Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Mon, 15 Apr 2024 10:31:37 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false 5 tips voor het schrijven van betere advertentieteksten https://onlinemarketingagency.nl/sea/5-tips-voor-het-schrijven-van-betere-advertentieteksten/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/5-tips-voor-het-schrijven-van-betere-advertentieteksten/#respond Tue, 27 Feb 2024 08:58:36 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?p=11664

Inhoudsopgave

Goede marketing is tegenwoordig van cruciaal belang om potentiële klanten te bereiken én te overtuigen van je producten of diensten. Grote kans dat je dan inzet op online-advertenties,  bijvoorbeeld op sociale media of in Google. Logisch, want het werkt vaak goed.

Maar daarvoor moet je ook advertentieteksten schrijven. En in deze blog geef ik je 5 tips waarmee je advertentieteksten schrijft die flitsend slagen in plaats van stilletjes vervagen.

Verdiep je in de doelgroep die je wil bereiken

Voordat je ook maar één letter op je digitale papiertje zet, moet je eerst bedenken wie je doelgroep precies is. Wie zijn jouw ideale klanten? Welke uitdagingen hebben ze? Wat willen ze bereiken? Dat helpt je om jouw product of dienst straks goed te positioneren en naadloos aan te laten sluiten op hun behoeften.

Stel, je promoot een nieuwe fitness app. Focus je je voornamelijk op individuele sporters die graag thuis trainen? Dan zijn tijdsbesparing, comfort en meetbare vooruitgang belangrijke elementen. Maar als je je juist richt op fitnessfanaten die iedere dag naar de gym gaan, dan zijn bijvoorbeeld trainingsschema’s en prestatieverbeteringen misschien belangrijker!

Imponeer je doelgroep met je advertentie

Aandacht is in eerste instantie het belangrijkste. Zonder aandacht werkt je advertentie niet. En omdat mensen razendsnel door hun feeds en de zoekresultaten scrollen, heb je maar een fractie van een seconde om die aandacht te trekken. Het is dus belangrijk om je tekst ook kort en krachtig te houden. Gebruik krachtige- en relevante woorden die meteen de highlights of USP’s van je product of dienst benadrukken. Blijf weg van vage referenties of vakjargon en wees herkenbaar en begrijpelijk. Vertel lezers duidelijk wat ze kunnen verwachten en wat jouw toegevoegde waarde is.  Zo vergroot je de kans dat potentiële klanten meer willen weten en doorklikken.

Onderscheid jezelf van je concurrentie

Waarschijnlijk heb je wel een paar concurrenten. Daar moet je je dus van onderscheiden. Benadruk dus vooral eens wat jou anders maakt dan de rest. Dat kunnen je prijzen zijn, maar ook je kwaliteit, extra snelle levering of uitstekende klantenservice.

Je kunt hiervoor ook een unieke waarde propositie schrijven voor in je advertentietekst. Iets waarom mensen voor jou zouden moeten kiezen. Bijvoorbeeld omdat je een gratis proefperiode aanbiedt. Omdat je hele goede klantbeoordelingen hebt. Of omdat je een pionier in je markt bent. Kan allemaal.

Benadruk de noodzaak van je product of dienst

Mensen willen niks missen. En deze zogeheten FOMO (Fear of Missing Out) kun je goed gebruiken bij het schrijven van overtuigende advertentieteksten. Door bijvoorbeeld schaarste te benadrukken in je teksten of koppen, vergroot je de noodzaak voor potentiële klanten om meteen te handelen en op je advertentie te klikken.

Andere voorbeelden hiervan zijn tijdsgebonden aanbiedingen, seizoenskortingen of zelfs een beperkte bonus voor aankopen binnen een vastgestelde termijn. En voor de pro’s onder ons: verwerk ook tijdselementen in je call to actions. Elementen als “Nu kopen” of “Schrijf je vandaag nog in”. Dat moedigt lezers onbewust aan meteen actie te ondernemen!

Analyseer en optimaliseer je teksten

Geen enkele advertentietekst is in één keer goed. Het kan altijd nog nét iets beter. Het is daarom ook belangrijk om te experimenteren en om te meten wat werkt voor jouw publiek. Gebruik daarom A/B-testen om verschillende versies van je advertentieteksten te vergelijken, zodat je straks altijd de meest effectieve advertenties gebruikt in je campagnes. Experimenteer met diverse koppen, beschrijvingen en call-to-actions om te achterhalen welke combinaties de beste resultaten opleveren.  Want door continu te leren en te verfijnen, verbeter jij je campagnes – en verhoog je je omzet.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/5-tips-voor-het-schrijven-van-betere-advertentieteksten/feed/ 0
Wat is de Marktplaats Pro Admarkt https://onlinemarketingagency.nl/marketing/wat-is-de-marktplaats-pro-admarkt/ https://onlinemarketingagency.nl/marketing/wat-is-de-marktplaats-pro-admarkt/#respond Mon, 23 Oct 2023 11:52:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/wat-is-de-marktplaats-pro-admarkt/

Inhoudsopgave

De Marktplaats Pro Admarkt kan jou op verschillende manieren helpen. Het kan je producten bij meer klanten onder de aandacht brengen, je helpen je voorraad te beheren en een beter inzicht geven in de waarde van wat je verkoopt. Belangrijk: Je hebt geen KvK-nummer nodig, maar het maakt het aanmelden wel heel wat sneller.

Wat is het verschil tussen de Admarkt en de Pro Admarkt?

Om echt het verschil tussen de Admarkt en de Pro Admarkt uit te leggen, hebben wij een overzicht gemaakt tussen de kenmerken van beide opties.

De Admarkt (“standaard” marktplaats):

  • Biedt gratis advertenties aan (of per advertentie betalen in bepaalde rubrieken)
  • Vooraf betalen, en zekerheid over de kosten
  • Eenvoudig adverteren, ook zonder veel marketingervaring

De Pro Admarkt:

  • Alleen betalen voor échte kliks. Dit kan al vanaf €0,01 per klik.
  • Met Pro AdMarkt kan je ook geautomatiseerd adverteren of het adverteren uitbesteden. Aan OMA, bijvoorbeeld! (We zijn schaamteloos)
  • Geen opstartkosten, geen contractkosten en ook geen minimum contractduur. Je kunt dus stoppen wanneer je wilt.

Hoe kan ik upgraden naar de Marktplaats Pro Admarkt?

Dit kan gewoon op de website van Marktplaats Zakelijk! Ook als je al een Admarkt-account hebt. Je vult je gegevens in, gaat akkoord en klaar is Kees. Dit proces gaat heel wat sneller als je je KvK-nummer klaar hebt liggen.

Als je geen zin hebt om door meerdere schermen heen te klikken, of gewoon liever iemand spreekt, bieden ze je hun gratis ondernemersdesk aan met wie je gewoon kan bellen.

Voorbeelden van Marktplaats advertenties

Hoe ziet een Marktplaats Pro Admarkt advertentie er uit? Eigenlijk niet zo anders dan andere Marktplaats advertenties! Namelijk zo:

Marktplaats Pro advertentie 1
Marktplaats’ eigen voorbeeld van een Pro Advertentie
Afbeelding Marktplaats Ad 1

Nu je weet wat de Pro Admarkt is, heb je misschien al gedacht dat je daar zelf op kan gaan adverteren! Dan is de volgende stap een account aanmaken en hier hebben we een blogartikel voor geschreven! Mocht je daar toch nog hulp bij nodig hebben, of bij één van de andere stappen van adverteren op de Marktplaats Pro Admarkt, neem dan gerust contact op met ons.

Dit artikel is geschreven op 28 september 2022 en is op 23 oktober 2023 geüpdatet. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketing/wat-is-de-marktplaats-pro-admarkt/feed/ 0
Geld besparen op Google Shopping-advertenties met Comparison Shopping Services (CSS) https://onlinemarketingagency.nl/sea/geld-besparen-op-google-shopping-advertenties-met-comparison-shopping-services-css/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/geld-besparen-op-google-shopping-advertenties-met-comparison-shopping-services-css/#respond Mon, 23 Oct 2023 07:15:57 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/geld-besparen-op-google-shopping-advertenties-met-comparison-shopping-services-css/

Inhoudsopgave

Als je al ervaring hebt met Google Shopping is dit wellicht geen baanbrekend nieuws (maar wel een handige herinnering). Heb je echter nog geen ervaring met Google Shopping? Dan klinkt dit waarschijnlijk als muziek in je oren.

Want wie wil er nou geen 20% korting in de veiling van Google Ads?

Over Google Comparison Shopping Services

Als advertentieplatform sloot Google andere vergelijkingssites grotendeels uit. In 2017 kreeg het dan ook een boete van 2,4 miljard euro voor machtsmisbruik. Om een beetje goodwill te tonen en toekomstige boetes te voorkomen, lanceerde Google daarom het CSS-programma. Hier kunnen andere partijen zich aanmelden als Comparison Shopping Service-partner. Met die samenwerking is er weer gezonde concurrentie op het gebied van hebben consumenten een ruimere keus.  

Hoe ziet een CSS-advertentie eruit?

Google CSS-partners

Voor bijna iedereen zijn de normale Google Shopping-advertenties wel herkenbaar. Dit zijn de advertenties waarbij je in één oogopslag een beeld hebt van een bepaald product. Je ziet hier namelijk een afbeelding en de daarbij behorende prijs. Zo kun je snel vergelijken tussen verschillende aanbieders.

Maar Google is dus niet meer de enige aanbieder van die advertenties. Er is in het Google Shopping overzicht ook ruimte voor CSS-partners. Zo zie je hierboven ook advertenties van Producthero en beslist.nl terug.  

Hoe werkt de 20% korting precies?

Technisch gezien krijg je geen 20% korting, maar je kunt wel 20% besparen. Shopping-advertenties via Google werken namelijk zo: wanneer je een Shopping-advertentie via Google Ads draait en je Cost Per Click (CPC) €1,- bedraagt, gaat 80 cent van dit bedrag naar de veiling. De overige 20 cent betaal je aan Google als een vorm van marge. Dit houdt in dat je volledige budget nooit zal worden opgemaakt in de veiling zelf. 

Nu klinkt 20 cent misschien niet als een astronomisch bedrag. Maar stel je voor dat je een Shopping-feed van 10.000 producten hebt. Met een budget van €10.000 betaal je dus €2.000,- aan Google om überhaupt mee te mogen doen aan de veiling. 

CSS-partners vragen dat soort marges niet. Zij werken niet op basis van marges per veiling, maar op basis van een vast maandelijks bedrag. Daarmee houd je dus waarschijnlijk meer budget over voor extra campagnes of betere biedingen. 

Google CSS en partners veiling

Maar hoe kies je dan de juiste CSS-partner om mee in zee te gaan?

Als je een CSS-partner zoekt, kom je talloze aanbieders tegen. Deze aanbieders hebben doorgaans hetzelfde te bieden; een korting van 20% op Google Shopping Ads. Over het algemeen vragen de aanbieders vrijwel dezelfde prijs, dus daar hoef je misschien minder naar te kijken. Scheelt weer. 

Maar waar let je dan wel op? Wij adviseren in ieder geval om te kijken naar wat voor soort CSS-partner bij jouw bedrijf en producten past. Lever je bijvoorbeeld internationaal? Of werk je liever met een lokale CSS-partner in Nederland? En ook belangrijk: een goede klantenservice die je ondersteuning biedt als je dat nodig hebt! 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/geld-besparen-op-google-shopping-advertenties-met-comparison-shopping-services-css/feed/ 0
Handleiding: Hoe maak je een account aan voor Marktplaats Adverteren? https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/account-aanmaken-marktplaats-adverteren/ https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/account-aanmaken-marktplaats-adverteren/#respond Fri, 20 Oct 2023 11:17:01 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/account-aanmaken-marktplaats-adverteren/

Inhoudsopgave

Het adverteren op Marktplaats klinkt misschien gek – de bezoekers zijn toch op zoek naar tweedehands spullen? Dit is een aanname! Bezoekers op Marktplaats zijn gewoon op zoek naar producten … en dus ook nieuwe producten.

Dus, tijd om te beginnen met adverteren. Wat voor opties zijn er? Je kan naar de Admarkt gaan op Marktplaats zakelijk óf je gaat gelijk naar de Pro Admarkt. Wij leggen het je uit.

Een marktplaats account aanmaken

Onder het mom van “open deuren intrappen”: je hebt een Marktplaats-account nodig. Klink logisch, maar toch. Dus we gaan naar marktplaats.nl. Bovenaan het scherm zie je “Inloggen” staan. Klik hierop, maak je account aan en presto. Het geeft je zelfs de optie om dit via Google of Facebook te doen, mocht je dat willen.

Marktplaats homepage

Een Marktplaats (Pro) Admarkt account aanmaken

Om een stapje verder te gaan, gaan we nu naar de zakelijke kant van Marktplaats: https://www.marktplaatszakelijk.nl/. Op Marktplaats Zakelijk kan je kiezen uit: “Auto’s adverteren” of “Producten en diensten adverteren”. Wij gaan voor laatstgenoemde in dit voorbeeld. Klik op “Direct starten”. Hier zie je een tweetal opties: Standaard en Pro.

marktplaats-adverteren

Klik je op “Start met standaard”, dan maak je een normaal Marktplaats-account aan waar je op kan adverteren. Dit noemen ze de “Admarkt”, maar het is niets speciaals.

Klik je op Start met Pro, dan word je naar het een scherm met twee opties gebracht:

marktplaats pro adverteren

Als je op de linker knop klikt (“Registreer direct”), opent er een nieuw venster en kan beginnen met het invullen van je gegevens. Zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan en ingevuld hebt. Voor meer informatie over Marktplaats adverteren, verwijs ik je graag naar onze andere Marktplaats Adverteren blog!

Hoe kan ik upgraden naar de Marktplaats Pro Admarkt?

Je kunt eenvoudig upgraden naar Marktplaats Pro Admarkt op de website. Ook als je al een Admarkt-account hebt. Je vult je gegevens in en gaat akkoord met de voorwaarden. Dit proces gaat heel wat sneller als je je KvK-nummer klaar hebt liggen.

Als je geen zin hebt om door meerdere schermen heen te klikken of gewoon liever iemand spreekt, kun je ook even bellen met de ondernemers-helpdesk. Die is gratis!

marktplaats admarkt

Dus nu weet je hoe je een Marktplaats Admarkt en een Marktplaats Pro Admarkt account aanmaakt. De volgende stap: Je advertenties live zetten! Mocht je daar nog hulp bij nodig hebben (of bij één van de andere stappen van adverteren op de Marktplaats Pro Admarkt), neem dan gerust contact met ons op!

Dit artikel is geschreven op 28 september 2022 en is op 20 oktober 2023 geüpdatet. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/account-aanmaken-marktplaats-adverteren/feed/ 0
DuckDuckGo adverteren in 6 makkelijke stappen https://onlinemarketingagency.nl/sea/duckduckgo-adverteren-in-6-makkelijke-stappen/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/duckduckgo-adverteren-in-6-makkelijke-stappen/#respond Thu, 19 Oct 2023 11:38:36 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/duckduckgo-adverteren-in-6-makkelijke-stappen/

Inhoudsopgave

En omdat het een zoekmachine is, kan er op DuckDuckGo geadverteerd worden. Waarom je dat zou doen, en hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je hier uit.

DuckDuckGo vs Google / Bing

In de eindeloze strijd van zoekmachines heeft DuckDuckGo zichzelf inmiddels kunnen profileren als een (relatief) grote speler. Maar wat is nu het verschil tussen hen en bijvoorbeeld Google? Het is samen te vatten door één term: anoniem zoeken. Waar Google (of Bing, en eigenlijk alle andere zoekmachines) zoveel mogelijk data van de zoeker bij elkaar raapt, en je belandt in een soort Filter bubble waarbij de resultaten niet geheel objectief zijn, zet DuckDuckGo zich op de kaart door dit juist niet te doen. De zoekresultaten zijn hiermee dus vele malen objectiever.

Er zit heel veel technische jargon achter, maar het is iets wat onlangs relevanter is geworden en dus belangrijker in de ogen van de potentiële zoeker. Zij zijn op zoek naar alternatieven waar hun privacy wordt gewaarborgd en waarbij ze anoniem kunnen zoeken.

Waarom adverteren op DuckDuckGo?

Op 13 januari 2022 postte DuckDuckGo op X (het toenmalige Twitter) dat ze 100 miljard zoekopdrachten hadden verwerkt. Maar een gering aantal andere zoekmachines kunnen dit zeggen: Google, Bing, Yahoo, Baidu (Chinees platform) en nu dus ook DuckDuckGo. Op goede dagen telt DDG meer dan 110 miljoen bezoekers per dag – vergeleken met Bing, de wereldwijd gezien de tweede zoekmachine, is dit zeker respectabel en dus verdienen ze het ook absoluut om in het rijtje van grote zoekmachines genoemd te worden.

Tweet DDG
DuckDuckGo inderdaad

Ik hoor je vragen: “Ja, maar Nick … Waarom vind jij, als SEA-specialist, dit nu interessant?” Goede vraag, lezer! Adverteren op DDG is dus een ding. En hoe dat werkt, heb ik voor je uitgezocht.

duckduckgo adverteren
Let op het grote “ADVERTENTIE” blokje

Hoe start ik met adverteren op DuckDuckGo (in 6.5 stappen)

Het interessante van DuckDuckGo-advertenties is dat ze geen eigen advertentie-programma hebben. DuckDuckGo Ads bijvoorbeeld bestaat niet. Hier gebruiken ze een ander programma, en dat is Microsoft Advertising. Ik vertel je in 6 (en een halve) makkelijke stappen hoe je DuckDuckGo-advertenties aanzet via Microsoft Ads!

Stap 0.5: Ervoor zorgen dat je een Microsoft Ads-account hebt, en dat je hier advertenties voor geschreven hebt. Zo niet, doe dat nog even. Dat is wel net zo handig.

Stap 1: Log in bij Microsoft Ads. Dat doe je via hier: https://ads.microsoft.com/

Stap 2: Klik op de betreffende campagne. Je vindt de knop “Campaigns” aan de linkerkant.

campagnes microsoft ads

De interface van Microsoft Ads lijkt erg op die van Google Ads.

Stap 3: Klik op de betreffende Ad group waarom het gaat. Niets spannends nog.

Stap 4: Als je bij de juiste Ad group bent, klik je in het linker menu op “Settings”.

ad group settings

Stap 5: Scroll naar beneden, naar “Ad distribution”. Je vindt dit onder het kopje “Other Settings”.

Stap 6: Zorg ervoor dat de bovenste van de opties  is geselecteerd en klik op “Save” helemaal onderaan de pagina.

ad distribution
Het gaat om de “Syndicated Search Partners”.

Je advertenties komen nu ook op DuckDuckGo!

Voorbeelden DuckDuckGo advertenties

Om een beeld te krijgen van hoe een DuckDuckGo advertentie er uit ziet, hebben we hier een paar voorbeelden:

DDG advertentie 3 1
DDG advertentie 2 1

Als je meer vragen hebt over DuckDuckGo adverteren, neem contact op met OMA!

Dit artikel is geschreven op 28 augustus 2022 en is op 19 oktober 2023 geüpdatet. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/duckduckgo-adverteren-in-6-makkelijke-stappen/feed/ 0
Google Ads extensies: Waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-extensies-waarom-ze-belangrijk-zijn-voor-je-bedrijf/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-extensies-waarom-ze-belangrijk-zijn-voor-je-bedrijf/#respond Thu, 19 Oct 2023 09:29:47 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/google-ads-extensies-waarom-ze-belangrijk-zijn-voor-je-bedrijf/

Inhoudsopgave

Wat zijn Google Ads extensies? 

Google Ads extensies zijn extra elementen die je aan je advertenties kunt toevoegen om ze aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Met deze uitbreidingen kun je bijvoorbeeld extra informatie over je producten of diensten tonen. Of je geeft de locatie van je bedrijf weer! 

Waarom zijn Google Ads extensies belangrijk? 

Extensies kunnen de kwaliteit van je advertenties aanzienlijk verbeteren. Dat leidt dan weer tot hogere klikfrequenties (CTR) en meer conversies. Bovendien laten ze je advertenties meer opvallen in de zoekresultaten én geven ze je bedrijf een betrouwbare uitstraling. Win-win

Soorten Google Ads extensies 

Er zijn verschillende soorten Google Ads extensies die je kunt gebruiken. Dit zijn de meest voorkomende:  

  • Sitelinks: Hiermee kun je gebruikers direct naar specifieke pagina’s op je website verwijzen, zoals je contactpagina, offertepagina of bepaalde productpagina’s. 
  • Highlights: Hiermee kun je bijvoorbeeld aanbiedingen of unieke verkoopargumenten tonen. 
  • Call-extensies: Hiermee kun je je telefoonnummer en/of een directe oproepknop toevoegen aan je advertenties, zodat gebruikers makkelijk contact met je op kunnen nemen. 
  • Locatie-extensies: Hiermee kun je de locatie van je bedrijf en/of fysieke winkel weergeven, zodat gebruikers je makkelijker kunnen vinden. 
  • Afbeeldingen: Hiermee kun je afbeeldingen aan je advertenties toevoegen, die de advertentie relevanter voor de doelgroep kunnen maken. Ook kan je hier extra mee opvallen tussen de advertenties van je concurrenten.
  • Prijs: Hiermee kun je de prijzen van je producten of diensten tonen, zodat gebruikers direct een idee hebben van de kosten. 

Hoe haal je het maximale uit je extensies als bedrijf?

Er zijn vijf stappen die je moet doorlopen om het maximale uit je extensies te kunnen halen. Deze zijn:

1. Doelen vaststellen 

Bepaal voor jezelf eerst waar je met je advertenties naar toe wilt werken. Wil je bijvoorbeeld meer verkeer naar je website genereren of meer leads ontvangen? 

2. Uitbreidingen selecteren die bij je doelen passen 

Kies de extensies die het beste bij je doelen aansluiten (zie de lijst hierboven). Grote kans dat je daarmee je advertenties verbetert. 

3. Het implementeren van de uitbreidingen

Voeg de geselecteerde uitbreidingen toe aan je advertenties. 

4. Het analyseren en verbeteren van resultaten

Je wil natuurlijk wel weten of ze ook effect hebben. Monitor de resultaten en analyseer of je extensies ook echt effect hebben. Check eventueel of je nog wat extra verbeteringen door kunt voeren.  

Samenvatting

Google Ads extensies zijn waardevolle tools waarmee je je advertenties kan verbeteren en je resultaten kan maximaliseren. Door de verschillende soorten extensies te gebruiken, kun je je advertenties aantrekkelijker maken voor gebruikers en ze een professionele uitstraling geven. Maar zorg er wel voor dat je altijd je doelen voor ogen houdt en de extensies selecteert die het beste bij je doelen aansluiten.

Dit artikel is geschreven op 23 juli 2022 en is op 19 oktober 2023 geüpdatet. 

Zijn Google Ads-extensies van invloed op de positie van mijn advertenties in de zoekresultaten van Google?

Over het algemeen heeft Google Ads-extensies geen invloed op de positie van je advertenties. Advertenties kunnen namelijk gepositioneerd worden op basis van kwaliteit, relevantie en  voornamelijk je bieding.

Dat gezegd hebbende, kunnen Google Ads-extensies  je advertenties relevanter en nuttiger maken voor potentiële leads, wat kan leiden tot een hogere klik ratio en betrokkenheid van een campagne. Dit kan uiteindelijk leiden tot een hogere score voor je advertenties, wat kan bijdragen aan hogere posities in de zoekresultaten binnen google.

Zijn er specifieke vereisten voor het gebruik van Google Ads-extensies?

Ja, er zijn specifieke eisen die je moet voldoen om Google Ads-extensies te kunnen gebruiken. Deze zijn:

1. Een account die voldoet aan het beleid van Google Ads.
2. Je advertenties moeten voldoen aan de richtlijnen voor advertentieteksten van Google Ads.
3. De informatie die ingevoerd wordt door elke extensie, moet relevant en nauwkeurig zijn voor je bedrijf.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-extensies-waarom-ze-belangrijk-zijn-voor-je-bedrijf/feed/ 0
Handleiding: Google Analytics 4 conversies importeren in Google Ads https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-conversies-importeren-in-google-ads/ https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-conversies-importeren-in-google-ads/#respond Tue, 22 Aug 2023 13:19:12 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/google-analytics-4-conversies-importeren-in-google-ads/

Inhoudsopgave

En over die laatste, daar gaan we het in dit artikel over hebben.

In 8 stappen Google Analytics 4 conversies importeren in Google Ads

Stap 1: ga naar de website van Google Ads en log in.

Stap 2: klik op het Google Ads account waar je iemand wilt toevoegen.

Stap 3: klik bovenaan in het menu op ‘Tools en instellingen’ en dan onder het onderdeel ‘Meting’ op ‘Conversies’.

Google Ads Tools en Instellingen

Stap 4: klik op de blauwe knop met ‘Nieuwe conversieactie’.

Stap 5: klik op het blokje rechts waar ‘Importeren’ staat.

conversies importeren google ads

Stap 6: vink ‘Google Analytics 4-property’s’ en ‘Web’ aan en klik dan op doorgaan.

google analytics 4 property impoteren

Stap 7: vink de conversies die je wilt importeren aan en klik op ‘Importeren en ‘doorgaan’.

Stap 8: klik op ‘klaar’.

En meer

Aangezien ik denk dat je nog wel meer handige tips en handleidingen over Google Analytics 4 wilt hebben, heb ik ze hier allemaal voor je op een rijtje gezet.

Dit artikel is geschreven op 11 januari 2021 en geüpdatet op 22 augustus 2023.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-conversies-importeren-in-google-ads/feed/ 0
Handleiding: Google Analytics 4 koppelen aan Google Ads https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-koppelen-aan-google-ads/ https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-koppelen-aan-google-ads/#respond Tue, 22 Aug 2023 13:12:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/google-analytics-4-koppelen-aan-google-ads/

Inhoudsopgave

En over die laatste, daar gaan we het in dit artikel over hebben.

In 7 stappen Google Analytics koppelen aan Google Ads

Stap 1: ga naar de website van Google Analytics en log in.

Stap 2: selecteer de property die je wilt koppelen aan Google Ads.

GA4 account property google ads koppeling

Stap 3: klik linksonder op het tandwiel en vervolgens op ‘Koppeling met Google Ads’ onderin de property kolom.

GA4-Google-Ads-koppeling-maken

Stap 4: klik op de blauwe knop met ‘Koppelen’.

Stap 5: klik op ‘Kies Google Ads-accounts’.

google-ads-koppelen-met-analytics-4

Stap 6: vink het Google Ads account aan dat je wilt koppelen en klik vervolgens rechtsboven op ‘Bevestigen’.

Stap 7: klik op ‘Volgende’ en vervolgens op ‘Verzenden’.

Zo gemakkelijk is het koppelen van Google Ads aan Google Analytics 4. Als het goed is gegaan, dan moet je de volgende afbeeldingen zien.

Koppeling gemaakt analytics 4

En meer

Aangezien ik denk dat je nog wel meer handige tips en handleidingen over Google Analytics 4 wilt hebben, heb ik ze hier allemaal voor je op een rijtje gezet.

Dit artikel is geschreven op 11 januari 2021 en geüpdatet op 22 augustus 2023.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/google-analytics-4-koppelen-aan-google-ads/feed/ 0
Wat is Google Ad Grants? https://onlinemarketingagency.nl/sea/wat-is-google-ad-grants/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/wat-is-google-ad-grants/#comments Mon, 21 Aug 2023 13:35:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/wat-is-google-ad-grants/

Inhoudsopgave

Google vindt het belangrijk dat mensen goede doelen kunnen vinden die ze willen steunen. Daarvoor is Google Ad Grants opgericht. Hoe helpt Google je dan precies? Door jou als goed doel of non-profit organisatie maandelijks $10.000,- aan advertentiebudget voor Google Ads te geven. En dat helemaal gratis en voor niets!

Op deze manier kun je dus advertenties opzetten binnen het zoeknetwerk van Google waardoor de zichtbaarheid van je organisatie vergroot wordt.

Wanneer komt mijn organisatie in aanmerking voor Google Grants?

Om in aanmerking te komen voor Google Ad Grants in Nederland moet een organisatie aan de volgende eisen voldoen:

De volgende organisaties komen niet in aanmerking voor Google Ad Grants:

  • Overheidsinstanties of -organisaties.
  • Ziekenhuizen of gezondheidsorganisaties.
  • Scholen, academische instellingen of universiteiten. Hiervoor heeft Google een apart programma, namelijk Google For Education.

Hoe vraag ik Google Ad Grants aan? 

Als je aan de hierboven vermelde kwalificaties voldoet, kun je een aanvraag voor Google Grants indienen door naar Google Ad Grants te gaan en het bijbehorende formulier in te vullen. Hiervoor moet je dus al aangesloten zijn bij TechSoup Nederland.

Let op! Zorg ervoor dat je dit allemaal met hetzelfde e-mailadres doet. Anders moet je het traject opnieuw doorlopen.

Zodra je je aanvraag hebt ingediend, zal Google bepalen of je organisatie in aanmerking komt voor het Google Ad Grants programma.

Als je organisatie in aanmerking komt, biedt Google je een Ads-account en $10.000,- aan advertentietegoed per maand aan.

Spelregels van Google Ad Grants

Mocht je nu denken: “Mooi, dan ga ik er even $10.000,- doorheen jagen in Google Ads”, dan heb je het mis. Google heeft uiteraard een aantal regels opgesteld om misbruik te voorkomen en de kwaliteit te waarborgen. Voor Google Ad Grants gelden daarom de volgende regels:

  • De zoekwoorden waar je op adverteert moeten in lijn zijn met je organisatie en moeten een kwaliteitsscore van minimaal 3/10 hebben.
  • Maandelijks moet je minimaal een doorklikpercentage van 5% behalen. Haal je dit twee maanden op rij niet, dan wordt je Google Ad Grants account op non-actief gezet.
  • Je mag maximaal $329,- per dag uitgeven ($10.000,- per maand).
  • De maximale CPC (cost per click) bedraagt $2,-
  • Je kunt alleen adverteren in het zoeknetwerk van Google.
  • Elke campagne moet bestaan uit minimaal twee advertentiegroepen.
  • Het is niet mogelijk om remarketing toe te passen.

Houd goed in de gaten of je blijft voldoen aan de bovenstaande regels van Google. Voldoe je niet (meer) aan deze regels, dan kan Google je Google Ad Grants account op non-actief zetten. Uiteraard kun je na de benodigde aanpassingen weer een verzoek indienen om je Google Ad Grants te heractiveren.

Tip! Je kunt online eenvoudig een Google Ad Grants script vinden voor het monitoren van de bovenstaande regels.

Mocht je hulp nodig hebben bij het aanmelden en/of het beheren van je Google Ad Grants account, neem dan gerust contact op met ons.

Dit artikel is geschreven op 26 augustus 2022 en geüpdatet op 21 augustus 2023.

Wat zijn de voordelen van Google Grants?

Een non-profit organisatie kan profiteren van een aanzienlijk aantal mogelijkheden via het Google Ad Grants programma. Bijvoorbeeld een royaal klikbudget van $10.000,- per maand.

Wat zijn de nadelen van Google Grants?

Er zijn ook nadelen verbonden aan het programma van Google Ad Grants, namelijk:

– Een klik kan maximaal twee dollar kan kosten.
– Het is lastig om te concurreren op dure zoekopdrachten.
– Een minimale CTR of 5% per maand is verplicht.
– Met Google Grants is het alleen toegestaan om te adverteren via tekstadvertenties.
– Adverteren binnen het display netwerk of in Google Shopping behoort niet tot de mogelijkheden.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/wat-is-google-ad-grants/feed/ 2
Handleiding: Google Ads periode uitsluiten via Data Exclusion https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-periode-uitsluiten-via-exclusion/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-periode-uitsluiten-via-exclusion/#respond Wed, 05 Jul 2023 12:11:31 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/google-ads-periode-uitsluiten-via-exclusion/

Inhoudsopgave

Wat is data-uitsluiting?

Data-uitsluiting verwijst naar het uitsluiten van bepaalde gegevens. In Google Ads is de verzamelde data van essentieel belang voor het functioneren van Smart Bidding. Fouten in deze data kunnen de resultaten van je Smart Bidding-campagnes negatief beïnvloeden. Om dit te voorkomen, kun je gebruikmaken van data-uitsluiting.

Let op: Het overmatig gebruik van data-uitsluiting kan ook nadelig zijn voor het verzamelen van data door Smart Bidding. Gebruik het dus met mate.

Waarom zou je een periode willen uitsluiten in Google Ads? (3 voorbeelden)

Er zijn talloze redenen waarom je bepaalde perioden zou willen uitsluiten in Google Ads. Hier zijn enkele voorbeelden:

Conversietag werkt niet

Als je conversietags niet correct werken, kan dit invloed hebben op de nauwkeurigheid van je conversiedata. Het kan ook voorkomen dat je per ongeluk een conversietag hebt uitgeschakeld en hier pas later achter komt. In beide gevallen kun je ervoor kiezen om de desbetreffende data uit te sluiten.

Lopende acties

Een lopende actie kan aanzienlijke invloed hebben op je resultaten, vooral op korte termijn. Bijvoorbeeld: een tijdelijke actie kan leiden tot een piek in conversies. Dit is echter mogelijk niet representatief voor de rest van de tijd. Daarom wil je de data van die actie uitsluiten om een eerlijker beeld te hebben van de resultaten gedurende een langere periode.

Seizoensgebonden veranderingen

Verschillende seizoenen en periodes gedurende het kalenderjaar kunnen invloed hebben op je conversies. Denk aan het kerstseizoen, Black Friday en andere feest- en verkoopdagen. Ook deze data kan worden uitgesloten.

In 9 stappen een periode uitsluiten met Google Ads via Data Exclusion

Het uitsluiten van een periode in Google Ads kan lastig zijn als je hier nog niet eerder mee hebt gewerkt. Daarom hebben we hier een stapsgewijze handleiding voor je:

Stap 1: Log in bij je Google Ads-account.

Stap 2: Klik op het Tools en instellingen icoon.

google-ads-tools-en-instellingen-data-exclusion
Het icoon “Tools en instellingen” staat standaard rechtsbovenaan je pagina.

Stap 3: Klik op Biedstrategieën (onder Gedeelde Bibliotheek)

biedstrategieen-google-ads-data-exclusion
Het is één van de menu’s die tevoorschijn komt.

Stap 4: Klik op “Geavanceerde besturingselementen” en vervolgens op “Gegevensuitsluitingen”.

gegevensuitsluitingen-google-ads
Nog eventjes doorklikken, je bent er bijna. Echt.

Stap 5: Klik op het blauwe plusteken om een nieuwe gegevensuitsluiting te maken.

Stap 6: Vul de vereiste gegevens in, zoals de naam en beschrijving van de uitsluiting. Het is handig om een relevante naam te gebruiken, bijvoorbeeld de start- en eindtijd van de periode.

Data invullen Exclusion
Fun Fact: 2048 karakters is de maximale lengte van een URL.

Stap 7: Vul het Bereik in. Hiermee bedoelen ze accounts en apparaten. Hiermee kan je de data van specifieke campagnes of zelfs van het hele account voor de ingevulde periode uitsluiten.

Bereik data exclusion
Check, check, dubbelcheck.

Stap 8: Controleer alle ingevulde gegevens nogmaals extra grondig.

Stap 9: Als je er zeker van bent dat alles correct is ingevuld, klik je op “Opslaan”.

Zodra de uitsluiting actief is, wordt dit weergegeven als “Actief”. Je kunt de uitsluiting altijd weer verwijderen. De uitgesloten data zal dan weer worden gebruikt in je Smart Bidding-campagne.

Wat houdt het uitsluiten van periodes in Google Ads in?

Het uitsluiten van periodes in Google Ads betekent dat je specifieke dagen of tijdstippen kunt selecteren waarop je advertenties niet worden getoond. Hierdoor hebben adverteerders meer controle over wanneer hun advertenties wel of niet worden weergegeven, zodat ze zich kunnen richten op de tijdsperioden waarin ze het meest effectief willen adverteren.

Waarom zou ik periodes willen uitsluiten in Google Ads?

Er zijn verschillende redenen waarom adverteerders periodes willen uitsluiten in Google Ads. Bijvoorbeeld, sommige bedrijven zijn gesloten op bepaalde feestdagen of buiten de normale openingstijden. Door deze periodes uit te sluiten, zorgen ze ervoor dat er geen advertenties worden getoond wanneer ze geen diensten kunnen aanbieden of klanten kunnen helpen. Bovendien kan het uitsluiten van bepaalde tijdsperiodes helpen om het advertentiebudget efficiënter te gebruiken door te focussen op momenten waarop de doelgroep actiever is.

Worden mijn advertenties helemaal niet weergegeven tijdens de uitgesloten periodes?

Tijdens de uitgesloten periodes worden je advertenties niet weergegeven. Dit betekent dat je advertenties geen vertoningen ontvangen en potentiële klikken of conversies mislopen. Het is belangrijk om de uitgesloten periodes zorgvuldig te plannen, zodat je nog steeds voldoende kansen hebt om je doelgroep te bereiken en je advertenties effectief te laten zijn.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/google-ads-periode-uitsluiten-via-exclusion/feed/ 0