Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:39:30 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Microsoft Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Thu, 19 Oct 2023 11:09:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Ook wel: Advertenties op Microsoft of Microsoft adverteren

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) zijn de advertenties die op zoekmachine platform Microsoft Bing worden weergegeven. Microsoft Ads kunnen vergeleken worden met Google Ads (voorheen bekend als Google Adwords) alleen wordt er geadverteerd op een ander platform. De mogelijkheden om in de Mirosoft Bing zoekmachine te adverteren zijn in grote lijnen vergelijkbaar met dat van Google, al moet hierbij gerealiseerd worden dat het bereik een flink stuk minder is. Ongeveer 95% van de mensen kiest bij het gebruik van een zoekmachine voor de service van Google. De overige 5% is het marktaandeel van andere zoekmachines waarvan Bing er één van is. Het is echter wel mogelijk om met Microsoft Ads ook op de Yahoo en AOL-zoekmachines te adverteren.

Hoe werkt het adverteren op Bing?   

Het adverteren op Bing werkt in grote lijnen hetzelfde als het geval is bij Google Ads. Ook in dit geval wordt er gekeken naar kwaliteitsscores en costs per click (CPC). Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een Google Ads-campagne te importeren naar Microsoft Ads. Deze mogelijkheid onderstreept het feit dat Microsoft Ads een interessante aanvulling kan zijn op een Google Ads-campagne. Bijkomend voordeel is uiteraard dat de kosten om op een zoekmachine als Microsoft Bing te adverteren vele malen lager is dan het adverteren op Google (SEA).

]]>
Marketingkanalen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Thu, 17 Aug 2023 12:37:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Marketingkanalen verwijzen naar de verschillende wegen en platforms die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten aan potentiële klanten te promoten en te verkopen. Deze kanalen fungeren als de verbinding tussen het bedrijf en de consumenten, waarbij ze informatie, communicatie en transacties mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten marketingkanalen die een bedrijf kan benutten, zowel online als offline. Enkele voorbeelden van offline marketingkanalen zijn fysieke winkels, direct mail, catalogi, billboards, radio- en televisiereclame, en evenementen en beurzen. Deze kanalen hebben vaak een bredere doelgroep en kunnen helpen bij het bereiken van een lokaal publiek.

Online marketingkanalen

Online marketingkanalen omvatten onder andere websites, sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde online advertenties, influencers en contentmarketing. Deze kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om een breder en wereldwijd publiek te bereiken, omdat ze niet gebonden zijn aan geografische beperkingen. Het kiezen van de juiste marketingkanalen hangt af van verschillende factoren, zoals de doelgroep van het bedrijf, het budget, de producten of diensten die worden aangeboden en de gewenste marketingdoelstellingen. Het kan ook nodig zijn om een combinatie van kanalen te gebruiken om een effectieve marketingstrategie te creëren die de doelgroep bereikt en de verkoop stimuleert.

]]>
PPC-advertising https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc-advertising/ Fri, 11 Aug 2023 11:35:55 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc-advertising/ PPC-advertising (Pay-per-Click) adverteren is een vorm van online reclame waarbij adverteerders betalen telkens wanneer hun advertenties worden aangeklikt. Het is een model dat vaak wordt gebruikt in zoekmachinemarketing, waarbij advertenties worden weergegeven bovenaan of naast de organische zoekresultaten op zoekmachines zoals Google. Bij PPC-advertenties kunnen adverteerders bieden op zoekwoorden die relevant zijn voor hun producten of diensten. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert die overeenkomt met de gekozen zoekwoorden, kan de advertentie van de adverteerder worden weergegeven. Als de gebruiker ervoor kiest om op de advertentie te klikken, wordt er een klein bedrag in rekening gebracht bij de adverteerder.

Voordelen van PPC-advertising

Het voordeel van PPC-advertenties is dat adverteerders gericht verkeer naar hun websites kunnen sturen, omdat de advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die op zoek zijn naar specifieke zoektermen. Bovendien biedt PPC-adverteren de mogelijkheid om de prestaties van advertenties te meten en te optimaliseren op basis van statistieken zoals klikfrequentie, conversieratio en kosten per klik. Populaire platformen voor PPC-advertenties zijn onder andere Google Ads (voorheen Google AdWords) en Bing Ads.

]]>
Promotiemateriaal https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Fri, 11 Aug 2023 11:15:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Promotiemateriaal vormt een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor bedrijven. Het verwijst naar een gevarieerde reeks fysieke en digitale hulpmiddelen die worden ingezet om de zichtbaarheid, herkenning en verkoop van producten of diensten te vergroten. Dit materiaal speelt een cruciale rol bij het communiceren van de boodschap van een merk naar de doelgroep.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal omvat een breed scala aan items, zoals flyers, brochures, posters, banners, visitekaartjes, stickers, pennen, sleutelhangers, en zelfs digitale content zoals infographics en sociale media-afbeeldingen dat wordt ingezet bij een promo. Het is ontworpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken, belangrijke informatie te delen en een blijvende indruk achter te laten. Het gebruik van aantrekkelijk ontwerp en relevante inhoud is van vitaal belang om een positieve merkassociatie te bevorderen. Bedrijven gebruiken promotiemateriaal vaak tijdens beurzen, evenementen, directe marketingcampagnes en als onderdeel van hun algemene merkstrategie. In een competitieve zakelijke omgeving kan effectief promotiemateriaal het verschil maken tussen het aantrekken van nieuwe klanten en het achterblijven bij de concurrentie. Het is een krachtig instrument om merkloyaliteit op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten, wat uiteindelijk leidt tot groei en succes op de lange termijn.

]]>
Multichannel marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/multichannel-marketing/ Wed, 26 Apr 2023 07:47:50 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/multichannel-marketing/ Multichannel marketing is een strategie die zich richt op het gebruik van meerdere communicatiekanalen om klanten te bereiken en hen te betrekken bij het merk of product. Het doel van multichannel marketing is om een naadloze ervaring te creëren voor de klant, ongeacht het kanaal dat ze gebruiken om te communiceren met het bedrijf. Het is een reactie op de veranderende manier waarop consumenten informatie zoeken en kopen. Met de opkomst van digitale kanalen en de afname van traditionele media is het voor bedrijven essentieel geworden om aanwezig te zijn op meerdere kanalen.

Diverse kanalen voor Multichannel marketing

Een multichannel-marketingaanpak kan traditionele kanalen omvatten zoals tv, radio, print en direct mail, evenals digitale kanalen zoals e-mail, sociale media, zoekmachine-optimalisatie en betaalde advertenties. Elk kanaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en een succesvolle multichannel-strategie vereist een goede afstemming tussen alle kanalen. Het gaat erom de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon te geven, via het kanaal dat het meest geschikt is voor die persoon. Een belangrijk voordeel van multichannel marketing is dat het bedrijven in staat stelt om hun doelgroep op meerdere momenten en op meerdere manieren te bereiken. Dit vergroot de kans dat de boodschap wordt opgepikt en dat de klant in actie komt. Een ander voordeel is dat het bedrijven in staat stelt om te meten welke kanalen het meest effectief zijn en om de prestaties van elk kanaal afzonderlijk te optimaliseren.

]]>
Marketing dashboard https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:32:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/ Een marketing dashboard is een tool waarmee marketeers realtime inzicht krijgen in de prestaties van hun marketingcampagnes. Het is een visuele weergave van belangrijke marketingmetrics, zoals websitebezoekers, conversies, social media-interacties en campagne-inkomsten. Deze gegevens worden vaak samengevoegd in één overzichtelijke interface, zodat marketeers snel en efficiënt kunnen zien hoe hun campagnes presteren en welke aanpassingen nodig zijn.

Wat kun je met een marketing dashboard?

Een marketing dashboard kan ook worden gebruikt om de prestaties van verschillende kanalen te vergelijken, zoals e-mailmarketing, social media en zoekmachineoptimalisatie. Dit maakt het mogelijk om te bepalen waar de meeste waarde voor het bedrijf wordt gegenereerd en welke kanalen het beste werken voor specifieke doelgroepen. Sommige marketing dashboards bieden ook geautomatiseerde rapportage, waardoor marketeers hun gegevens kunnen exporteren en delen met andere afdelingen of teamleden. Andere functies kunnen onder andere zijn: realtime alert, push notificatie, data segmentatie, data filtering en nog veel meer.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/feed/ 0
Growth mindset https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/growth-mindset/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/growth-mindset/#respond Fri, 17 Feb 2023 12:11:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/growth-mindset/ Een growth mindset is de overtuiging dat we onze vaardigheden, intelligentie en talenten kunnen ontwikkelen door hard te werken en te leren. Dit in tegenstelling tot een fixed mindset, waarbij men gelooft dat deze eigenschappen aangeboren zijn en niet kunnen veranderen. Mensen met een growth mindset zijn meer geneigd om uitdagingen aan te gaan, feedback te accepteren en van fouten te leren. Dit kan leiden tot groei en succes op persoonlijk en professioneel vlak.

Growth mindset ontwikkelen

Om een growth mindset te ontwikkelen, kun je je richten op positieve gedachten, zoals “Ik kan dit leren” in plaats van “Ik kan dit niet”. Ook kun je jezelf uitdagen om regelmatig buiten je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuwe vaardigheden. Het is belangrijk om te weten dat een growth mindset niet alleen van toepassing is op school of op het werk, maar op elk aspect van ons leven. Het kan ons helpen om onze doelen te bereiken en te blijven groeien als persoon.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/growth-mindset/feed/ 0
Funnel optimalisatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/funnel-optimalisatie/ Fri, 17 Feb 2023 12:03:21 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/funnel-optimalisatie/ Funnel optimalisatie is het proces van het verbeteren van de prestaties van een conversiepad (of “funnel“) op een website of app. Dit pad is de reeks stappen die een gebruiker neemt om een specifieke actie uit te voeren, zoals het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Bij funnel optimalisatie worden data en analytics gebruikt om problemen in het conversiepad op te sporen en te verhelpen. Dit kan variëren van het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van een website tot het aanpassen van de inhoud van een landingspagina. Ook A/B testing kan worden gebruikt om verschillende versies van een pagina te testen en te zien welke het beste presteert.

Het doel van funnel optimalisatie

Het doel van funnel optimalisatie is om meer gebruikers te laten converteren en om de conversie-ratio te verhogen. Dit kan leiden tot meer omzet en groei voor een bedrijf. Funnel optimalisatie is een continu proces, omdat de prestaties van een website of app altijd veranderen en er altijd ruimte is voor verbetering. Een ander belangrijk aspect van funnel optimalisatie is dat het helpt om beter inzicht te krijgen in het gedrag van de gebruiker op de website en wat hen beweegt om een bepaalde actie uit te voeren. Door dit inzicht te gebruiken, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën verbeteren en gerichter communiceren met hun doelgroep.

]]>
Ecosia https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ecosia/ Tue, 07 Jun 2022 11:41:00 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ecosia/ Ecosia is een zoekmachine dat een groot deel van de winst doneert aan non-profit organisaties die zich bezighouden met herbebossing programma’s. De zoekmachine is in 2009 opgericht door de Duitse ondernemer Christian Kroll. Ecosia profileert zichzelf als een duurzame zoekmachine, ‘The Search Engine That Plants Trees’. De missie van Ecosia is het planten van een boom per 45 zoekopdrachten die worden uitgevoerd met behulp van deze zoekmachine. Ecosia claimt dan ook per zoekopdracht ruim 1 KG CO2 weg te halen uit de lucht. Inmiddels zijn er ruim 100 miljoen bomen geplant dankzij de zoekmachine. Hiermee bewijst Ecosia een zoekmachine die de omgeving (de mensen en de planeet) belangrijker vindt dan het maken van winst. Het platform is hier zeer transparant in door met regelmaat rapporten op de website te plaatsen over boomplant projecten. De zoekopdrachten die worden uitgevoerd met behulp van de zoekmachine zijn volledig anoniem. Er wordt geen profiel van de gebruiker opgesteld en diens gegevens worden niet verkocht aan adverteerders. Ecosia heeft immers andere belangen dan het vormgeven en verkopen van profielen. 

]]>
Grey Hat SEO https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/grey-hat-seo/ Wed, 15 Dec 2021 13:48:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/grey-hat-seo/ Grey hat SEO is een term die betrekking heeft op de manier waarop zoekmachineoptimalisatie wordt toegepast. Naast black hat SEO en white hat SEO kennen we ook Grey hat SEO. Zoals de term al aangeeft wordt hierbij het grijze gebied bewandeld.

Grey hat SEO wordt (net als bij de andere genoemde vormen het geval is) ingezet om te streven naar verbetering van de positie op de zoekresultatenpagina van de zoekmachine. Hiermee worden echter de grenzen van de richtlijnen van Google opgezocht.

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van handige trucs die niet volledig voldoen aan de redenen waarom Google deze richtlijnen toepast maar wel als een legale SEO techniek (dus white hat SEO) wordt beoordeeld. Een bekend voorbeeld van grey hat SEO is linkbuilden.

Google geeft er immers de voorkeur aan dat links (aanbevelingen van andere websites) verdiend worden en niet verworven. Op deze manier zullen de spiders van de zoekmachine een website eerder bezoeken waardoor een betreffende webpagina sneller en hoger in de zoekresultaten terecht komt.

Een zoekmachine als google laat zich echter niet graag sturen en streeft ernaar om met Google algoritme updates een lijn te krijgen in de optimalisatie regels. De kans is dan ook niet uitgesloten dat diverse grey hat SEO technieken in de toekomst gezien gaan worden als black hat SEO.

]]>