugzien. Meta stuurt namelijk minder op weergaven van je advertentie, maar toont de advertentie vooral aan de mensen waarvan zij verwachten dat ze geïnteresseerd zijn. Zo vergroten ze de kans dat mensen op je advertentie klikken en op je website belanden.

3. Betrokkenheid

Binnen een betrokkenheidscampagne laat Meta de advertentie zien aan gebruikers die waarschijnlijk interactie met je bedrijf gaan hebben door je bijvoorbeeld een chatbericht te sturen. Mocht je een video willen gebruiken in je campagne, dan kun je ook binnen deze campagne sturen op videoweergaven. Je kan dan optimaliseren op Thruplays van de video. Meta stuurt dan de advertentie naar mensen waarvan de kans groot is dat ze de hele video zullen afkijken – of in ieder geval 15 seconden.

4. Leads

Bij een leadcampagne zijn er verschillende mogelijkheden.. Je kan binnen deze campagne bijvoorbeeld werken met een leadformulier. Geïnteresseerden die op de advertentie klikken krijgen dan een formulier te zien met een aantal vragen. Deze kun je direct doorschieten naar je CRM-systeem of je kan zelf de leads opvolgen.

Daarnaast kan je binnen deze campagnevorm ook sturen op belletjes. Op het moment dat iemand dan op de advertentie klikt, krijgt hij/zij de optie om telefonisch contact met jou op de nemen. Zorg dan natuurlijk wel dat de advertentie alleen getoond wordt tijdens openingstijden van jouw bedrijf; hetzou zonde zijn als er niemand opneemt.

De derde optie is dat mensen die op de advertentie klikken direct naar Messenger worden gestuurd waarbij een geautomatiseerde workflow de bezoeker verder helpt. Ook handig!

5. App-promotie

Met de campagnedoelstelling App-promotie promoot je natuurlijk je app. Binnen deze campagne kun je vervolgens kiezen tussen twee doelstellingen:

  • Sturen op app-installaties;
  • Sturen op app-gebeurtenissen.

Je stimuleert dan mensen om een app te installeren of om iets te doen binnen de app. Een nieuwe functionaliteit proberen of een aankoop te doen, bijvoorbeeld.

6. Verkoop

En dan de laatste, maar zeker niet de minste: de verkoop/conversiecampagne. Het doel van deze campagne is om verkopen of een ander soort conversie te realiseren. Dat kan dus ook een whitepaper of e-book download zijn. Meta gebruikt de conversies die je met deze campagne realiseert weer om de campagne verder te optimaliseren.

Binnen deze campagnedoelstelling kun je ook kiezen voor “Verkopen uit catalogus”. Je krijgt dan de mogelijkheid om dynamische advertenties te maken. Meta bepaalt dan zelf welke advertenties er getoond worden en dat is voor retargeting! Je kunt er op deze manier namelijk voor zorgen dat mensen die iets in hun winkelmand hebben achtergelaten of bepaalde producten hebben bekeken op jouw website, nogmaals deze producten als advertentie te zien krijgen. Vergeet dan niet de mensen die al iets gekocht hebben uit te sluiten binnen je doelgroep. Die leveren natuurlijk niks op!

Wat is het doel van een App-promotiecampagne?

Het doel van een app-promotiecampagne is om een app te bevorderen door mensen aan te moedigen deze te downloaden en te installeren.

Wat is het verschil tussen een Verkeer- en een Bekendheidscampagne?

Bij een verkeercampagne is het doel om clicks te krijgen naar de website of landingspagina. Hierbij is de CTR over het algemeen hoger dan bij een bekendheidscampagne, omdat Meta de advertentie gericht toont aan gebruikers die sneller zullen klikken of de landingspagina zullen bekijken. Bij een bekendheidscampagne is het doel vooral om gezien te worden.

Wat is het doel van de Verkoop/Conversiecampagne?

Het doel van de verkoop/conversiecampagne is om verkopen of een andere conversie(s) (zoals een whitepaper of e-book download) te realiseren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/social-media/de-6-campagnedoelstellingen-van-meta/feed/ 0