Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false INP Debugger  https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/inp-debugger/ Wed, 03 Jul 2024 06:28:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12717 De INP Debugger van DebugBear is een tool die aanvullend is voor de nieuwe verandering binnen Google. Google heeft namelijk in maart 2024 de overstap gemaakt van First Input Delay (FID) naar Interaction to Next Paint (INP).  

INP Debugger van DebugBear tool OMA

Waarom INP Debugger gebruiken? 

Google heeft de aanpassing van maart 2024 doorgevoerd om de responsiviteit van websites nauwkeuriger te maken. Met andere woorden, Google kan zo beter inzien hoe snel een website reageert. INP Debugger meet hoe lang een pagina erover doet om te reageren als er op een knop of link wordt geklikt. Als dit te lang duurt kunnen gebruikers denken dat de knop of link niet werkt waardoor de kans groot is dat ze de site zullen verlaten. 

Wat vertel de INP-score van DebugBear? 

De score toont in milliseconde aan hoelang het duurt voordat een knop of link reageert en welke van deze twee onderdelen het langste werk heeft om te reageren. Staan er meerdere elementen op de pagina? Dan worden deze los van elkaar getoond. Het is ook goed om te weten dat de INP Debugger twee scores laat zien: 

• Real User Google Data  

• INP Debugger Result   

Dit doen zij omdat er altijd andere factoren zijn die invloed hebben op de snelheid van knoppen en links. Een gebruiker kan een langzame computer hebben of op een andere manier door de pagina navigeren.  

Een goede INP-score 

Om te zorgen dat je website snel reageert, kun je het beste als richtlijn nemen dat 75% van de pagina’s snel laadt, zowel op mobiele apparaten als op computers: 

  • Als een pagina in 200 milliseconden of minder reageert, is dat snel. 
  • Reageert een pagina tussen de 200 en 500 milliseconden, dan kan de snelheid beter. 
  • Duurt het langer dan 500 milliseconden voordat een pagina reageert, dan is dat traag en is er werk aan de winkel. 

Tip van OMA: zet de testlocatie altijd op mobiel 

]]>
SpeedVitals https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/speedvitals/ Wed, 03 Jul 2024 06:23:20 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12715 SpeedVitals biedt een uitgebreide reeks tools om de prestaties van je website te testen en te verbeteren. De tool focust zich op de Core Web Vitals, de struikrover binnen Google’s recente nadruk op gebruikerservaring. 

SpeedVitals Website Speed Test - OMA

Waarom SpeedVitals gebruiken? 

Google heeft Core Web Vitals geïntroduceerd als belangrijke factoren voor zoekrangschikkingen, met een focus op laadtijden, interactiviteit en visuele stabiliteit van webpagina’s. Simpel gezegd, hoe gebruiksvriendelijker je website, hoe hoger Google deze zal plaatsen. 

SpeedVitals speelt hierop in door gedetailleerde analyses en prestatiebeoordelingen te bieden. De uitslagen helpen developers bij het verbeteren van deze ‘vitale’ aspecten.  

Wat onderscheidt SpeedVitals? 

Anders dan veel andere tools, biedt SpeedVitals niet alleen labdata, maar ook real-world data van echte gebruikers via het CrUX API. Dit betekent dat je niet alleen ziet hoe je website zou moeten presteren onder ideale omstandigheden, maar ook hoe het daadwerkelijk presteert bij jouw gebruikers. 

De kernfuncties van SpeedVitals 

Met SpeedVitals krijg je niet alleen inzicht in hoe je website presteert, maar ook praktische tips en aanbevelingen om je site te optimaliseren, waardoor de gebruikerservaring verbetert en je site beter scoort in zoekmachines. Deze functies kun je zien als de kernfuncties van SpeedVitals. 

  • Batch Testing: Test meerdere pagina’s tegelijk vanuit verschillende locaties om een breder beeld te krijgen van de prestaties van je website. 
  • TTFB Tests: Meet de Time to First Byte vanuit verschillende geografische locaties om de efficiëntie van je serverconfiguratie en content delivery netwerk te beoordelen. 
  • No-code Experiments: Optimaliseer je website zonder directe code-wijzigingen aan te brengen, ideaal voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. 
  • Performance Alerts: Ontvang meldingen wanneer je websiteprestaties onder een bepaalde drempel vallen, zodat je snel kunt handelen om problemen te verhelpen. 

Tip van OMA: stel je tests in op mobiele apparaten en verschillende netwerkomstandigheden om een realistisch beeld te krijgen van gebruikerservaringen onder diverse omstandigheden. 

]]>
IT https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/it/ Mon, 27 May 2024 12:11:56 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/?post_type=marketingtermen&p=12449 Informatietechnologie (IT) verwijst naar het gebruik van computers en software om gegevens te beheren, verwerken, communiceren, verzenden en bewerken in digitale vorm. IT speelt een belangrijke rol in het automatiseren van processen, het vergemakkelijken van communicatie, het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie en het verstrekken van belangrijke data-analyses. 

Rol en toepassing van IT 

De primaire rol van IT is het ondersteunen van organisaties bij het efficiënt en effectief uitvoeren van hun bedrijfsactiviteiten. IT helpt bij het verbeteren van de besluitvorming, het verhogen van de productiviteit door automatisering en stelt bedrijven in staat om strategisch gebruik te maken van informatie. Van kleine startups tot grote multinationals, IT is noodzakelijk voor het beheren van de dagelijkse activiteiten en het stimuleren van groei. Informatietechnologie is het belangrijkste middel voor het beheren en uitbreiden van ondernemingen in de samenleving.  

]]>
Aftrekposten https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/aftrekposten/ Tue, 02 Jan 2024 09:08:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/aftrekposten/ Aftrekposten, ook wel fiscale aftrekposten, zijn essentiële instrumenten in het belastingstelsel van een land. Ze stellen belastingbetalers in staat om bepaalde kosten of uitgaven te verminderen voordat hun belastbare inkomen wordt berekend. Dit heeft als doel om de belastingdruk te verlichten en mensen te stimuleren bepaalde activiteiten te ondernemen of investeringen te doen die van maatschappelijk of economisch belang zijn.

Wat zijn aftrekposten?

Aftrekposten variëren van land tot land, maar ze omvatten vaak zaken als hypotheekrente, medische kosten, studiekosten, en donaties aan goede doelen. Het idee is om belastingbetalers te belonen voor gedrag dat de overheid aanmoedigt, zoals het kopen van een huis, investeren in onderwijs, of het ondersteunen van liefdadigheidsorganisaties. Deze aftrekposten verlagen het belastbare inkomen, wat op zijn beurt leidt tot een lagere belastingfactuur. Het is belangrijk om te begrijpen welke aftrekposten van toepassing zijn op jouw situatie en te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet om ervan te profiteren. Aftrekposten spelen een cruciale rol in het beheren van je financiën en het minimaliseren van belastingverplichtingen.

]]>
Voice Search https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/#respond Mon, 09 Oct 2023 14:17:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/ Voice Search, of spraakgestuurde zoekopdrachten, verwijst naar het gebruik van gesproken taal om online informatie te zoeken via apparaten zoals smartphones, slimme speakers en computers. In plaats van traditionele tekstuele zoekopdrachten in een zoekmachine in te voeren, kunnen gebruikers eenvoudigweg gesproken vragen stellen aan hun apparaat. Dit proces maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie om de gesproken woorden om te zetten in tekst en vervolgens de zoekopdracht uit te voeren.

De revolutie van Voice Search

Voice Search heeft de manier waarop mensen toegang krijgen tot informatie en digitale assistenten gebruiken aanzienlijk veranderd. Het biedt gebruikers meer natuurlijke en intuïtieve interacties met hun apparaten en heeft geleid tot de opkomst van virtuele assistenten zoals Siri, Google Assistant en Amazon’s Alexa. Deze technologie wordt vaak gebruikt voor taken zoals het opvragen van weersvoorspellingen, het stellen van algemene vragen, het zoeken naar lokale bedrijven en het uitvoeren van eenvoudige taken, waardoor het dagelijkse leven handiger wordt. Voice Search blijft evolueren en heeft invloed op de manier waarop bedrijven hun online aanwezigheid optimaliseren om te voldoen aan de veranderende zoekgedrag van gebruikers. Het belang ervan in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) groeit gestaag, aangezien bedrijven zich aanpassen aan deze nieuwe zoekmethode.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/voice-search/feed/ 0
Domeinextensies https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Thu, 31 Aug 2023 07:46:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/domeinextensies/ Domeinextensies, ook wel bekend als TLD’s (Top-Level Domains), vormen de laatste reeks tekens in een internetdomeinnaam. Ze spelen een cruciale rol bij het identificeren en categoriseren van websites op het wereldwijde web. Elke extensie heeft een specifieke betekenis en doel, en helpt bij het organiseren van internetadressen.

Soorten en functies van domeinextensies

Domeinextensies kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Generieke TLD’s (gTLD’s) zoals .com, .org en .net zijn breed inzetbaar en worden wereldwijd gebruikt. Daarnaast zijn er landcode TLD’s (ccTLD’s) zoals .nl, .de en .uk, die specifiek aan landen zijn gekoppeld. Deze benadrukken de nationale herkomst van een website. Binnen gTLD’s bestaan ook gespecialiseerde domeinextensies, zoals .edu voor onderwijsinstellingen en .gov voor overheidsorganisaties. Deze verlenen directe informatie over de aard van de website. Nieuwere toevoegingen, zoals .tech en .blog, bieden nog meer context en richten zich op specifieke industrieën of interesses.

]]>
TXT-bestand https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/txt-bestand/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/txt-bestand/#respond Thu, 31 Aug 2023 07:33:33 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/txt-bestand/ Een TXT-bestand, afgeleid van “tekstbestand”, is een veelvoorkomend en eenvoudig bestandsformaat dat wordt gebruikt om onopgemaakte tekst op te slaan. Dit bestandstype is universeel bruikbaar en kan worden geopend met een breed scala aan softwaretoepassingen op verschillende platforms, zoals Windows, MacOS en Linux.

Kenmerken en gebruik van TXT bestanden

TXT-bestanden bevatten tekst zonder opmaak, zoals letters, cijfers, leestekens en speciale tekens. Ze worden vaak gebruikt voor het opslaan van eenvoudige gegevens zoals configuratie-instellingen, programmeercode, notities, memo’s en meer. Doordat er geen specifieke opmaak of structuur aanwezig is, zijn TXT-bestanden ideaal voor het delen van pure tekstinhoud zonder verlies van informatie.

Het grootste voordeel van TXT-bestanden is hun hoge mate van compatibiliteit. Omdat ze minimale opmaak bevatten, kunnen ze zonder problemen worden geopend op verschillende apparaten en tekstverwerkingsprogramma’s. Dit maakt TXT-bestanden tot een handige keuze voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen en het bewaren van informatie op de lange termijn.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/txt-bestand/feed/ 0
Webinar Software https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/webinar-software/ Tue, 29 Aug 2023 09:04:02 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/webinar-software/ Webinar software, afgeleid van “web-based seminar”, is een geavanceerd digitaal hulpmiddel dat bedrijven en individuen in staat stelt om boeiende en interactieve presentaties, workshops en lezingen te houden via het internet. Dit stelt sprekers in staat om informatie te delen met een breed publiek, ongeacht fysieke locaties.

Virtuele interactie met webinar software

Met Webinar software kunnen presentatoren diavoorstellingen, video’s, live demonstraties en andere multimedia-elementen integreren om hun inhoud effectief over te brengen. Interactieve functies zoals live chat, polls en enquêtes moedigen de deelnemers aan om vragen te stellen en meningen te delen, wat zorgt voor een dynamische leerervaring. Veelgebruikte Webinar platforms bieden ook opname-opties, zodat de sessies later bekeken kunnen worden, en integratie met marketingtools voor bredere promotie.

Webinars worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals educatie, marketing en interne communicatie. Bedrijven kunnen hun expertise tonen, producten demonstreren, trainingen aanbieden en klantrelaties versterken. Voor educatieve instellingen en non-profitorganisaties biedt Webinar software een efficiënte manier om kennis te delen en bewustzijn te vergroten.

]]>
Developer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/#respond Tue, 29 Aug 2023 09:00:58 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/ Een developer, ook wel ontwikkelaar genoemd, is een creatieve en technisch vaardige professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van softwareapplicaties, websites, mobiele apps en andere digitale oplossingen. Developers spelen een cruciale rol in de moderne technologische wereld, waarbij ze code schrijven en programmeren om functionaliteit te creëren en problemen op te lossen.

Het takenpakket van een developer

Het takenpakket van een developer omvat verschillende aspecten van softwareontwikkeling. Ze gebruiken programmeertalen zoals Java, Python, C++, JavaScript en meer om algoritmes te ontwikkelen, gebruikersinterfaces te ontwerpen en databases te beheren. Developers werken vaak nauw samen met ontwerpers, productmanagers en andere teamleden om de behoeften van gebruikers te begrijpen en softwareoplossingen te leveren die aan die behoeften voldoen. Ze zijn verantwoordelijk voor het testen, debuggen en optimaliseren van de code om ervoor te zorgen dat de software soepel werkt en veilig is.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/developer/feed/ 0
Trackingcode https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/trackingcode/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/trackingcode/#respond Tue, 29 Aug 2023 08:53:27 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/trackingcode/ In de wereld van digitale marketing en webanalyse speelt trackingcode een cruciale rol bij het verzamelen van waardevolle gegevens over online gebruikersgedrag. Een trackingcode is een stukje code, meestal in JavaScript, dat op webpagina’s wordt geplaatst om het gedrag van bezoekers vast te leggen en te analyseren.

De werking van trackingcodes

De trackingcode werkt als een stille observator die de interacties van een gebruiker met een website documenteert. Zodra een gebruiker de webpagina laadt, wordt de code geactiveerd en begint het informatie te verzamelen, zoals bezochte pagina’s, klikken, scrollen en zelfs aankopen. Deze gegevens worden vervolgens naar een analytics-platform gestuurd, zoals Google Analytics, waar ze worden verwerkt tot bruikbare inzichten. Trackingcodes zijn van onschatbare waarde voor bedrijven en marketeers, omdat ze inzicht bieden in de effectiviteit van marketingcampagnes, gebruikersvoorkeuren en conversiepaden. Het is echter essentieel om transparant te zijn over het gebruik van trackingcodes en de privacy van gebruikers te respecteren. Het informeren van bezoekers over het gebruik van trackingcodes via een privacybeleid is een belangrijke praktijk om vertrouwen op te bouwen en de privacy te waarborgen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/trackingcode/feed/ 0