Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Mon, 15 Apr 2024 10:35:37 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Mangools review: betaalbare SEO tool voor kleine ondernemers https://onlinemarketingagency.nl/reviews/mangools-review-seo-tool/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/mangools-review-seo-tool/#respond Wed, 21 Sep 2022 02:01:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/mangools-review-seo-tool/

Inhoudsopgave

Mangools is namelijk ook een alles-in-1 SEO-tool die bij het instapabonnement:

  • 70% goedkoper is dan Semrush
  • 62% goedkoper is dan MOZ
  • 64% goedkoper is dan Ahrefs

En dat terwijl de tool op het eerste oog helemaal niet inlevert op de mogelijkheden en functionaliteiten. Hoog tijd dus om jou mijn eerlijke mening te geven over Mangools.

Tijdens Black Friday en Cyber Monday (Dus van 24 november tot en met 27 november) kan je een kortingscode gebruiken om levenslang 35% korting te krijgen op alle Mangools abonnementen.

mangoolsreview

Voordelen van Mangools

In een eerdere review die ik heb geschreven over KWFinder en de SERPChecker, noemde ik al een aantal voordelen op. Allereerst vind ik het design van Mangools verschrikkelijk prettig.

Het oogt rustig, alles ziet er vloeiend uit, er is een fijn kleurgebruik en het bevat niet te veel poespas.

Een ander groot voordeel van Mangools is het dat de tool prima te betalen is.

Je kan al instappen vanaf €29,90 per maand en als je toch wat meer zoekwoorden per dag wil achterhalen dan betaal je maar €10 per maand meer.

En die €29,90 of €39,90 per maand heb je, als je er betere zoekwoorden mee weet te achterhalen, binnen een dag terugverdiend. Het kan altijd een keer voorkomen dat een tool niet meer werkt of dat je bijvoorbeeld geen data te zien krijgt.

In al die maanden dat ik Mangools en haar tools gebruik, is dat nog nooit voorkomen.

Omdat het allemaal zo stabiel werkt voelt het ook heel betrouwbaar aan. Benieuwd naar de tool?

Maak dan vrijblijvend een account aan, check de functies en laat me vooral weten wat jij er van vindt!

En de nadelen…

Mangools kent voor mij momenteel twee kleine nadelen.

Allereerst is Semrush veruit mijn favoriete linkbuilding programma, omdat het me ontzettend veel en duidelijke informatie over de backlinks oplevert.

Ik gebruik Semrush dan ook al jaren. De data die Mangools laat zien, is in vergelijking met een veel duurdere en complete tool wat matig.

Maar dat is dan misschien ook wel logisch als je zoiets uitgebreids als Semrush gewend bent.

Als beginnende SEO’er of als beginnende ZZp’er is het overigens zeker voldoende, maar als je er echt je werk van wilt maken of als je de volgende stap wilt gaan nemen dan klaart LinkMiner van Mangools de klus niet echt.

Het tweede en laatste nadeel van Mangools is dat het geen echte SEO-technische analyse tool heeft. Het vertelt je bijvoorbeeld niet dat je een paar 404’s hebt, een H1 op pagina X mist en dat een redirect niet goed ingesteld is.

Dat zie ik dan ook graag aan Mangools toegevoegd.

Geschiedenis en tools van Mangools

Hé, dat rijmt! Mangools is een bedrijf dat in 2014 is gestart met het zoekwoordanalyse tool KWFinder.

In de jaren daarna heeft het haar aanbod uitgebreid met andere handige programma’s.

Mangools bestaat uit een klein team van ongeveer 5-8 man en heeft klanten (gehad) als: Airbnb, Alex, Skyscanner, Adidas en Deloitte. Niet verkeerd voor zo’n relatief kleine onderneming.

Genoeg achtergrondinformatie … door naar de tools!

Enthousiast over linkbuilding

KWFinder: Zoekwoorden analyse tool

KWFinder is mijn favoriete tool van Mangools. Persoonlijk vind ik KWFinder de investering van €29,90 per maand al waard.

Waarom? Dan moet je mijn KWFinder review lezen.

KWFinder is een programma waarmee je precies kan achterhalen hoe vaak een woord, of meerdere woorden, worden gebruikt in Google. Vervolgens krijg je ook zoekwoord suggesties, meer informatie over de concurrenten en nog veel meer nuttige data.

KWFinder is een soortgelijke tool als Ubersuggest, Keywordtool.io en de zoekwoordplanner van Google zelf.

Probeer het maar eens! Vul je zoekwoord hieronder in bij ‘Enter the keyword’, klik vervolgens op ‘Find keywords’ en krijg honderden zoekwoord suggesties.

SERPChecker: analyseren van de zoekresultaten

Voordat ik je uit ga leggen wat de SERPChecker kan en doet, moet je weten wat SERP betekend. SERP = Search Engine Result Page.

Search Engine Result Page betekent letterlijk: resultatenpagina van de zoekmachine. Oftewel de zoekresultaten in Google.

Met SERPChecker kan je een zoekwoord invullen en vervolgens per land en apparaat de zoekresultaten van dat zoekwoord analyseren. Dat ziet er dan zo uit:

screenshot serpchecker

Je krijgt dan precies te zien wie in de top 10 staat, hoe goed ze scoren, hoeveel links te hebben, hoe hoog hun autoriteit is en nog veel meer.

Erg handig als je hoger wilt scoren, maar je niet precies weet waarom je niet hoger rankt.

Wil je het ook een keer proberen? Vul dan hieronder een zoekterm in bij ‘Enter the keyword’ en klik op ‘Analyze SERP’.

SERPWatcher: bijhouden van de posities van je zoekwoorden

SERPWatcher is toch wel veruit de makkelijkste tool van Mangools om uit te leggen. Met SERPWatcher kan je namelijk precies bijhouden op bijhouden op welke positie je staat op een zoekwoord.

Dit wordt ook wel rank tracking genoemd. Het bijhouden van je rankings.

Je kan precies zien of je bent gezakt of gestegen, hoeveel volume er op het zoekwoord zit, wat je gemiddelde positie is, wat je beste positie tot nu toe is geweest en wat het verwachte aantal bezoekers via dat zoekwoord is geweest.

SERPWatcher vind ik naast KWFinder echt een musthave en is echt aan te raden.

Je ziet meteen wanneer je daalt of stijgt in Google en vervolgens kun je daar adequaat op reageren.

Wil je weten waar de backlinks van je concurrenten vandaan komen en waarom je concurrent beter scoort dan jou? Vul het domein van je concurrent simpelweg in bij LinkMiner en je krijgt precies te zijn waar de backlinks vandaan komen!

Ook bij LinkMiner adviseer ik je om eens te ervaren hoe makkerlijk de tool werkt. Vul je eigen domein in of het domein van je concurrent en klik op ‘Find backlinks’.

Vervolgens krijg je te zien hoeveel links je concurrent heeft, waar die links uit bestaan, vanuit hoeveel domeinen er gelinkt zijn, hoeveel IP Adressen, maar ook informatie over de trust- en citation flow.

Nu hoef jij alleen nog deze backlinks te evenaren!

SiteProfiler: website analyse tool

SiteProfiler is echt een analyse tool waarmee je een overview krijgt van een ingevuld domein.

Wanneer je een URL hebt ingevuld krijg je een scan te zien met:

  • Overview (1 scherm met alle informatie)
  • Backlinks (verwijzende domeinen, do-follow ratio, het totale aantal backlinks en nog veel meer)
  • Top content (best scorende content o.b.v. Facebook share of backlinks)
  • Audience (informatie over de doelgroep van de website)
  • Competitors (website met content die overeenkomt)

Op het eerste oog lijkt SiteProfiler niet uniek of handig, maar als je het een paar keer gebruikt is het ontzettend fijn.

Wil je bijvoorbeeld weten wie je online concurrenten zijn en waar hun links uit bestaan?

En wil je dan ook weten wat hun best scorende content is? Daar kan je allemaal achter komen met SiteProfiler.

Prijzen, pakketten en tarieven

Mangools en haar tools (ja, ik blijf hem leuk vinden), is tot een zekere hoogte gratis te gebruiken. Maar de onbetaalde variant is, eerlijk gezegd, voor het echte werk bij lange na niet genoeg.

Met het gratis account kan je namelijk maar 5 zoekwoorden per dag controleren, 5 keer de SERPs controleren, 100 backlinks achterhalen en 5 websites met SiteProfiler bekijken.

Oftewel: een betaald account is nodig. Het mooie van Mangools is, is dat je al kan instappen voor maar €29,90 per maand.

€26,90 per maand, ja. Dat lees je goed! En voor die €29,90 per maand heb je toegang tot ALLE tools.

mangools prijs

Om heel eerlijk te zijn, ik adviseer je om Mangools Premium te nemen. Dan kan je meer zoekwoorden per dag achterhalen, meer zoektermen tracken, veel meer backlinks achterhalen, etc.

Zelf gebruik ik Mangools Agency, maar dat is voor jou niet nodig.

Mangools vs. MOZ, Semrush en Ahrefs

De voornaamste concurrenten van Mangools zijn MOZ, Semrush en Ahrefs. Voordat ik je kan vertellen wat mijn uiteindelijke mening over Mangools is, vind ik het nodig om de keiharde cijfers te laten zien.

Dus vandaar onderstaande tabel:

 MangoolsMOZSemrushAhrefs
Prijs per maand€29,90 – €79,90$79 – $479$99,95 – $374,95$83 – $833
Zoekwoorden achterhalen per maand3000 – 36.000150 – 3000010000 – 50000*500000-50000000*
Posities meten van aantal zoekwoorden per maand200 – 1500300 – 10000500 – 5000500 – 10000
Update frequentie zoekwoordenDagelijksWekelijksDagelijksIedereen week – elke 3 dagen
Maximaal aantal campagnesOngelimiteerd5 – 1005 – 2005 – 100
Aantal SERPS analyseren per maand3000 – 36000150 – 3000010000 – 50000*500000-50000000*
Aantal backlinks achterhalen per maand60.000 – 450.00050.000 – 100.000.000.00030.000.000 – 500.000.0005.000.000 – 500.000.000
Maximaal aantal ingelogde gebruikers 1 – 102 – 601 – 91 – 5

*Semrush/Ahrefs werken niet op basis van ingevulde zoekwoorden, maar op basis van data die uit het programma komt. Stel dat je 100 suggesties hebt per zoekwoord kan je dus maar 100 zoekwoorden invullen.

Zoals je kan zien doet Mangools helemaal niet onder van de grote jongens. En zolang je geen grote organisatie bent of geen online marketeer bent, dan zie ik uit bovenstaande tabel geen reden om niet voor Mangools te kiezen.

Ben ik dan geen fan van Moz, Semrush of Ahrefs?

Echt wel! Alleen Mangools is voor de de ideale kleine SEO-tool voor beginnende marketeers of ondernemers.

Mangools Academy

Mangools heeft ook een eigen academy waarbij je een certificaat kan halen. Maar zoals je weet ben ik niet zo gek op certificaten of andere vormen die moeten laten zien dat je kennis in huis hebt.

Eindstand: ik heb niks uit de academy gelezen en het certificaat wel gehaald.Kijk maar!

Mangools academy seo cetificaat

Ik ben nu dus in het bezit van een echt SEO-certificaat. Maar genoeg daarover.

De informatie die Mangools je geeft is waarheidsgetrouw, maar het is wel erg basic. Spendeer hier dus niet te veel tijd aan.

Je leert simpelweg meer door de tools van Mangools te gebruiken.

Logisch Youtube gif

Mangools blog

De blogs van Mangools vind ik wel echt sterk! Het zijn leuke onderwerpen voor SEO-beginners en ondernemers, maar ook als SEO-specialist of online marketeer kan je er genoeg van leren.

Waar ik nog het meest gelukkig van wordt zijn de titels/onderwerp van de blogs. Dit doen ze echt heel goed.

De titels prikkelen, bevatten zoekwoorden, zijn niet te lang en ze snijden goede onderwerpen aan.

Ik zou liegen als ik niet wat titels ter inspiratie voor mezelf heb genoteerd. Maar dat terzijde.

Mijn mening + cijfer

*Tromgeroffel*

Ik sluit deze Mangools review af door het een welverdiende 9 te geven! Je kan gewoonweg niet om de prijs en de functionaliteiten heen.

Het kost je maar een paar tientjes per maand en dat terwijl je er zoveel voor terug krijgt. Enige wat ik jou nu adviseer:

Maak een gratis account aan bij Mangools, ga ermee aan de slag en ervaar zelf wat de tool voor jou kan betekenen.

Dit artikel is geschreven op 25 maart 2019 en geüpdatet op 21 september 2022

Wat is Mangools?

Mangools is een alles-in-1 SEO tool. Wat ooit begon met een een keyword tool (KWFinder) is nu inmiddels uitgegroeid tot een programma met alle functionaliteiten die je nodig hebt om zoekwoorden onderzoek te doen, de zoekresultaten te analyseren, linkbuilding kansen te ontdekken en ga zo maar door. Daarbij is de tool flink goedkoper dan de alternatieven!

Is Mangools goed voor SEO?

Ja! De tools van Mangools kun je heel goed gebruiken om je SEO op te krikken die nunmmer één posities te behalen op interessante keywords. De grote kracht van de tool zit ‘m namelijk in de zoekwoordenanalyse. Daarmee ontdek je in no time de zoektermen die voor jouw business relevant zijn én waarmee je relatief makkelijk kunt scoren.

Wat zijn de kosten?

Je hebt verschillende pricing plans die verschillende opties hebben. Voor het Basic plan betaal je ongeveer drie tientjes per maand en voor het Premium plan (aanrader) ben je maandelijks ongeveer veertig euro kwijt. Let op, dit zijn wel de prijzen wanneer je in één keer betaalt voor een heel jaar. Maandelijkse facturatie is een stukje duurder.

Wat is het verschil tussen Mangools basic en premium?

Met zowel Mangools Basic en Premium krijg je toegang tot alle functies. Het Premium plan is echter wat uitgebreider. Zo kun je daar bijvoorbeeld meer keywords mee analyseren en tracken, krijg je oneindig veel zoekwoordsuggesties en ontdek je tot wel 5 keer zoveel backlinks. Bovendien kun je met z’n drieën tegelijk ingelogd zijn. En dat voor maar een tientje per maand extra!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/mangools-review-seo-tool/feed/ 0
Semrush review: De kampioen van alle SEO tools? https://onlinemarketingagency.nl/reviews/semrush/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/semrush/#respond Sun, 03 Apr 2022 17:40:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/semrush/

Inhoudsopgave

Tijdens mijn stage, jááááren geleden, werkten we met 2 tools: Semrush & Moz. Ondanks dat iedereen fan was van Moz, was ik voorstander om Semrush te blijven gebruiken.

Helaas had ik de strijd verloren en gingen we verder met Moz, maar in de afgelopen jaren ben ik Semrush opnieuw gaan gebruiken.

En omdat ik zeker weet dat jij je online aanwezigheid naar een hoger niveau kan tillen met deze fantastische SEO-tool, vond ik het tijd om er een review over te schrijven.

Wat is Semrush?

Semrush is een van de bekendste SEO-tools. Wat natuurlijk volledig terecht is als je weet wat de tool allemaal kan, wat mensen er mee hebben bereikt en hoeveel gebruikers de tool heeft.

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • Semrush meer dan 7 miljoen gebruikers heeft?
  • Meer dan 20 miljard zoekwoorden bevat?
  • Semrush wordt gebruikt door onder anderen Ebay en Booking.com?

Eigenlijk is het niets anders dan software die al je prestaties meet op het gebied van zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media en nog veel meer.

Deze gegevens worden vervolgens vergeleken met de gegevens van je concurrenten, zodat jij er alles aan kan doen om nog beter vindbaar te worden.

Ervaar het zelf en probeer Semrush nu hieronder door een domein, zoekwoord of URL in te vullen en vervolgens op het vergrootglas te klikken.

Voordelen van Semrush

Het grootste voordeel van Semrush is dat het alles op het gebied van SEO bevat.

Denk dus aan: techniek, content en autoriteit. En voor als je het nog niet wist: dat zijn de 3 SEO-pijlers.

Wanneer je Semrush volledig benut, heb je als ondernemer geen ander SEO programma meer nodig.

Het volgende voordeel van de software is dat het allemaal ontzettend duidelijk en logisch is.

Door de jaren heen heeft Semrush veel functionaliteiten toegevoegd, maar het dashboard van je project is wonderbaarlijk genoeg nog steeds overzichtelijk.

Het werkt met tegeltjes die meteen de belangrijkste informatie laten zien. Je hoeft geen lastige menu’s door te spitten of uren te zoeken naar die ene handige functionaliteit.

Kijk maar!

Semrush Dashboard

Semrush heeft nog veel meer voordelen, maar ik ga er nog één uitlichten. In de afgelopen jaren is de SEO tool niet alleen uitgebreid op het gebied van functionaliteiten, mogelijkheden en informatie …

… maar het design van Semrush, de stabiliteit en de rapportages zijn ook allemaal verbeterd.

Erg prettig als een programma niet stil zit en haar product continu blijft verbeteren.

Tip: het unieke van Semrush is dat je de tool altijd 7 dagen gratis mag proberen. Je hoeft geen creditcard gegevens in te vullen. Alleen je e-mailadres hoeft bevestigd te worden.

Probeer Semrush gratis!

Alle functionaliteiten op een rijtje

Semrush bestaat uit 5 ‘toolkits’:

  • SEO Toolkit
  • Advertising Toolkit
  • Social media Toolkit
  • Content Marketing Toolkit
  • Competitive research Toolkit.

In dit blog ga ik alleen dieper in op de SEO Toolkit. Binnen de SEO Toolkit heb je 5 onderdelen:

  • Competitive Research
  • Keyword Research
  • Link Building
  • Rank Tracking
  • On Page & Tech SEO

Op hun beurt hebben deze 5 onderdelen ook weer 3 tot 5 tools.

Op het eerste oog lijkt dat een beetje verwarrend, maar er zit eigenlijk een hele duidelijke structuur in.

1. Concurrentieanalyse (competitive research)

De concurrentieanalyse van Semrush geeft, zoals de naam het al zegt, alle belangrijk SEO informatie van en over de concurrenten. Met de eerste tool uit dit onderdeel, genaamd ‘Domain Overview’, krijg je een volledig SEO-overzicht van de ingevoerde concurrenten.

Denk aan:

  • Organisch verkeer
  • Backlinks
  • Zoekwoorden
  • Concurrenten
  • Anchor teksten
  • Verwijzende domeinen
  • Geïndexeerde pagina’s
  • Content gap (Content die je concurrent wel heeft en jij niet)
  • Backlink gap (Links die je concurrenten wel heeft en jij niet)

Dit kan je erg goed gebruiken als je wat meer algemene SEO informatie wilt over je concurrenten (of over je eigen website) en precies wilt weten hoe goed of slecht ze het doen.

Concurrentie analyse semrush

2. Zoekwoord onderzoek (keyword research)

Onderdeel 2 van de SEO toolkit is het onderdeel ‘zoekwoordonderzoek’. In dit onderdeel kan je echt alles te weten komen over de verschillende zoekwoorden, de volumes en kan je zelfs de nieuwe ‘Keyword Magic Tool’ van Semrush proberen.

Perfect om je SEO campagne mee te starten, want je vindt hier alles wat je nodig hebt. Je ontdekt hier bijvoorbeeld:

  • Zoekwoorden
  • Volumes
  • Gerelateerde zoekwoorden
  • CPC verdeling
  • De trend
  • De SERPS (Search Engine Result Pages)
  • Ad Copies (De advertenties die momenteel te zien zijn op het gekozen zoekwoord)
  • Moeilijkheidsgraad van een zoekwoord
  • En nog veel meer!

Dit onderdeel binnen Semrush kan je bijvoorbeeld vergelijken met een KWFinder of de Keyword Explorer van MOZ.

Semrush zoekwoordonderzoek

3. Linkbuilding

Linkbuilding is nog steeds één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Vandaar dat Semrush ook vier tools heeft die jou kunnen ondersteunen bij linkbuilding:

  • Backlink Analytics
  • Backlink Audit
  • Link Building Tool
  • Bulk Analysis

Met deze vier tools kan je alles doen om linkbuilding voor jouw website op te pakken.

Denk aan het achterhalen van links van concurrenten, het onderzoeken of links van goede kwaliteit zijn, verwijderen van slechte links, bekijken van de anchors, de IP’s, verloren links, nieuwe links, follow, no-follow, TLD, land en nog veel meer.

Oftewel alles wat je linkbuildinghartje begeert!

backlinks analytics semrush

4. Rank tracking

Ik gok dat je er wel eens van hebt gehoord: rank tracking. Rank tracking is het bijhouden van je huidige posities in de zoekresultaten van de zoekwoorden waar op je op scoort of wilt scoren.

Het doel van rank tracking is dat je stijgingen en dalingen kan zien en vervolgens hier ook meteen op kan inspelen. Ontzettend belangrijk voor je SEO dus.

Want het draait immers allemaal om je posities in Google. Binnen de rank tracker van Semrush kan je de volgende statistieken zien:

  • Je zichtbaarheid in percentages
  • Verwachte verkeer
  • Gemiddelde positie
  • Zoekwoorden en hun posities (inclusief land en apparaat)
  • Positie verdeling
  • Best scorende zoekwoorden
  • Stijgingen
  • Dalingen
  • Top concurrenten
  • SERP-informatie
  • Landingspagina’s
  • Featured snippets

Ik moet je helaas wel waarschuwen voor de rank tracker: hij kan erg verslavend werken! Hogere posities betekenen meer bezoekers en meer bezoekers betekenen nieuwe klanten.

Als je net zo gek van SEO bent als ik, is dit iets wat je dagelijks gaat bijhouden.

Rank tracking

5. On page en technische SEO

Eigenlijk best vreemd… Binnen SEO zal je altijd moeten beginnen met de techniek en de technische optimalisatie.

Want een huis bouw je toch ook niet zonder een goede fundering? Een goede SEO-strategie is niet anders.

Toch zet Semrush On Page en technische SEO niet bovenaan het lijstje, maar onderaan. Ondanks dat, zijn de tools die Semrush je biedt wel erg goed.

Zo kan je met de Site audit een volledige technische check doen van je website waarmee je precies kan zien wat er goed is en wat er verbeterd moet worden. Het oppakken van de punten is dan vervolgens aan jou.

Een andere tool die Semrush aanbiedt is de ‘On Page SEO Checker’. Dit is een tool, zoals de naam het al zegt, alle On Page SEO elementen controleert!

Ook heel handig! Want daarmee weet je precies wat je aan moet passen binnen de website/pagina om hoger in Google te scoren.

Semrush Site audit

Semrush prijzen, pakketten en mogelijkheden

Nu komen we voor ons Hollanders bij het belangrijkste onderdeel aan. De euro’s.

De knaken. Of de poen.

Wat kost Semrush nou precies? Semrush varieert van $99 dollar tot $374 dollar per maand als je jaarlijks betaalt.

Kijk maar.

Semrush prijzen en pakketten 1

Ben je een zelfstandig ondernemer of heb je een paar man in dienst en is je website niet je core business? Ga dan voor het plan ‘Pro’.

Is het website ontzettend belangrijk en ben je dus op veel zoektermen te vinden? Dan zal je moeten gaan kijken naar het ‘Guru’ plan.

Mijn advies aan jou? Een gratis proefperiode nemen van 7 dagen, kijken of de tool bevalt en dan starten met Pro!

Upgraden kan immers altijd, downgraden niet.

Semrush vs. MOZ, Ahrefs, Mangools, Serpstat

Als startende ondernemer maakt het echt niet uit welk tool je gebruikt. Of dat nou Semrush, Moz, Ahrefs, Mangools of Serpstat is.

Alleen als je het serieuzer aan wilt gaan pakken, dan moet je de juiste keuze gaan maken. Ahrefs is voor jou alleen interessant als je ontzettend veel met linkbuilding wilt gaan doen.

Deze tool wordt dan ook vaak gebruikt door online marketing bureau’s, SEO specialisten of linkbuilding fanaten. Als het tijd is om het serieuzer aan te pakken, dan is er wat mij betreft maar één vraag die jij jezelf moet stellen: Ga ik voor Semrush of voor MOZ?

Die keuze kan ik niet voor je maken en moet je helemaal zelf doen. Mijn advies aan jou is om beide tools te proberen om te kijken welke voor jou fijner werkt.

Het enige wat ik kan doen is de belangrijkste informatie voor je bundelen in onderstaande tabel.

 SemrushMOZMangoolsAhrefs
Prijs per maand$99 – $374$79 – $479€29,90 – €79,90€74 – €733
Zoekwoorden achterhalen per maand10000 – 50000*150 – 300003000 – 36.000500000-50000000*
Posities meten van aantal zoekwoorden per maand500 – 5000300 – 10000200 – 1500500 – 10000
Update frequentie zoekwoordenDagelijksWekelijksDagelijksIedereen week – elke 3 dagen
Maximaal aantal campagnes5 – 2005 – 100Ongelimiteerd5 – 100
Aantal SERPS analyseren per maand10000 – 50000*150 – 300003000 – 36000500000-50000000*
Aantal backlinks achterhalen per maand30.000.000 – 500.000.00050.000 – 100.000.000.00060.000 – 450.0005.000.000 – 500.000.000
Maximaal aantal ingelogde gebruikers1 – 92 – 60 1 – 101 – 5

*Semrush/Ahrefs werken niet op basis van ingevulde zoekwoorden, maar op basis van data die uit het programma komt. Stel dat je 100 suggesties hebt per zoekwoord kan je dus maar 100 zoekwoorden invullen.

Conclusie: mijn ervaring en mening over Semrush

Ik verklapte het eigenlijk al in de eerste regels van dit blog, maar Semrush is voor iedereen een aanwinst. Of je nou net begonnen of een doorgewinterde internetondernemer bent, Semrush ondersteunt je op het gebied van SEO. Van A tot Z.

Het cijfer dat ik Semrush geef is dan ook een dikke 9,5!

Wat is Semrush?

Semrush is een uitgebreide SEO tool. Met meer dan 50 verschillende functionaliteiten op het gebied van zoekmachine optimalisatie, content marketing, adverteren en social media heeft de tool alles wat je nodig hebt om jouw online marketing naar the next level te tillen. Daarbij werkt het programma volledig online, dus je hoeft er geen software voor op je laptop te installeren!

Kun je met Semrush keyword research doen?

Ja, je kunt met Semrush keyword research doen. Heel goed zelfs. De toolkit geeft je namelijk alle belangrijke data die je van zoekwoorden wilt weten. Denk aan volumes, gerelateerde zoekwoorden, de CPC verdeling, trends en bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad. En met de keyword magic tool vind je met slechts een paar klikken op de knop meteen jouw beste SEO kansen in een paar klikken!

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk brengt het gebruik van Semrush kosten met zich mee. Afhankelijk van je plan lopen deze van zo’n 120 tot 450 dollar per maand. Daarbij krijg je nog korting als je meteen betaalt voor een heel jaar en kun je ook nog extra features aanschaffen, zodat je bijvoorbeeld meer gebruikers aan je account kunt toevoegen of je listings voor lokale SEO kunt beheren.

Is er een Semrush trial?

Ja, er is een Semrush trial. En die is nog gratis ook! Via de site kun je het Pro plan 7 dagen uitproberen. Je krijgt daarbij een week lang toegang tot alle toolkits. Zo kun je zelf ervaren hoe het werkt, hoe overzichtelijk het is en wat de SEO tool allemaal voor jou kan betekenen. Zeker een aanrader! Check de trial hier!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/semrush/feed/ 0
Ezoic Review: het beste Adsense alternatief? https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ezoic-adsense-alternatief/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ezoic-adsense-alternatief/#comments Sat, 20 Nov 2021 13:28:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/ezoic-adsense-alternatief/

Inhoudsopgave

Persoonlijk was ik niet heel erg tevreden over Google Adsense en dus ging ik op zoek naar een alternatief. Na een aantal varianten getest te hebben, kwam ik uit bij Ezoic.

Ezoic is in mijn ogen het ultieme Adsense alternatief. En in dit artikel ga ik je alles over Ezoic vertellen. Als een soort Ezoic review.

Wat is Ezoic?

Ezoic is een compleet systeem dat constant helpt met het optimaliseren van je advertenties, het verbeteren van je laadtijd, de cookies en meer.

Natuurlijk met als doel om je website zo goed mogelijk in te richten, zodat jij als publisher zoveel mogelijk verdient aan advertenties.

Aangezien Ezoic zoveel meer is dan alleen een advertentieplatform, is het eigenlijk niet te vergelijken met Google Adsense.

wat is ezoic

Functionaliteiten van Ezoic op een rijtje

Zoals je in bovenstaand screenshot kan zien, heeft Ezoic aardig wat functionaliteiten. Die ga ik kort toelichten, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is.

Home -> Hier zie je een overzicht van het aantal bezoekers, de omzet, de omzet per dag en core web vitals score.

Monetization -> Hier kan je allerlei instellingen van Ezoic aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van historische data (van bijvoorbeeld Adsense), de advertentietester en nog 10 andere belangrijke instellingen.

Speed -> Hier vind je de Leap tool van Ezoic. Wanneer je Leap installeert, wordt de snelheid van je website bijgehouden. Maar de tool kan ook zelf aanpassingen doen die je website sneller maken. 

speed ezoic leaped

SEO -> Dit is de functie van Ezoic waarmee je een deel van je SEO kan verbeteren. Met Ezoic kan je bijvoorbeeld verschillende paginatitels testen en uitproberen.

Privacy -> Dit vind ik ook een erg krachtige tool van Ezoic. Hiermee kan je gemakkelijk een SSL installeren, een privacy policy aanmaken en een cookiebanner instellen

Analytics -> Hier hoef ik denk ik niet al te veel over te zeggen. Dit is de Analytics tool van Ezoic waar je alle data kan zien. Denk aan omzet, verkeer, pagina’s, real-time gebruikers en nog veel meer.

Ezoic analytics

Design -> Hiermee kan je Ezoic zelf aan de slag laten gaan met het design. Ezoic kan aanpassingen doen aan je website, om ervoor te zorgen dat je website nóg beter wordt in wat hij moet doen.

Content -> Onder dit kopje kan je allerlei wijzigingen en functies aanzetten op het gebied van content. Denk aan het verwijderen en testen van scripts, het uitsluiten van pagina’s en het toevoegen van informatie over je website.

Settings -> Hier kan je alle instellingen aanpassen. What’s in a name, right?

Voor- en nadelen van Adsense

Voor mijn hobbyproject heb ik een aantal maanden met Adsense gewerkt en in het verleden heb ik ook met Adsense gewerkt. Adsense werkt ontzettend makkelijk en je hebt er weinig kennis voor nodig.

Het is echt plug-and-play en dat is een groot voordeel.

Maar dat is dan ook direct het nadeel. De potentie van Adsense is niet heel groot, omdat je vooral meer bezoekers moet hebben om meer omzet te draaien. Daarnaast heb je als kleine publishers natuurlijk nooit direct contact met Google als er onverhoopt iets mis gaat.

Je kan wel verschillende optimalisaties en testen draaien met Adsense, maar dan houdt het ook echt op.

Voordelen adsense

Voor- en nadelen van Ezoic

Het voordeel van Adsense is het nadeel van Ezoic. Voor het installeren en klaarzetten van Ezoic heb je echt kennis van je website en van de hosting nodig.

Als je dat niet hebt, kan het je maar zo een paar dagen kosten. Je moet dan namelijk eerst alles nog uitzoeken.

Maar dan gaan we direct voor naar het voordeel. Als Ezoic eindelijk draait, dan verdien je 2-5 keer meer dan bij Adsense. En daarnaast heeft Ezoic allerlei handige tools waarmee jij je website nog beter kan maken.

Waar ik nog het meest van onder de indruk ben, is de support van Ezoic. Je krijgt een accountmanager die je letterlijk bij alles helpt. Bij vragen, optimalisaties, onduidelijkheden, etc.

Je krijgt vaak binnen een dag een reactie en je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. En dat is ook echt wat waard.

voordelen ezoic

Ezoic vs Adsense: waarom Ezoic beter is

Als je de voor- en nadelen hebt gelezen, dan is het je wel duidelijk waarom ik voor Ezoic kies.

  • De eerste reden is dat ik met Ezoic veel meer verdien dan met Adsense
  • Reden twee is dat de support van Ezoic fantastisch is
  • Reden drie is dat Ezoic een veel completere tool is en daarbij veel functionaliteiten nog gáát toevoegen

Om deze redenen is Ezoic voor mij het ultieme alternatief voor Adsense. Ezoic geeft aan dat hun algoritme 3 maanden nodig heeft om te optimaliseren. Inmiddels ben ik anderhalve maand onderweg en verdien ik al 3 keer zoveel als bij Adsense.

Dus ik hoop dat we dat nog op kunnen schalen naar 5x meer omzet.

Disclaimer: ik ben zo fan van Ezoic, dat ik sinds een week ook affiliate van ze ben. Als je op de links in dit artikel klikt en Ezoic gaat gebruiken, verdien ik 3% van de omzet. En dat kost jou niks extra.

Nu denk je misschien: ‘Oh, daarom schrijf je dit artikel’. Ja, natuurlijk schrijf ik een artikel om wat bij te verdienen, maar vooral ook omdat ik het jou ook gun dat je 3 keer meer gaat verdienen dan dat je met Adsense doet ;-).

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ezoic-adsense-alternatief/feed/ 2
Internal Link Juicer review: maak automatisch interne links https://onlinemarketingagency.nl/reviews/internal-link-juicer/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/internal-link-juicer/#respond Tue, 17 Aug 2021 12:29:34 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/internal-link-juicer/

Inhoudsopgave

Voor ons was de conclusie heel makkelijk: de Internal Link Juicer is voor ons de ideale oplossing.

In dit artikel vertel ik je er alles over.

Ps. Mocht je de Internal Link Juicer gratis willen proberen, klik dan hier.

De Internal Link Juicer is een WordPress plugin (die overigens al 150.000+ keer is gedownload) waarmee je met een aantal simpele instellingen de interne linkbuilding van je website snel veel beter kan maken.

Binnen de Internal Link Juicer kan je op een centrale plek aangeven welk zoekwoord voor welke pagina belangrijk is en de tool maakt vervolgens automatisch alle juiste interne links.

Internal link juicer plugin

De Internal Link Juicer is zo krachtig omdat de tool zo eenvoudig is. De plugin werkt als volgt:

Voordat je met de plugin aan de slag gaat, moet je wat plugin instellingen controleren en aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De rol die mensen moeten hebben om links toe te voegen
  • Binnen welke berichttypes de links geplaatst mogen worden (en welke niet)
  • Maximaal aantal links per pagina
  • Frequentie van de links
  • Welke HTML-gebieden uitgesloten moeten worden (zoals H1’s en H2’s)

Als je de plugin goed hebt ingesteld, kan je door met de volgende stap. En dat is het toevoegen van een zoekwoord (of zoekwoorden) aan een blog of pagina.

Dit kan je doen door naar een blog te gaan en dan rechts op zoek te gaan naar het volgende blokje:

internal link juicer blokje

In bovenstaand voorbeeld zie je al dat ik twee zoekwoorden heb toegevoegd:

Als ik deze woorden ergens op mijn website gebruikt, dan zal de Internal Link Juicer automatisch naar deze pagina linken.

Je kan nieuwe zoekwoorden toevoegen door het woord te typen waar ‘Trefwoord’ staat en op ‘keyword toevoegen’ te klikken.

Daarnaast kan je ook nog op ‘Settings’ klikken. Daar heb je nog specifieke instellingen voor deze pagina.

instellingen interne links

De interne linkbuilding en dus je interne linkprofiel kan je SEO maken of breken. Voordat ik dus naar een interne linkbuilding tool op zoek ging, heb ik voor mezelf een eisenlijst gemaakt.

Dit waren eisen waar het programma aan moest voldoen, anders zou ik er niet mee werken. Deze eisen zijn dan ook de reden waarom wij specifiek voor de Internal Link Juicer hebben gekozen.

  1. De tool moet niet volledig geautomatiseerd zijn en ik wil per pagina aan kunnen geven welk zoekwoord of welke zoekwoorden belangrijk zijn
  2. Alle links moeten makkelijk weer te verwijderen zijn (bijvoorbeeld bij het verwijderen van de plugin)
  3. Het gebruik, monitoren en aanpassen van de links en de instellingen moeten geen dagtaak worden en makkelijk te doen zijn
  4. Er moest een optie inzetten waarmee we bepaalde zaken konden uitsluiten

En je raadt het al: de Internal Link Juicer voldoet aan al deze eisen.

Voordat ik de Internal Link Juicer had aangeschaft, heb ik natuurlijk eerst de gratis variant getest op één mijn dummy websites. Ik was eigenlijk meteen verkocht.

Als je ook, net zoals ik, verliefd bent op de tool, dan zijn er twee optie:

  • Je betaalt $69,99 per jaar
  • Je betaalt eenmalig $209,99

Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik verwacht namelijk dat ik de tool nog jarenlang ga gebruiken en ik ben dus voor de eenmalig optie gegaan. Vervolgens kan je betalen met PayPal of met creditcard.

Je hebt nu al een goed beeld van wat de plugin allemaal kan en hoe het werkt, toch zijn er nog een paar dingen die ik nog met je wil delen:

  • De plugin is volledig in het Nederlands beschikbaar en in goed Nederlands geschreven
  • Binnen de plugin kan je de factuurgegevens makkelijk aanpassen
  • Je kan gegevens van de plugin importeren en exporteren
  • Je kan het template van de links die aangemaakt worden makkelijk zelf aanpassen
  • Je kan een eventuele nofollow toevoegen aan bepaalde interne links
  • Ze hebben nog een handmatige linkfunctie ingebouwd

Mocht je nu net zoals ik verkocht zijn, dan adviseer ik je zeker om de gratis variant te proberen!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/internal-link-juicer/feed/ 0
Ahrefs review 2024: De beste tool op het gebied van content / linkbuilding https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ahrefs/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ahrefs/#respond Thu, 15 Jul 2021 10:50:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/ahrefs/

Inhoudsopgave

Ahrefs gebruik ik inmiddels meer dan 1,5 jaar en er is geen ander programma dat mij zoveel inzichten heeft gegeven en zoveel tijd heeft bespaard.

Mocht je nog op zoek zijn naar de ideale SEO-tool, dan moet je deze tool absoluut in de overweging meenemen.

En omdat ik vind dat je ‘m eigenlijk ook een keer moet hebben geprobeerd, is het hoog tijd voor een Ahrefs review!

Wat is Ahrefs?

Ahrefs is een alles-in-een SEO- en online marketing tool met als doel het aantal bezoekers binnen je website te laten groeien, het monitoren van je niche en het verslaan van je concurrenten.

En ja, dat is deels de titel die ze zelf op hun website gebruiken (maar die zegt toevallig precies waar het op staat).

De mogelijkheden binnen Ahrefs zijn enorm, enomdat ik vind dat je ze zeker moet kennen voordat je de tool gaat gebruiken, ga ik ze je nu kort toelichten.

Functionalieiten van Ahrefs

Circa 70% van de tijd die ik spendeer aan Ahrefs, spendeer ik aan de ‘Site Explorer’.

Dat vind ik persoonlijk de allerbeste functie van Ahrefs.

Maar er is meer!

Dus ik zet nu alle functionaliteiten voor je op een rijtje, zodat jij de beste functie zelf kan bepalen.

Let's go

Dashboard

In het dashboard van Ahrefs zie je alle projecten die je hebt toegevoegd.

Je ziet hier niet veel specifieke data, maar je ziet vooral de belangrijkste cijfers.

Denk aan de Ahrefs rank, je domein autoriteit, het aantal backlinks, organische verkeer en het aantal organische zoekwoorden.

Dat komt er dan zo uit te zien:

Ahrefs Dashboard

Alerts

Ik gok dat je al bekend bent met Google Alerts.

Dan krijg je een mail wanneer je online genoemd wordt.

Ahrefs heeft deze functie ook!

De alertsfunctie van Ahrefs kan je drie soorten alerts geven:

  • wanneer je een nieuwe backlink krijgt
  • wanneer je op een nieuwe zoekterm gevonden wordt
  • wanneer je bedrijfsnaam vermeld wordt (zonder link)

De alerts kan je instellen per dag, per week of per maand.

Zo mis je dus nooit meer updates, vermeldingen of nieuwe backlinks.

Ahrefs alert

Site explorer

Mijn excuus alvast, want door de Site Explorer verlies ik me misschien wel wat in mijn enthousiasme.

Maar even serieus, dit onderdeel is fantastisch.

Waarom?

Omdat je met een paar simpele klikken:

  • Al je backlinks kan zien
  • Al je verloren backlinks kan zien
  • Alle interne links kan zien
  • Alle zoektermen waar je op gevonden wordt kan achterhalen (inclusief verschuivingen)
  • De beste pagina’s van een website kan achterhalen
  • Concurrerende domeinen kan tonen
  • Zoektermen achterhalen waar je concurrenten op gevonden worden en jij niet
  • Beste scorende pagina’s achterhalen op basis van backlinks
  • De gebruikte ankerteksten kan achterhalen
  • Alles te weten komen over de uitgaande links
  • Alle bovenstaande informatie gemakkelijk kan exporteren
  • En nog veel meer

Dit alles kan je per website, per pagina of per subdomein bekijken.

Oftewel, met de Site Explorer alleen al kan je achterhalen hoe je jouw concurrenten kan verslaan.

Mocht Ahrefs alleen bestaan uit de Site Explorer, dan nog zou het mijn favoriete tool zijn.

Site explorer

Content explorer

De content explorer van Ahrefs gebruik ik niet heel veel, daar gebruik ik met name KWFinder voor in combinatie met de SERPChecker.

De Content Explorer geeft je informatie uit de zoekresultaten van een bepaald zoekwoord.

Zo kan je bijvoorbeeld precies zien welke partijen jouw zoekwoord gebruiken op hun website.

In de titel of bijvoorbeeld in de URL.

Dit kan je filteren op taal, datum wanneer het artikel geplaatst, datum wanneer het artikel aangepast, social shares, domein autoriteit en nog veel meer.

De resultaten van de door jou ingevulde informatie kunnen er dan zo uit te komen zien:

Content explorer

Hiermee kan je precies zien wat jou concurrenten over een zoekwoord zeggen en hoe goed ze online scoren.

Keyword explorer

De Keyword explorer van Ahrefs is dus de zoekwoordanalyse tool van Ahrefs.

Soortgelijk aan de Google Keyword Planner, maar dan vele malen beter.

De Keyword explorer gebruik je vooral om te achterhalen hoe vaak er op een zoekwoord gezocht wordt, hoe de concurrentie is op dat zoekwoord en wat andere relevante zoekwoorden zijn.

Dat ziet er zo uit:

Ahrefs keyword explorer review

Je ziet vervolgens ook de SERP gegevens van het zoekwoord en je ziet hoe de posities van alle partijen in de afgelopen tijd zijn veranderd.

Dat ziet er dan zo uit:

SERP overview

Wat kan je met al deze informatie?

Bepalen of een zoekwoord interessant is, achterhalen waarom je concurrenten beter scoren en het kan je helpen bij het achterhalen van nog meer zoekwoorden die je kunt gebruiken.

Rank Tracker

Een Rank Tracker is een algemene benaming voor een programma dat kan bijhouden op welk posities je staat in Google met betrekking tot een vooraf ingevuld zoekwoord.

En dat doet de tool van Ahrefs dus ook.

De Rank Tracker van Ahrefs kun je daarom vergelijken met Accuranker of de Rank Tracker van SEO Powersuite.

De Rank Tracker van Ahrefs bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Je krijgt alle belangrijke informatie te zien als gemiddelde positie, je posities, verwachte verkeer, URL, locatie en nog veel meer.

Dit ziet dan ongeveer zo uit!

Rank tracker ahrefs

Site audit

De Site audit van Ahrefs gebruik ik niet heel veel.

Het is een tool die je van alles vertelt over de technische staat van je website.

Maar om heel eerlijk te zijn, als ik deze vergelijk met de Site audit van andere partijen, dan vind ik die stukken beter en gebruikersvriendelijker.

Daarom kan ik je er dus niet heel veel meer over vertellen :).

More

Naast de eerdere genoemde functionaliteiten, heeft Ahrefs er nog meer.

Deze zitten verstond onder het kopje ‘More’ in het menu.

Per tool zal ik nog even kort aanhalen wat je er mee kan:

  • Ahrefs Rank (de ranglijst van de Ahrefs Rank zien)
  • Domeinvergelijker (5 domeinen tegelijk vergelijken op basis van allerlei belangrijke SEO informatie)
  • Snelle Batch Analyse (lijkt op de domeinvergelijker, maar dan alleen specifiek op het gebied van linkbuilding)
  • Link Intersect (achterhalen welke partijen naar bijvoorbeeld je concurrenten linken, maar niet naar jou)
  • Ahrefs SEO Toolbar (meer informatie over de SEO Toolbar van Ahrefs)
  • Ahrefs API (meer informatie als je de data van Ahrefs wilt koppelen aan bijvoorbeeld je eigen systeem)
  • Ahrefs Data in SEO Tools (lijst van tools die gebruik maken van de data van Ahrefs).

Voor- en nadelen van Ahrefs

Aangezien het op voorhand ontzettend fijn is om een aantal voor- en nadelen van een tool geserveerd te krijgen, ga ik dat ook voor Ahrefs voor je doen.

Eigenlijk kent Ahrefs maar twee nadelen:

1. Als je het juiste account neemt, dan is Ahrefs best duur.
2. Op het gebied van technische analyse scoren andere tools beter.

Ik kan met beide nadelen leven.

Voor de technische analyse gebruik ik andere tools en omdat ik het zoveel gebruik, bespaart Ahrefs mij juist geld/tijd.

Door naar de voordelen:

  • Ahrefs heeft de grootste database van alle SEO-tools
  • In vergelijking met andere alles in één SEO-tools werkt Ahrefs het veruit het makkelijkst
  • Ahrefs heeft functionaliteiten die haar concurrenten niet hebben (of die van de concurrenten werken vele malen slechter)
  • Gedurende de 1,5 jaar dat ik Ahrefs gebruik heb ik er nog nooit problemen mee gehad
  • De data van Ahrefs is in die tijd ook altijd juist geweest.

Nu ik de voor- en nadelen op een rijtje heb gezet, is het tijd om door te gaan naar de verschillende pakketten die Ahrefs aanbiedt.

Prijzen en pakketten

Ahrefs biedt vier pakketten aan:

Ahrefs prijzen en pakketten

Het verschil in prijs zit ‘m in de mogelijkheden en functies die je krijgt.

Als je als online marketeer of SEO specialist Ahrefs wilt gebruiken, dan heb je absoluut ‘Advanced’ nodig.

Anders mis je belangrijke functies die je absoluut niet mag missen.

Denk aan de mobiele zoekresultaten of historische data.

Als ondernemer zal je de keuze moeten maken tussen ‘Lite’ en ‘Standard’.

Daarbij ga ik je helpen:

Ben je momenteel afhankelijk van je online omzet en wil je online knallen?

Ga dan voor ‘Standard’.

Sta je aan het begin van je online avontuur en moet er nog veel aan je website gebeuren?

Ga dan voor ‘Lite’.

Pro tip: Je kan voor 7 dollar Ahrefs 7 dagen lang proberen. Doe dat en test of Ahrefs wat voor jou is!

Ahrefs alternatieven en concurrenten

In mijn optiek is Ahrefs de beste tool op het gebied van content en linkbuilding.

Mocht je Ahrefs vergelijken met andere alles-in-één SEO tools, dan zijn er maar een paar die in de buurt komen:

Elke tool heeft zo z’n charme en elke tool heeft z’n voor- en nadelen.

De tip die ik hier voor je heb is om alle tools een keer uit te proberen en zelf te kiezen welke voor jou het best werkt.

En om het je wat makkelijker te maken: hier heb je een handige tabel met allerlei informatie over die vier partijen:

 MangoolsMOZSemrushAhrefsMajestic
Prijs per maand€25,90 – €69,90$79 – $799$83,28 – $333,28$82 – $832€39 – €380
Zoekwoorden achterhalen per maand3000 – 36.000150 – 30.00010.000 – 50.000*500.000-50.000.000*Totaal 20.000.000**
Posities meten van aantal zoekwoorden per maand200 – 1500300 – 10000500 – 5000500 – 10.000Totaal 20.000.000**
Update frequentie zoekwoordenDagelijksWekelijksDagelijksIedereen week – elke 3 dagenDagelijks
Maximaal aantal campagnesOngelimiteerd5 – 1005 – 2005 – 100Totaal 20.000.000**
Aantal SERPS analyseren per maand3000 – 36.000150 – 30.00010.000 – 50.000*500.000-50.000.000*Totaal 20.000.000**
Aantal backlinks achterhalen per maand60.000 – 450.00050.000 – 100.000.000.00030.000.000 – 500.000.0005.000.000 – 500.000.000Totaal 20.000.000**
Maximaal aantal ingelogde gebruikers 1 – 102 – 601 – 91 – 51 – 5

*Semrush/Ahrefs werken niet op basis van ingevulde zoekwoorden, maar op basis van data die uit het programma komt. Stel dat je 100 suggesties hebt per zoekwoord kan je dus maar 100 zoekwoorden invullen.

**Majestic werkt op basis van analyse-eenheden. Soortgelijk aan Semrush/Ahrefs.

Ahrefs blog

Naast de handige tools die Ahrefs biedt, hebben ze ook een blog met ontzettend goede artikelen.

Of je nou een doorgewinterde SEO-specialist bent of een startende ondernemer die marketing aan het ontdekken is, het lezen van het Ahrefs blog zou ik je zeker aanraden.

Conclusie

Zoals je van mij gewend bent, geef ik de tool altijd een het einde een cijfer.

Van Ahrefs gaat mijn online marketing hartje sneller kloppen, maar door het ontbreken van een goede technische analyse tool, kan ik helaas geen tien geven.

Dat zou ook niet eerlijk zijn.

Aangezien Ahrefs verder perfect is, wil ik deze Ahrefs review afsluiten met het geven van een 9,7!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/ahrefs/feed/ 0
KWFinder Review: Officieel mijn favoriete zoekwoorden tool! https://onlinemarketingagency.nl/reviews/kwfinder-review/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/kwfinder-review/#respond Thu, 15 Jul 2021 10:18:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/kwfinder-review/

Inhoudsopgave

Altijd maar het opnieuw inloggen op Google Ads, de verschillende fouten en een maximaal aantal keywords … daar was ik wel klaar mee.

Gelukkig hoort dat nu dus tot het verleden, want ik heb namelijk mijn nieuwe favoriete zoekwoorden tool ontdekt: KWFinder! Betaalbaar, makkelijk in gebruik en het geeft accurate cijfers!

In dit artikel vertel ik je alles over deze tool en geef ik je er mijn mening over.

Review kwfinder

Voordelen van KWFinder op een rijtje

Niet ontzettend van belang, maar ik wil starten met de look-and-feel. Oftewel: het design.

Dat is toch het eerste wat je ziet. En het oog wil ook wat, dus zit dat door de frisse kleuren helemaal goed.

Bovendien bevat KWFinder geen overtollige informatie afbeeldingen of cijfers. Clean en to the point.

Wel zo prettig.

Daarnaast is een ander groot voordeel dat de tool zo makkelijk werkt. Je vult simpelweg een zoekwoord in, voegt eventueel een land en taal toe en je klikt op een knop.

Simpeler kan het eigenlijk niet. Kijk maar!

Zoekwoord tool KWFinder

Door naar voordeel 3: stabiliteit en betrouwbaarheid. In al de maanden dat ik de tool gebruik heb ik nog geen enkele error, bug of probleem gehad.

In mijn vorige review over Serpstat, gaf ik aan dat de tool soms geen informatie gaf, maar bij KWFinder lijken ze deze problemen niet te kennen!

Ander groot voordeel zijn de suggesties die je krijgt. Dit zijn er niet 4 of 5 per zoekwoord, maar dit kunnen er tot honderden zijn!

Zo wordt het doen van een zoekwoordanalyse ons wel heel gemakkelijk gemaakt! Naast de bovengenoemde voordelen vind ik dat je de functionaliteiten van KWFinder eigenlijk ook als voordeel mag zien, maar daarover vertel ik je straks meer.

Je kunt het echter ook zelf ontdekken door KWFinder nu gratis te proberen!

En de nadelen…

Ik wil het niet zozeer een nadeel noemen, maar KWFinder zelf is momenteel Engels en niet in het Nederlands. Dit heeft verder geen impact op de informatie die je krijgt, maar het zou wel een bonus zijn als de tool ook volledig Nederlands kan zijn.

En dat was het eigenlijk wel. In al die maanden ben ik verder geen nadeel van de tool tegen gekomen.

KWFinder aan het werk: alle functionaliteiten

Voordat we verder gaan, wil ik je eerst een screenshot laten zien met daarbij aangegeven waar alle functionaliteiten staan. Neem dit screenshot goed in je op, dan ga ik verder met alle functionaliteiten.

KWFinder screenshot met uitleg

Zoekvolumes achterhalen

Veruit het belangrijkste van een goede zoekwoorden analyse tool: het achterhalen van volumes. Daar is KWFinder extreem goed in.

Probeer het nu maar eens zelf door hieronder een zoekterm in te vullen en vervolgens op ‘Find Keywords’ te klikken.

Zoekwoord suggesties

Deze functionaliteit is natuurlijk waar KWFinder, of een andere zoekwoorden tool om draait. Bij de voordelen heb ik dit al gezegd, maar als ik bijvoorbeeld het zoekwoord ‘online marketing’ in typ, dan krijg ik 700 suggesties!

En dat maakt mij een gelukkig man. Naast dat de suggesties bestaan uit termen als ‘online marketing strategie’, geeft KWFinder ook de zogeheten semantische zoektermen.

Bijvoorbeeld: digital marketing, web marketing en internet marketing. Die semantische zoektermen heb je nodig bij het schrijven van maximaal geoptimaliseerde content.

Erg handig dus.

Trend

Heb je een seizoensgebonden product? Vraag je je af waarom je in bepaalde periodes minder bezoekers en klanten hebt?

Dan kan je nu precies weten waarom. Wanneer je namelijk de zoekwoorden binnen KWFinder analyseert, zie je ook een kopje met ‘Trends’.

Trends kwfinder

Het zoekvolume wat er staat, is het gemiddelde zoekvolume in de afgelopen 12 maanden. Maar met de trends kan je ook precies zien in welke maanden je zoekterm piekt, daalt of gelijk blijft!

Maandelijks zoekvolume bepalen

Het bepalen van het maandelijkse zoekvolume sluit aan bij de trend die je zoekterm doormaakt. Wanneer je op een zoekterm klikt, kan je aan de rechterkant ook precies hoe vaak er per maand gegoogled is op die zoekterm.

Je krijgt niet alleen de data te zien van het afgelopen jaar, maar soms ook van jaren terug.

maandelijks zoekvolume bepalen

Autocomplete

Autocomplete is een functie die ik ook verschrikkelijk fijn vind en die jou veel tijd gaat besparen. Deze functionaliteit maakt namelijk langere varianten van je zoekwoord.

Neem nou een als zoekwoord ‘zwembad kopen’. Autocomplete van KWFinder geeft jou dan:

  • Zwembad kopen inbouw
  • Zwembad kopen action
  • Zwembed kopen intex
  • Zwembad kopen goedkoop

En ga zo maar door! Ook hier kan je honderden zoekwoorden verwachten met volume.

Weet je precies waar mensen naar op zoek zijn. Handig.

Vragen

Als je mijn blogs leest en met online marketing / SEO bezig bent, dan ken je waarschijnlijk AnswerThePublic al. Zo niet, snel op de bovenstaande link klik en de tool testen.

KWFinder heeft ook een soort mini AnswerThePublic ingebouwd, maar dan puur en alleen op het gebied van vragen.

Dus als jij bijvoorbeeld als zoekwoord ‘online marketing’ intypt, dan krijg je de volgende resultaten:

  • Hoe online marketing
  • Hoe belangrijk is online marketing
  • Hoe doe je online marketing
  • Hoe maak je een online marketing plan

Kortom, nog meer ideeën voor nieuwe content.

Importeren van zoekwoorden

Heb je al eerder een zoekwoordanalyse uitgevoerd en wil je controleren of de volumes nog kloppen? Geen probleem.

Want door simpelweg een .csv bestand of een .txt bestand te uploaden kan je, zoveel zoekwoorden als je account toelaat, uploaden. Geen gezeur meer dus met het analyseren van 1 zoekterm per keer!

Zoekgeschiedenis binnen KWFinder

Dit is een van de functionaliteiten waar je van tevoren denkt dat je hem niet nodig hebt, maar toch wel fijn dat ie er is. KWFinder heeft namelijk een ingebouwde zoekgeschiedenis.

En als je dan toch onverhoopt een woord vergeten bent, of niet meer de woordencombinatie weet waar je de beste zoekwoorden van kreeg, dan pak je de zoekgeschiedenis erbij.

Superhandig en supersimpel. Het fijne is ook, dat wanneer je op de zoekterm klikt, hij meteen automatisch met de juiste locatie en taal wordt ingevuld bij je suggesties.

KWFinder zoekgeschiedenis

Zoekwoord moeilijkheidsgraad

Scoren op de term ‘fiets’ is lastiger dan scoren op de term ‘24 inch groene oma fiets’. Dat heeft te maken dat er veel merk concurrentie zit op de term ‘fiets’ dan op ‘24 inch groene oma fiets’.

Om erachter te komen of een zoekwoord haalbaar is, geeft KWFinder ook een Keyword Difficulty aan. Oftewel, de moeilijksheidgraad van de zoekterm.

Keyword difficulty

Heeft een zoekwoord een Keyword Difficulty van 13/100? Dan kan je daar makkelijk op scoren.

Heeft de door jou gekozen zoekterm een Keyword Difficulty van 75/100? Dan zou ik toch een ander zoekwoord kiezen.

Disclaimer: Geloof altijd in jezelf en laat het kiezen van een zoekwoord niet volledig afhangen van de Keyword Difficulty. Als je op een zoekterm op nummer 1 wilt staan, dan kan dit.

SERPS (Search Engine Results Pages)

Je hebt een zoekwoord ingevuld en je ziet dat het zoekwoord haalbaar is. Maar je wilt nu weten wie er dan precies in de top 5 staat, hoe goed die partijen in linkbuilding zijn en wat het verwachte aantal bezoekers is per maand zijn door op dat zoekwoord te scoren.

Dat krijg je allemaal meteen te zien zodra je een zoekwoord invult. Kijk maar!

Search engine result pages (serps

Je kan in een overzicht zien wie je concurrenten zijn, hoeveel backlinks ze hebben, wat hun domeinautoriteit is, wat hun pagina autoriteit is en met welke URL ze scoren.

Dit kan je dus perfect gebruiken bij je concurrentieanalyse, maar je weet ook bij welke partijen je nu eventuele handige links kan overnemen of (laten) plaatsen.

Prijzen, pakketten en tarieven

Goed nieuws! KWFinder heeft een gratis variant.

Je hoeft dus niet per se een betaald account te namen (maar ik raad het je wel aan). Met het gratis account kan je namelijk maar 5 zoekwoorden per dag controleren, krijg je niet alle suggesties te zien en zijn de functionaliteiten beperkt.

De instapprijs van KWFinder, is vandaag 15 maart 2020, ongeveer €29 euro per maand. Dat is echt belachelijk weinig als je ziet wat je er allemaal mee kan.

Want als je al een paar betere zoektermen gebruikt door KWFinder, dan verdien je dat met een of twee beter geoptimaliseerde pagina’s terug. Hoe dan ook, eigenlijk klopt het niet helemaal wat ik zeg, want je kan KWFinder niet los aanschaffen.

KWFinder is onderdeel van Mangools en voor €29 per maand krijg je toegang tot alle handige SEO tools van Mangools.

En over die tools, vertel ik je zo meer. Terug naar de verschillende pakketten.

vernieuwde prijs kwfinder

Om heel eerlijk te zijn, ik adviseer je om Mangools Premium te nemen. Dan kan je meer zoekwoorden per dag achterhalen, je kan meer zoekwoorden tracken, je kan veel meer backlinks achterhalen etc.

Zelf gebruik ik Mangools Agency, maar dat is voor jou niet nodig.

Onderdeel van Mangools

Zoals ik net al zei: KWFinder is onderdeel van Mangools. Mangools is een bedrijf dat in 2014 is gestart met de zoekwoordanalyse tool KWFinder.

In de jaren daarna hebben ze hun aanbod uitgebreid met andere tools, waarmee je je complete online marketing strategie op kunt baseren. Maar genoeg over de geschiedenis van Mangools, het biedt gewoon software die SEO voor jou en voor mij makkelijker maakt.

Je kunt daarbij denken aan:

Zoals ik je net al zei heb je al toegang tot al deze tools voor maar €29,- per maand.

Dat lees je goed, ja.

Maar €29,-.

Voor dat bedrag heb je zo goed als alle tools om jouw online vindbaarheid naar een hoger niveau te tillen. En als je Mangools gratis wil proberen, dan kan dat ook!

Door hier te klikken kan je een gratis account aanmaken.

Pro tip: Mangools heeft ook een gratis SEO Google Chrome extensie! Die is erg handig en die zou ik je ook zeker adviseren.

Is KWFinder een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Ahrefs, MOZ of Semrush?

Omdat KWFinder een specifiek onderdeel is van Mangools, kan je de vergelijking met Ahrefs, Moz of Semrush eigenlijk niet maken. Dat is een beetje appels met peren vergelijken.

Want KWFinder is alleen de zoekwoordanalyse tool, de andere genoemde tools maken de software volledig af op het gebied van SEO.

Dan zou je moeten zeggen: Is Mangools een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Ahrefs, MOZ of Semrush?

mangools vs Moz Semrush Ahrefs

Wanneer je een startende ondernemer bent, een geroutineerde ZZP’er of bijvoorbeeld een kleine MKB-ondernemer, dan is Mangools veruit de beste tool.

Het is goedkoop, makkelijk in gebruik en bevat niet te veel poespas. Perfect als je net met SEO begint, al even bezig bent of meer over je online aanwezigheid wilt weten.

Ben je een hardcore SEO-specialist of een marketing manager? Dan nog zou ik KWFinder nog steeds aanraden, alleen dan zou ik eerder gaan voor een Moz of Semrush in combinatie met Ahrefs.

Conclusie: KWFinder is voor iedereen een aanvulling.

kwfinder vs ubersuggest

KWFinder vs Ubersuggest

Dit is nou een vergelijking die je wel kan maken! Ubersuggest is namelijk ook een zoekwoord analyse tool pur sang.

Ik kan hier veel woorden aan vuil maken, maar ik ga de belangrijkste verschillen vertellen in een opsomming:

  • Ubersuggest is volledig gratis, maar heeft beduidend minder functionaliteiten.
  • Het design van KWFinder oogt rustiger en is overzichtelijker op desktop. Op mobiel vind ik het design van Ubersuggest fijner.
  • Ubersuggest is vertaald naar het Nederlands. Er zitten hier en daar nog wel een paar spelfouten.
  • KWFinder toont meer suggesties.
  • Binnen Ubersuggest kan je alleen kiezen voor land met taal. Bij KWFinder kan je zoeken op land en taal. Oftewel, met Ubersuggest kan je niet in Nederland zoeken op het aantal Engelse zoektermen. Bij KWFinder kan dit wel.
  • Ubersuggest heeft sinds kort een gratis backlink analyse tool. (Aanrader!)
  • De importeerfunctie bij Ubersuggest ontbreekt. Je kan maar 1 zoekterm per keer analyseren.
  • KWFinder werkt sneller in gebruik en heeft nooit problemen. Bij Ubersuggest moet ik soms wachten op de data en af en toe krijg ik helemaal geen data te zien.

Conclusie: KWFinder is voor mij de winnaar. Bij Ubersuggest ontbreekt het simpelweg aan belangrijke functionaliteiten zoals het importeren van zoekwoorden, selecteren op taal en het aantal suggesties. KWFinder is daarnaast ook een veel stabielere tool in gebruik.

kwfinder vs google zoekwoordplanner

KWFinder vs Google zoekwoordplanner

Eigenlijk vind ik dat je deze vergelijking niet mag maken. Je vergelijkt namelijk een mooie Golf (KWFinder) met een oude Peugeot (Google Zoekwoordplanner).

Ik zal eerlijk zijn: ik ben geen fan van de zoekwoordplanner van Google. In het verleden heb ik zo lang moeten wachten op de zoekwoorden, heb ik vaak problemen gehad met de zoekwoordplanner en liep ik vaak aan tegen restricties.

De zoekwoordplanner heeft enige tijd terug een flinke update gekregen, maar het heeft mij niet zover gekregen om de tool te gebruiken. Zowel op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten, snelheid, mogelijkheden (eigenlijk op alles dus), wint KWFinder.

mangools vs keywordtool

KWFinder vs Keywordtool.io

Ook Keywoordtool.io is volledig gefocust op, de naam zeg het al, keywords! Hier ga ik dus ook met een opsomming werken:

  • Keywordtool.io kent hetzelfde probleem als Ubersuggest. Je kan niet in Nederland op de taal Engels zoeken.
  • Keywordtool.io kan je eigenlijk alleen goed gebruiken en vergelijken met KWFinder als je een Pro Plus account hebt. Deze kost $99 dollar per maand.
  • KWFinder oogt veel rustiger en de data die je ziet is duidelijker.
  • Bij Keywoordtool.io kan je ook geen lijsten importeren.
  • Binnen Keywoordtool.io krijg je geen SERP informatie te zien.

Conclusie: Ook deze vergelijking wint KWFinder makkelijk. De tool is veel goedkoper + je krijgt er veel meer functionaliteiten, tools en mogelijkheden bij.

Mijn mening + cijfer

Als je dit artikel deels of volledig hebt gelezen dan weet je mijn mening al: ik ben namelijk echt fan van KWFinder.

De mogelijkheden, het design, de functionaliteiten en de lage prijs… daar kan je niet omheen.

Naast dat ik heel tevreden ben over deze zoekwoorden tool, is er geen concurrent te vinden die hetzelfde kan en doet. En de investering van €29 per maand heb je zo terugverdiend met hoge(re) posities in Google.

Door KWFinder weet je precies welke woorden je moet gebruiken en daarom levert het je al snel meer op.

Het cijfer dat ik KWFinder geef is dan ook een dikke 9,5!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/kwfinder-review/feed/ 0
AnswerThePublic review 2024: Inspiratie voor je content (strategie) https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/#respond Thu, 15 Jul 2021 08:30:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/answerthepublic/

Inhoudsopgave

Inmiddels zijn er meerdere concurrenten ontstaan, maar die werken allemaal net even anders en AnswerThePublic is toch nog steeds marktleider.

Aangezien ik vind dat elke ondernemer en marketeer de tool moet kennen, is het hoog tijd om jou er alles over te vertellen.

Wat is AnswerThePublic?

AnswerThePublic is een programma dat je input geeft voor je contentstrategie en zoekwoordenanalyse door menselijke zoekopdrachten te combineren en automatisch aan te vullen.

Je krijgt de resultaten ingedeeld in vijf onderwerpen te zien. De onderwerpen zijn:

  • Vragen
  • Voorstellen
  • Vergelijkingen
  • Alfabetische volgorde
  • Verwant

Met de output van AnswerThePublic kan jij vervolgens je tussenkopjes bepalen, blogonderwerpen uitzoeken, social media posts opzetten, ideeën genereren en nog veel meer.

zoekwoorden onderzoek answer the public

Hoe en op welke manier ik AnswerThePublic gebruik in mijn content strategie

AnwerThePublic zet ik op meerdere manieren in voor mijn website en die van mijn klanten. Een aantal van die manieren zal ik voor je noteren:

Eerst gebruik ik de tool tijdens een oriëntatiefase. Denk bijvoorbeeld een zoekwoordanalyse, het analyseren van concurrenten. Tijdens deze fase wil ik zoveel mogelijk informatie over het onderwerp vinden.

De tweede manier is wanneer ik vervolgens bezig ben met het schrijven van teksten. Zoals je misschien al weet ben ik er fan van om de tussenkopjes en dus de onderwerpen van je blog te bepalen voordat je een tekst schrijft.

Mocht ik nog wat tussenkopjes nodig hebben of meer willen weten over het onderwerp, dan pak ik AnswerThePublic erbij.

Manier drie is wanneer ik de doelgroep nog niet zo goed ken. Wat denkt iemand? Waar gaat hij naar op zoek? Wat vindt hij of zij belangrijk? Dat zijn allemaal dingen die je kan achterhalen met AnswerThePublic.

answerthepublic waarom

Voor- en nadelen van AnswerThePublic

Zoals je van mij gewend bent, zet ik graag de voor- en nadelen voor je op een rijtje. En we beginnen met de voordelen:

  • AnswerThePublic is gratis te gebruiken
  • Je kan de tool gebruiken in de meest gangbare talen en dus ook Nederlands.
  • Ik heb nog nooit problemen gehad met de tool. Het werkt altijd soepel.
  • Je kan gemakkelijk de visuals downloaden die je meteen tijdens je analyses / presentaties kan gebruiken

En de nadelen zijn:

  • Om per regio te kunnen kijken heb je een betaald account nodig
  • Vroeger was de tool onbeperkt te gebruiken. Als je ‘m nu veel gebruikt, krijgt je na een bepaalde periode een soort time-out.
  • Als je een Engelse term als ‘online marketing’ invult, dan krijg je ondanks dat je de taal op Nederlands hebt ingesteld, soms toch Engelse resultaten.
  • Dat laatste is natuurlijk logisch, maar AnswerThePublic werkt harder aan het ontwikkelen van de betaalde versie, dan de gratis versie.

En dat is een mooi bruggetje naar het volgende onderwerp: is het het namelijk waard om AnswerThePublic Pro aan te schaffen?

Zin in gif

AnswerThePublic gratis variant vs. de betaalde AnswerThePublic Pro

AnwserThePublic Pro kost, als je maandelijks betaald, $99 per maand.

En als je per jaar betaalt, dan kost het je $79 per maand. Wat ik allebei trouwens veel geld vind voor wat je krijgt.

Je krijgt namelijk het volgende extra:

  • Ongelimiteerd aantal zoekopdrachten
  • Vergelijken van data en nieuwe suggesties
  • Resultaten gebaseerd op taal én locatie
  • Hoge kwaliteit afbeeldingen
  • Betere support
  • Opslaan van rapporten
  • Ongelimiteerd aantal mensen van je team die kunnen inloggen
  • Verbergen van ongewenste onderdelen
  • Verbergen van individuele suggesties

Tuurlijk, er zitten leuke extra functies tussen, maar in de twee jaar dat ik AnswerThePublic gebruik heb ik nog nooit een seconde gedacht de Pro nodig te hebben.

En als ik dat al niet heb, dan heb jij dan zeker niet.

Dan kan je die $79 per maand beter spenderen aan een Mangools of SEMrush account.

AnswerThePublic alternatieven

In de afgelopen jaren ben ik geen tool tegen gekomen die kan wat AnswerThePublic kan of die doet wat AnswerThePublic doet.

Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn, maar gewoon dat ik ze niet ben tegen gekomen.

Er zijn wel twee tools die ik ken die lijken op AnswerThePublic:

De Entity Explorer toont entiteiten die relevant zijn aan je doelgroep. Zo kan je dus ook gemakkelijk nieuwe onderwerpen bepalen voor je blog.

Entiteiten zijn een belangrijk onderdeel van semantic search. Het is lastig om dit kort en bondig uit te leggen, maar simpel gezegd houdt het in dat dat Google niet alleen de woorden snapt, maar ook de content en inhoud eromheen.

Simpel voorbeeld: Google snapt dat een t-shirt bij een wasmachine kan passen, maar ook bij voetbal. En dat zijn beiden verschillende entiteiten.

entity explorer online

Also Asked lijkt ontzettend veel op AnswerThePublic, alleen werkt de tool compleet anders.

Also Asked toont namelijk geen suggesties, maar laat letterlijk zien wat mensen OOK hebben ingevuld.

Dus mocht iemand ooit iets over Star Wars hebben ingevuld, dan hebben ze dus bijgehouden wat ze nog meer hebben ingevuld (en wat relevant is aan het onderwerp).

En dat komt er zo uit te zien.

alsoasked-star-wars

Ook dit kan je op dezelfde manier inzetten zoals ik eerder heb beschreven.

Conclusie

Mijn conclusie is eigenlijk heel simpel: ga aan de slag met AnswerThePublic. Het moet een gewoonte worden om de tool toe te passen in je contentstrategie, tijdens je zoekwoordanalyse en tijdens het bloggen.

Aangezien er een paar functionaliteiten in de Pro versie zitten en niet in de gratis variant, die wel handig zijn, kan ik helaas geen 10 geven …

Maar ik sluit deze AnswerThePublic review wel af met een 9,5/10!

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/answerthepublic/feed/ 0
SEOPress Review 2024: het ultieme Yoast alternatief? https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seopress/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seopress/#respond Tue, 13 Jul 2021 04:43:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/seopress/

Inhoudsopgave

Maar naast Yoast zijn er nog meer SEO plugins op de markt.

Één daarvan is SEOPress, een plugin die belooft meer te kunnen dan Yoast voor minder geld.

Ik werd daardoor getriggerd, dus ik heb de plugin geïnstalleerd, getest en er een aantal maanden mee zitten stoeien.

En mijn bevindingen deel ik graag met je.

Dus zie hier: SEOPress Review 2021 door Online Marketing Agency.

Wat is SEOPress?

SEOPress is een WordPress plugin ontwikkeld door Benjamin Denis.

De plugin helpt jou je website(s) beter vindbaar te maken binnen de zoekmachines door SEO toegankelijk, makkelijker en inzichtelijker voor je te maken.

Oftewel, het is een echte SEO plugin, vergelijkbaar met plugins als Yoast en All-in One SEO.

Het verschil zit hem er vooral in dat SEOPress meer mogelijkheden heeft én voor minder geld.

En net zoals Yoast heeft SEOPress ook een gratis variant.

SEOpress heeft momenteel +60.000 actieve installaties en scoort gemiddeld een 4,5/5 op basis van 390 reviews.

Een serieuze partij dus!

Functies van SEOPress

Zoals ik al eerder aangaf, is SEOPress gratis te gebruiken, maar ook betaald.

Ik geef je eerst een lijst van de verschillende tools binnen de gratis variant:

1. Invullen van meta titels en meta omschrijvingen
2. XML Sitemap
3. HTML Sitemap
4. Google Knowledge Graph
5. Open Graph
6. Twitter Card
7. Content analyse
8. Google Analytics (AVG Proof)
9. Importeren en exporteren van instellingen
10. Importeren en exporteren van Yoast, All-in One SEO, SEO Framework en Rank Math
11. Bijlagen redirecten naar bericht

Op het eerste oog is dat een mooie lijst, maar ik mis zeker wat belangrijke mogelijkheden.

Maar gelukkig vind je die functies terug in de betaalde variant.

De betaalde variant kost overigens $39 per jaar voor een ongelimiteerd aantal sites.

Dat laatste verbaasde me wel een beetje …

… want dat is ontzettend prettig!

Yes gif

Terug naar de tools.

In de betaalde variant krijg je alle bovenstaande functies plus de volgende mogelijkheden:

12. Backlinks
13. Google XML Video Sitemap
14. Google Structured Data
15. Dublin Core
16. Redirects
17. Robots.txt
18. Htaccess
19. Breadcrumbs
20. Google Analytics dashboard
21. Google Page Speed
22. WooCommerce
23. Google News Sitemap
24. 404 monitoren
25. SEOpress BOT

KIJK!

Als ik deze lijst zie, dan word ik wel extreem gelukkig.

Want dit is alles wat mijn SEO-hartje begeert.

En dat voor maar ongeveer €30 per jaar voor een ongelimiteerd aantal sites.

Dat is het meer dan waard.

SEOPress voor- en nadelen

Ik zet de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

Voordelen:

  • De betaalde variant is goedkoper dan Yoast en heeft ook nog eens meer mogelijkheden.
  • De verschillende toepassingen en mogelijkheden zijn makkelijk te vinden en zitten niet verstopt. What you see is what you get.
  • SEOPress geeft aan hoeveel impact iets heeft.
  • SEOPress werkt verschrikkelijk snel en vertraagt de laadtijd van je website niet.
  • De installatiewizard werkt heel prettig.
  • Je hebt maar 1 licentie nodig voor al je websites., in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Yoast waar je verschillende licenties nodig hebt.

Nadelen:

  • Ik was vastgeroest in Yoast. Dan is SEOPress wel even wennen.
  • De gratis variant van SEOPress biedt net niet voldoende mogelijkheden.

Download de plugin nu meteen en ga zelf aan de slag met SEOPress!

Zoals je ziet heeft SEOPress vooral veel voordelen.

Hoog tijd om SEOPress direct te vergelijken met haar concurrenten.

SEOPress vs. Yoast SEO vs. All-in One SEO Pack. Zijn de plugins vergelijkbaar?

Deze plugins kan je natuurlijk met elkaar vergelijken, maar wat vooral belangrijk is, is welke plugin jijzelf het prettigst vindt.

Daarom adviseer ik je altijd om de plugin simpelweg uit te proberen.

Wil je absoluut niet betalen?

Dan adviseer ik je Yoast.

Wil je het meeste uit de plugin halen en heb je meerdere sites?

Ga dan voor SEOPress.

In onderstaande tabel heb ik alle belangrijke functies van de Yoast, All-in One SEO Pack en SEOPress tegen elkaar afgezet.

Dan kan jij zelf de keuze maken.

NederlandSEOPressYoastAll-in One SEO
Titles & metasVVV
XML sitemap VVV
HTML sitemapVXX
Content analysis with unlimited keywordsVVX
Google Knowledge GraphVVV
Google Local Business Data TypeVVX
Google SuggestionsVXX
Dublin CoreVXX
SEOPress BOT – Broken linksVXX
Open GraphVVV
Twitter CardVVV
Google Analytics (GDPR ready)VXX
Import / Export settingsVVV
Remove Stop Words in permalinksVVX
Redirect attachments to post parentVVV
No Ads?VXX
No footprints?VXX
White labelVXX
Intuitive interfaceVXX
Google Structured Data TypesPROXX
Backlinks (required a Majestic API key)PROXX
Video XML Sitemap PROVV
Google Analytics Stats in WordPress DashboardPROXX
Redirections 301PROVX
Edit your robots.txtPROVV
Edit your htaccessPROVV
BreadcrumbsPROVX
Google Page SpeedPROXX
WooCommercePROXX
Google News SitemapPROVX
404 monitoringPROXX
URL RewritingPROXX

SEOPress Pro vs. Yoast SEO Premium

Als het gaat om de gratis varianten van SEOPress of Yoast, dan adviseer ik je Yoast.

De gratis versie van die plugin heeft gewoon meer functionaliteiten.

Maar als je meer uit je websites wilt halen of Yoast Premium overweegt, dan moet je naar mijn mening echt gaan voor SEOPress Pro.

“Waarom?”, hoor ik je denken?

Als je voor SEOPress gaat dan betaal je $39 per jaar voor een ongelimiteerd aantal sites.

Bij Yoast betaal je €79 per jaar…

… per website!

En dat is nog niet alles.

Want binnen SEOPress zit alles bij de prijs inbegrepen.

Bij Yoast heb je ook nog de volgende plugins nodig:

  • Video SEO for WordPress (€69 per site, per jaar)
  • Local SEO for WordPress plugin (€69 per site, per jaar)
  • News SEO for WordPress plugin (€69 per site, per jaar)
  • Yoast WooCommerce SEO plugin (€49 per site, per jaar.

Per jaar betaal je voor alle functionaliteiten van Yoast dus €335,- per jaar en ook nog eens per website.

En ja, dat bedrag is exclusief btw…

Voor mij is de keuze dus snel gemaakt.

Zijn de instellingen vanuit Yoast over te nemen naar SEOPress?

Grote kans dat je momenteel Yoast op je WordPress website hebt staan.

En de kans is ook aanwezig dat je flink wat uren hebt zitten sleutelen aan je meta titels en meta omschrijvingen.

Die wil je niet verliezen..

Dat hoeft ook niet met SEOpress!

De gratis en betaalde variant hebben beide een handige importeerfunctie, zodat je nooit je gegevens kwijtraakt.

Alle instellingen zijn over te nemen, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

hell yeah

SEOPress prijs

In tegenstelling tot andere software/plugins/tools heeft SEOPress maar twee mogelijkheden:

  • De gratis variant
  • Een betaalde (Pro) variant van $39 per jaar voor een ongelimiteerd aantal sites

Binnen SEOPress is het niet zo dat je voor meer sites meer moet betalen of bijvoorbeeld meer betaalt wanneer je meer bezoekers trekt.

De prijs kan natuurlijk stijgen in de aankomende jaren, maar SEOPress geeft netjes aan dat de prijs die je nu betaalt, de prijs is die jij zal blijven betalen.

SEOpress prijs

Conclusie

Na maanden testen is de conclusie van mijn SEOPress review eigenlijk heel simpel.

Wil je niet betalen en hoef je niet per se extra mogelijkheden?

Ga dan voor de gratis variant van Yoast.

Wil je meer mogelijkheden en twijfel je misschien over Yoast Premium?

Ga dan voor SEOPress Pro.

En om nog even terug te komen op het maanden testen:

SEOPress is ruimschoots geslaagd voor de test en daarmee verdient het een mooie 9/10.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seopress/feed/ 0
IMU Meester in SEO Review: is de SEO-training €997 waard? https://onlinemarketingagency.nl/reviews/imu-meester-in-seo/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/imu-meester-in-seo/#respond Wed, 08 Jul 2020 09:19:13 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/imu-meester-in-seo/

Inhoudsopgave

Wie of wat is de IMU?

Mocht je bekend zijn in het vak Online Marketing, dan is er een grote kans dat je de IMU (Internet Marketing Universiteit) kent. Tonny en Martijn, de eigenaren van de IMU, zijn namelijk bekende online marketeers. In 2010 is Tonny begonnen met de Internet Marketing Universiteit waarmee hij ondernemers leert over online marketing. Later heeft Martijn zich hierbij aangesloten. Samen leiden ze de IMU, waarmee ze online marketingkennis delen in e-books, blogs, video’s, cursussen, podcasts en evenementen.

IMU Tonny Loorbach

De SEO-cursus: Meester In SEO van de IMU

We kunnen niet ontkennen dat Tonny en Martijn veel kennis in huis hebben op het gebied van SEO. Deze kennis hebben ze in een online cursus verpakt; de Meester in SEO-cursus. In deze cursus vertellen ze jou over het ultieme SEO-recept en beloven ze dat je hiermee een meester in SEO wordt. Dit klinkt allemaal erg mooi, maar is dit ook daadwerkelijk zo?

IMU Cursus Meester in SEO

Hoezo de Meester in SEO-cursus?

Daniël, de eigenaar van Online Marketing Agency, is gastblogger bij de Internet Marketing Universiteit. Dit betekent dat hij zo nu en dan ook zijn kennis deelt op website van de IMU. Doordat de IMU werkt met een beloningsstructuur mocht Daniel kosteloos een cursus uitzoeken.

Je raadt het al … dat werd uiteindelijk de Meester in SEO-cursus. Aan mij de uitgelezen kans om erachter te komen of de cursus het geld waard is.

Wat ga je leren van de Meester in SEO-cursus?

De onderwerpen die aan bod komen in de cursus zijn:

Ondanks de vele onderwerpen hebben Tonny en Martijn de cursus redelijk kort en concreet weten te houden. De cursus duurt ongeveer 7 uur en bestaat uit 12 modules en 57 lessen. Daarnaast krijg je een bonusvideo cadeau met het onderwerp ‘’10X je traffic’’.

De beloftes van de IMU

De belofte van de IMU luidt: ‘’Je kunt na het volgen van deze cursus zelfs een carrièreswitch maken en je geld verdienen als SEO-expert.’’ Deze uitspraak is in mijn ogen onjuist. Na het volgen van de cursus ben je geen SEO-expert, want dat word je pas wanneer je bekend raakt met de praktijk. Wel heb je na het volgen van de cursus een goede basis om eventueel een SEO-expert te worden.

De voor- en nadelen van de SEO-cursus

Voordat ik mijn ongezouten mening geef zal ik eerst de voor- en nadelen van de cursus toelichten.

Voordelen

  • Wat ik ideaal vond aan het platform is dat ik onbeperkt toegang had tot alle video’s van de cursus. Waar en wanneer ik maar wilde.
  • De cursus belicht alle belangrijke onderwerpen die te maken hebben met SEO in een overzichtelijke structuur.
  • Ik vind dat Tonny en Martijn complexe onderwerpen duidelijk uitleggen. Ze maken SEO begrijpelijk voor elk individu … dus ook voor de mensen die nog maar weinig kennis van online marketing hebben.
  • De IMU weet de theorie goed te vertalen naar de praktijk. Er wordt concreet verteld hoe je bepaalde SEO-factoren direct kan implementeren.

Nadelen

  • Als we het hebben over de nadelen, moet ik toegeven dat deze er nagenoeg niet zijn. Waar we niet omheen kunnen is de forse prijs van de cursus. Voor veel mensen kan dit wel een drempel zijn om de cursus te volgen.

Mijn ongezouten mening over de SEO-cursus. Is het de €997 waard?

Het is tijd voor mijn ongezouten mening. Want kan IMU haar belofte waarmaken? En ben ik echt een Meester in SEO geworden door het volgen van de cursus? Eerlijk is eerlijk, de IMU heeft een goede cursus neergezet. Het volgen van de cursus Meester in SEO geeft je een algemene indruk over hoe SEO werkt. Alle belangrijke onderwerpen worden aangekaart en op een duidelijke manier uitgelegd. Er is een overzichtelijke structuur met voldoende informatie over elk thema.

Maar nu de belangrijkste vraag van dit artikel :‘’Is de Meester in SEO-cursus €997 waard?’’
Dat ligt eraan wat je met de kennis doet. Neem je direct actie of laat je de kennis links liggen? Wanneer je direct actie neemt, is het zeker het geld waard. Met de kennis uit de cursus en een beetje geduld kun je jouw eigen of andermans Googleposities significant verbeteren, waarmee je het geld dubbel en dwars kan terugverdienen. Wanneer je uiteindelijk niets met de kennis doet, is het weggegooid geld.

Dus eigenlijk is de vraag: zorg jij ervoor dat de cursus het geld waard is?

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/imu-meester-in-seo/feed/ 0
SEO Powersuite Review 2024: Ervaringen met de alles-in-1 tool https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seo-powersuite/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seo-powersuite/#respond Wed, 08 Jul 2020 09:03:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/seo-powersuite/

Inhoudsopgave

Dat scheelt jou een hoop tijd en moeite, want jij hoeft alleen dit artikel te lezen en hoeft niet zelf aan de slag met de tool om alles te ontdekken.

Wat is SEO Powersuite?

Laten we bij het begin beginnen. SEO Powersuite omschrijft zichzelf als een ‘Alles in 1 SEO platform’.

Daar ben ik het wel mee eens, maar dat vind ik ook weer te kort door de bocht. SEO Powersuite is geen standaard SEO ‘tooltje’.

Het is een totaaloplossing die je ondersteunt binnen elk onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Denk aan de techniek, content en linkbuilding. SEO Powersuite is inmiddels al 15 jaar oud en heeft in deze lange geschiedenis een immense ontwikkeling doorgemaakt.

Daarnaast wordt de tool altijd wel genoemd als je een SEO specialist vraagt welke tools hij/zij gebruikt of welke software je echt een keer getest moet hebben. Probeer het hier gratis.

Hoe past SEO Powersuite in jouw SEO strategie?

De start van elke SEO-traject is een soort nulmeting. Tijdens deze nulmeting doe je een analyse om te achterhalen hoe het staat met de technische kant van de website.

Voldoet de website bijvoorbeeld aan alle eisen van Google? Zijn er zaken wel of niet ingevuld?

Waar gaat het mis en waar gaat het goed? Dat zijn allerlei vragen die ik de basis zijn van je SEO-strategie.

En daar komt de WebSite Auditor van SEO Powersuite erg handig van pas. Laten we dus snel verder gaan.

Stap 1: SEO audit en optimaliseer je website

Programma: WebSite Auditor

Wanneer je jouw website hebt toegevoegd in de WebSite Auditor van SEO Powersuite, krijg je onder het kopje ‘Site Analyse’ een lijst te zien met alle concrete verbeterpunten die je op moet pakken.

Erg handig, want je weet niet alleen wat je meteen op moet pakken, maar ook HOE je dat op moet pakken. Ook die informatie geeft de Website Auditor jou namelijk.

Kijk maar!

Website Auditor SEO powersuite

Voordat ik wat wil vertellen over de visualisatie software van WebSite Auditor zet ik nog even op een rijtje zetten wat je er allemaal mee kan:

  • Een SEO-audit doen van elke gewenste website
  • Controleren hoe goed of slecht je het doet op het gebied van SEO
  • Vertelt welke On-Page SEO elementen je moet verbeteren
  • Noteert alle kapotte links voor je
  • Kaart problemen aan en vertelt hoe je ze moet oplossen
  • Een TF-IDF analyse mee uitvoeren

Door naar de visualisatie software van Website Auditor. Hiermee kan je precies zien hoe je website is opgebouwd en welke delen naar elkaar linken.

Perfect voor het optimaliseren van je interne linkstructuur!

Website auditor visualization

Nu de techniek van je website (en dus de basis van je SEO) goed is, gaan we door naar de volgende stap: zoekwoorden achterhalen en monitoren.

Stap 2: Achterhaal zoekwoorden en houd je rankings bij

Programma: Rank Tracker

De Rank Tracker van SEO Powersuite is ontzettend goed in twee dingen: het achterhalen van zoekwoorden en het bijhouden van de rankings van die zoekwoorden.

Eigenlijk is de Rank Tracker mijn favoriete programma van alle tools binnen SEO Powersuite.

Het volgende moet je echt weten over de Rank Tracker:

  • Er zijn veel zoekwoordenonderzoek tools beschikbaar binnen Rack Tracker
  • Je krijgt alle benodigde informatie over de zoekwoorden te zien: volume, kosten per klik, keyword difficulty en nog veel meer
  • Erg handig voor het achterhalen van lokale zoekresultaten. Je kan zowel nationaal als lokaal volumes achterhalen
  • Je kan je rankings bijhouden voor een ongelimiteerd aantal zoekwoorden
  • Inclusief KEI factor (die bepaalt hoeveel concurrentie er op een zoekwoord zit) en verwachte aantal bezoekers per maand
  • Inclusief SERP-resultaten
  • Je kan erg makkelijk je concurrenten in de gaten houden
  • Fijne en ontzettend duidelijke rapportage

Naast bovenstaande punten kan ik je nog veel meer vertellen over de Rank Tracker, maar eigenlijk adviseer ik je dat je ‘m zelf een keer probeert!

Dan pas zul je echt versteld staan.

Rank Tracker Powersuite SEO

Programma: SEO SpyGlass

SEO SpyGlass is één van de twee linkbuilding tools die SEO Powersuite aanbiedt. De SEO SpyGlass zet je vooral in voor:

  • Opschonen van slechte links
  • Vergelijken van de backlinks van je concurrenten
  • Het achterhalen van de best werkende linkbuilding methodes
  • Het generen van een linkbuilding rapportage
  • Achterhalen van meer informatie over de links (kwaliteit, verdelingen, verhoudingen etc.)
  • Inzicht in toename en afname links
  • Bespioneren van je concurrenten

De SEO SpyGlass is software waar je op voorhand van denkt ‘heb ik dat wel nodig of zijn de programma’s die ik nu gebruik voldoende?’, maar waar je achteraf verliefd op wordt als je het hebt gebruikt.

Stap 4: Actief aan slag met kwalitatieve linkbuilding

Programma: Link Assistant

Link Assistent is de andere linkbuilding tool van SEO Powersuite. Met SEO SpyGlass kijk je naar de huidige links en met Link Assistant ga je op zoek naar nieuwe links en linkbuilding mogelijkheden/methodes.

Een paar van deze methodes zijn:

  • Backlinks van concurrenten
  • Gastblogs
  • Blogs
  • Reviews/recensies
  • Blogreacties
  • Forums

Naast dat je verschillende kansen en methodes kan inzien, vertelt Link Assistant je vervolgens ook alles over de kwaliteit van de mogelijke link.

Denk aan:

  • Leeftijd van het domein
  • Pagina Autoriteit
  • Domein Autoriteit
  • Social Shares

En nog veel meer!

Ideaal voor je linkbuilding strategie dus.

Link Assistant SEO

SEO Powersuite prijzen, pakketten en mogelijkheden

Als je voor SEO Powersuite wilt gaan zijn er drie mogelijkheden:

  • Forever free (Gratis)
  • Professional (€299)
  • Enterprise (€699)

Nu hoor ik je denken: dat is veel geld. Maar ik vind van niet.

De mogelijkheden, toepassingen, inzichten, kansen en tips die SEO Powersuite je geeft zijn dat echt waard.

Wat is dan precies het verschil tussen Professional en Enterprise?

Dat laat onderstaande screenshot zien:

SEO powersuite aangepaste prijzen

Om je op weg te helpen in het maken van de keuze is het belangrijk dat je jezelf de volgende vraagt stelt:

‘Ga ik SEO Powersuite alleen voor mijn eigen website gebruiken of ook commercieel voor websites van andere?’

Is je antwoord: ‘alleen voor mijzelf’? Ga dan voor Professional.

Is je antwoord: ‘Ik ga ‘m ook gebruiken voor mijn klanten’? Ga dan voor Professional!

Conclusie: mijn ervaring met SEO Powersuite

SEO Powersuite is een serieuze concurrent voor gevestigde namen als Semrush, MOZ en Ahrefs en doet ook zeker niet onder.

Het grote verschil is dat SEO Powersuite geen online software is, maar dat het daadwerkelijk op je computer staat.

Dat kan voor jou een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Al met al geef ik SEO Powersuite een welverdiende 9/10.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/seo-powersuite/feed/ 0