Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 11:41:19 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Microsoft Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Thu, 19 Oct 2023 11:09:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Ook wel: Advertenties op Microsoft of Microsoft adverteren

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) zijn de advertenties die op zoekmachine platform Microsoft Bing worden weergegeven. Microsoft Ads kunnen vergeleken worden met Google Ads (voorheen bekend als Google Adwords) alleen wordt er geadverteerd op een ander platform. De mogelijkheden om in de Mirosoft Bing zoekmachine te adverteren zijn in grote lijnen vergelijkbaar met dat van Google, al moet hierbij gerealiseerd worden dat het bereik een flink stuk minder is. Ongeveer 95% van de mensen kiest bij het gebruik van een zoekmachine voor de service van Google. De overige 5% is het marktaandeel van andere zoekmachines waarvan Bing er één van is. Het is echter wel mogelijk om met Microsoft Ads ook op de Yahoo en AOL-zoekmachines te adverteren.

Hoe werkt het adverteren op Bing?   

Het adverteren op Bing werkt in grote lijnen hetzelfde als het geval is bij Google Ads. Ook in dit geval wordt er gekeken naar kwaliteitsscores en costs per click (CPC). Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een Google Ads-campagne te importeren naar Microsoft Ads. Deze mogelijkheid onderstreept het feit dat Microsoft Ads een interessante aanvulling kan zijn op een Google Ads-campagne. Bijkomend voordeel is uiteraard dat de kosten om op een zoekmachine als Microsoft Bing te adverteren vele malen lager is dan het adverteren op Google (SEA).

]]>
Merkidentiteit https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:02:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/ Merkidentiteit is de unieke persoonlijkheid en het imago van een merk, die het onderscheidt van concurrenten en een emotionele band met consumenten creëert. Het omvat de kernwaarden, missie, visie en cultuur van het merk, evenals de visuele elementen zoals logo, kleurenschema en typografie. Deze componenten dragen bij aan de herkenbaarheid en het vertrouwen in het merk.

Noodzaak van een sterke merkidentiteit

Een sterke merkidentiteit is van cruciaal belang voor het opbouwen van merkloyaliteit en het aantrekken van doelgroepen. Het helpt ook bij het positioneren van het merk in de markt en het communiceren van de merkwaarden naar het publiek. Merkidentiteit gaat verder dan alleen het product of de dienst die een merk aanbiedt; het gaat om het gevoel en de associaties die mensen hebben wanneer ze aan dat merk denken. Het ontwikkelen en onderhouden van een consistente merkidentiteit is essentieel voor een succesvol merk en het opbouwen van een sterk merkimago dat blijft resoneren bij consumenten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/feed/ 0
Promille https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promille/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promille/#respond Tue, 10 Oct 2023 06:52:42 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promille/
In de context van marketing verwijst “promille” niet naar de concentratie van alcohol, maar eerder naar een maateenheid die wordt gebruikt om de respons op een marketingcampagne of advertentie te meten.

Promille in marketing

Promille in marketing vertegenwoordigt een percentage van de totale doelgroep dat reageert op een bepaalde marketingactie. Het wordt vaak gebruikt om de effectiviteit van een campagne te meten, zoals het aantal mensen dat een advertentie heeft gezien en erop heeft geklikt, het aantal dat zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief of het aantal dat een aankoop heeft gedaan na het zien van een promotie.

Bijvoorbeeld, als een advertentie wordt weergegeven aan 1000 mensen en 50 van hen klikken erop, dan is de click-through rate (CTR) 5‰, omdat 5 per duizend mensen hebben gereageerd.

Promille is een nuttige maatstaf om de efficiëntie en het succes van marketinginspanningen te beoordelen en te optimaliseren, omdat het aangeeft hoe goed een campagne aansluit bij de doelgroep en tot actie aanzet. Het helpt marketeers bij het meten en verbeteren van hun strategieën om meer betrokkenheid en conversies te genereren.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promille/feed/ 0
Nurturing https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nurturing/ Tue, 29 Aug 2023 08:57:54 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/nurturing/ Nurturing is een strategische benadering binnen de marketing die gericht is op het opbouwen en onderhouden van langdurige en waardevolle klantrelaties. Deze aanpak draait om het koesteren van potentiële klanten gedurende hun gehele aankoopreis, van bewustwording tot aankoop en zelfs daarna. In plaats van zich uitsluitend te richten op directe verkoop, legt nurturing marketing de nadruk op het bieden van waardevolle informatie, relevante inhoud en persoonlijke interacties die de behoeften en belangen van de klant centraal stellen. Dit versterkt niet alleen de merkloyaliteit, maar vergroot ook de kans op herhaalaankopen en positieve mond-tot-mondreclame.

Hoe werkt nurturing?

Nurturing omvat het gebruik van geautomatiseerde e-mails, gerichte content, sociale media-engagement en andere marketinginstrumenten om gepersonaliseerde ervaringen te creëren. Door de klant te voorzien van waardevolle informatie en oplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften, bouwt nurturing marketing vertrouwen op en vergroot het de betrokkenheid. Dit proces helpt potentiële klanten om de toegevoegde waarde van een product of dienst te begrijpen en moedigt hen aan om over te gaan tot aankoop. Door voortdurende interacties en follow-up na de aankoop te behouden, wordt de klantrelatie versterkt en wordt de basis gelegd voor een duurzame en wederzijds lonende band tussen het merk en de klant.

]]>
Schema Markup https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/#respond Tue, 29 Aug 2023 08:45:22 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/ Schema Markup, ook bekend als Schema.org markup of gestructureerde gegevens, is een geavanceerde HTML-code die wordt ingesloten in webpagina’s om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen en weer te geven. Het biedt een uniforme manier om specifieke betekenissen toe te voegen aan verschillende soorten informatie op een webpagina, zoals producten, beoordelingen, evenementen, organisaties en meer.

Voordelen en toepassingen van schema markup

Met behulp van Schema Markup kunnen zoekmachines nauwkeuriger begrijpen wat er op een pagina staat, waardoor de kans groter wordt dat de inhoud wordt gepresenteerd als rijke zoekresultaten, zoals rich snippets, knowledge panels en carousels. Dit verbetert de zichtbaarheid en click-through rates van webpagina’s. Bedrijven kunnen Schema Markup gebruiken om informatie zoals openingstijden, locatiegegevens, FAQ’s en productprijzen te markeren, waardoor gebruikers direct relevante details kunnen zien zonder de site te bezoeken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/schema-markup/feed/ 0
Penetratiegraad https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/penetratiegraad/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/penetratiegraad/#respond Fri, 25 Aug 2023 14:29:18 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/penetratiegraad/ Penetratiegraad is een belangrijk begrip dat vaak wordt gebruikt in marketing, economie en technologie om de mate van acceptatie en verspreiding van een product of dienst in de markt te meten. Het geeft inzicht in hoe diep een product is doorgedrongen in de doelmarkt en hoeveel potentiële gebruikers het al heeft bereikt.

Het meten van een penetratiegraad

De penetratiegraad wordt meestal uitgedrukt als een percentage en verwijst naar het aantal gebruikers van een product of dienst binnen een bepaalde populatie of marktsegment in verhouding tot het totale aantal potentiële gebruikers. Het kan zowel voor bestaande als nieuwe producten worden berekend. Een hoge penetratiegraad suggereert dat het product wijdverspreid is en goed wordt geaccepteerd, terwijl een lage penetratiegraad kan duiden op groeipotentieel.

Factoren die de penetratiegraad beïnvloeden, omvatten marketinginspanningen, concurrentie, prijsstelling, productkwaliteit en consument voorkeuren. Het analyseren van de penetratiegraad kan bedrijven helpen bij het nemen van strategische beslissingen, zoals het aanpassen van marketingcampagnes, het identificeren van groeikansen en het verbeteren van klantgerichtheid.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/penetratiegraad/feed/ 0
Onderschrift https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/onderschrift/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/onderschrift/#respond Fri, 25 Aug 2023 14:10:21 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/onderschrift/ Een onderschrift is een beknopte en informatieve tekst die wordt toegevoegd aan afbeeldingen, foto’s, grafieken, of andere visuele elementen. Het heeft als doel om de kijker context te bieden, de betekenis te verduidelijken en aanvullende informatie te verschaffen die niet direct uit de visuele weergave kan worden afgeleid. Onderschriften worden veel gebruikt in verschillende contexten, zoals publicaties, presentaties, nieuwsberichten, sociale media en educatieve materialen.

Het belang van onderschriften

Onderschriften vervullen diverse functies, variërend van het beschrijven van de inhoud en het identificeren van personen of objecten op een foto, tot het leveren van historische context of technische details bij grafieken. Ze verrijken de kijkervaring en vergroten het begrip van de boodschap die de visuele elementen willen overbrengen. In educatieve zin zijn onderschriften bijzonder waardevol, omdat ze leerlingen helpen om visuele informatie kritisch te analyseren en te interpreteren. Bij marketing en reclame kunnen goed geschreven onderschriften de impact van visuele content vergroten en de betrokkenheid van het publiek versterken.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/onderschrift/feed/ 0
Display Campagne https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/#respond Fri, 25 Aug 2023 13:18:40 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/ Een Display Campagne is een strategische online marketingaanpak waarbij visuele advertenties worden weergegeven op websites, apps en sociale mediaplatforms. Deze campagnes maken gebruik van afbeeldingen, video’s, animaties en tekst om merkbekendheid te vergroten, potentiële klanten te bereiken en verkeer naar een website te leiden.

De voordelen van display campagnes

Display campagnes bieden diverse voordelen. Ze stellen adverteerders in staat om een brede doelgroep te bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Dit vergroot de kans op interactie en conversie. Bovendien versterken visuele elementen de merkidentiteit en trekken ze de aandacht van gebruikers tijdens hun online activiteiten. Het gebruik van aantrekkelijke beelden en pakkende boodschappen kan leiden tot een grotere betrokkenheid en naamsbekendheid. Met behulp van geavanceerde targetingopties kunnen advertenties specifiek worden getoond aan relevante gebruikers, waardoor de efficiëntie van de campagne toeneemt. Door middel van nauwkeurige metingen en analyses kunnen adverteerders de prestaties van hun display campagnes volgen en optimaliseren voor betere resultaten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/feed/ 0
SEO-analyse https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo-analyse/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo-analyse/#respond Thu, 17 Aug 2023 12:41:42 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo-analyse/ SEO-analyse is een proces waarbij de optimalisatie van een website voor zoekmachines wordt geëvalueerd. Het omvat het onderzoeken en analyseren van verschillende aspecten van een website om te begrijpen hoe goed deze presteert in de organische zoekresultaten. Tijdens een SEO-analyse worden verschillende factoren beoordeeld, zoals de website-architectuur, de kwaliteit van de inhoud, de gebruikte zoekwoorden, de interne en externe links, de laadsnelheid van de pagina’s en de algemene gebruikerservaring.

Het doel van een SEO-analyse

Het doel van een SEO-analyse is om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van een website op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Door een grondige analyse van deze factoren kunnen website-eigenaren of marketeers begrijpen welke aspecten verbeterd moeten worden om de zichtbaarheid van de website in de zoekmachines te vergroten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/seo-analyse/feed/ 0
Marketingkanalen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Thu, 17 Aug 2023 12:37:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Marketingkanalen verwijzen naar de verschillende wegen en platforms die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten aan potentiële klanten te promoten en te verkopen. Deze kanalen fungeren als de verbinding tussen het bedrijf en de consumenten, waarbij ze informatie, communicatie en transacties mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten marketingkanalen die een bedrijf kan benutten, zowel online als offline. Enkele voorbeelden van offline marketingkanalen zijn fysieke winkels, direct mail, catalogi, billboards, radio- en televisiereclame, en evenementen en beurzen. Deze kanalen hebben vaak een bredere doelgroep en kunnen helpen bij het bereiken van een lokaal publiek.

Online marketingkanalen

Online marketingkanalen omvatten onder andere websites, sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde online advertenties, influencers en contentmarketing. Deze kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om een breder en wereldwijd publiek te bereiken, omdat ze niet gebonden zijn aan geografische beperkingen. Het kiezen van de juiste marketingkanalen hangt af van verschillende factoren, zoals de doelgroep van het bedrijf, het budget, de producten of diensten die worden aangeboden en de gewenste marketingdoelstellingen. Het kan ook nodig zijn om een combinatie van kanalen te gebruiken om een effectieve marketingstrategie te creëren die de doelgroep bereikt en de verkoop stimuleert.

]]>