Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:22:12 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Microsoft Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Thu, 19 Oct 2023 11:09:07 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/microsoft-ads/ Ook wel: Advertenties op Microsoft of Microsoft adverteren

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) zijn de advertenties die op zoekmachine platform Microsoft Bing worden weergegeven. Microsoft Ads kunnen vergeleken worden met Google Ads (voorheen bekend als Google Adwords) alleen wordt er geadverteerd op een ander platform. De mogelijkheden om in de Mirosoft Bing zoekmachine te adverteren zijn in grote lijnen vergelijkbaar met dat van Google, al moet hierbij gerealiseerd worden dat het bereik een flink stuk minder is. Ongeveer 95% van de mensen kiest bij het gebruik van een zoekmachine voor de service van Google. De overige 5% is het marktaandeel van andere zoekmachines waarvan Bing er één van is. Het is echter wel mogelijk om met Microsoft Ads ook op de Yahoo en AOL-zoekmachines te adverteren.

Hoe werkt het adverteren op Bing?   

Het adverteren op Bing werkt in grote lijnen hetzelfde als het geval is bij Google Ads. Ook in dit geval wordt er gekeken naar kwaliteitsscores en costs per click (CPC). Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een Google Ads-campagne te importeren naar Microsoft Ads. Deze mogelijkheid onderstreept het feit dat Microsoft Ads een interessante aanvulling kan zijn op een Google Ads-campagne. Bijkomend voordeel is uiteraard dat de kosten om op een zoekmachine als Microsoft Bing te adverteren vele malen lager is dan het adverteren op Google (SEA).

]]>
Merkidentiteit https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/#respond Tue, 10 Oct 2023 07:02:14 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/ Merkidentiteit is de unieke persoonlijkheid en het imago van een merk, die het onderscheidt van concurrenten en een emotionele band met consumenten creëert. Het omvat de kernwaarden, missie, visie en cultuur van het merk, evenals de visuele elementen zoals logo, kleurenschema en typografie. Deze componenten dragen bij aan de herkenbaarheid en het vertrouwen in het merk.

Noodzaak van een sterke merkidentiteit

Een sterke merkidentiteit is van cruciaal belang voor het opbouwen van merkloyaliteit en het aantrekken van doelgroepen. Het helpt ook bij het positioneren van het merk in de markt en het communiceren van de merkwaarden naar het publiek. Merkidentiteit gaat verder dan alleen het product of de dienst die een merk aanbiedt; het gaat om het gevoel en de associaties die mensen hebben wanneer ze aan dat merk denken. Het ontwikkelen en onderhouden van een consistente merkidentiteit is essentieel voor een succesvol merk en het opbouwen van een sterk merkimago dat blijft resoneren bij consumenten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/merkidentiteit/feed/ 0
Facebook-adverteren https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/facebook-adverteren/ Thu, 17 Aug 2023 12:30:05 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/facebook-adverteren/ Facebook-adverteren is het proces van het promoten van producten, diensten of ideeën via het sociale media-platform Facebook. Het stelt bedrijven en individuen in staat om gerichte advertenties te maken en deze te tonen aan specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en andere criteria.

Het potentieel van Facebook-adverteren

Met Facebook-advertenties kunnen adverteerders verschillende doelen nastreven, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads, het stimuleren van websiteverkeer, het bevorderen van app-installaties of het vergroten van de verkoop. Advertenties kunnen worden weergegeven in de nieuwsoverzichten van gebruikers, in de zijbalk, in de Messenger-app en op Instagram (dat eigendom is van Facebook). Adverteerders kunnen hun advertenties aanpassen met aantrekkelijke afbeeldingen, boeiende teksten en call-to-action-knoppen om gebruikers aan te moedigen actie te ondernemen, zoals klikken op de advertentie, een product kopen of zich abonneren op een nieuwsbrief. Het Facebook-advertentieplatform biedt ook gedetailleerde statistieken en analyses, zodat adverteerders de prestaties van hun advertenties kunnen volgen en optimaliseren.

]]>
Online adverteren https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/online-adverteren/ Fri, 11 Aug 2023 11:51:37 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/online-adverteren/ Online adverteren verwijst naar het promoten van producten, diensten of merken via het internet. Het omvat verschillende methoden en technieken die worden gebruikt om potentiële klanten te bereiken en hun aandacht te trekken. Online adverteren kan plaatsvinden op verschillende platforms, zoals zoekmachines, sociale media, websites en mobiele apps. Een van de meest voorkomende vormen van online adverteren is zoekmachine-adverteren, waarbij advertenties worden weergegeven op de resultatenpagina’s van zoekmachines zoals Google. Deze advertenties worden meestal weergegeven op basis van zoekwoorden die relevant zijn voor het product of de dienst die wordt gepromoot.

Andere mogelijkheden van online adverteren

Daarnaast kunnen adverteerders gebruikmaken van sociale media-platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn om hun doelgroep te bereiken. Op deze platforms kunnen advertenties worden getoond aan gebruikers op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Met online adverteren kunnen adverteerders de prestaties van hun advertenties meten en analyseren, zoals het aantal vertoningen, klikken, conversies en ROI (Return on Investment). Dit stelt hen in staat om hun advertentiecampagnes te optimaliseren en de doelgroep effectiever te bereiken.

]]>
Display advertising https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-advertising/ Fri, 11 Aug 2023 11:33:25 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-advertising/ Display advertising verwijst naar het online adverteren van producten, diensten of merken via visuele en grafische advertenties op websites, mobiele apps en andere digitale platforms. Deze advertenties worden meestal weergegeven als afbeeldingen, banners, video’s of interactieve elementen op webpagina’s. Het doel van display advertising is om de aandacht van gebruikers te trekken en hen te verleiden om op de advertentie te klikken. Dit kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van verkeer naar een website of het stimuleren van conversies, zoals aankopen of aanmeldingen.

Belang van Display Advertising in de Digitale Marketingstrategie

Display advertenties worden meestal weergegeven op specifieke locaties op websites, zoals zijbalken, koppen van webpagina’s of tussen de inhoud van een artikel. Adverteerders kunnen hun doelgroep targeten op basis van verschillende criteria, zoals demografische gegevens, interesses, locatie of gedrag, om ervoor te zorgen dat de advertenties aan relevante gebruikers worden getoond. Het succes van display advertising wordt vaak gemeten aan de hand van verschillende prestatie-indicatoren, zoals het aantal vertoningen, klikken, click-through rates (CTR), conversieratio’s en return on investment (ROI). Adverteerders kunnen gebruikmaken van verschillende platforms en netwerken voor display advertising, zoals Google Ads, social media-platforms en advertentienetwerken, om hun doelgroep te bereiken en hun advertentiecampagnes te beheren.

]]>
PPC https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc/#respond Fri, 09 Jun 2023 07:32:43 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc/ PPC, ook bekend als Pay-Per-Click, is een online advertentie model waarbij adverteerders betalen voor elke klik op hun advertentie. PPC-advertenties worden vaak weergegeven op zoekmachines, sociale media platforms en andere websites.

Hoe werkt PPC?

Bij PPC-adverteren bieden adverteerders op zoekwoorden of zoekwoordzinnen die relevant zijn voor hun doelgroep. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert die overeenkomt met de zoekwoorden van de adverteerder, wordt de advertentie weergegeven bovenaan de zoekresultaten of op andere locaties op de website.

Wanneer een gebruiker op de advertentie klikt, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht bij de adverteerder. Het bedrag dat de adverteerder betaalt per klik, wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de concurrentie op de zoekwoorden en de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht. Het doel van PPC-adverteren is om meer verkeer naar de website van de adverteerder te trekken en uiteindelijk meer conversies te genereren, zoals aankopen of leads. PPC-advertenties bieden adverteerders de mogelijkheid om gerichte en meetbare resultaten te behalen, waardoor het een populair advertentie model is geworden voor online marketing.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/ppc/feed/ 0
Reviewmodule https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/reviewmodule/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/reviewmodule/#respond Tue, 06 Jun 2023 07:29:04 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/reviewmodule/ Een reviewmodule is een tool die gebruikt wordt om beoordelingen van producten of diensten te verzamelen en te presenteren op een gestructureerde manier. Het kan worden gebruikt op websites, sociale media platforms, en andere digitale kanalen om feedback van klanten te verzamelen en te tonen aan toekomstige gebruikers.

Hoe werkt een reviewmodule?

Een reviewmodule werkt door het verzamelen van feedback van klanten over een bepaald product of dienst. Dit gebeurt meestal door middel van een formulier dat klanten kunnen invullen met hun beoordelingen, commentaren, en eventueel een score. Het formulier kan worden ingevuld op een website, of via een e-mail uitnodiging naar klanten gestuurd worden. De reviewmodule verzamelt deze feedback en presenteert deze op een gestructureerde manier. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van een sterrenrating of een scorekaart. Andere gebruikers kunnen deze beoordelingen lezen en de informatie gebruiken om een beter beeld te krijgen van het product of de dienst.

Het is belangrijk om op te merken dat de kwaliteit van de feedback afhankelijk is van de kwaliteit van de vragen die gesteld worden in het formulier. Het is daarom aan te raden om zorgvuldig na te denken over de vragen die worden gesteld en om feedback te vragen op verschillende aspecten van het product of de dienst, zoals gebruiksgemak, kwaliteit en klantenservice.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/reviewmodule/feed/ 0
Frequency Gap https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/frequency-gap/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/frequency-gap/#respond Wed, 26 Apr 2023 07:42:03 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/frequency-gap/ In de marketingwereld verwijst de term “Frequency Gap” naar het verschil tussen het aantal keren dat een consument een advertentie zou moeten zien voordat hij/zij actie onderneemt en het werkelijke aantal keren dat de advertentie aan de consument is getoond.

Het concept van de Frequency Gap gaat ervan uit dat herhaling een belangrijke rol speelt bij het creëren van merkbekendheid en het stimuleren van acties, zoals het kopen van producten of diensten. Studies hebben aangetoond dat een consument een advertentie gemiddeld zeven keer moet zien voordat hij/zij tot actie overgaat. Echter, als marketeers hun advertenties niet vaak genoeg laten zien, kan er een Frequency Gap ontstaan en kan de effectiviteit van hun campagne worden verminderd. Dit kan ertoe leiden dat consumenten zich minder bewust zijn van het merk of dat ze minder geneigd zijn om de gewenste actie te ondernemen.

Verschillende tactieken voor de Frequency Gap 

Om de Frequency Gap te verkleinen en ervoor te zorgen dat consumenten een advertentie voldoende vaak zien, maken marketeers gebruik van verschillende tactieken. Een daarvan is het bepalen van de optimale frequentie voor het tonen van advertenties, op basis van de doelgroep en het type product of dienst dat wordt gepromoot. Bovendien kunnen marketeers de Frequency Gap verkleinen door te zorgen voor consistentie in hun marketingberichten. Dit betekent dat ze dezelfde boodschap op verschillende kanalen en in verschillende advertenties herhalen, om ervoor te zorgen dat consumenten het merk gemakkelijk kunnen herkennen en de gewenste actie kunnen ondernemen.

Een andere tactiek is het gebruik van verschillende advertentiekanalen om de frequentie te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een advertentie op meerdere sociale media platforms wordt geplaatst of dat er verschillende soorten advertenties worden gemaakt om de boodschap op verschillende manieren te communiceren. De Frequency Gap is dus een belangrijk concept in de marketingwereld dat verwijst naar het verschil tussen het aantal keren dat een consument een advertentie zou moeten zien en het werkelijke aantal keren dat de advertentie is getoond. 

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/frequency-gap/feed/ 0
Google Merchant Center https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-merchant-center/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-merchant-center/#respond Wed, 26 Apr 2023 07:38:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-merchant-center/ Google Merchant Center is een platform dat wordt aangeboden door Google, waarmee e-commerce bedrijven hun producten kunnen uploaden en beheren, zodat deze worden weergegeven op Google Shopping, Google Zoeken en andere Google-services.

Met Google Merchant Center kunnen verkopers informatie over hun producten uploaden, zoals titels, beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen en voorraadniveaus. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om productvermeldingen te maken die worden weergegeven wanneer gebruikers zoeken naar gerelateerde producten op Google. Het is een nuttig hulpmiddel voor bedrijven die online verkopen en hun zichtbaarheid willen vergroten. Door het gebruik van Google Merchant Center kunnen zij hun producten aan een breder publiek tonen en hun verkoop stimuleren.

Het doel van doel van Google Merchant Center 

Het belangrijkste doel van Google Merchant Center is om online verkopers te helpen meer zichtbaarheid te krijgen voor hun producten en hun verkoop te stimuleren. Het platform maakt het gemakkelijk voor retailers om hun productgegevens op te nemen en te beheren. Google Merchant Center is vooral handig voor retailers die een groot aantal producten verkopen of een breed scala aan productcategorieën aanbieden. Het platform biedt een geautomatiseerde manier om productgegevens bij te werken en te beheren, zodat retailers zich kunnen concentreren op het verbeteren van hun productaanbod en hun verkoop.

Om gebruik te maken van Google Merchant Center, moeten retailers een account aanmaken en hun productgegevens uploaden in het juiste formaat, zoals een XML– of CSV-bestand. Het platform biedt ook verschillende tools en functies om retailers te helpen hun productgegevens te optimaliseren en te verbeteren, zoals het bijhouden van de prestaties van producten, het aanpassen van de beschrijvingen en het instellen van prijs- en voorraadwaarschuwingen.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/google-merchant-center/feed/ 0
Cookiemelding https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/cookiemelding/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/cookiemelding/#respond Tue, 25 Apr 2023 11:53:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/cookiemelding/ Een cookiemelding is een melding die verschijnt op websites om bezoekers te informeren over het gebruik van cookies op de website. Cookies zijn kleine bestanden die door websites op de computer of het apparaat van een gebruiker worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om informatie op te slaan over de voorkeuren en het surfgedrag van de gebruiker, zoals welke pagina’s bezocht zijn, welke artikelen gelezen zijn en welke items in een winkelwagentje geplaatst zijn

Toestemming vereist om cookies te mogen plaatsen

In veel landen, waaronder Nederland, moeten websites toestemming verkrijgen van de gebruiker voordat bepaalde soorten cookies op hun apparaten worden geplaatst. Dit is geregeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR) in het Engels. Cookies die persoonlijke gegevens verzamelen en/of delen, zoals tracking-cookies, vereisen doorgaans de expliciete toestemming van de gebruiker. De cookiemelding bevat meestal informatie over de soorten cookies die door de website worden gebruikt, waarom ze worden gebruikt en hoe de gebruiker zijn cookie-voorkeuren kan beheren. De melding kan ook links bevatten naar het privacy beleid van de website en naar instellingen waarmee de gebruiker zijn cookievoorkeuren kan wijzigen.

Het doel van de cookiemelding is om gebruikers bewust te maken van het gebruik van cookies op de website en om hen de controle te geven over welke cookies wel of niet worden geplaatst. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen functionele cookies toe te staan die nodig zijn voor de werking van de website, en tracking-cookies te blokkeren die worden gebruikt voor advertentiedoeleinden.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/cookiemelding/feed/ 0