Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 16 Apr 2024 14:43:57 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Dark mode en marketing: dit is wat je moet weten https://onlinemarketingagency.nl/webdesign/dark-mode-marketing/ https://onlinemarketingagency.nl/webdesign/dark-mode-marketing/#respond Mon, 09 Aug 2021 08:46:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/dark-mode-marketing/

Inhoudsopgave

De oplossing: een bril met blauw licht filter en de dark mode.

Toen ik de dark mode aanzette keek ik letterlijk en figuurlijk anders naar het internet. En daar ga ik het in dit artikel over hebben.

Waarom gebruiken mensen de dark mode?

Ik ben natuurlijk geen wetenschapper, maar de reden hiervoor is heel simpel: hoe zwarter een scherm is, hoe minder blauw licht er van het scherm komt.

En hoe minder blauw licht, hoe rustiger dit is voor je ogen. Dat heb ik uit eigen ervaring gemerkt.

Er zijn voldoende artikelen op het internet te vinden die over de negatieve gevolgen van blauw licht praten. Mocht je er dus echt het fijne van willen weten, dan verwijs ik je daarheen.

De 3 voordelen die je nog niet kende van de dark mode op je telefoon

Je weet inmiddels dat het rustiger is voor je ogen als je de dark mode of donkere modus  op je telefoon gebruikt. Maar er zijn nog drie voordelen die je waarschijnlijk nog niet kent:

1: De batterij van je telefoon gaat langer meer (een zwart scherm vraagt namelijk minder stroom dan een wit scherm).

2: De dark mode kan er in bepaalde apps of op bepaalde websites heel tof uitzien.

3: Je vriend of vriendin heeft minder last van het licht als je in bed op je telefoon zit ;-).

4 manieren waar mensen dark mode gebruiken

Als je het over de dark mode hebt, denken mensen dat het vooral over de donkere modus van je apps op je telefoon gaat.

Dat klopt vaak ook wel, maar de donkere modus kan je ook op andere manier / met andere methodes gebruiken.

Denk aan:

  • Google op je desktop (Google heeft een functie hiervoor ingebouwd)
  • Websitesdie je gebruikt (bijvoorbeeld Asana. Die heeft een eigen dark mode die je aan kan zetten)
  • Programma’s die je gebruikt op je computer (bijvoorbeeld Microsoft Outlook; de donkere modus kan je aanzetten binnen Outlook zelf.)

Je nieuwsbrief en dark mode

Vraag je je nu af welke impact de dark mode op je nieuwsbrief heeft? Ik deed dat in ieder ge val wel.

Als je de impact van een donkere modus op je nieuwsbrieven wil bekijken, dan moet je maar eens een aantal nieuwsbrieven openen terwijl de dark mode op je telefoon aanstaat. Dan weet je meteen waar ik het over heb.

Voor je nieuwsbrief in de donkere modus heb ik de volgende tips:

  • Zorg dat de afbeeldingen altijd in PNG zijn geüpload (bij voorkeur met transparante achtergrond; dit voorkomt onnodige en witte vlakken)
  • Test je mails uitvoerig op desktop en mobiel terwijl de dark mode functie aanstaat
  • Let op de kleur van je lettertype. Ook die kan er vreemd uit komen te zien!
  • Let op de kleur van alle andere gekleurde elementen zoals actieknoppen, balken, etc.
  • Optioneel: omlijn zwarte afbeeldingen met een wit randje, zodat ze niet wegvallen in de achtergrond.

Je website en dark mode

Voor je website gelden alle tips die ik bij de nieuwsbrief hebt genoemd eigenlijk ook. En nu denk je misschien: ‘Maar, mijn website heeft helemaal geen donkere modus’. Dat klopt, maar er zijn genoeg tools en Chrome extensies die een soort van dark mode kunnen toevoegen aan je website.

Installeer eens een paar van die tools en extensies en test hoe je website eruitziet.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/webdesign/dark-mode-marketing/feed/ 0
Klantcase schrijven? Stel jezelf eerst deze 10 vragen! https://onlinemarketingagency.nl/content-marketing/klantcase-schrijven/ https://onlinemarketingagency.nl/content-marketing/klantcase-schrijven/#respond Sat, 17 Jul 2021 08:40:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/klantcase-schrijven/

Inhoudsopgave

In een klantcase laat je zien waar je goed in bent, wat het resultaat van je werk is geweest en wat de klant ervan vond. Om je op weg te helpen met het schrijven van een overtuigende klantcase, heb ik 10 handige vragen voor je op een rij gezet.

Vraag 1: Voor wie schrijf je het artikel?

Voordat je begint met schrijven, moet je jezelf echt afvragen voor wie het schrijft. Is dat voor een specifieke persoon binnen je doelgroep? En is dat een CEO? Of is dat een medewerker?

Voor wie je schrijft bepaalt namelijk de inhoud, schrijfstijl en tussenkopjes. In een klantcase wil je namelijk de pains en gains van je doelgroep aanhalen. En dus moet je case aansluiten bij die van de lezer (je doelgroep, dus).

Vraag 2: Wat was het doel?

Nu je weet voor je wie je het schrijft, is de volgende stap het bepalen van de stip op de horizon van de klant waar je de klantcase voor schrijft. Want waar wilde hij of zij heen?

Wilden zij een oplossing voor een probleem? Wilden ze heel concreet op een bepaalde datum iets bereikt hebben? Of zochten ze gewoon de juiste partij?

Het doel is belangrijk omdat de lezers van de klantcases zich kunnen verplaatsen in het probleem. ‘Oh, dat probleem hebben wij ook, dus ze kunnen ons daar ook bij helpen’.

En dat is natuurlijk wat je wilt bereiken.

Vraag 3: Wat heb je gedaan om het doel te bereiken?

Het antwoord op deze vraag is vaak het grootste deel van de klantcase. En dat is natuurlijk logisch, want je vertelt graag wat je hebt gedaan.

Maar het is absoluut niet het belangrijkste onderdeel. Daar gaan veel mensen de fout in. Ze vertellen alinea’s lang over wat ze precies hebben gedaan, maar daar is een klantcase niet voor bedoeld.

Keep it simple als het gaat om wat je gedaan hebt.

Focus vooral op de zaken daaromheen. Die zorgen voor herkenbaarheid, overtuigen de lezer en gaan de doorslag geven.

Vraag 4: Wat waren de pains en gains van de klant tijdens het proces?

De pains en gains noemde ik al eerder dit artikel. De pains van je klant zijn zaken waar je klant tegenaan loopt. Vaak zijn dit van die terugkerende dingen die een doorn in het oog zijn en tijd, geld en energie kosten.

Bijvoorbeeld een slechte vindbaarheid van een website.

De gains van je klant zijn de voordelen die het oplevert wanneer de pain wordt opgelost. Krijgt je klant bijvoorbeeld meer tijd omdat het hem minder tijd kost? Of levert hem dit meer geld op?

Bijvoorbeeld meer omzet omdat de website beter vindbaar is geworden.

Vraag 5: Wat was het resultaat?

Onderaan de streep is het voor veel ondernemers vooral belangrijk wat het resultaat was. Bijvoorbeeld de omzet die je werk heeft opgeleverd, welke kosten het bespaard heeft, welke tijd het bespaard heeft, etc.

Noem dat ook in je klantcase! Ik zie het helaas vaak voorkomen dat partijen dit niet willen delen, omdat ze dit belangrijke cijfers vinden en niet willen dat concurrenten deze cijfers kennen.

Dat snap ik, maar er is geen makkelijkere manier om nieuwe klanten binnen te halen door supermooie groene scores, cijfers en getallen te laten zien.

Vraag 6: Wat vond de klant van de samenwerking?

Naar mijn mening is dat het allerbelangrijkste onderdeel van een klantcase. Een klantcase heet niet voor niets een KLANTcase.

De klant hoort centraal te staan. En daarom zetten wij de review van de klant zo hoog mogelijk in de klantcase. Je kan namelijk zelf nog zo goed vertellen wat je hebt gedaan, wat het resultaat was en wat de klant ervan vond.

Maar je kan veel beter de klant aan het woord laten en zelf laten vertellen wat hij of zij ervan vindt.

En mocht er budget zij, laat dan absoluut testimonial video’s maken. Dan ben je helemaal aan het winnen.

Vraag 7: Is er een klantcase voor al je doelgroepen?

Op het gebied van inhoud hebben we nu het belangrijkste gehad. De basis van je klantcase staat nu. Het is alleen nog tijd voor de finishing touch.

En we beginnen met de verschillende doelgroepen.

Vaak hebben bedrijven meerdere doelgroepen waar ze zich op focussen. Denk aan ZZP’ers of bijvoorbeeld makelaars. Of aan CEO’s en bedrijven met 100+ man in dienst.

Wat je doelgroep ook is, zorg dat er voor elke doelgroep een klantcase is. Als je namelijk als CEO op een website zit en je ziet 5 klantcases staan voor ZZP’ers, dan is dat een afknapper.

‘Die werkt alleen maar voor kleine partijen.’

Maar andersom geldt dit ook. Als een ZZP’er ziet dat je alleen voor multinationals werkt, dan is zijn reactie ‘Die werkt alleen maar voor grote clubs’.

Als je beide doelgroepen wilt bereiken, dan is één enkele klantcase een gemiste kans. Maar vergeet ook niet dat je dit juist ook heel bewust kan doen. Wil je alleen maar grote partijen als klant? Schrijf dan geen klantcases van de kleinere klanten.

Vraag 8: Wat kan en mag ik wel of niet laten zien / delen?

Als je hebt geluisterd naar mijn vragen, dan zitten er cijfers in je klantcase, heb je veel prijsgegeven en heb je veel uitgeschreven. Maar mag je dat allemaal wel delen / laten zien?

Dat zou je, voordat je gaat schrijven natuurlijk, eerst met de klant moeten delen. Want misschien wil hij of zij helemaal niet dat je een case schrijft.

Want hun concurrenten mogen het bijvoorbeeld niet zien of mensen mogen niet weten dat het bedrijf een bepaald soort problemen heeft waar ze jou voor inschakelen. Stem dat dus eerst af.

Vraag 9: Heb ik het artikel naar de klant gestuurd voordat hij live is gegaan?

Stel dat de klant wel goedkeuring heeft gegeven voor de klantcase, dan is het belangrijk dat je ‘m niet zomaar live zet. Deel de klantcase altijd met de klant voordat je dat doet.

Er kunnen namelijk altijd feitjes in zitten die toch niet kloppen, cijfers die toch niet gedeeld mogen worden of andere randzaken die anders moeten.

Maar het kan ook een positieve aanpassing zijn. De klant wil misschien toch nog belangrijke informatie toevoegen. Daar word je case nog beter van.

Vraag 10: Heb ik voldoende visuele content toegevoegd?

We zijn aangekomen bij de laatste vraag: heb je genoeg visuele content? Verrijk je klantcase met zoveel mogelijk relevante content. Denk aan afbeeldingen, video’s, quotes, grafieken, linkjes naar je diensten en meer. Maar voeg de visuele content niet toe als opvulling. Voeg het alleen toe als het echt waarde toevoegt aan de case!

Wat is een klantcase en waarom is het nuttig om ze te gebruiken?

Een klantcase is een beschrijving van de ervaring van een klant met jouw product of dienst. Het is nuttig om ze te gebruiken omdat ze potentiële klanten kunnen overtuigen om ook voor jouw product of dienst te kiezen.

Hoe kan ik klantcases gebruiken om mijn bedrijf te laten groeien?

Je kunt klantcases gebruiken op je website, in je marketingmaterialen en in je salespitch om te laten zien hoe jouw product of dienst heeft geholpen om het probleem van je klant op te lossen.

Moet ik toestemming vragen aan mijn klanten voordat ik hun ervaringen deel in een klantcase?

Ja, het is belangrijk om toestemming te vragen voordat je de ervaringen van je klanten deelt in een klantcase. Dit geeft je niet alleen juridische bescherming, maar het laat ook zien dat je respect hebt voor de privacy van je klanten.

Wat maakt een goede klantcase?

Een goede klantcase bevat een duidelijke beschrijving van het probleem van de klant, hoe jouw product of dienst heeft geholpen om dat probleem op te lossen en welke resultaten de klant heeft behaald. Het is belangrijk om specifiek en concreet te zijn en cijfers en feiten te gebruiken om de resultaten te onderbouwen.

Zijn klantcases relevant voor alle soorten bedrijven?

Ja, klantcases zijn relevant voor alle soorten bedrijven, ongeacht de grootte of branche. Of je nu een B2B- of B2C-bedrijf bent, klantcases kunnen helpen om de waarde van jouw product of dienst te communiceren aan potentiële klanten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/content-marketing/klantcase-schrijven/feed/ 0
De principes van Cialdini en hoe je ze in kunt zetten op je website https://onlinemarketingagency.nl/psychologie/de-principes-van-cialdini-en-hoe-je-ze-in-kunt-zetten-op-je-website/ https://onlinemarketingagency.nl/psychologie/de-principes-van-cialdini-en-hoe-je-ze-in-kunt-zetten-op-je-website/#respond Thu, 09 Jul 2020 10:34:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/de-principes-van-cialdini-en-hoe-je-ze-in-kunt-zetten-op-je-website/

Inhoudsopgave

Ondanks dat je goede producten verkoopt of bijzondere diensten levert, worden ze niet overtuigd. Gelukkig kun je daar iets aan proberen te doen.

Dr. Robert Cialdini heeft namelijk zes principes van overtuiging beschreven in zijn boek ‘Influence: The Psychology of Persuasion’. En later voegde hij er nog een zevende aan toe.

En met die principes kun je de bezoekers op je website proberen te overtuigen en aanzetten tot actie. Proberen, ja. Want er is geen garantie dat het ook daadwerkelijk werkt voor jouw doelgroep. Dat zou je moeten testen.

Hoe dan ook, we beschrijven Cialdini’s principes stuk voor stuk en geven je tips of laten je zien hoe ook jij die op je eigen website kunt gebruiken.

1. Het principe van Wederkerigheid

Wederkerigheid draait om geven en nemen: wanneer jij iets geeft, dan heeft die ander (lees: je bezoeker) de neiging om iets terug te geven.

Dat kun je heel simpel gebruiken door je bezoekers iets te geven op je website. Schrijf bijvoorbeeld een blog met waardevolle informatie, tips en tricks of laat je bezoekers jouw product gratis uitproberen.

Je bezoekers voelen zich na verloop van tijd (!) alsof ze je iets schuldig zijn. Daardoor zijn ze eerder geneigd hun e-mailadres achter te laten of zelfs jouw product of dienst af te nemen.

Een simpel voorbeeld: Zalando.

Zalando Cialdini

Zalando geeft je ongevraagd 10% korting. Heel lief van ze. Je vindt het dan ook minder erg om iets terug te doen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief (en uiteindelijk een bestelling te plaatsen!).

2. Toewijding en Consistentie

Wij mensen willen consistent zijn. In onze waarden, onze keuzes en ons gedrag.

Als we ons aan iets binden, dan voeren we dat graag consistent door. We doen het liefst iets wat overeenkomt met wat we eerder hebben gezegd of gedaan.

Denk maar eens aan een bestelling via het internet. Je moet je gegevens invoeren, maar een lang formulier met vragen schrikt af.

Slimme websites knippen dat formulier daarom op in kleine delen met enkele simpele vragen. Zodra je één of twee van die delen hebt ingevoerd, vul je ook de rest in.

Je hebt immers al stappen gezet en nu wil je het afmaken ook!

Als je A zegt, m̶o̶e̶t̶ wil je ook B zeggen. Vraag daarom altijd kleine dingen aan je bezoekers. Dan zijn ze sneller geneigd om later ook aan grotere verzoeken te voldoen.

3. Sociale Bewijskracht

Het principe van social proof heeft betrekking tot de invloed van anderen op jouw keus. We vertrouwen populaire dingen die worden aangeprezen door anderen.

Ga maar na: je huurt liever de schilder in die je moeder kende en heeft aanbevolen dan de schilder die je zelf gewoon op het internet hebt gevonden.

Dit principe kun je ook makkelijk toevoegen op je website. Door middel van reviews, bijvoorbeeld. Daarmee laat je je bezoekers zien dat anderen jouw bedrijf waarderen, waardoor ze eerder geneigd zijn om met jou in zee te gaan.

Coolblue maakt op een andere manier gebruik van sociale bewijskracht.

Coolblue Cialdini

Als anderen iets vaak of veel hebben gekocht, dan zal het wel goed zijn … toch?

4. Het principe van Sympathie

Het principe van sympathie bestaat uit het feit dat we liever zaken te doen met mensen en bedrijven die we aardig of leuk vinden. En wie vinden we dan leuk?

Over het algemeen: knappe mensen, aardige mensen en mensen die op ons lijken.

Geldt dat dan ook voor websites? Ja. Als consument houden we van mooi vormgegeven websites met content die ons aanspreekt.

En als het even kan, ook van websites die ons een complimentje geven (‘Lekker bezig! Je bent er bijna!’ na het invullen van die eerste twee stappen van het formulier uit het voorbeeld bij Toewijding en Consistentie).

Daarvoor kun je ook heel goed social media gebruiken. Je kunt er geweldig conversaties met je (potentiële) klanten mee aan gaan. In de taal van je doelgroep.

En je wordt er natuurlijk leuk gevonden. Letterlijk. Dat raakt dan ook weer aan consistentie: mensen hebben jou al eens leuk gevonden, dus …

Vul zelf maar in.

5. Autoriteit

Mensen volgen experts. Blindelings. En hoe laat je je expertise blijken?

Met titels, bijvoorbeeld. Weet je nog wie deze principes bedacht heeft?

Dr. Robert Cialdini.

Hij heeft één of andere hoge graad behaald in de wetenschap en is dokter. Dan zullen z’n principes ook wel kloppen, toch?

Op je website kun je dat laten blijken door je kennis te laten zien in blogs. Of door (gratis) advies ‘van een expert’ in zijn vakgebied aan te bieden, waarin jij natuurlijk de expert bent.

Bovendien trigger je hiermee wel wat wederkerigheid!

6. Schaarste

Iedereen wilt exclusieve dingen. Dingen waarvan er maar een paar zijn. Dat is het basisidee achter het creëren van schaarste.

Je kunt dat op je website gebruiken door aan te geven dat er van een bepaald product nog slechts enkele exemplaren beschikbaar zijn.

Cialdini schaarste booking.com

Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk van booking.com: nog maar één kamer beschikbaar! Je weet wel dat het misschien niet waar is, maar – eerlijk is eerlijk – toch zit het je niet helemaal lekker.

Dat komt omdat mensen bang zijn om iets te verliezen. Om een kans te mis te lopen. Dat is sterker dan de drang om iets te winnen. Zit in onze natuur.

7. Eenheid

Eenheid, ook wel saamhorigheid, eendracht of unity, is later toegevoegd aan de principes van Cialdini. Het gaat hier om de gedeelde identiteit die je hebt met je doelgroep.

Met dit principe speel je in op het groepsgevoel. Je maakt jezelf of je doelgroep onderdeel van een groter geheel. En dat kan op basis van een heleboel dingen: cultuur, locatie, leeftijd en ga zo maar door.

Je kunt het zelfs gebruiken als je een bepaald merk auto rijdt. Als fabrikant kun je dit principe dan gebruiken in iets als: “Welcome to Audi family”. Hiermee creëer je meteen een groepsgevoel. Een familie.

Of co-creatie. Nog zo’n term die raakt aan de eenheid. Je doet dingen immers samen.

Het principe is gebaseerd op het feit dat we meer geneigd zijn om te doen wat anderen van ons vragen, wanneer die ander tot dezelfde groep behoort. En daar moet je je doelgroep af en toe subtiel aan herinneren.

Om af te sluiten

Cialdini’s principes zijn krachtig omdat ze inspelen op irrationele behoeften. Dingen waar we als mens niet over nadenken, maar wel gevoelig voor zijn.

Dat betekent niet dat ze altijd en voor iedereen werken. Het zijn geen magische trucjes.Maar dat neemt niet weg dat je ze niet eens uit kunt proberen.

Denk eens na over hoe jij één of meerdere van deze principes in kunt zetten … en test de effecten!

Ik ben benieuwd.

Laat het je me even weten?

Dit artikel is op 23 juni 2018 gepubliceerd en geüpdatet op 7 juli 2020.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/psychologie/de-principes-van-cialdini-en-hoe-je-ze-in-kunt-zetten-op-je-website/feed/ 0
Waarom een FAQ zo belangrijk is voor je webshop [7 redenen] https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/waarom-een-faq-zo-belangrijk-is-voor-webshop/ https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/waarom-een-faq-zo-belangrijk-is-voor-webshop/#respond Tue, 23 Jun 2020 13:45:26 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/waarom-een-faq-zo-belangrijk-is-voor-webshop/

Inhoudsopgave

En je wilt toch ook weten hoe mensen met je gegevens omgaan?

Dat wil jouw klant dus ook! Zelfs als je diensten levert. En daarom is het ontzettend belangrijk om een FAQ (ook wel veel gestelde vragen pagina) te hebben.

Vandaag geef ik je 7 redenen waarom je die nu nog moet gaan opzetten.

Wat is een FAQ pagina (veel gestelde vragen pagina)?

FAQ staat voor ‘frequently asked questions’. In het Nederlands noemen we het ook wel een veel gestelde vragen pagina.

Een veel gestelde vragen pagina is een pagina waarop de meest voorkomende vragen staan van jouw klant en je potentiële klant. Binnen in webshop worden hier vaak thema’s behandeld zoals:

Nu je weet wat en FAQ pagina inhoudt, vertel ik je nog 7 redenen waarom jouw webshop (of website) er ook een moet hebben.

Reden 1: een FAQ draagt bij aan je organische vindbaarheid

Een veel gestelde vragen pagina is ook content. Natuurlijk in een iets andere variant als bijvoorbeeld een blog of een landingspagina, maar het is content.

En content zorgt ervoor dat je in de zoekmachines van Google vindbaar kan zijn. Mensen kunnen bijvoorbeeld googlen op levertijd bedrijf X.

Om die reden is een FAQ pagina de uitgelezen plek om gebruik te maken van de zogeheten long tail zoekwoorden. Je beantwoordt namelijk specifieke vragen die mensen hebben over jouw bedrijf.

FAQ van bol

En op deze pagina kan je gemakkelijk de die belangrijke antwoorden delen met je klanten en leads.

Reden 2: het is goed voor je conversie en sales

Wanneer je laat zien dat je meedenkt met je leads/klanten, dan stelt dat ze gerust. Als jij heel duidelijk aangeeft dat ze het product altijd gratis retour mogen zenden of dat ze hun bestelling tot 3 dagen voor levering mogen annuleren, dan wekt dat vertrouwen.

Dat laat namelijk zien dat je oprecht geïnteresseerd bent en oprecht meedenkt. Mensen die dan twijfels hebben over jouw product of dienst, worden dan overgehaald.

Een FAQ pagina is daarom ook een mooie plek om je unique selling points te delen. Want hier kan je vertellen wat jullie onderscheidt van de concurrenten en wat jullie voordelen zijn.

veelgestelde vragen cooblue

Reden 3: je creëert vertrouwen bij je doelgroep

Met een FAQ kun je dus een soort garanties geven. Garanties op een goede afloop. Dat wekt vertrouwen.

Maar je kunt jezelf ook positioneren als expert door vragen te beantwoorden over je product of dienstverlening. Daarmee zien jouw potentiële klanten je als een autoriteit in je vakgebied – en dat wekt ook weer vertrouwen in jouw bedrijf!

Reden 4: je haalt een angst weg bij je doelgroep

Naast dat een veel gestelde pagina vertrouwen kan creëren, kan het ook een angst weghalen. Want wat nou als het product toch niet past? Of wat nou als je zoontje toch niet blij is met het speelgoed?

En wordt het wel op tijd geleverd als je het vandaag besteld? Dat kunnen allemaal twijfels zijn die een potentiële klant heeft en die hem weerhouden van een aankoop of aanvraag. Met een FAQ kun je die twijfels wegnemen.

Reden 5: het bespaart je tijd (en geld)

Als alle vragen al beantwoord worden op je FAQ pagina, dan is de kans groot dat mensen niet hoeven te bellen naar je klantenservice om te vragen hoe jullie omgaan met annuleringen of dat ze je jullie Facebookpagina gaan spammen met vragen wanneer het product geleverd wordt

Dat staat namelijk al op je website.

Dit gaat jou en je medewerkers veel tijd schelen. En je weet wat ze zeggen over tijd… Tijd is geld ;).

Reden 6: een FAQ pagina is goed voor huidige EN nieuwe klanten

Een FAQ kan natuurlijk belangrijk zijn voor nieuwe klanten om te weten hoe je werkt en hoe je omgaat met bepaalde situaties, maar vergeet ook je bestaande klanten niet.

Die kunnen een bepaalde situatie ook niet eerder meegemaakt hebben. En misschien wil je trouwe klanten wel op een bepaalde manieren belonen met een soort beloningssysteem.

Alle vragen die mensen dan over dat systeem hebben, die kan je weer verwerken in je veel gestelde vragen.

FAQ pagina webshop

Reden 7: je leert je doelgroep er beter door kennen

Het opzetten van een veel gestelde vragen pagina kan op meerdere manieren. Je kan afwachten totdat mensen vragen insturen en die toevoegen aan de FAQ, maar je kan bestaande klanten ook zelf contacten om even na te gaan welke vragen ze eventueel hadden.

Voor welke methode je ook gaat, je leert je doelgroep er beter door kennen. Je leert hun kennisniveau, waar ze moeite mee hebben, hoe ervaren shoppers het over het algemeen zijn, wat ze belangrijk vinden en waar ze op letten.

Daar kan je de rest van je marketing weer op laten aansluiten :-).

Meest gestelde vragen bij deze blog:

Kan een FAQ-pagina helpen om mijn klantenservice te ontlasten?

Ja, door veelvoorkomende vragen en antwoorden op een toegankelijke plek te bieden, vermindert het aantal klantenvragen dat rechtstreeks via telefoon of e-mail binnenkomt. Dit verlicht de druk op je klanten serviceteam en bespaart tijd​.

Waar plaats ik de FAQ-pagina voor maximale effectiviteit?

Plaats je FAQ-pagina op een gemakkelijk te vinden locatie binnen je website, zoals in het hoofdnavigatiemenu of in de footer. Dit zorgt ervoor dat de FAQ altijd toegankelijk is, ongeacht waar de klant zich bevindt op de site​

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/waarom-een-faq-zo-belangrijk-is-voor-webshop/feed/ 0
OptinMonster review: De beste software voor leadgeneratie https://onlinemarketingagency.nl/reviews/optinmonster/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/optinmonster/#respond Fri, 13 Mar 2020 13:24:34 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/optinmonster/

Inhoudsopgave

Maar hoe zorg je er nou voor dat je e-maillijst constant wordt aangevuld en dat er een continue stroom van nieuwe leads is?? Daarvoor heb je leadgeneratie software nodig. De software die ik persoonlijk gebruik en jou aanraad is OptinMonster.

Waarom ik specifiek OptinMonster aanraad? Daar moet je deze review voor lezen.

Wat is OptinMonster?

Het doel van OptinMonster is eigenlijk heel simpel: het genereren van leads voor je business. Oftewel, OptinMonster is een klassiek voorbeeld van leadgeneratie software.

Het grote voordeel van OptinMonster is dat je -zonder technische kennis- binnen enkele minuten zelf goed converterende formulieren kan maken. Maar daar ga ik je zo meer over vertellen.

Binnen OptinMonster kan je diverse soorten campagne types selecteren, zodat je voor elke doelgroep op verschillende momenten een geschikt formulier kan tonen. De verschillende campagne types zie je in onderstaande afbeelding:

Campagnetypes optinmonster

Belangrijkste functies van OptinMonster

De belangrijkste functie van OptinMonster is dat je er allerlei formulieren mee kan opmaken die je vervolgens binnen je website toont. Naast deze functie, zijn er nog een aantal mogelijkheden/functies binnen OptinMonster die je moet kennen:

1. Templates
De formulieren hoef je (gelukkig) niet helemaal van scratch af aan op te bouwen. Afhankelijk van je apparaat, doel en categorie biedt OptinMonster je tientallen templates die gemaakt zijn met conversie in het achterhoofd. Je hoeft dus niet ‘vanaf nul’ zelf iets op te gaan maken, maar je kiest simpelweg het template dat het best bij jou past.

Templates optinmonster

2. Technieken
OptinMonster maakt gebruikt van de beste en nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat jouw formulieren door leads worden ingevuld. Twee van deze technieken leg ik je kort uit:

  • Exit-intent (Pop-up wanneer mensen de pagina willen verlaten)
  • MonsterLinks (Toont een inschrijfformulier wanneer mensen op een reguliere link klikken)

Naast deze technieken, biedt OptinMonster ook verschillende soorten pop-ups aan. Namelijk:

  • Een reguliere pop-up midden in je scherm
  • Een fullscreen pop-up die je hele website verbergt
  • Een slide-in pop-up die inschuift op het moment dat jij het wilt
  • Een floating bar die onderaan of bovenaan de website vast zit
  • Een formulier binnen je content dat je zelf handmatig kan toevoegen
Voorbeeld flooting bar pop-up

3. Dashboard
Wanneer je een aantal campagnes hebt draaien, kan je precies zien hoe het in z’n geheel gaat of hoe goed of slecht elke specifieke campagne het doet. Je ziet hier precies in terug hoeveel bezoekers je hebt gehad, hoeveel leads daaruit zijn voortgekomen en wat het conversie percentage is geweest.

Vervolgens kan je ook nog zien welke pagina binnen je website de meeste leads heeft opgeleverd.

Dashboard en statistieken

4. Instellingen per campagne
Het instellen van een campagne kost je ongeveer 10 tot 15 minuten. Zo makkelijk heeft OptinMonster dat voor ons gemaakt. Wanneer je een campagne instelt, dan zijn de volgende onderwerpen belangrijk:

  • Design (kleur, formaat, lettertype, layout, etc.)
  • Display rules (hoe en waar je de campagne wilt tonen)
  • Integraties (koppeling met andere tools. Bijvoorbeeld je e-mailmarketing software)
  • Analytics (koppelen van de campagne met Google Analytics en andere software)
  • Publiceren (publiceren van je campagne)

5. Integraties
Ik noemde het hierboven al even kort, maar OptinMonster kan je koppelen met alle belangrijk software die je kan bedenken. Of dat nou je website is of je e-mail programma. Dit zorgt ervoor dat OptinMonster naadloos aansluit met de software die je al gebruikt en dat de gegevens gemakkelijk doorgestuurd kunnen worden naar de tools die je al gewend bent.

OptinMonster review integraties

OptinMonster gebruiken voor je marketing automation

Mede dankzij het bloggen, ontvang ik met Online Marketing Agency bijna 10.000 unieke bezoekers per maand. Om daar meer uit te halen heb ik besloten om dit jaar te starten met e-mailmarketing en marketing automation.

Ik zocht software waarmee ik in korte tijd conversiegerichte formulieren kon aanmaken én die ik gemakkelijk kon koppelen aan mijn e-mailmarketing software Sendinblue. Toen kwam ik dus uit bij OptinMonster.

OptinMonster blijkt naadloos op aan te sluiten bij mijn e-mailmarketing programma en met die twee tools samen heb ik in een dag tijd complete, geautomatiseerd campagnes opgezet. En met resultaat, want in nog geen 2 maanden tijd heb ik meer dan 200 potentiële leads binnengehaald.

Kortom, met OptinMonster zorg je voor effectievere marketing automation. En dat willen we allemaal wel, toch?

Leads en conversies

De handige OptinMonster plugin

Het maken van een formulier doe je binnen het online platform van OptinMonster. Dit platform werkt snel en staat volledig los van je website. Mocht je een grote website hebben die wel eens een beetje traag kan werken, dan is dit zeker een uitkomst!

Op het moment dat je een campagne klaar hebt staan en live hebt gezet in het online platform, moet je de campagne alleen nog binnen je website ‘accepteren’. Hoe dat precies werkt en waar je op moet letten, laat ik je nu zien.

In 7 simpele stappen een opt-in formulier maken met OptinMonster

Mocht je van plan zijn OptinMonster aan te schaffen of de software zelfs al hebben gekocht, dan is het wel handig om te weten hoe je een campagne op zet. Zo haal je meteen het maximale uit de tool. Met de volgende 7 stappen maak je al een opt-in formulier:

Stap 1: Maak binnen OptinMonster een nieuwe campagne aan door binnen het kopje ‘Campaigns’ op ‘Create New Campaign’ te klikken.

Stap 2: Kies een campagne type en kies vervolgens een template uit die bij jou en je onderneming past.

Campagne type en template kiezen

Stap 3: Je bent nu in de design fase. Maak hier de keuze op het gebied van kleur, lettertype, actieknoppen en meer. Erg belangrijk bij deze stap is dat je de het opt-in formulier vormgeeft, maar ook het succesbericht dat mensen te zien krijgen (die vindt je midden bovenaan).

Design opt-in formulier

Stap 4: Als je de design fase hebt afgerond, kan je door naar de display rules. Hier kan je precies bepalen op welke pagina en wanneer je opt-ins vertoond gaan worden.

In onderstaand voorbeeld zie je dat ik bij deze pop-up heb ingesteld dat hij op elke pagina wordt vertoond, mits iemand minstens 5 seconden op de website is.

Display rules lead

Stap 5: Na de gekozen display rules, kan je jouw nieuwste opt-in formulier koppelen met software naar keuze. Dit moet je absoluut niet vergeten!

Optinmonster koppelen met software

Stap 6: Koppeling OptinMonster met het juiste Google Analytics account.

Stap 7: Zet de campagne aan en check de campagne voor de laatste keer!

Voor-en nadelen op een rijtje

Inmiddels gebruik ik OptinMonster drie maanden en zijn dit de belangrijkste voor- en nadelen die jij absoluut moet weten.

Voordelen:

  • Zonder voorkennis en programmeerkennis kan je de formulieren maken en toevoegen aan je website
  • OptinMonster is met alles en iedereen te koppelen
  • De templates zijn goed opgezet en converteren uitstekend
  • Naast het maken van formulieren zijn er binnen OptinMonster allerlei handig extra technieken die voor meer leads zorgen
  • OptinMonster is erg stabiel en werkt altijd

Nadelen:

  • OptinMonster heeft geen gratis versie. Ik heb de proef op de som genomen en ben tevreden, maar je kan het dus niet eerst gratis testen.
  • Tot een aantal weken terug had OptinMonster geen mobiele pop-ups. Maar terwijl ik dit artikel aan het schrijven was, zijn deze toegevoegd. Snelle gasten!
  • Schaf nooit OptinMonster aan wanneer je hun website voor het eerst bezoekt. Als je een aantal keer terugkomt, bieden ze je een korting van 20% aan. Maak daar gebruik van!

Prijzen en pakketten

Voordat je OptinMonster gaat aanschaffen, moet je je goed afvragen wat je allemaal nodig hebt en wat je in de toekomst nodig gaat hebben. OptinMonster heeft vier verschillende pakketten:

  • Basic
  • Plus
  • Pro
  • Growth

Het ‘Basic’ pakket heeft te weinig mogelijkheden en zou ik dus nooit adviseren. Om je verder op weg te helpen heb ik de verschillen tussen de laatste drie pakketten verwerkt in een handig overzicht.

OptiesPlusProGrowth
Prijs per maand$19$29$49
Pageviews15.00050.000250.0000
Aantal websites235
Exit intentXVV
UTM taggingXVV
Verwijderen branding OptinMonsterXVV
Ja/nee formulierenXVV
Op maat gemaakte eCommerce formulierenXVV
MonsterLinksXVV
CountdownsXVV
Plannen van campagnesXVV
Sub accounts02 Ongelimiteerd 
Extra supportXVV

Naast bovenstaande opties, zijn er misschien nog wel 50 meer opties waar je eventueel rekening mee wilt houden. Daarvoor verwijs ik je naar de website van OptinMonster.

Mijn advies aan jou? Ga voor een Pro account. Die heb ik ook en dan heb je alles wat je nodig hebt.

Conclusie

De conclusie van deze OptinMonster review is kort en simpel: ik ben ontzettend tevreden met OptinMonster en er zijn nog veel functies die ik kan uitproberen. OptinMonster doet wat het moet doen en veel meer dan dat. Om die reden wil ik deze review afsluiten met een 9,5/10.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/optinmonster/feed/ 0
Waarom reviews zo verschrikkelijk belangrijk zijn https://onlinemarketingagency.nl/seo/waarom-reviews-zo-verschrikkelijk-belangrijk-zijn/ https://onlinemarketingagency.nl/seo/waarom-reviews-zo-verschrikkelijk-belangrijk-zijn/#respond Thu, 22 Nov 2018 14:13:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/waarom-reviews-zo-verschrikkelijk-belangrijk-zijn/

Inhoudsopgave

En wist je ook dat 88 procent van de consumenten een online review net zo vertrouwen als een persoonlijke aanbeveling van iemand die ze kennen? 

Reviews zijn belangrijk.

Voor je webshop, website, je app, je bedrijf, je Facebookpagina etc. etc.

Voor eigenlijk alles dus.

Maar waarom?

Daar ga ik je nu alles over vertellen.


Reviews op jouw website vs. reviews op websites van anderen

Er is een wezenlijk verschil tussen reviews op jouw website en reviews op bijvoorbeeld Google, Facebook of Klantenvertellen.

Reviews op je eigen website heb je volledig in de hand.

Je kan er mee doen wat je wilt en je kan ze vertonen hoe je wilt.

Bij andere websites is dat natuurlijk niet zo.

Daarom zie je op websites van bedrijven vaak weinig slechte reviews staan.

Omdat ze ervoor hebben gekozen om de eventuele slechte reviews niet te tonen.

Ik ben ook van mening dat je meer waarde moet hechten aan de reviews die op andere websites staan, dan de reviews die op de eigen website staan.

Er kan minder mee gerommeld worden en slechte reviews kunnen niet zomaar verwijderd worden.

Ook uit onderzoek is gebleken dat mensen meer waarde hechten aan een review van een externe partij dan aan een review op de eigen website.

Reviews offline en online

Vertrouwen + autoriteit

Één van de belangrijkste redenen waarom je gebruik moet maken van reviews is omdat je er vertrouwen mee schept.

Voordat mensen een reis boeken, een product kopen of voor je cursus inschrijven kijken ze eigenlijk altijd eerst even naar de reviews.

Wat zeggen de mensen over dit bedrijf?

Hoe goed scoren ze?

Is het bedrijf wel te vertrouwen?

Dat soort vragen kan je in één klap beantwoorden wanneer je reviews op je website hebt staan.

De reviews op je website kunnen natuurlijk zoals hierboven genoemd zelf geplaatst worden, maar je kan ook gebruikt maken van de widgets van bijvoorbeeld Klantenvertellen, Kiyoh of The Feedback Company.

Dit komt er dan bijvoorbeeld zo uit te zien:

kiyoh widget

Of zo:

Klantenvertellen widget

Er zijn een tal van mogelijkheden om reviews van externe partijen te vertonen.

Zo zijn er ook veel plugins binnen WordPress waarmee je de Google recensies kan tonen op je website.

Vertrouwen creëren bij je webshop

Natuurlijk zijn de reviews voor elk bedrijf en elke website een aanwinst, maar dit geldt misschien nog wel meer voor E-commerce, oftewel webshops!

Wanneer mensen een product bij je kopen kun je op meerdere plekken binnen het aankoopproces tonen hoe goed mensen jou product en service vinden en wat voor cijfer je krijgt.

Ideaal, want mensen vertrouwen nu eenmaal populaire dingen die worden aangeprezen door anderen.

Hier vertelde ik je al over in het mijn blog over de principes van Cialdini onder het kopje social bewijskracht.

Het tonen van de reviews op de juiste plek kan net de reden zijn waarom mensen besluiten om toch een aankoop gaan doen.

Zet bijvoorbeeld altijd reviews op de productpagina!


Vertrouwen mensen je als je alleen maar 5 sterren reviews hebt?

Een bedrijf wordt een stuk menselijker wanneer het niet alleen maar 5 sterren reviews heeft.

Iedereen maakt immers fouten en dat is helemaal niet erg.

Om te denken dat jouw bedrijf of product altijd perfect is, is in mijn ogen een illusie.

Maar nu komen we bij de leuke statistieken aan…

Uit onderzoek is gebleken dat een 4.2 – 4.5 rating het ideale cijfer is en dus zorgt voor meer vertrouwen.

En wat ik erg verrassend vond is dat uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat 82% van de mensen op zoek gaat naar negatieve reviews.

Ze willen namelijk achterhalen of de problemen met je product of dienst eenmalig zijn of misschien ook bij hun kunnen voorkomen.

De niet 5 sterren reviews zijn dus een uitgelezen kans om te laten zien waar het beter kan en hoe jij als bedrijf daar op inspeelt.

Reageer daarom altijd op reviews.

A-L-T-I-J-D!

Omgaan met negatieve reviews

Bron: Callcentrehelper.com

Reviews zijn content

Google hecht waarde aan bruikbare en unieke content.

Dus Google hecht waarde aan reviews, want die zijn van bruikbaar en uniek.

Maar waarom?

Als je reviews op je eigen website hebt staan dan is het extra content.

Google kan de woorden in de reviews herkennen en je kan dus op deze woorden vindbaar zijn.

Als er op de webshop pagina ‘Tweedehands golfballen’ reviews staan waarin het woord ‘Tweedehands golfballen’ wordt genoemd dan is dat goed voor je SEO.

Maar ook als de reviews niet op je eigen website staan, ziet Google dit als content.

Dit heeft als voordeel dat de externe website kan gaan scoren met jouw zoektermen, maar dit heeft ook als voordeel dat de pagina waarop de reviews staan meer waarde krijgt.

En dat betekent op zijn beurt weer dat de link van die website naar jouw website (zei iemand linkbuilding?) zwaarder meetelt.

Het resultaat?

Een betere Google ranking als gevolg van een beter linkprofiel.

Yes gif

Reviewsterren in Google (Structured data)

Weet je wat de reviewsterren binnen de organische zoekresultaten van Google zijn?

Dat zijn deze!

Reviewsterren Online Marketing Agency

Dit is een vorm van structured data.

Daar kan ik je nu alles over vertellen, maar ook daar heb ik al eerder een blog over geschreven.

De reviewsterren zorgen er allereerst voor dat je meer opvalt.

Als jij de reviewsterren hebt en jouw concurrent niet dan heb je al een streepje voor.

Of eigenlijk een paar sterretjes.

Nog een bijkomend voordeel van de reviewsterren is dat je voordat mensen je website hebben bezocht je al gezorgd hebt voor een beetje extra vertrouwen.

Dat kan nog een reden zijn waarom iemand op jouw zoekresultaat klikt in plaats van op die van de concurrent.

Maar wat hebben die reviewsterren met reviews te maken?

De reviewsterren kan je alleen krijgen als je de reviews op je website met bepaalde code markeert.

Dit kan je handmatig doen, maar ook met bijvoorbeeld een plugin.

Op het moment dat de code gemarkeerd is, kan Google de code lezen en de reviewsterren toevoegen aan je zoekresultaten.

Benieuwd of je code goed gemarkeerd is?

Gebruik dan de Google Structured Data Test Tool.

Google Structured Data test

Hoe kom je aan reviews? 4 tips!

Inmiddels ben je overtuigd van het hebben van reviews, maar ik hoor je denken: hoe krijg ik reviews?

Daar heb ik vier tips voor!

Tip 1: kies het juiste reviewmiddel
Je moet eerst de keuze maken of je de reviews op je eigen site wilt hebben of extern.

Als je gaat voor extern, dan moet je goed kijken naar welke partij het best bij jouw wensen aansluit.

Moeten ze bijvoorbeeld een widget hebben?

Of moeten ze door Google erkend worden?

Ze je eisen op een rij en ga vervolgens op zoek naar de partij die jouw aan jouw eisen kan voldoen.

Tip 2: maak het achterlaten van een review zo makkelijk mogelijk
Mensen zijn lui.

Helemaal als ze iets voor jou moeten doen waar ze niks voor terug krijgen.

Een review achterlaten dus.

Zorg er dus voor dat het achter laten van de reviews zo simpel mogelijk is.

Maak geen gebruik van rare constructies, grote formulieren of andere rompslomp.

Maak het zo makkelijk mogelijk.

Slechte review

Tip 3: Vragen
Dit is misschien logisch, maar vraag mensen om een review achter te laten.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld een kaartje toe te voegen in de doos van het product dat je verstuurt naar mensen.

Of stuur mensen nadat ze een cursus bij jou hebben afgenomen een mail met een link waar ze de review kunnen achterlaten.

Mogelijkheden genoeg.

Tip 4: Reageer en speel in op de feedback
Mensen laten reviews achter zodat jij je product of dienst kan verbeteren.

Dit moet je dan ook zeker doen, anders benut je de reviews niet volledig.

Op het moment dat je altijd reageert op de reviews en er ook daadwerkelijk wat mee doet, dan zijn mensen eerder geneigd om een review achter te laten.

Doe dit dan ook altijd!

En vergeet de mensen vooral niet te bedanken voor hun feedback!


Reviews verwijderen? NO GO!

Reviews verwijderen, ik vind het een no go.

Als je een fout hebt gemaakt, dan moet je dat eerlijk toegeven.

Ga in gesprek met de persoon, ga langs en bespreek wat er fout is gegaan.

Geef aan hoe je dit de volgende keer anders gaat doen en biedt de juiste oplossing.

Dit kan er voor zorgen dat de review wordt aangepast naar een iets betere review met een andere beschrijving waarin de persoon vertelt over jouw oplossing en jouw aanpak.

Wanneer potentiële klanten zien hoe jij het hebt opgelost, kan dit weer zorgen voor meer vertrouwen.

Omdat het bij jouw onderneming allemaal wel goed komt!

Sounds good to me

Nadeel van reviews

Er is ook een negatieve kant van reviews.

Ongeveer een jaar geleden is de partij Freesmij negatief in het nieuws gekomen.

Eén van hun medewerkers heeft een rood kruis genegeerd op een afrit.

Die afrit was afgesloten om een reden: er was een hond ontsnapt en die liep op de snelweg.

Lang verhaal kort: de werknemer van Freesmij heeft de hond doodgereden.

Dit nieuws is overal in Nederland verspreid en de berichten van het ambulancepersoneel is op Facebook viraal gegaan.

Het resultaat?

Honderden negatieve reviews op hun Google Mijn Bedrijf pagina (die inmiddels is verwijderd).

En ruim 150 slechte review op hun Facebookpagina.

Freesmij recensie

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het verschrikkelijk dat de werknemer door rood is gereden en de hond heeft doodgereden.

Ik ben een ontzettende dierenvriend (wist je bijvoorbeeld dat ik al bijna 1,5 jaar veganistisch ben?).

Maar om een bedrijf zo aan de schandpaal te nagelen vind ik ver gaan.

Wat is jouw mening daarover?


]]>
https://onlinemarketingagency.nl/seo/waarom-reviews-zo-verschrikkelijk-belangrijk-zijn/feed/ 0