Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 08:59:37 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Marketingkanalen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Thu, 17 Aug 2023 12:37:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Marketingkanalen verwijzen naar de verschillende wegen en platforms die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten aan potentiële klanten te promoten en te verkopen. Deze kanalen fungeren als de verbinding tussen het bedrijf en de consumenten, waarbij ze informatie, communicatie en transacties mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten marketingkanalen die een bedrijf kan benutten, zowel online als offline. Enkele voorbeelden van offline marketingkanalen zijn fysieke winkels, direct mail, catalogi, billboards, radio- en televisiereclame, en evenementen en beurzen. Deze kanalen hebben vaak een bredere doelgroep en kunnen helpen bij het bereiken van een lokaal publiek.

Online marketingkanalen

Online marketingkanalen omvatten onder andere websites, sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde online advertenties, influencers en contentmarketing. Deze kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om een breder en wereldwijd publiek te bereiken, omdat ze niet gebonden zijn aan geografische beperkingen. Het kiezen van de juiste marketingkanalen hangt af van verschillende factoren, zoals de doelgroep van het bedrijf, het budget, de producten of diensten die worden aangeboden en de gewenste marketingdoelstellingen. Het kan ook nodig zijn om een combinatie van kanalen te gebruiken om een effectieve marketingstrategie te creëren die de doelgroep bereikt en de verkoop stimuleert.

]]>
Display advertising https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-advertising/ Fri, 11 Aug 2023 11:33:25 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-advertising/ Display advertising verwijst naar het online adverteren van producten, diensten of merken via visuele en grafische advertenties op websites, mobiele apps en andere digitale platforms. Deze advertenties worden meestal weergegeven als afbeeldingen, banners, video’s of interactieve elementen op webpagina’s. Het doel van display advertising is om de aandacht van gebruikers te trekken en hen te verleiden om op de advertentie te klikken. Dit kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van verkeer naar een website of het stimuleren van conversies, zoals aankopen of aanmeldingen.

Belang van Display Advertising in de Digitale Marketingstrategie

Display advertenties worden meestal weergegeven op specifieke locaties op websites, zoals zijbalken, koppen van webpagina’s of tussen de inhoud van een artikel. Adverteerders kunnen hun doelgroep targeten op basis van verschillende criteria, zoals demografische gegevens, interesses, locatie of gedrag, om ervoor te zorgen dat de advertenties aan relevante gebruikers worden getoond. Het succes van display advertising wordt vaak gemeten aan de hand van verschillende prestatie-indicatoren, zoals het aantal vertoningen, klikken, click-through rates (CTR), conversieratio’s en return on investment (ROI). Adverteerders kunnen gebruikmaken van verschillende platforms en netwerken voor display advertising, zoals Google Ads, social media-platforms en advertentienetwerken, om hun doelgroep te bereiken en hun advertentiecampagnes te beheren.

]]>
Promotiemateriaal https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Fri, 11 Aug 2023 11:15:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Promotiemateriaal vormt een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor bedrijven. Het verwijst naar een gevarieerde reeks fysieke en digitale hulpmiddelen die worden ingezet om de zichtbaarheid, herkenning en verkoop van producten of diensten te vergroten. Dit materiaal speelt een cruciale rol bij het communiceren van de boodschap van een merk naar de doelgroep.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal omvat een breed scala aan items, zoals flyers, brochures, posters, banners, visitekaartjes, stickers, pennen, sleutelhangers, en zelfs digitale content zoals infographics en sociale media-afbeeldingen dat wordt ingezet bij een promo. Het is ontworpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken, belangrijke informatie te delen en een blijvende indruk achter te laten. Het gebruik van aantrekkelijk ontwerp en relevante inhoud is van vitaal belang om een positieve merkassociatie te bevorderen. Bedrijven gebruiken promotiemateriaal vaak tijdens beurzen, evenementen, directe marketingcampagnes en als onderdeel van hun algemene merkstrategie. In een competitieve zakelijke omgeving kan effectief promotiemateriaal het verschil maken tussen het aantrekken van nieuwe klanten en het achterblijven bij de concurrentie. Het is een krachtig instrument om merkloyaliteit op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten, wat uiteindelijk leidt tot groei en succes op de lange termijn.

]]>
Outbound marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/outbound-marketing/ Wed, 15 Dec 2021 12:11:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/outbound-marketing/ Outbound marketing is eigenlijk een ander woord voor traditionele marketing. Bij outbound marketing worden marketingkanalen ingezet om je zichtbaarheid en bereik zo groot mogelijk te krijgen. Hierbij kun je denken aan: 

  • Televisie reclame 
  • Radio reclame 
  • Advertenties 

Ondanks dat er nog steeds veel geld omgaat in outbound marketing in Nederland, is dit een stuk minder dan eerst. Outbound marketing is vooral aantrekkelijk voor grote bedrijven die snel een groot bereik willen behalen. In principe wordt een product of dienst opgedrongen tot een persoon bij de outbound marketing methode. Een voorbeeld is reclame van onder andere Coca-Cola bij een grote voetbalwedstrijd. Er zijn een hoop grote bedrijven die een smak geld betalen voor een krachtige reclame-uiting via een traditioneel kanaal.  

Verschil inbound & outbound marketing 

Maar er zijn ondertussen zoveel manieren van marketing bijgekomen die een grote zichtbaarheid bieden dat outbound marketing niet voor elk bedrijf nog aantrekkelijk is. Al deze nieuwe manieren van marketing vallen onder inbound marketing. Maar wat is nou het verschil tussen inbound en outbound marketing? Het verschil is de ‘richting’: 

  • Outbound marketing: Eén richting, het merk/bedrijf eist aandacht op bij de ontvanger 
  • Inbound marketing: Twee richtingen, potentiële klant gaat op zoek naar de adverteerder 

Inbound marketing gaat over de manieren waarop interesse van een persoon verdiend kan worden. Er wordt dus minder een product of dienst opgedrongen aan een persoon. De interesse moet verdiend worden. De adverteerder/fabrikant gaat op zoek naar manieren om contact te krijgen met de potentiële klant. Dit doen bedrijven door hun focus te leggen op andere kanalen en waardevolle content aan te bieden op internet. Een populair methode voor inbound marketing is social media. Social media marketing werkt vooral wanneer er een connectie is tussen klant en merk.  

]]>
Recency effect https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/#respond Wed, 15 Dec 2021 12:03:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ Het recency effect kan gebruikt worden om bezoekers te stimuleren. Maar op welke manier? Vooral door het verwerken van makkelijk te onthouden effecten op je website. Het recency effect gaat namelijk over het cognitieve effect waarbij recent gepresenteerde ervaringen of items het beste onthouden worden. In het geval van een website wordt dit anders geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een lijst met woorden. Als je deze leest of hoort, is de kans groot dat je de woorden aan het einde van de lijst beter onthoudt dan die in het midden. Waardoor wordt het recency effect veroorzaakt? Dit blijkt met drie soorten factoren te maken te hebben: 

  • Het geheugenproces 
  • De structuur en duur van een taak 
  • Hoe een persoon de beschikbare informatie verwerkt 

Methodes om het recency effect te voorkomen 

Maar dan blijft natuurlijk de vraag over: Hoe voorkom en bestrijd je het recency effect? Marketing biedt een hoop manieren om ervoor te zorgen dat je product of merk top-of-mind blijft. Men vergeet vrijwel gegarandeerd wat ze hebben gezien of gehoord binnen een bepaalde tijd. Dus om top-of-mind te blijven kun je denken aan één woord: herhaling. Een aantal manieren om te herhalen is het inzetten van: 

  • Retargeting: Het vertonen van gerichte advertenties bij reeds benaderde klanten die niet over zijn gegaan tot conversie 
  • Displaymarketing: Het vertonen van reclame banners op andere relevante websites 
  • Social media: Jouw merk of bedrijfsnaam wordt telkens opnieuw gezien door de potentiële klant 
  • Branded content“wordt u aangeboden door”, gesponsorde series of films door merken 
  • Advertainment: Het plaatsen van een product/dienst in een vorm van entertainment voor subtiele reclame 

Dit zijn de meest bekende vormen van herhaling binnen marketing en reclame. Onbewust kan men veel meer reclame binnenkrijgen dan ze door hebben. Des te vaker een merk of reclame langskomt, des te beter een persoon dit onthoudt. Dit biedt natuurlijk dé oplossing om het recency effect tegen te houden. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/feed/ 0
Push- en pull marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Wed, 15 Dec 2021 11:51:30 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Push- en pull marketing zijn termen voor twee  verschillende marketingstrategieën. Het grote verschil tussen push- en pull marketing zit in de manier waarop de markt benaderd wordt en dan met name op welke manier een nieuw product (of een vernieuwd aanbod) via een distributiekanaal naar de eindklant wordt gestuurd. In de bijbehorende marketingactiviteiten zijn twee hoofdstromingen te onderscheiden: 

  • Push strategie (ook wel push marketing genoemd) 
  • Pull strategie (ook wel pull marketing genoemd) 

Wanneer er sprake is van een push strategie 

Er is sprake van een push strategie als het nieuwe product door de aanbieder wordt aangeboden door aanbod gedreven marketinginspanningen. Veel toegepaste marketinginspanningen in dit geval zijn het verkrijgen van een betere positie in het schap of het geven van kortingen. Op deze manier wordt een nieuw product door het distributiekanaal geduwd en zullen de verkopende partijen een bijdrage leveren aan de toenemende verkoop van het nieuwe product. 

Wanneer er sprake is van een pull strategie 

Er is sprake van een pull strategie als de verkoop van een nieuw product wordt gevormd door de klant zelf. In dit geval wordt de strategie gevormd door vraag gedreven marketinginspanningen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de reclame-uitingen die de interesse van de kant zal ontwikkelen. De geïnteresseerde klant zal hierdoor vanzelf de verkoopkanalen benaderen en vragen naar het specifieke aanbod. Het product zal hiermee door het distributiekanaal worden getrokken.    

]]>
Wat is Push en Pull marketing? - Uitleg & betekenis door OMA nonadult
Vijver https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vijver/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vijver/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:47:25 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vijver/ Binnen marketing en sales wordt met een vijver de volledige doelgroep aan potentiële klanten bedoeld waar een bedrijf het van moet hebben bij de werving van nieuwe klanten. Hoe kleiner de vijver, hoe gerichter marketinginspanningen moeten zijn om voldoende potentiële klanten te bereiken en overtuigen om de gewenste omzet en groei te realiseren.

De metafoor van een vijver gevuld met potentiële klanten komt ook terug in de uitdrukkingen “in dezelfde vijver vissen”. Dit betekent dat twee bedrijven elkaar rechtstreeks beconcurreren door vergelijkbare producten of diensten te willen verkopen aan dezelfde doelgroep.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vijver/feed/ 0
Profiling https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/profiling/ Tue, 01 Sep 2020 04:46:31 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/profiling/ Ook wel: audience discovery

Bij profiling wordt een profiel opgebouwd rond klanten en/of prospects. Deze informatie kan worden ingezet om producten gericht onder de aandacht te brengen door middel van online advertenties of direct marketing. Het inzetten van profielen voor gerichte advertenties wordt targeting genoemd.

Een profiel kan bijvoorbeeld bestaan uit internetpagina’s die een bezoeker heeft bezocht, geslacht, leeftijd, sociale klasse, producten die hij in het verleden heeft aangeschaft en een geografische locatie. Interesses vanuit bezochte internetpagina’s kunnen worden verkregen door bezoekers met behulp van cookies te volgen over het internet.

Demografische gegevens kunnen worden verkregen uit andere bronnen, zoals het eigen klantenbestand of formulieren en enquêtes waar mensen wordt gevraagd deze in te vullen. Vaak worden campagnes gericht op demografische gegevens niet gericht op individuele personen, maar wordt een “gemiddeld profiel” per medium samengesteld.

]]>
Koude acquisitie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/koude-acquisitie/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/koude-acquisitie/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:46:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/koude-acquisitie/ Ook wel: cold calling

Koude acquisitie is het benaderen van potentiële klanten die nog geen relatie met het bedrijf hebben. Vaak zijn de personen of bedrijven verkregen via een externe database. Koude acquisitie heeft daarmee in potentie een zeer groot bereik. Doordat echter vanuit het niets een aanbieding wordt gedaan is deze vorm van acquireren minder effectief. Het resultaat hangt af van de kwaliteit van het gebruikte bestand.

Bij koude acquisitie wordt meestal gebruik gemaakt van de telefoon (cold calling). Deze vorm van telemarketing levert echter doorgaans hoofdzakelijk negatieve reacties op. Ook wordt wel gebruik gemaakt van mailings. Het effect van een schriftelijke mailing kan worden vergroot door de ontvangers na ontvangst na te bellen.

Door het wettelijke verbod op het versturen van ongewenste e-mail kan dit medium niet of zeer lastig worden ingezet voor koude acquisitie.

Het tegenovergestelde van koude acquisitie is warme acquisitie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/koude-acquisitie/feed/ 0
Callcenter https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/callcenter/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/callcenter/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:44:51 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/callcenter/ Een callcenter is een bureau (of afdeling) dat zich heeft toegelegd op in het uitvoeren van telefoniediensten. Bijvoorbeeld het voeren van een telefonische klantenservice of antwoordservice en het gericht telefonisch benaderen van potentiële klanten met een aanbieding (telemarketing).

Grote organisaties beschikken soms over eigen callcenters, maar vaker worden dit soort taken uitbesteed bij gespecialiseerde bedrijven. In beide gevallen zijn speciale ruimtes ingericht om grote aantallen callcenter agents van een werkplek te kunnen voorzien.

Werken bij een callcenter is een populaire bijbaan voor studenten. Dit komt vooral door de flexibele werktijden en doordat telefonische acquisitie door velen als minder aantrekkelijk werk wordt gezien. Bovenop de doorgaans wat lagere salarissen worden vaak bonussen toegekend voor de succesvolle verkoop van producten en diensten en het met succes behouden van klanten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/callcenter/feed/ 0