Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false INP Debugger  https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/inp-debugger/ Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12717 De INP Debugger van DebugBear is een tool die aanvullend is voor de nieuwe verandering binnen Google. Google heeft namelijk in maart 2024 de overstap gemaakt van First Input Delay (FID) naar Interaction to Next Paint (INP).  

INP Debugger van DebugBear tool OMA

Waarom INP Debugger gebruiken? 

Google heeft de aanpassing van maart 2024 doorgevoerd om de responsiviteit van websites nauwkeuriger te maken. Met andere woorden, Google kan zo beter inzien hoe snel een website reageert. INP Debugger meet hoe lang een pagina erover doet om te reageren als er op een knop of link wordt geklikt. Als dit te lang duurt kunnen gebruikers denken dat de knop of link niet werkt waardoor de kans groot is dat ze de site zullen verlaten. 

Wat vertel de INP-score van DebugBear? 

De score toont in milliseconde aan hoelang het duurt voordat een knop of link reageert en welke van deze twee onderdelen het langste werk heeft om te reageren. Staan er meerdere elementen op de pagina? Dan worden deze los van elkaar getoond. Het is ook goed om te weten dat de INP Debugger twee scores laat zien: 

• Real User Google Data  

• INP Debugger Result   

Dit doen zij omdat er altijd andere factoren zijn die invloed hebben op de snelheid van knoppen en links. Een gebruiker kan een langzame computer hebben of op een andere manier door de pagina navigeren.  

Een goede INP-score 

Om te zorgen dat je website snel reageert, kun je het beste als richtlijn nemen dat 75% van de pagina’s snel laadt, zowel op mobiele apparaten als op computers: 

  • Als een pagina in 200 milliseconden of minder reageert, is dat snel. 
  • Reageert een pagina tussen de 200 en 500 milliseconden, dan kan de snelheid beter. 
  • Duurt het langer dan 500 milliseconden voordat een pagina reageert, dan is dat traag en is er werk aan de winkel. 

Tip van OMA: zet de testlocatie altijd op mobiel 

]]>
SpeedVitals https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/speedvitals/ Wed, 03 Jul 2024 06:23:20 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12715 SpeedVitals biedt een uitgebreide reeks tools om de prestaties van je website te testen en te verbeteren. De tool focust zich op de Core Web Vitals, de struikrover binnen Google’s recente nadruk op gebruikerservaring. 

SpeedVitals Website Speed Test - OMA

Waarom SpeedVitals gebruiken? 

Google heeft Core Web Vitals geïntroduceerd als belangrijke factoren voor zoekrangschikkingen, met een focus op laadtijden, interactiviteit en visuele stabiliteit van webpagina’s. Simpel gezegd, hoe gebruiksvriendelijker je website, hoe hoger Google deze zal plaatsen. 

SpeedVitals speelt hierop in door gedetailleerde analyses en prestatiebeoordelingen te bieden. De uitslagen helpen developers bij het verbeteren van deze ‘vitale’ aspecten.  

Wat onderscheidt SpeedVitals? 

Anders dan veel andere tools, biedt SpeedVitals niet alleen labdata, maar ook real-world data van echte gebruikers via het CrUX API. Dit betekent dat je niet alleen ziet hoe je website zou moeten presteren onder ideale omstandigheden, maar ook hoe het daadwerkelijk presteert bij jouw gebruikers. 

De kernfuncties van SpeedVitals 

Met SpeedVitals krijg je niet alleen inzicht in hoe je website presteert, maar ook praktische tips en aanbevelingen om je site te optimaliseren, waardoor de gebruikerservaring verbetert en je site beter scoort in zoekmachines. Deze functies kun je zien als de kernfuncties van SpeedVitals. 

  • Batch Testing: Test meerdere pagina’s tegelijk vanuit verschillende locaties om een breder beeld te krijgen van de prestaties van je website. 
  • TTFB Tests: Meet de Time to First Byte vanuit verschillende geografische locaties om de efficiëntie van je serverconfiguratie en content delivery netwerk te beoordelen. 
  • No-code Experiments: Optimaliseer je website zonder directe code-wijzigingen aan te brengen, ideaal voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. 
  • Performance Alerts: Ontvang meldingen wanneer je websiteprestaties onder een bepaalde drempel vallen, zodat je snel kunt handelen om problemen te verhelpen. 

Tip van OMA: stel je tests in op mobiele apparaten en verschillende netwerkomstandigheden om een realistisch beeld te krijgen van gebruikerservaringen onder diverse omstandigheden. 

]]>
Mock up https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/mock-up/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/mock-up/#respond Mon, 09 Oct 2023 14:12:17 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/mock-up/ Een mock-up is een visuele representatie of model van een product, ontwerp, of concept dat wordt gebruikt voor evaluatie, presentatie, of testdoeleinden voordat het definitieve product wordt gemaakt. Het woord “mock-up” is afgeleid van het Engelse “to mock,” wat nabootsen betekent, en dat is precies wat een mock-up doet: het bootst het beoogde eindproduct na om een idee te geven van hoe het eruit zal zien of functioneren.

De belangrijke rol van Mock-ups in productontwikkeling

Mock-ups worden vaak gebruikt in verschillende industrieën, zoals grafisch ontwerp, architectuur, productontwikkeling en webdesign. Ze kunnen variëren van eenvoudige schetsen of papieren modellen tot meer gedetailleerde digitale simulaties. Mock-ups helpen ontwerpers, klanten en belanghebbenden om het concept te begrijpen, fouten op te sporen en verbeteringen aan te brengen voordat er kostbare stappen worden ondernomen in de productie of ontwikkeling.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/mock-up/feed/ 0
Domeinextensies https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Thu, 31 Aug 2023 07:46:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Domeinextensies, ook wel bekend als TLD’s (Top-Level Domains), vormen de laatste reeks tekens in een internetdomeinnaam. Ze spelen een cruciale rol bij het identificeren en categoriseren van websites op het wereldwijde web. Elke extensie heeft een specifieke betekenis en doel, en helpt bij het organiseren van internetadressen.

Soorten en functies van domeinextensies

Domeinextensies kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Generieke TLD’s (gTLD’s) zoals .com, .org en .net zijn breed inzetbaar en worden wereldwijd gebruikt. Daarnaast zijn er landcode TLD’s (ccTLD’s) zoals .nl, .de en .uk, die specifiek aan landen zijn gekoppeld. Deze benadrukken de nationale herkomst van een website. Binnen gTLD’s bestaan ook gespecialiseerde domeinextensies, zoals .edu voor onderwijsinstellingen en .gov voor overheidsorganisaties. Deze verlenen directe informatie over de aard van de website. Nieuwere toevoegingen, zoals .tech en .blog, bieden nog meer context en richten zich op specifieke industrieën of interesses.

]]>
Kruimelpad https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/#respond Tue, 29 Aug 2023 10:53:52 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/ Een kruimelpad, ook bekend als breadcrumb-navigatie, is een visuele navigatiehulp op websites die gebruikers in staat stelt om hun locatie binnen de website hiërarchie te begrijpen en gemakkelijk terug te keren naar eerdere niveaus. Het concept is geïnspireerd op het sprookje van Hans en Grietje, waarbij de broodkruimels die ze achterlaten in het bos hen helpen om de weg terug te vinden. Op een vergelijkbare manier fungeert een kruimelpad als een digitaal spoor dat gebruikers volgen terwijl ze door verschillende pagina’s en niveaus van een website navigeren.

Voordelen van een kruimelpad

Het kruimelpad heeft meerdere voordelen. Ten eerste verhoogt het de gebruikerservaring doordat bezoekers gemakkelijk kunnen begrijpen waar ze zich bevinden in de websitestructuur. Ten tweede biedt het een eenvoudige manier om terug te gaan naar vorige pagina’s, waardoor gebruikers niet afhankelijk zijn van de browserknoppen. Bovendien verbetert het de toegankelijkheid voor mensen met cognitieve of visuele beperkingen. Kruimelpaden zijn vooral nuttig voor complexe websites met diepe niveaus van inhoud of e-commerceplatforms met uitgebreide productcategorieën.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/kruimelpad/feed/ 0
Developer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/#respond Tue, 29 Aug 2023 09:00:58 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/ Een developer, ook wel ontwikkelaar genoemd, is een creatieve en technisch vaardige professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van softwareapplicaties, websites, mobiele apps en andere digitale oplossingen. Developers spelen een cruciale rol in de moderne technologische wereld, waarbij ze code schrijven en programmeren om functionaliteit te creëren en problemen op te lossen.

Het takenpakket van een developer

Het takenpakket van een developer omvat verschillende aspecten van softwareontwikkeling. Ze gebruiken programmeertalen zoals Java, Python, C++, JavaScript en meer om algoritmes te ontwikkelen, gebruikersinterfaces te ontwerpen en databases te beheren. Developers werken vaak nauw samen met ontwerpers, productmanagers en andere teamleden om de behoeften van gebruikers te begrijpen en softwareoplossingen te leveren die aan die behoeften voldoen. Ze zijn verantwoordelijk voor het testen, debuggen en optimaliseren van de code om ervoor te zorgen dat de software soepel werkt en veilig is.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/feed/ 0
Webontwikkeling https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/webontwikkeling/ Tue, 29 Aug 2023 08:59:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/webontwikkeling/ Webontwikkeling verwijst naar het proces van het creëren en onderhouden van websites en webtoepassingen op het internet. Het omvat een breed scala aan taken, variërend van het ontwerpen van de gebruikersinterface en het ontwikkelen van functionaliteit tot het beheren van databases en het optimaliseren van prestaties.

Twee hoofdgebieden in webontwikkeling

Binnen webontwikkeling zijn er twee hoofdgebieden: frontend en backend. Het frontend gaat over het visuele aspect van een website, waarbij programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript worden gebruikt om de gebruikerservaring te creëren. Dit omvat lay-out, kleuren, lettertypen en interactieve elementen.

Aan de backend-zijde gaat het om de onderliggende technologieën die de website laten werken. Hier worden programmeertalen zoals Python, PHP, Ruby en databases zoals MySQL gebruikt om gegevens te verwerken, op te slaan en op te halen. Beveiliging, serverbeheer en het optimaliseren van snelheid vormen belangrijke aspecten van backend-ontwikkeling.

]]>
Subcategorieën https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/subcategorieen/ Tue, 29 Aug 2023 08:50:48 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/subcategorieen/ Categorieën vormen de bouwstenen van organisatie en begrip in verschillende domeinen, van wetenschap tot taalkunde en winkelindelingen. In deze context fungeren subcategorieën als essentiële hulpmiddelen om complexe systemen verder op te splitsen en te verduidelijken. Een subcategorie is een afgebakende groep binnen een bredere categorie, waarin specifieke kenmerken, eigenschappen of eigenschappen van elementen worden gedeeld.

Het belang van subcategorieën

Subcategorieën dienen als een manier om een dieper inzicht te krijgen in diverse concepten. Ze helpen bij het ordenen, analyseren en vergelijken van informatie, waardoor complexiteit wordt verminderd en overzichtelijkheid wordt vergroot. Bijvoorbeeld, binnen de categorie “Dieren” kunnen subcategorieën zoals “Zoogdieren,” “Vogels,” en “Reptielen” worden gedefinieerd. Dit maakt gedetailleerdere besprekingen en gerichtere studies mogelijk.

Subcategorieën vinden toepassing in vele disciplines. In wetenschappelijk onderzoek worden ze gebruikt om specifieke fenomenen te isoleren en te bestuderen. In e-commerce vergemakkelijken subcategorieën het navigeren door een uitgebreid assortiment. Taalkundig gezien maken subcategorieën het mogelijk om woorden te groeperen volgens hun betekenis en functie, waardoor communicatie effectiever wordt.

]]>
Schema Markup https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/#respond Tue, 29 Aug 2023 08:45:22 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/ Schema Markup, ook bekend als Schema.org markup of gestructureerde gegevens, is een geavanceerde HTML-code die wordt ingesloten in webpagina’s om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen en weer te geven. Het biedt een uniforme manier om specifieke betekenissen toe te voegen aan verschillende soorten informatie op een webpagina, zoals producten, beoordelingen, evenementen, organisaties en meer.

Voordelen en toepassingen van schema markup

Met behulp van Schema Markup kunnen zoekmachines nauwkeuriger begrijpen wat er op een pagina staat, waardoor de kans groter wordt dat de inhoud wordt gepresenteerd als rijke zoekresultaten, zoals rich snippets, knowledge panels en carousels. Dit verbetert de zichtbaarheid en click-through rates van webpagina’s. Bedrijven kunnen Schema Markup gebruiken om informatie zoals openingstijden, locatiegegevens, FAQ’s en productprijzen te markeren, waardoor gebruikers direct relevante details kunnen zien zonder de site te bezoeken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/feed/ 0
Python https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/python/ Fri, 25 Aug 2023 13:28:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/python/ Python is een veelgebruikte programmeertaal die bekend staat om zijn eenvoudige syntaxis en brede toepassingsgebieden. Het is gemaakt door Guido van Rossum en werd voor het eerst uitgebracht in 1991. Python wordt vaak geprezen vanwege zijn leesbaarheid en helderheid, wat het ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren programmeurs.

Kenmerken en toepassingen van Python

Python blinkt uit in diversiteit en wordt gebruikt voor webontwikkeling, data-analyse, kunstmatige intelligentie, wetenschappelijke berekeningen en meer. De uitgebreide standaardbibliotheek biedt ingebouwde modules en functies die ontwikkelaars helpen om efficiënt code te schrijven en taken uit te voeren, zoals bestandsbeheer, netwerkcommunicatie en data manipulatie.

Een ander opvallend kenmerk is de ondersteuning van verschillende programmeerparadigma’s, waaronder objectgeoriënteerd, imperatief en functioneel programmeren. Python’s gemeenschap en documentatie zijn uitgebreid en actief, waardoor het gemakkelijk is om hulp te vinden en kennis te delen. Of je nu een website wilt bouwen met behulp van frameworks zoals Django of Flask, gegevens wilt analyseren met behulp van bibliotheken zoals pandas en numpy, of complexe machine learning-modellen wilt ontwikkelen, Python biedt de tools en flexibiliteit om uiteenlopende projecten te realiseren.

]]>