Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 07 May 2024 14:19:48 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false 16 briljante tips waarmee je effectiever B2B leads binnenhaalt https://onlinemarketingagency.nl/seo/16-briljante-tips-waarmee-je-effectiever-b2b-leads-binnenhaalt/ https://onlinemarketingagency.nl/seo/16-briljante-tips-waarmee-je-effectiever-b2b-leads-binnenhaalt/#respond Tue, 22 Aug 2023 13:16:31 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/16-briljante-tips-waarmee-je-effectiever-b2b-leads-binnenhaalt/

Inhoudsopgave

Scan analyse

Een scan analyse is altijd het beginpunt. Veel bedrijven voeren promotionele campagnes uit, waarvan niet alle bedrijven precies weten welke resultaten dit oplevert. Daarom is het belangrijk om allereerst een analyse te maken van de huidige website.  

Is er een analyse gedaan van de website? Mooi! Op basis van deze analyse bepaal je namelijk welk type B2B lead generator het beste aansluit om goede, efficiënte en effectieve leads te genereren. 

Quiz

Een quiz is een heel bijzondere nieuwe tactiek voor het genereren van kwalitatieve B2B Leads. Dus ja, als je boeiende en relevante quizzen kan maken, kan het een goudmijn aan leads genereren voor je bedrijf. 
 
Mensen testen namelijk graag hun vaardigheden en zijn gek op quizzen. Wij hebben zelf al menig quiz ingevuld om te zien welke typische Hollandse snack we zijn en om te testen hoe goed we de songteksten van K3 kennen.  

Als marketeers kun je hier dus heel goed gebruik ervan maken! 

Maar een relevante quiz maken waarin mensen hun gegevens achterlaten is niet zo makkelijk als het lijkt. Denk goed na over welke onderwerpen je vragen stelt, én over het moment waarop je de contactgegevens vraagt!  

Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande quiz over het krijgen van inzicht in je soft skills. De soft skill quiz neemt je kritisch door de stappen om een betere en kritischer inzicht onder de loep te krijgen  

In deze quiz kijk je met een kritische blik naar je eigen softskills. Uiteindelijk is dat het doel van deze soorten quiz. 

Doe_de_Quiz_onlinemarketingagency

Case study

Meer leads genereren? Dan is het belangrijk dat je het vertrouwen van jouw potentiële lead wint.  

 
Maar hoe pak je dit aan? Door A) continu te zeggen hoe goed je wel niet bent (X Symbool als het kan) of B) door te laten zien hoe je mensen met hetzelfde probleem helpt en hen aan het woord laten om aan te geven hoe je je werk hebt gedaan. 
 
Bingo! Het goede antwoord is natuurlijk antwoord B. Want uiteindelijk kan je veel leads genereren door handige en nuttige content te delen.  
 

Wij passen dit zelf ook toe. Kijk maar eens naar al onze klantcases verhalen! Inclusief hoe bedrijven 234% organisch groei zagen in één jaar en hoe wij 101 doelen behaalden in 18 maanden tijd! 

OMA_Success_Verhalen_Onlinemarketingagency

Competitie/ wedstrijd

Winnen is leuk – maar meedoen is belangrijker, toch ;). Dat maakt een competitie of een wedstrijd dan ook een goede manier om leads te genereren. Kunnen mensen iets winnen? Dan doen ze vaak wel mee.  

Richt bijvoorbeeld een landingspagina in op de winactie en zorg ervoor dat mensen hun gegevens achterlaten.  

Hier zijn enkele wedstrijd voorbeelden: 
– Give-away 
– Easy scoring 
– Foto contest 
– Predicties

En dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Er zijn er nog veel meer! 

Een whitepaper  

Een whitepaper is een échte lead magnet. Met e-whitepaper verzamel je eenvoudig de namen en emailadressen van potentiële klanten. Richt hier bijvoorbeeld een speciale landingspagina op in!  

White papers hebben een opstelling. 

Stappenplan: Bij een stappenplan ligt de uitleg centraal. Hierin leg je staccato en to the point uit hoe je bijvoorbeeld in 18 stappen leads kan genereren met e-mailadressen. See what we did there? 

Gids: Dit is vaak een bundeling van content die vakkundig tot een geheel is gesmeed. Het idee is om te focussen op het opbouwen van een diepere emotionele band met je doelgroep
 
Tips & Tricks: Dit is mijn favoriete en meest persoonlijke e-book/whitepaper. Hier heb je als doel om een puntsgewijze informatie te delen maar wel op een simpel, snel en eenvoudig manier. Meestal geeft je meer highlights dan zinnen.  

Binnen OMA hebben we dit zelf ook toegepast. Kijk maar eens naar de E-books die wij hebben geschreven.

Demo

Mensen willen graag producten of diensten uittesten. Aan de hand van het uittesten kan je leads genereren.  
 
Is jouw product geschikt voor een demo of kun je een gratis trial aanbieden, overweeg dit dan zeker! Het is namelijk een krachtige manier om leads te genereren. Je verzamelt namelijk niet alleen e-mailadressen, maar zorgt er ook voor dat potentiële klanten kennis maken met jouw product. 

Een handleiding

Een handleiding kan alle informatie stapsgewijs in beeld brengen. Een handleiding geeft je meer zorgvuldige informatie met een soort van stap en uitgelegde plan dan bij een E-book.

Wachtlijst

Ga jij een nieuw product lanceren? Maak dan een aparte landingspagina aan met de wachtlijst. Waarom? Zo bouw je al een publiek op voor de lancering. Vanaf dan kun je alvast beginnen met teasen, met bijvoorbeeld aankondiging mails. Dit is ideaal om een soort van buzz te creëren. 

Verder creëert het ook een soort van een VIP -gevoel. En wie houdt er nu niet van om het idee te hebben dat ze onderdeel uitmaken van iets exclusiefs of speciaals?  

Trendrapport 

Een trendrapport is eigenlijk een soort van E-book. Wat ons betreft is dit één van de sterkste methode om B2B mailadressen binnen te slepen. Maar toch zetten veel bedrijven dit niet in. 

Met trendrapporten analyseer je een berg van data die je bijvoorbeeld met een survey hebt verzameld. Deze transformeer je vervolgens naar een mooie, waardvolle PDF die resultaten toont van leeftijd, sector, B2B en/of Socio-demografie.

Een template

We houden van templates, en jij waarschijnlijk ook. Want wie houdt er nu niet van om al op een kwart te beginnen in plaats van bij nul. Of je nu actief bent in B2B of B2C, een template werkt (bijna) altijd.

Een checklist 

Een checklist is heel effectief!  

Met een checklist heb je veel meer kans om een taak uitvoeren zonder fouten te maken. Al doe je een handeling iedere dag, is er een risico dat je iets kan vergeten. 

Een checklist maakt je hoofd leeg. Je unieke kracht ligt niet in je snelheid maar in je denkvermorgen. Het is bewezen dat wij mensen een aantal dingen tegelijk kunnen onthouden.

Een superslimme Chatbot 

Chatbots? Really? Ja, chatbots kunnen een goede lead generator zijn. Je kunt al snel en zonder technische kennis een bot op jouw website implementeren.   

Maar voordat je een bot opzet moet je wel de rol van de bot bepalen. Chatbots hebben verschillende doeleinden zoals:  

Het schaffen van informatie 
Het afhandelen van klachten 
Het beantwoorden van vragen 

Een survey

Een survey kan vaak laagdrempelig zijn en heeft een doelstelling om feedback te geven over een bepaald onderwerp

Een survey is een goede manier om kwalitatieve leads binnen te halen. Je verzamelt waardevolle informatie over een bepaald onderwerp en ontvang de gegevens van de ondervraagde. 

Gratis cursus

Dit is echt een lead-magneet. Een cursus waarbij je gratis kennis aangeboden krijgt is voor veel mensen aantrekkelijk. Jouw potentiële klanten maken hier dan ook maar al te graag gebruik van en laten hun gegevens achter.  

Zet bijvoorbeeld een cursus op van een X aantal weken en haal op die manier je doelgroep binnen! 

Gratis adviesgesprek

Ken jij iemand die een goeroe/expert is in je sector? Nodig deze persoon dan bijvoorbeeld uit voor een interview. Daarmee trek je een publiek aan die perfect aansluit op jouw doelgroep en verhoog je interactie met potentiële klanten. Daarnaast vergroot je ook jouw naamsbekendheid.

Nieuwsbrief

Met een nieuwsbrief kan je ook op verschillende manieren abonnees en leads genereren. Want uiteindelijk vinden jouw potentiële klanten, dat wat jij doet interessant. Zij laten hun gegevens achter om informatie te krijgen over jouw vak of bedrijf.

Dit artikel is geschreven op 4 juli 2022 en geüpdatet op 22 augustus 2023.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/seo/16-briljante-tips-waarmee-je-effectiever-b2b-leads-binnenhaalt/feed/ 0
10 handige tips voor je Exit Intent Pop-up https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/tips-exit-intent-pop-up/ https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/tips-exit-intent-pop-up/#respond Wed, 28 Jun 2023 05:36:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/tips-exit-intent-pop-up/

Inhoudsopgave

Mijn visie is dat ze kúnnen werken, mits je ze op de goede manier inzet. Een manier die past bij jou, je business en je klanten.

En daar ga ik je vandaag dan ook alles over vertellen.

Wat is een exit intent pop-up?

De kans is groot dat je al bekend bent met een pop-up. Ergens rechtsonder, linksonder of gewoon boem – midden in je scherm.

Met bijvoorbeeld de vraag of je je wilt inschrijven voor een nieuwsbrief of je een unieke korting wilt of een e-book wilt downloaden.

Ik zelf maak er ook gebruik van. Kijk maar!

pop-up voorbeeld OMA

Een exit intent pop-up is niks anders dan een pop-up die getoond wordt op het moment dat jij de website wilt verlaten.

Kenmerkend voor een exit intent pop-up is dat hij vaak zeer prominent aanwezig is en op zo’n manier wordt getoond dat je eigenlijk niet van de website af kan zonder dat je ‘m weg klikt.

exit intent popup voorbeeld

Waarom zou je een exit intent pop-up willen gebruiken?

Die reden is eigenlijk heel simpel. Wanneer iemand je website verlaat, dan ben je ‘m kwijt.

De exit intent pop-up is dan ook een soort laatste strohalm die je kan inzetten om toch nog wat aan die bezoeker te hebben of ‘m toch nog te reactiveren.

Aangezien je die persoon toch kwijt bent, kan je ‘m absoluut nog een aanbieding doen of een pop-up tonen of je e-book aanbieden.

Het concept is wel duidelijk. Nu ga ik je 10 belangrijke tips geven om het maximale uit je exit intent pop-up te halen.

Tip 1: Denk aan mobiel

Je kan een exit intent pop-up natuurlijk zelf bouwen, maar je hebt er bijvoorbeeld ook software voor om de pop-ups te maken.

Op welke manier je de pop-up ook maakt, je moet er altijd voor zorgen dat de pop-up op alle apparaten (en schermformaten) goed werkt. Ik zie het namelijk te vaak gebeuren dat mensen een pop-up aanmaken en tonen op desktop.

Vervolgens valt de pop-up op mobiel over het hele scherm en is de website daar niet meer te gebruiken.

En nu hoor ik je misschien denken: ‘Mobiele exit intent pop-ups bestaan toch niet? Want een exit intent pop-up wordt toch gebaseerd op waar de muis heen gaat?’

Ja, dat klopt. Maar inmiddels bestaan er dus ook gewoon exit intent pop-ups op mobiel.

mobile pop-up

Tip 2: Zorg dat mensen de pop-up makkelijk kunnen wegklikken

Zoals ik al eerder aangaf is er een groep mensen die een hekel heeft aan pop-ups. Zorg er dan ook voor dat die groep mensen de pop-up makkelijk kunnen wegklikken.

Dit kan je heel gemakkelijk doen door rechtsboven een kruisje toe te voegen in een opvallende kleur. Anders krijgen mensen het gevoel dat ze niet weten wat ze moeten doen en dat ze ‘vast’ zitten.

En dat is niet best voor je imago.

Tip 3: Klikken op de achtergrond

Tip nummer 3 is dat je goed moet nadenken wat er gebeurt als mensen de exit intent pop-wel up zien en er niet óp klikken, maar juist eromheen.

Er zijn dan twee mogelijkheden:

  • Er gebeurt helemaal niks
  • De pop-up wordt afgesloten

Hier is geen goed of fout, maar ik wil je vooral meegeven dat je er over moet denken. Het afsluiten van de pop-up maakt het wegklikken makkelijker, maar het ook zo zijn dat je dat niet wilt.

Tip 4: Maak ‘m niet té commercieel

Zorg ervoor dat de exit intent pop-up past bij jou en je bedrijf. Zorg ervoor dat hij in je huisstijl is en laat alle tierelantijntjes achterwege.

Laat ook de ‘KOOP NU MET 50% KORTING’-knop weg en houd de pop-up subtiel. Speel vooral in op de meerwaarde die jij als bedrijf wilt bieden.

Bij mij is dat vooral mijn kennis en expertise, omdat dat in mijn vakgebied erg belangrijk is. Het verspreiden van een e-book door middel van een exit intent pop-up zou hier dus mooi bij aansluiten.

En als je de pop-up alleen wil gebruiken om direct meer omzet te draaien, dan gaat dat sowieso niet werken. Daar zijn mensen allergisch voor.

Hatsjoe!

Commerciele pop-up

Tip 5: Zorg dat de exit intent pop-up niet te gevoelig staat afgesteld

Een grote ergernis binnen exit intent pop-ups is dat de pop-up getoond wordt terwijl mensen de website niet willen verlaten.

Dat heeft te maken dat de pop-up te gevoelig afgesteld staat. Dan kan het maar net zo zijn dat mensen linksboven op je logo willen klikken om terug naar je homepage te gaan (of rechtsboven naar contact), maar dat ze vervolgens meteen je pop-up te zien krijgen.

Dat moet je ook absoluut niet willen.

Tip 6: Maak je titel opvallend

Wanneer mensen je website willen verlaten, dan zijn ze vaak al met de volgende stap bezig. Om die reden is het belangrijk dat de titel of de payoff van je exit intent pop-up superduidelijk is.

Zorg ervoor dat de lezer als het ware teruggepakt wordt naar het belangrijkste gedeelte van je pop-up. Naast dat je natuurlijk het voordeel voor de lezer duidelijker en opvallender kan maken, kan je natuurlijk de rest eromheen minder onopvallend maken.

Werk dus met de juiste kleuren, de juiste lettertypes en de juiste grootte van het lettertype. Het voorbeeld hieronder laat zien hoe je dit kan inzetten .

opvallende titel pop up

Tip 7: Keep it simple

Maak je exit intent pop-up zo simpel mogelijk. Laat alle poespas achterwege en kom tot de kern van je boodschap. Zoals ik in tip 6 al zei, mensen zijn al bezig met het volgende wat ze gaan doen.

Ze hebben geen tijd om 5 regels tekst te lezen en die kans geven ze je dus ook niet. Bedenk welke pijnpunt het belangrijkst is, speel daarop in en biedt het ze meteen aan.

voorbeeld pop-up exit intent

Tip 8: Maak pagina specifieke exit intent pop-up

Relevantie is alles. Als je op een blog over SEO zit, dan heb je interesse in SEO. Laat dan ook een exit intent pop-up over je SEO e-book zien wanneer iemand je SEO blog verlaat.

En laat een SEA exit intent pop-up zien wanneer iemand je SEA blog verlaat.

Volgens mij snap je ‘m nu wel.

Zorg dat de exit intent pop-up matcht met de content en de pagina waarop de bezoeker momenteel aan het rondneuzen is.

Tip 9: Principe van Cialdini: wederkerigheid

Voor wat, hoort wat. Toch? Als het je doel is om e-mailadressen te verzamelen, maak dan niet alleen een pop-up met ‘Laat je mailadres achter en we sturen je elke week tips’.

Nee. Schrijf een kwalitatief e-book, een whitepaper of maak een gratis online videotraining en biedt die aan in ruil voor het mailadres. Natuurlijk wel AVG proof.

Dat noemen we wederkerigheid. Ik doe wat voor jou, jij doet wat voor mij. Of andersom.

Naast wederkerigheid zijn er nog meer overtuigingsprincipes die je kan inzetten. Die heb ik in een eerder geschreven blog behandeld: De principes van Cialdini en hoe je ze in kunt zetten op je website.

wederkerigheid ebook popup

Tip 10: Maak gebruik van A/B tests

Elke doelgroep reageert anders. Om die reden kan je op voorhand nooit 100% zeker zeggen dat de afbeelding van je e-book er wel of niet bij moet staan.

Of dat het knopje oranje moet zijn in plaats van groen. Of dat je met wederkerigheid moet gaan werken in plaats van autoriteit.

Begin daarom met een exit intent pop-up waarvan jij denkt dat ‘ie goed is. En A/B test elk element om zo tot de beste pop-up te komen.

Bonus tip: test wel altijd maar één aanpassing tegelijk, anders weet je niet welke aanpassing voor welke impact heeft gezorgd.

Mijn favoriete tool voor pop-ups en exit intent pop-ups

Aangezien ik aan de slag ging met marketing automation, e-books, formulieren, etc. was het tijd dat ik naar een oplossing ging waar ik geen webdeveloper voor nodig had.

Daarnaast was het ook belangrijk dat alle hierboven genoemde tips toegepast konden worden en dat ik alle vrijheid had om dat naar hartenlust te doen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op OptinMonster.

Met OptinMonster kan ik echt alles wat ik nodig heb … én nog veel meer. Inmiddels gebruik ik OptinMonster sinds januari 2020 en ik ben meer dan tevreden.

Ik vind de software zo fijn werken dat ik er zelfs een review over het geschreven: OptinMonster review: De beste software voor leadgeneratie.

Dit artikel is geschreven op 29 mei 2020 en geüpdatet op 28 juni 2023.

Wat is een exit intent pop-up?

Een exit intent pop-up is een pop-up die wordt getoond op het moment dat een gebruiker de website wil verlaten. Deze pop-up is vaak prominent aanwezig en wordt zo weergegeven dat de gebruiker de website niet kan verlaten zonder de pop-up weg te klikken.

Waarom zou je een exit intent pop-up willen gebruiken?

Een exit intent pop-up kan worden gebruikt om nog iets te bereiken met een bezoeker die de website wil verlaten. Het is een laatste kans om de bezoeker te behouden of te reactiveren. Door middel van een exit intent pop-up kan je bijvoorbeeld een aanbieding doen, een pop-up tonen of een e-book aanbieden.

Hoe zorg je ervoor dat mensen de exit intent pop-up makkelijk kunnen wegklikken?

Om ervoor te zorgen dat mensen de exit intent pop-up makkelijk kunnen wegklikken, is het belangrijk om een duidelijk zichtbaar kruisje in een opvallende kleur toe te voegen, meestal in de rechterbovenhoek van de pop-up. Hierdoor hebben gebruikers het gevoel dat ze de pop-up kunnen sluiten en niet vastzitten.

Welke tips zijn er om het maximale uit een exit intent pop-up te halen?

Hier zijn enkele tips om het maximale uit een exit intent pop-up te halen:
• Zorg ervoor dat de pop-up goed werkt op alle apparaten en schermformaten.
• Zorg voor een duidelijk zichtbaar kruisje om de pop-up te sluiten.
• Bedenk wat er moet gebeuren als gebruikers niet op de pop-up klikken, maar eromheen.
• Test verschillende elementen van de pop-up om de effectiviteit te optimaliseren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/conversie-optimalisatie/tips-exit-intent-pop-up/feed/ 0
Waarom wij van Sendinblue overstappen naar ActiveCampaign https://onlinemarketingagency.nl/e-mail-marketing/overstappen-sendinblue-activecampaign/ https://onlinemarketingagency.nl/e-mail-marketing/overstappen-sendinblue-activecampaign/#respond Sun, 14 Feb 2021 07:47:17 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/overstappen-sendinblue-activecampaign/

Inhoudsopgave

Sendinblue is niet krachtig genoeg meer. Het heeft niet meer voldoende mogelijkheden en er zijn nog meer redenen waarom we zijn overgestapt.

En die redenen, ga ik je nu toelichten.

Reden 1: Sendinblue werkt laatste tijd heel traag

Reden 1 is echt iets van de laatste maanden. Sinds een half jaar is Sendinblue soms niet vooruit te branden, wat ik echt extreem vervelend vind.

Zeker als je even snel iets tussendoor wilt doen. Ik snap natuurlijk dat je met koppelingen, databases en veel informatie zit, maar een laadtijd van 2 tot 3 minuten of soms totaal niet laden is echt niet handig.

Reden 2: Sendinblue stopt soms met tellen

Uh… Wat bedoel je met stopt met tellen? Nou, elke paar weken heeft Sendinblue een probleem met het optellen van je contacten (binnen een workflow). De contacten staan er in de contactenlijst wel bij en de mails zijn gewoon verzonden.

Alleen worden de aantallen vervolgens in het overzicht van de automations niet bijgewerkt. Dat is erg irritant, want je denkt dan al gauw dat er iets niet werkt.

En wat dan helemaal vervelend is, is wanneer er dan ook echt iets niet goed werkt. Daar kom je dan niet meer achter.

sendinblue automation

Reden 3: De mogelijkheden binnen Sendinblue zijn te beperkt

Begrijp me niet verkeerd, maar Sendinblue is een fantastische eerste marketing automation tool. Je kan automations maken, je kan allerlei condities toevoegen en ook SSM-marketing is een mogelijkheid.

Alleen als je het veel en vaak gebruikt en je wil dat bepaalde automations ook aan elkaar gekoppeld zijn of met geavanceerd condities gaan werken, dan kom je erachter dat Sendinblue tekortschiet.

Als je net begint met e-mail automation, dan zul je dat probleem niet hebben. Maar als er meer uit wilt halen en je uitgebreide flows in elkaar zet, dan loop je er vanzelf tegenaan.

conditie sendinblue

Reden 4: Het betaalmodel van Sendinblue is niet ideaal

Het verdienmodel tussen Sendinblue en ActiveCampaign verschilt enorm. Bij Sendinblue kies je een bepaald plan met mogelijkheden en vervolgens moet je kiezen voor het aantal mails dat je wilt versturen.

Bij ActiveCampaign kies je voor een bepaald plan en vervolgens voor het aantal contacten dat je hebt.

Het verschil lijkt misschien niet enorm.Maar als je redelijk actief bent, loop je bij Sendinblue al snel tegen limieten aan. En dat wil je niet.

Daarnaast staat de limiet van 2000 marketing automation contacten niet in het overzicht van Sendinblue. Daar kwam ik achteraf pas achter. Niet handig.

Nu we met onze software zijn overgestapt naar ActiveCampaign, zijn we niet eens meer gaan betalen. De prijs is nog ongeveer hetzelfde.

Prijzen activecampaign

Reden 5: Bij Sendinblue heb je tot een bepaald account altijd een logo onderaan je mail staan

Wanneer je bij Sendinblue het kleinste betaalde plan neemt, dan kan je het logo van Sendinblue onderaan je mail niet weghalen. Toen ik 2 jaar geleden startte met Sendinblue kon je het logo pas verwijderen bij een Premium plan.

Inmiddels kan je bij het kleinste plan van Sendinblue ook voor een paar losse functionaliteiten bijbetalen en dan kan je ook het logo van Sendinblue verwijderen.

Dit kost toch weer $9 per maand. En dat maakt Sendinblue ook net weer wat duurder dan ActiveCampaign.

add on lite sendinblue

Reden 6: ActiveCampaign interface is gebruikersvriendelijker

De interface van Sendinblue is echt rechttoe rechtaan. Het is clean, plat en bevat weinig poespas. Dat vond ik 2 jaar geleden fantastisch, maar inmiddels wil ik meer.

Ik wil gevoel. Het moet er gelikt uit zien, het moet makkelijk zijn, tips geven waar het nodig is en bovenal snel en fijn werken.

Naast dat het design prettiger werkt en oogt, vind ik ook dat de indeling van ActiveCampaign logischer is. Bij Sendinblue ligt de focus op de balk bovenaan en bij ActiveCampaign staat de balk links.

In die balk heb je vervolgens allerlei niveaus waarbinnen je kan werken. Dat werkt bij Sendinblue minder gebruikersvriendelijk.

sendinblue interface

Reden 7: De mogelijkheden van ActiveCampaign zijn veel uitgebreider

Bij reden 3 vertelde ik dat de mogelijkheden bij Sendinblue voor ons nu te beperkt zijn. Ik heb het dat kopje bewust niet over ActiveCampagin gehad, omdat daar reden 7 voor is.

ActiveCampaign heeft namelijk heel erg veel condities en mogelijkheden. Dat is fantastisch. Je kan er je opt-ins mee maken, de rapportage tool is ontzettend uitgebreid, er zit een CRM-functie in en er zijn veel meer templates waar je uit kan kiezen.

ActiveCampaign is niet alleen een betere generalist dan Sendinblue (omdat het meer mogelijkheden heeft), maar is ook nog eens een betere specialist (omdat ze nog meer mogelijkheden hebben binnen de functies).

activecampaign mogelijkheden

Reden 8: ActiveCampagin is meer dan e-mail automation software

Reden 8 heb ik eigenlijk ook al eerder genoemd in dit artikel. Sendinblue is echt een e-mail automation tool en ActiveCampaign is veel meer dan dat.

ActiveCampaign is echt een marketing automation tool en focust zich niet alleen op e-mail. Ze focust zich ook op het gedeelte vóór de e-mail en het gedeelte ná de e-mail.

Reden 9: ActiveCampagin maakt het dupliceren en aanpassen van content veel makkelijker

Als je net bent geswitcht van Sendinblue naar ActiveCampagin, dan voelen bepaalde elementen soms onhandig aan. Maar als je er even in zit, kom je erachter dat ActiveCampagin veel sneller en makkelijker werkt.

Wat mij vooral opviel is dat het dupliceren en aanpassen van content veel sneller kan en makkelijker werkt. Je hoeft niet eerst een mail aan te passen en dan pas in te laden.

Nee, je kan heel gemakkelijk een hele automation dupliceren en vervolgens binnen die automation de mail deels aanpassen, zodat het weer past bij de automation waarin je werkt.

En zo zijn er wel meer van die handelingen die met ActiveCampaign beter werken.

Kortom, wij zijn fan. We zouden je ActiveCampaign zeker aanraden als je van plan bent om meer met e-mailmarketing en automation te doen. En ook daar helpen we je natuurlijk graag bij.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/e-mail-marketing/overstappen-sendinblue-activecampaign/feed/ 0
Handleiding: zo voeg je iemand toe aan Mailchimp https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/zo-voeg-je-iemand-toe-aan-mailchimp/ https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/zo-voeg-je-iemand-toe-aan-mailchimp/#respond Tue, 28 Jul 2020 09:59:42 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/zo-voeg-je-iemand-toe-aan-mailchimp/

Inhoudsopgave

In 11 stappen iemand toevoegen aan Mailchimp

Stap 1: ga naar de website van Mailchimp.

Stap 2: klik rechtsboven op ‘Log in’.

Stap 3: voer je inloggegevens in en klik op ‘Log in’.

Stap 4: selecteer het account waarbij je iemand wilt toevoegen.

Stap 5: klik rechtsboven op je naam.

Mailchimp gebruiker toevoegen

Stap 6: klik op op ‘Account’ in het menu dat open is geklapt.

Stap 7: klik op ‘Settings’.

Mailchimp instellingen

Stap 8: klik op ‘Users’.

Stap 9: klik op de knop met ‘Invite A User’.

Stap 10: vul het mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen en geef aan welke rol je die persoon wilt geven.

Let op: geef nooit zomaar de ‘Admin’ rol. Die persoon kan jou dan namelijk verwijderen. Wanneer je ons toegang wilt geven, dan hebben wij wel de admin rol nodig (geen zorgen, we zullen je niet verwijderen).

Gebruiker uitnodigen mailchimp

Stap 11: klik onderaan de knop op ‘Send invite’.

En meer

Deze handleiding is onderdeel van een serie blogs waarin ik uitleg hoe je mensen kan toegang geven tot de verschillende programma’s en accounts die gebruikt worden binnen online marketing.
Mocht je ook op zoek zijn naar hoe je iemand kan toevoegen tot bijvoorbeeld Analytics of Tag Manager, dan heb ik de volgende links voor je:

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/handleidingen/zo-voeg-je-iemand-toe-aan-mailchimp/feed/ 0
Oeps! E-mailadres verwijderd van Google Ads. Wat nu? https://onlinemarketingagency.nl/sea/oeps-e-mailadres-verwijderd-van-google-ads-wat-nu/ https://onlinemarketingagency.nl/sea/oeps-e-mailadres-verwijderd-van-google-ads-wat-nu/#respond Mon, 20 Apr 2020 12:19:40 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/oeps-e-mailadres-verwijderd-van-google-ads-wat-nu/

Inhoudsopgave

Voordat we beginnen

Het kan natuurlijk zijn dat je niet de enige bent die toegang heeft tot het Ads account. Vraag in dat geval de persoon die nog steeds toegang heeft om je toe te voegen of vraag de manager (MCC) van je account om je toe te voegen.

Dit kan bijvoorbeeld je SEA partij of je online marketing bureau zijn.

Ben je echter de enige met toegang? Ga dan door met de volgende stappen.

Stap 1: Achterhaal je Klant-ID

Je Klant-ID is de 10-cijferige code die altijd rechtsboven staat binnen je Google Ads account. Die begint met drie cijfers, dan een streepje, dan drie cijfers, een streepje en dan vier cijfers.

123-456-7890 bijvoorbeeld.

Deze hebben we echt nodig en zonder deze code kan je niet verder. Nu denk je waarschijnlijk: ‘Maar ik heb geen toegang, hoe kan ik die code achterhalen?’.

Daar heb ik de volgende tips voor:

  • Kijk in je mail of daar de code ooit genoemd is
  • Als het goed is heb je Analytics ooit gekoppeld aan Google Ads. Daar vind je ‘m terug onder ‘Instellingen voor dataweergave’.

Stap 2: Achterhaal je e-mailadres

Dit moet eigenlijk niet zo spannend zijn. Als het goed is weet je welk mailadres je zojuist hebt verwijderd of weet je aan welk mailadres een Google account gekoppeld is.

Ook dit e-mailadres hebben we zo nodig. Mocht je niet weten om welk mailadres het gaat? De kans is groot dat het mailadres van Analytics, Mijn Bedrijf en Google Ads hetzelfde zijn.

Stap 3: Neem contact met Google op via Analytics

Contact leggen met Google is normaal wat makkelijker dan nu. I.v.m. het coronavirus heeft Google veel contactmogelijkheden aan banden gelegd.

Toch is het nog mogelijk om via Analytics contact op te nemen met Google. Dit kan je doen door rechtsboven op het vraagteken te klikken.

Klik vervolgens onderaan op ‘Meer ondersteuning nodig’ en klik vervolgens één van de opties aan die je ziet staan.

Klik dan onderaan op ‘E-mailen’ en vul alle informatie goed aan. Vul hier het achterhaalde klant-ID en mailadres in en leg bij de samenvatting uit wat je fout hebt gedaan.

Google help formulier

Stap 4: Vul het sjabloon in en geef Google eenmalig toestemming

Het duurde bij mij vervolgens twee dagen voordat ik reactie kreeg van Google. In de mail van Google hebben ze een sjabloon meegestuurd.

Dat is een standaard mailtje waarin jij een aantal zaken moet aanpassen om vervolgens de mail weer terug te sturen.

In die mail staat dat je eenmalig toegang geeft aan Google zodat zij het e-mailadres weer kunnen toevoegen.

Vervolgens hoef je alleen nog maar te wachten op Google totdat ze het hebben aangepast.

En dan kan jij je Google Ads account weer in.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/sea/oeps-e-mailadres-verwijderd-van-google-ads-wat-nu/feed/ 0
SendinBlue Review: betaalbare e-mail marketing software https://onlinemarketingagency.nl/reviews/sendinblue/ https://onlinemarketingagency.nl/reviews/sendinblue/#respond Tue, 21 Jan 2020 19:13:52 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/blog/sendinblue/ Mijn eisen waren simpel: ik was op zoek naar software die toegankelijk is, makkelijk in gebruik, gratis te testen is, goed is in wat het doet en software die ik mijn klanten ook aan kan raden.

Concurrenten vielen al snel af omdat ze te duur waren, ingewikkeld of te weinig functionaliteiten hadden. En aangezien ik inmiddels vind dat iedereen deze e-mail marketing software moet kennen, werd het wel hoog tijd een echte Sendinblue review te schrijven.

Wat is SendinBlue?

Sendinblue staat bekend om haar e-mail marketing software, maar is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Je kan het zien als een compleet platform dat je helpt bij je marketing en sales, omdat het je ondersteunt bij drie belangrijke dingen:

  • Communiceren / communicatie
  • Personaliseren
  • Converteren

Aangezien ik voor nu alleen gebruik heb gemaakt van de e-mail marketing software van Sendinblue, ga ik niet in op de andere functionaliteiten. Daarvoor verwijs ik je graag naar de website van Sendinblue.

Sendinblue review

Belangrijke functionaliteiten van SendinBlue

Om je de kracht van Sendinblue te laten zien, wil ik de belangrijkste functionaliteiten uitlichten. Zodat je precies weet wat er kan en zodat je kunt achterhalen of Sendinblue ook is wat jij nodig hebt.

Want je wil de software natuurlijk niet eerst helemaal inrichten en dan teleurgesteld worden omdat een functionaliteit ontbreekt.

Sendinblue e-mailmarketing software

Campaigns

Als je Sendinblue vooral gebruikt voor het versturen van je nieuwsbrief, dan zit je de meeste tijd in ‘campaigns’. Hier kan je jouw e-mail campagnes opzetten, je templates aanmaken en beheren, statistieken bekijken en aan de slag gaan met je instellingen.

De mails binnen Sendinblue kan je opmaken op verschillende manieren. Zo heb je bijvoorbeeld de handige drag & drop editor waar ik al mijn mailings in opmaak:

5cf83bcf7f905

Automation

Hier heb ik tot nu toe de meest tijd aan gespendeerd: het opzetten van mijn eigen automation en funnel. Met Sendinblue kan je allerlei soorten workflows (Dat is een geautomatiseerde mail op basis van een actie) creëren. Denk aan:

  • Verjaardagen
  • Welkomstmail
  • Bestelling
  • Verlaten van winkelmandjes
  • Bekijken van een pagina
  • En natuurlijk op maat gemaakte workflows.

5cf83bcf6e6b2

Contacten beheren + contactformulieren

Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hier alles vinden over je contacten, je mailingslijsten en meer. Je kan hier mensen verwijderen, e-mailadressen importeren en misschien nog wel het belangrijkst: segmenteren.

Naast het beheren van je contacten, kan je hier ook opt-in formulieren maken die je vervolgens kan gebruiken binnen je website.

Integraties

Ik gebruik OptinMonster voor de opt-in formulieren op mijn website, waardoor ik binnen een paar minuten een nieuw formulier kan aanmaken. Sendinblue en OptinMonster sluiten naadloos op elkaar aan, maar Sendinblue is eenvoudig te integreren met andere software als WordPress, Google Analytics, Zapier of Shopify.

Statistieken (Real time)

Binnen Sendinblue heb je ook een kopje genaamd ‘Transactional’. Je vind hier meerdere functies in terug, maar het mooiste vind ik de real time functie. Je kan hier live meekijken met je e-mailcampagnes. Vraagt iemand nu je e-book aan? Dan zul je dit meteen terugzien.

A/B testen

Elk e-mail marketing programma moet in mijn ogen voorzien zijn van een a/b test optie. Dus ook Sendinblue. Het optimaliseren voor een hoge open-rate en een hoge click-through-rate is voor iedereen hartstikke belangrijk.

Dit zijn namelijk de belangrijkste indicatoren succesvolle mailings.

5cf83bcf72c73

SendinBlue voor- en nadelen op een rijtje

De keuze voor Sendinblue was voor mij binnen een kwartiertje al gemaakt. En daar hebben onderstaande voordelen aan bijgedragen:

  • Sendinblue is ontzettend makkelijk in gebruik
  • De achterkant van Sendinblue is overzichtelijk en bevat geen onnodige informatie / mogelijkheden
  • Sendinblue is gratis te gebruiken en is mocht je een account nodig hebben, dan betaal je niet veel per maand
  • Met Sendinblue kan je workflows en dus marketing automation opzetten
  • De drag & drop builder is erg gemakkelijk in gebruik
  • Mogelijkheid tot sms-campagnes
  • Heeft met alle grote tools wel een koppeling
  • Werkt goed samen met OptinMonster

Zijn er dan ook nadelen? In de tijd dat ik Sendinblue nu gebruik ben ik er nog geen tegen gekomen; er is nog geen functionaliteit die ontbreekt of iets dat niet helemaal soepel loopt.

sendinblue klinkt goed

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je de heatmap reporting wel wilt hebben, dus je moet voor het plan genaamd ‘Essential’ gaan.

Meer over de verschillende pakketten en bijbehorende prijzen lees je zo.

SendinBlue concurrenten en alternatieven (Mailchimp, ActiveCampaign, Mailblue, MailterLite)

Inmiddels is de markt voor e-mail marketing software overspoeld. Er zijn zowel kleine als grote spelers die alles op hun eigen manier doen.

Mijn advies voor jou? Denk goed na over:

  • Wat je wilt
  • Wat je nodig hebt
  • Waar je naartoe wilt groeien
  • En waar je ervaring mee hebt

Als je deze vier vragen voor jezelf hebt beantwoord, dan kan je naar de verschillende aanbieders gaan kijken. In dit artikel ga ik je de voors en tegens per aanbieder overigens niet noemen, want dan wordt het een veel te lange zit.

Wel wil ik je meegeven dat je onderstaande aanbieders absoluut moet meenemen in je afweging:

  • Activecampagin / Mailblue
  • MailerLite
  • MailChimp
  • ConvertKit
  • Aweber
  • Drip
  • GetResponse

Bekijk YouTube video’s van deze software aanbieders, vraag in je omgeving wie wat gebruikt of zet bijvoorbeeld eens een oproep op LinkedIn.

En uiteindelijk moet je het gewoon goed testen en kijken wat bij je past :).

SendinBlue prijzen en pakketten

Mocht je net zoals ik de keus hebben gemaakt om voor Sendinblue te gaan, dan is de volgende stap het kiezen van het juiste pakket. Als je mijn advies hebt opgevolgd heb je in ieder geval al een Free account.

Ga daar mee aan de slag en kijk wat je nodig hebt. Heb je meteen al duizenden mails per dan nodig? Maak dan gebruik van onderstaande tabel en informatie om uit te vogelen wat het beste pakket is voor jouw business.

  Free Lite Essential Premium Enterprise
Prijs €0 €19 €29 €49 Op maat
E-mails per dag Maximaal 300 Ongelimiteerd Ongelimiteerd Ongelimiteerd Ongelimiteerd
E-mails per maand X 40.000 60.000 120.000 Op maat
Mobiel vriendelijke e-mail designer V V V V V
E-mail templates V V V V V
E-mail en sms-personalisatie V V V V V
Sendinblue logo verwijderen X X V V V
Ongelimiteerd aantal contacten V V V V V
Zelf samen te stellen aanmeldformulieren V V V V V
Marketing automation limiet 2000 contacten 2000 contacten 2000 contacten Geen limiet Geen limiet
Realtime rapporatage V V V V V
Heatmaps X X V V V
Geavanceerde statistieken X X V V V
Retargeting advertenties X X X V V
SMS marketing V V V V V
Chatfunctie X X X V V
A/B testing V V V V V
  Probeer nu Probeer nu Probeer nu Probeer nu Probeer nu

Conclusie

Dat ik een groot voorstander ben van Sendinblue is inmiddels wel duidelijk. De e-mail marketing software van Sendinblue is immers betaalbaar, fijn in gebruik, overzichtelijk en bevat alles wat ik nodig heb.

Kortom, alles wat ik zoek. Omdat ik de software ook nog eens fijner vind dat 95% van haar concurrenten, moet ik deze Sendinblue review wel afsluiten met een 9,5/10.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/reviews/sendinblue/feed/ 0