Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Tue, 25 Jun 2024 09:22:27 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Crossmediale Communicatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/crossmediale-communicatie/ Tue, 01 Aug 2023 08:06:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/crossmediale-communicatie/ Crossmediale communicatie verwijst naar een strategie waarbij verschillende mediakanalen en -platforms worden gebruikt om een consistente boodschap over te brengen aan een breed publiek. Het is een benadering die het gebruik van verschillende media combineert, zoals televisie, radio, internet, sociale media en gedrukte media, om een samenhangende en doelgerichte communicatie-ervaring te creëren.

De kracht van crossmediale communicatie

Bij crossmediale communicatie worden verschillende mediakanalen op een geïntegreerde manier ingezet om een boodschap over te brengen aan de doelgroep. Dit betekent dat de boodschap op elk kanaal kan worden aangepast om de specifieke kenmerken en mogelijkheden van dat kanaal te benutten. Het doel van crossmediale communicatie is om een breder publiek te bereiken, de betrokkenheid van het publiek te vergroten en de effectiviteit van de communicatie te versterken. Door gebruik te maken van verschillende mediakanalen kunnen boodschappen herhaaldelijk en op verschillende manieren worden gepresenteerd, waardoor de kans groter wordt dat de boodschap wordt opgemerkt en begrepen door verschillende doelgroepen.

]]>
Videomarketeer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:47:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ Een videomarketeer is iemand die zich bezighoudt met het creëren, plannen en uitvoeren van video-marketingcampagnes. Dit kan zowel online als offline zijn. De taak van een videomarketeer is om de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep door middel van video. Dit kan variëren van het maken van een bedrijfsvideo om het merk te versterken, tot het creëren van een video voor social media. Een videomarketeer werkt vaak samen met andere afdelingen binnen een bedrijf, zoals marketing, sales en productie, om de video-marketingstrategie te bepalen en deze vervolgens uit te voeren. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van een concept, het schrijven van een script, het regisseren van de video en het bewerken van de opnames.

Het uitgangspunt van een videomarketeer

Daarnaast analyseert een videomarketeer ook de prestaties van de video’s, zoals het aantal views, de duur van de weergave en de interactie van de kijkers. Op basis hiervan kan worden bijgesteld en geoptimaliseerd. In een tijdperk waarin video een steeds belangrijkere rol speelt in de communicatie, wordt de rol van een videomarketeer steeds belangrijker. Deze expert is in staat om met video de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep en zo bij te dragen aan de groei van een bedrijf.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/feed/ 0
Brandfilm https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/#respond Fri, 17 Feb 2023 09:52:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/ Brandfilms zijn een zeer krachtig marketinginstrument voor bedrijven om hun merk of product te promoten. Door de juiste boodschap, beeldtaal en distributiekanalen te kiezen, kunnen ze een emotionele connectie met het publiek opbouwen en bijdragen aan de groei van het merk of product. Een goede brandfilm moet aansluiten bij de doelgroep van het bedrijf, zodat de boodschap effectief overkomt. Dit kan gedaan worden door de juiste tone-of-voice, beeldtaal, en muziek te gebruiken. Het is ook belangrijk om de unieke verkoopargumenten van het merk of product te benadrukken. Zo kan de film bijdragen aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen het merk en het publiek.

Distributie Brandfilms

Brandfilms kunnen worden gedistribueerd via verschillende kanalen, zoals social media, websites, televisie, en evenementen. Dit maakt het mogelijk om een breder publiek te bereiken en de impact van de film te vergroten. In de huidige digitale tijd, waar de aandachtsspanne van mensen kort is, is het belangrijk dat een brandfilm helder en snel tot de kern komt, en een emotionele connectie met de kijker weet te creëren. Dit kan bereikt worden door het gebruik van verhalende elementen, krachtige beelden en een passende soundtrack.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/feed/ 0
Brand awareness https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brand-awareness/ Fri, 17 Feb 2023 09:49:28 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brand-awareness/ Brand awareness is de mate waarin consumenten bekend zijn met een merk of product. Het is een belangrijke indicator voor het succes van een merk, omdat hoe bekender een merk is, hoe waarschijnlijker consumenten zullen overwegen om het te kopen. Er zijn verschillende manieren om Brand awareness (in het Nederlands: merkbekendheid) te verhogen, zoals reclame, public relations, contentmarketing, en social media.

Waarom brand awareness?

Een belangrijk aspect van Brand awareness is hoe goed consumenten een merk kunnen herkennen. Dit kan worden gemeten door het aantal mensen dat een merk correct kan benoemen in een enquête of hoe vaak een merknaam wordt genoemd in een gesprek of op social media. Het doel van brand awareness is om een positieve associatie te creëren met een merk, zodat consumenten het merk automatisch associëren met bepaalde kenmerken of eigenschappen. Bijvoorbeeld, als een consument denkt aan snelle auto’s, kan hij of zij automatisch denken aan een merk als Ferrari. Dit maakt het voor de consument makkelijker om een beslissing te nemen over welk merk of product ze zullen kopen.

]]>
Outbound marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/outbound-marketing/ Wed, 15 Dec 2021 12:11:10 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/outbound-marketing/ Outbound marketing is eigenlijk een ander woord voor traditionele marketing. Bij outbound marketing worden marketingkanalen ingezet om je zichtbaarheid en bereik zo groot mogelijk te krijgen. Hierbij kun je denken aan: 

  • Televisie reclame 
  • Radio reclame 
  • Advertenties 

Ondanks dat er nog steeds veel geld omgaat in outbound marketing in Nederland, is dit een stuk minder dan eerst. Outbound marketing is vooral aantrekkelijk voor grote bedrijven die snel een groot bereik willen behalen. In principe wordt een product of dienst opgedrongen tot een persoon bij de outbound marketing methode. Een voorbeeld is reclame van onder andere Coca-Cola bij een grote voetbalwedstrijd. Er zijn een hoop grote bedrijven die een smak geld betalen voor een krachtige reclame-uiting via een traditioneel kanaal.  

Verschil inbound & outbound marketing 

Maar er zijn ondertussen zoveel manieren van marketing bijgekomen die een grote zichtbaarheid bieden dat outbound marketing niet voor elk bedrijf nog aantrekkelijk is. Al deze nieuwe manieren van marketing vallen onder inbound marketing. Maar wat is nou het verschil tussen inbound en outbound marketing? Het verschil is de ‘richting’: 

  • Outbound marketing: Eén richting, het merk/bedrijf eist aandacht op bij de ontvanger 
  • Inbound marketing: Twee richtingen, potentiële klant gaat op zoek naar de adverteerder 

Inbound marketing gaat over de manieren waarop interesse van een persoon verdiend kan worden. Er wordt dus minder een product of dienst opgedrongen aan een persoon. De interesse moet verdiend worden. De adverteerder/fabrikant gaat op zoek naar manieren om contact te krijgen met de potentiële klant. Dit doen bedrijven door hun focus te leggen op andere kanalen en waardevolle content aan te bieden op internet. Een populair methode voor inbound marketing is social media. Social media marketing werkt vooral wanneer er een connectie is tussen klant en merk.  

]]>
Recency effect https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/#respond Wed, 15 Dec 2021 12:03:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ Het recency effect kan gebruikt worden om bezoekers te stimuleren. Maar op welke manier? Vooral door het verwerken van makkelijk te onthouden effecten op je website. Het recency effect gaat namelijk over het cognitieve effect waarbij recent gepresenteerde ervaringen of items het beste onthouden worden. In het geval van een website wordt dit anders geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een lijst met woorden. Als je deze leest of hoort, is de kans groot dat je de woorden aan het einde van de lijst beter onthoudt dan die in het midden. Waardoor wordt het recency effect veroorzaakt? Dit blijkt met drie soorten factoren te maken te hebben: 

  • Het geheugenproces 
  • De structuur en duur van een taak 
  • Hoe een persoon de beschikbare informatie verwerkt 

Methodes om het recency effect te voorkomen 

Maar dan blijft natuurlijk de vraag over: Hoe voorkom en bestrijd je het recency effect? Marketing biedt een hoop manieren om ervoor te zorgen dat je product of merk top-of-mind blijft. Men vergeet vrijwel gegarandeerd wat ze hebben gezien of gehoord binnen een bepaalde tijd. Dus om top-of-mind te blijven kun je denken aan één woord: herhaling. Een aantal manieren om te herhalen is het inzetten van: 

  • Retargeting: Het vertonen van gerichte advertenties bij reeds benaderde klanten die niet over zijn gegaan tot conversie 
  • Displaymarketing: Het vertonen van reclame banners op andere relevante websites 
  • Social media: Jouw merk of bedrijfsnaam wordt telkens opnieuw gezien door de potentiële klant 
  • Branded content“wordt u aangeboden door”, gesponsorde series of films door merken 
  • Advertainment: Het plaatsen van een product/dienst in een vorm van entertainment voor subtiele reclame 

Dit zijn de meest bekende vormen van herhaling binnen marketing en reclame. Onbewust kan men veel meer reclame binnenkrijgen dan ze door hebben. Des te vaker een merk of reclame langskomt, des te beter een persoon dit onthoudt. Dit biedt natuurlijk dé oplossing om het recency effect tegen te houden. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/feed/ 0
Vodcast https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vodcast/ Wed, 15 Dec 2021 11:55:59 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vodcast/ Ook wel: video podcast of video on demand podcast 

Wat is een vodcast?

Een vodcast is en podcast in videoformaat. Luisteraars kunnen de serie audio- en videoprogramma’s bekijken en beluisteren. De luisteraar bepaalt zelf wanneer en waar hij een vodcast bekijkt en beluisterd (on-demand). 

Net zoals podcasts zijn vodcasts vaak informatief of amuserend. Gewoonlijk hebben vodcasts een vaste presentator (of presentatoren). Ook gastsprekers verschijnen regelmatig in vodcasts. Doorgaans hebben vodcasts de vorm van een gesprek tussen meerdere personen. Veel vodcasts zijn voorzien van een herkenbaar intro en outro. Ook de setting is vaak identiek in de verschillende vodcast-afleveringen.  

Combinatie van vodcast en podcast

Vodcasters combineren vaak het podcast en vodcast format met elkaar. Op bepaalde apps en diensten, zoals YouTube, is het mogelijk om de vodcast te bekijken. Vaak bieden vodcasters de mogelijkheid om de audio-versie van de vodcast te beluisteren, als een podcast, via diensten zoals iTunes en Spotify. Deze combinatie heeft als voordeel dat een groter publiek bereikt wordt.  

]]>
Push- en pull marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Wed, 15 Dec 2021 11:51:30 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Push- en pull marketing zijn termen voor twee  verschillende marketingstrategieën. Het grote verschil tussen push- en pull marketing zit in de manier waarop de markt benaderd wordt en dan met name op welke manier een nieuw product (of een vernieuwd aanbod) via een distributiekanaal naar de eindklant wordt gestuurd. In de bijbehorende marketingactiviteiten zijn twee hoofdstromingen te onderscheiden: 

  • Push strategie (ook wel push marketing genoemd) 
  • Pull strategie (ook wel pull marketing genoemd) 

Wanneer er sprake is van een push strategie 

Er is sprake van een push strategie als het nieuwe product door de aanbieder wordt aangeboden door aanbod gedreven marketinginspanningen. Veel toegepaste marketinginspanningen in dit geval zijn het verkrijgen van een betere positie in het schap of het geven van kortingen. Op deze manier wordt een nieuw product door het distributiekanaal geduwd en zullen de verkopende partijen een bijdrage leveren aan de toenemende verkoop van het nieuwe product. 

Wanneer er sprake is van een pull strategie 

Er is sprake van een pull strategie als de verkoop van een nieuw product wordt gevormd door de klant zelf. In dit geval wordt de strategie gevormd door vraag gedreven marketinginspanningen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de reclame-uitingen die de interesse van de kant zal ontwikkelen. De geïnteresseerde klant zal hierdoor vanzelf de verkoopkanalen benaderen en vragen naar het specifieke aanbod. Het product zal hiermee door het distributiekanaal worden getrokken.    

]]>
Wat is Push en Pull marketing? - Uitleg & betekenis door OMA nonadult
Primacy effect https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/primacy-effect/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/primacy-effect/#respond Wed, 15 Dec 2021 11:32:39 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/primacy-effect/ Het primacy effect staat voor de cognitieve denkfout dat we beter onthouden wat we als eerste zien. Dit komt doordat mensen denken dat de eerste dingen die getoond worden belangrijker zijn dan de dingen die later komen. Bij het horen van een lange lijst met woorden zul je ook sneller de middelste woorden vergeten en juist de eerste woorden onthouden. 

Aan de andere kant staat het recency effect, wat gaat juist over de cognitieve fout dat we het laatste beter onthouden. Zoals de eerste woorden in een lijst beter onthouden worden, zullen de laatste woorden ook sneller onthouden worden. Zowel in de dienstensector als Retail sector worden recency en primacy effect gebruikt. Door deze cognitieve gedragen te gebruiken in je marketingstrategie zullen de conversies toenemen.  

Primacy effect op je website 

Maar hoe zet je het primacy effect in? Voor het inzetten van het primacy effect op je website hebben we de volgende tips: 

  • Zet de belangrijkste onderdelen bovenaan (of onderaan), dit geldt voor de gehele website maar ook voor alinea’s en opsommingen. Bezoekers zullen de informatie die daar staat sneller onthouden 
  • Zorg ervoor dat de tekst/beelden bovenaan (en onderaan) de website pakkend zijn of interesse opwekken. Hierdoor wordt de bezoeker overgehaald om verder te lezen en hopelijk over te gaan tot conversie 

Een methode om te kijken of je website pakkend genoeg is, is het gebruiken van een heatmap. De heatmap laat zien hoe een bezoeker beweegt over jouw website. Aan de hand van de heatmap kun je zien waar de bezoeker het meeste naar kijkt en hoe dit eventueel verbetert kan worden. Maar een simpelere stap om het primacy effect te gebruiken is zorgen dat al het ‘eerste’ visueel mooi en sterk geschreven is. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/primacy-effect/feed/ 0
Videomarketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketing/ Sat, 23 Jan 2021 06:32:51 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketing/ Videomarketing is een verzamelterm voor de technieken die worden toegepast om met behulp van bewegende beelden een product, dienst of andere informatie onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerden. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van YouTube of Vimeo. Dit zijn websites die veel mogelijkheden bieden om online video’s te uploaden, te delen en te bekijken. Uiteraard kan er ook een eigen videokanaal (op de eigen website) gebruikt worden om een video marketing strategie vorm te geven.

Voordelen van het gebruik van video’s als marketingmiddel

Er zijn diverse voordelen van het gebruik van video’s als marketingmiddel te benoemen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard dat een mens visueel is ingesteld. In de praktijk betekent dit dat bewegende beelden een uitstekend middel zijn om een boodschap over te brengen. Videomarketing is inzetbaar voor zowel upselling, down selling als cross selling. De techniek kan worden ingezet om de doelgroep in iedere fase van de customer journey van de juiste beelden te voorzien. Daarnaast heeft videomarketing als grote voordeel dat er authentieke beelden kunnen worden weergegeven waarin de unieke propositie van een bedrijf of aanbod op een perfecte manier kan worden vertaald naar de doelgroep.

 

 

]]>