Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 09:49:13 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Freelancer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/freelancer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/freelancer/#respond Tue, 02 Jan 2024 12:01:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/freelancer/ Een freelancer is een zelfstandig professional die zijn diensten aanbiedt zonder langdurige verplichtingen aan een enkele werkgever. Deze flexibele arbeidskrachten, ook wel zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) genoemd, werken op projectbasis en worden betaald voor de geleverde prestaties. Ze oefenen diverse beroepen uit, zoals schrijvers, ontwerpers, programmeurs, consultants en meer.

De kenmerken van Freelancers:

  • Onafhankelijkheid: Freelancers genieten een grote mate van vrijheid. Ze bepalen hun eigen werkschema, tarieven en klanten.
  • Diversiteit: Freelancers werken voor verschillende opdrachtgevers en kunnen zo een breed scala aan ervaring opdoen in diverse industrieën.
  • Risico en Beloning: Ze dragen het risico van werkloosheid en onregelmatige inkomsten, maar hebben ook potentieel voor hogere inkomsten en grotere carrièrecontrole.
  • Specialisatie: Freelancers kunnen zich specialiseren in specifieke vaardigheden en diensten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor organisaties die tijdelijke expertise nodig hebben.

In de hedendaagse arbeidsmarkt spelen freelancers een cruciale rol bij het leveren van flexibele en hoogwaardige diensten aan diverse opdrachtgevers.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/freelancer/feed/ 0
Adviesdiensten https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/adviesdiensten/ Tue, 10 Oct 2023 07:08:35 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/adviesdiensten/ Adviesdiensten zijn professionele services die worden verleend door experts, consultants, of adviesbureaus om organisaties, bedrijven, overheden of individuen te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het oplossen van complexe problemen. Deze diensten omvatten een breed scala aan domeinen, waaronder management, financiën, technologie, juridische zaken, marketing, human resources en meer.

De belangrijkste aspecten van adviesdiensten

Adviesdiensten worden vaak ingeschakeld wanneer een organisatie externe expertise nodig heeft die ze intern niet hebben. Adviseurs brengen hun kennis, ervaring en analytische vaardigheden in om te adviseren over strategische planning, operationele verbeteringen, kostenbeheersing, risicobeheer en andere zakelijke vraagstukken. Ze voeren grondige analyses uit, stellen aanbevelingen op en begeleiden de implementatie van oplossingen.

Deze diensten spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van groei, efficiëntieverbeteringen en het behalen van concurrentievoordeel. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een nieuwe zakelijke strategie, het optimaliseren van processen of het voldoen aan wettelijke vereisten, adviesdiensten bieden deskundig inzicht en begeleiding om succesvolle resultaten te behalen.

]]>
Workation https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/workation/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/workation/#respond Tue, 07 Jun 2022 12:56:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/workation/ De term workation heeft betrekking op het combineren van werken en vakantie houden. Er wordt in dit geval dus gewerkt op een vakantieadres. Hoewel dit een bijzondere combinatie lijkt en in het verleden veelvuldig werd afgekeurd, worden de voordelen van deze bijzondere combinatie nu veel meer ontdekt. Veel mensen komen erachter dat hun productiviteit hoger is als ze in een ontspannen setting hun werkzaamheden kunnen verrichten. Workation is vanaf iedere locatie mogelijk mits er online gewerkt kan worden. Het concept komt in diverse vormen voor. Er kan gekozen worden om zelfstandig een reis te boeken maar ook om deel te nemen aan een georganiseerde reis.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/workation/feed/ 0
DOOH (Digital out of home) https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dooh-digital-out-of-home/ Wed, 15 Dec 2021 13:24:38 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/dooh-digital-out-of-home/ Een vorm van advertising in openbare ruimtes en op straat is DOOH. Digital out of home advertising gaat over nieuwere digitale advertentieborden (billboards). Hierbij kun je denken aan: 

  • Video-ads op billboards
  • In bushokjes, treinstations en andere soorten openbaar vervoer
  • Borden op straat en winkelcentra

Deze borden zijn zichtbaar voor mensen die op deze locaties staan of lopen. Er wordt al een tijd langer gebruik gemaakt van reclame op borden bij openbare plekken. Nu zijn er ook digitale varianten waar bewegend beeld gebruikt kan worden. Het voordeel van DOOH is dat adverteerders video’s of animaties kunnen gebruiken. Daarnaast kan er veel meer reclame getoond worden en is het minder werk om van reclame-uitingen te wisselen. 

DOOH op smartphones 

Naast het adverteren op openbare ‘billboards’ wordt DOOH ook gebruikt op persoonlijke schermen. Wanneer een persoon op een specifieke locatie loopt kan een DOOH advertentie op de smartphone vertoond worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geolocation. Zodra deze persoon binnen een bepaalde radius van een winkelpand zit kan een aanbod worden gemaakt in de vorm van een notificatie op het scherm. Aan de hand van informatie van de passant kunnen gepersonaliseerde advertenties of acties getoond worden. Dit is een zeer progressieve en gepersonaliseerde vorm van buitenshuis adverteren. Daarnaast biedt DOOH de volgende voordelen: 

  • Het inkopen van specifieke dagdelen en tijden 
  • Het rouleren van verschillende soorten advertenties/uitingen 
  • Het tracken van resultaat uit de advertenties 

Het enige nadeel van DOOH ligt bij de prijs. Voor kleinere bedrijven is DOOH niet een makkelijk te betalen optie. Daarnaast gaan er ook wat meer kosten zitten in het maken van de advertentie-uiting. Maar gelukkig zijn er andere manieren om goedkoper te adverteren dan DOOH voor andere bedrijven, zoals social media marketing, SEO-optimalisatie en meer. 

]]>
Recency effect https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/#respond Wed, 15 Dec 2021 12:03:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/ Het recency effect kan gebruikt worden om bezoekers te stimuleren. Maar op welke manier? Vooral door het verwerken van makkelijk te onthouden effecten op je website. Het recency effect gaat namelijk over het cognitieve effect waarbij recent gepresenteerde ervaringen of items het beste onthouden worden. In het geval van een website wordt dit anders geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een lijst met woorden. Als je deze leest of hoort, is de kans groot dat je de woorden aan het einde van de lijst beter onthoudt dan die in het midden. Waardoor wordt het recency effect veroorzaakt? Dit blijkt met drie soorten factoren te maken te hebben: 

  • Het geheugenproces 
  • De structuur en duur van een taak 
  • Hoe een persoon de beschikbare informatie verwerkt 

Methodes om het recency effect te voorkomen 

Maar dan blijft natuurlijk de vraag over: Hoe voorkom en bestrijd je het recency effect? Marketing biedt een hoop manieren om ervoor te zorgen dat je product of merk top-of-mind blijft. Men vergeet vrijwel gegarandeerd wat ze hebben gezien of gehoord binnen een bepaalde tijd. Dus om top-of-mind te blijven kun je denken aan één woord: herhaling. Een aantal manieren om te herhalen is het inzetten van: 

  • Retargeting: Het vertonen van gerichte advertenties bij reeds benaderde klanten die niet over zijn gegaan tot conversie 
  • Displaymarketing: Het vertonen van reclame banners op andere relevante websites 
  • Social media: Jouw merk of bedrijfsnaam wordt telkens opnieuw gezien door de potentiële klant 
  • Branded content“wordt u aangeboden door”, gesponsorde series of films door merken 
  • Advertainment: Het plaatsen van een product/dienst in een vorm van entertainment voor subtiele reclame 

Dit zijn de meest bekende vormen van herhaling binnen marketing en reclame. Onbewust kan men veel meer reclame binnenkrijgen dan ze door hebben. Des te vaker een merk of reclame langskomt, des te beter een persoon dit onthoudt. Dit biedt natuurlijk dé oplossing om het recency effect tegen te houden. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/recency-effect/feed/ 0
Push- en pull marketing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Wed, 15 Dec 2021 11:51:30 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/push-en-pull-marketing/ Push- en pull marketing zijn termen voor twee  verschillende marketingstrategieën. Het grote verschil tussen push- en pull marketing zit in de manier waarop de markt benaderd wordt en dan met name op welke manier een nieuw product (of een vernieuwd aanbod) via een distributiekanaal naar de eindklant wordt gestuurd. In de bijbehorende marketingactiviteiten zijn twee hoofdstromingen te onderscheiden: 

  • Push strategie (ook wel push marketing genoemd) 
  • Pull strategie (ook wel pull marketing genoemd) 

Wanneer er sprake is van een push strategie 

Er is sprake van een push strategie als het nieuwe product door de aanbieder wordt aangeboden door aanbod gedreven marketinginspanningen. Veel toegepaste marketinginspanningen in dit geval zijn het verkrijgen van een betere positie in het schap of het geven van kortingen. Op deze manier wordt een nieuw product door het distributiekanaal geduwd en zullen de verkopende partijen een bijdrage leveren aan de toenemende verkoop van het nieuwe product. 

Wanneer er sprake is van een pull strategie 

Er is sprake van een pull strategie als de verkoop van een nieuw product wordt gevormd door de klant zelf. In dit geval wordt de strategie gevormd door vraag gedreven marketinginspanningen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de reclame-uitingen die de interesse van de kant zal ontwikkelen. De geïnteresseerde klant zal hierdoor vanzelf de verkoopkanalen benaderen en vragen naar het specifieke aanbod. Het product zal hiermee door het distributiekanaal worden getrokken.    

]]>
Wat is Push en Pull marketing? - Uitleg & betekenis door OMA nonadult
VEA https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vea/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vea/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:47:11 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vea/ Ook wel: Vereniging voor Erkende Advertentiebureaus

VEA is de branchevereniging voor communicatie-adviesbureaus.

VEA werd opgericht in 1917 als Vereniging voor Erkende Advertentiebureaus. Doel was om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de aangesloten bureaus uit te dragen naar media en adverteerders. Daarnaast staat VEA leden op verschillende manieren bij middels belangenbehartiging en het verspreiden van kennis en informatie.

VEA organiseert jaarlijks diverse evenementen en trainingen. Samen met BVA is VEA medeorganisator van de Effie Awards voor effectieve marketingcommunicatie.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/vea/feed/ 0
Uithangbord https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uithangbord/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uithangbord/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:47:09 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uithangbord/ Een uithangbord is een vorm van gevelreclame, waarbij een reclamebord loodrecht op de voorgevel van een winkelpand of bedrijfsgebouw is geplaatst. Hierdoor is het bord goed te lezen voor publiek dat door de straat wandelt, fietst of op een andere manier voorbijkomt.

Hoe ziet een uithangbord eruit?

Een uithangbord bestaat meestal uit een bord met tekst en is eventueel voorzien van verlichting. Het volledige bord kan worden verlicht, of alleen de letters (zoals bij neonreclame).

Vroeger werd niet (alleen) de bedrijfsnaam vermeld, maar werd het boek vaak gevormd door een afbeelding of symbool. Bijvoorbeeld een krakeling bij bakkers, een hakmes bij slagers en een schaar bij kapperszaken.

Visitekaartje van een bedrijf

Het woord uithangbord kan ook een meer figuurlijke betekenis hebben. Het uithangbord van een bedrijf kan ook een persoon zijn, die als visitekaartje van de organisatie zorgt voor een goed imago.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/uithangbord/feed/ 0
Touchscreen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/touchscreen/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/touchscreen/#respond Tue, 01 Sep 2020 04:47:01 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/touchscreen/ Ook wel: aanraakscherm

Touschscreens zijn een speciaal soort beeldschermen die gevoelig zijn voor aanraking. De gebruiker van een touchscreen kan door middel van aanraking met de vingers of een speciaal soort pen (een stylus) de user interface besturen.

Het touchscreen dient meestal als vervanging van een muiscursor. Door middel van een virtueel toetsenbord kan de gebruiker ook typen via het scherm.

Nagenoeg alle smartphones en tablets zijn voorzien van een aanraakscherm. Touchscreens komen tegenwoordig ook steeds vaker voor bij laptops en ‘gewone’ computerschermen. Tot slot duiken touchscreens ook op in de publieke ruimte, bijvoorbeeld in de vorm van reclamezuilen en in betaalautomaten om te pinnen, reizen of parkeren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/touchscreen/feed/ 0
Traffic https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/traffic/ Tue, 01 Sep 2020 04:47:01 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/traffic/ Ook wel: verkeer

Verzamelnaam voor alle activiteit binnen een website, zoals de bezoekers en paginaweergaves. Soms wordt specifiek het dataverkeer bedoelt. Binnen de context van een marketingcampagne kan met traffic ook het aantal impressies van de campagne of de hoeveelheid doorkliks naar de eigen website worden bedoelt.

Binnen retailmarketing en out of home advertising wordt met traffic het aantal personen bedoelt dat fysiek een bezoek aan een bepaalde winkel of andere locatie aflegt.

]]>