Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. Wed, 26 Jun 2024 12:50:25 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 Daniel Kuipers Daniel Kuipers daniel@onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast https://onlinemarketingagency.nl/wp-content/uploads/2024/03/16701260-1626365678574-64607d3ae56ef-scaled.jpg https://onlinemarketingagency.nl Daniel Kuipers Podcast De Daniël Kuipers Podcast van Daniël Kuipers gaat over ... Daniël Kuipers. Met inspirerende gasten praat Daniël over online marketing, ondernemerschap, lifestyle en een combinatie van die drie. Leuk, leerzaam en lekker voor tijdens het sporten. Of voor als je écht even geen zin hebt om met je vriend(in) te praten. false Discovery Ads https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/discovery-ads/ Tue, 29 Aug 2023 09:39:44 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/discovery-ads/ Discovery Ads zijn een boeiende manier voor adverteerders om hun merk, producten en diensten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Deze advertentie-indeling is beschikbaar op verschillende Google-platforms, waaronder Gmail, YouTube en de Google Discover-feed.

Wat zijn discovery ads precies?

Discovery Ads zijn visueel aantrekkelijke advertenties die gebruikmaken van afbeeldingen en korte tekst om de aandacht van gebruikers te trekken. Ze verschijnen op plekken waar gebruikers nieuwe content ontdekken, zoals hun e-mailpromoties, YouTube-video’s en gepersonaliseerde newsfeeds. Deze advertenties worden getarget op basis van de interesses en het gedrag van gebruikers, wat zorgt voor een relevante en boeiende ervaring.

Het unieke van Discovery Ads is dat ze zich richten op gebruikers die nog niet actief naar specifieke producten of diensten zoeken, maar eerder in een verkennende fase zitten. Hierdoor kunnen merken hun doelgroep op een subtiele en effectieve manier benaderen, waardoor ze merkbekendheid kunnen opbouwen en potentiële klanten kunnen aanspreken die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.

]]>
Display Campagne https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/#respond Fri, 25 Aug 2023 13:18:40 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/ Een Display Campagne is een strategische online marketingaanpak waarbij visuele advertenties worden weergegeven op websites, apps en sociale mediaplatforms. Deze campagnes maken gebruik van afbeeldingen, video’s, animaties en tekst om merkbekendheid te vergroten, potentiële klanten te bereiken en verkeer naar een website te leiden.

De voordelen van display campagnes

Display campagnes bieden diverse voordelen. Ze stellen adverteerders in staat om een brede doelgroep te bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Dit vergroot de kans op interactie en conversie. Bovendien versterken visuele elementen de merkidentiteit en trekken ze de aandacht van gebruikers tijdens hun online activiteiten. Het gebruik van aantrekkelijke beelden en pakkende boodschappen kan leiden tot een grotere betrokkenheid en naamsbekendheid. Met behulp van geavanceerde targetingopties kunnen advertenties specifiek worden getoond aan relevante gebruikers, waardoor de efficiëntie van de campagne toeneemt. Door middel van nauwkeurige metingen en analyses kunnen adverteerders de prestaties van hun display campagnes volgen en optimaliseren voor betere resultaten.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/display-campagne/feed/ 0
Marketingkanalen https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Thu, 17 Aug 2023 12:37:16 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketingkanalen/ Marketingkanalen verwijzen naar de verschillende wegen en platforms die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten aan potentiële klanten te promoten en te verkopen. Deze kanalen fungeren als de verbinding tussen het bedrijf en de consumenten, waarbij ze informatie, communicatie en transacties mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten marketingkanalen die een bedrijf kan benutten, zowel online als offline. Enkele voorbeelden van offline marketingkanalen zijn fysieke winkels, direct mail, catalogi, billboards, radio- en televisiereclame, en evenementen en beurzen. Deze kanalen hebben vaak een bredere doelgroep en kunnen helpen bij het bereiken van een lokaal publiek.

Online marketingkanalen

Online marketingkanalen omvatten onder andere websites, sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde online advertenties, influencers en contentmarketing. Deze kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om een breder en wereldwijd publiek te bereiken, omdat ze niet gebonden zijn aan geografische beperkingen. Het kiezen van de juiste marketingkanalen hangt af van verschillende factoren, zoals de doelgroep van het bedrijf, het budget, de producten of diensten die worden aangeboden en de gewenste marketingdoelstellingen. Het kan ook nodig zijn om een combinatie van kanalen te gebruiken om een effectieve marketingstrategie te creëren die de doelgroep bereikt en de verkoop stimuleert.

]]>
Promotiemateriaal https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Fri, 11 Aug 2023 11:15:29 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/promotiemateriaal/ Promotiemateriaal vormt een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor bedrijven. Het verwijst naar een gevarieerde reeks fysieke en digitale hulpmiddelen die worden ingezet om de zichtbaarheid, herkenning en verkoop van producten of diensten te vergroten. Dit materiaal speelt een cruciale rol bij het communiceren van de boodschap van een merk naar de doelgroep.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal omvat een breed scala aan items, zoals flyers, brochures, posters, banners, visitekaartjes, stickers, pennen, sleutelhangers, en zelfs digitale content zoals infographics en sociale media-afbeeldingen dat wordt ingezet bij een promo. Het is ontworpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken, belangrijke informatie te delen en een blijvende indruk achter te laten. Het gebruik van aantrekkelijk ontwerp en relevante inhoud is van vitaal belang om een positieve merkassociatie te bevorderen. Bedrijven gebruiken promotiemateriaal vaak tijdens beurzen, evenementen, directe marketingcampagnes en als onderdeel van hun algemene merkstrategie. In een competitieve zakelijke omgeving kan effectief promotiemateriaal het verschil maken tussen het aantrekken van nieuwe klanten en het achterblijven bij de concurrentie. Het is een krachtig instrument om merkloyaliteit op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten, wat uiteindelijk leidt tot groei en succes op de lange termijn.

]]>
Videomarketeer https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:47:41 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/ Een videomarketeer is iemand die zich bezighoudt met het creëren, plannen en uitvoeren van video-marketingcampagnes. Dit kan zowel online als offline zijn. De taak van een videomarketeer is om de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep door middel van video. Dit kan variëren van het maken van een bedrijfsvideo om het merk te versterken, tot het creëren van een video voor social media. Een videomarketeer werkt vaak samen met andere afdelingen binnen een bedrijf, zoals marketing, sales en productie, om de video-marketingstrategie te bepalen en deze vervolgens uit te voeren. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van een concept, het schrijven van een script, het regisseren van de video en het bewerken van de opnames.

Het uitgangspunt van een videomarketeer

Daarnaast analyseert een videomarketeer ook de prestaties van de video’s, zoals het aantal views, de duur van de weergave en de interactie van de kijkers. Op basis hiervan kan worden bijgesteld en geoptimaliseerd. In een tijdperk waarin video een steeds belangrijkere rol speelt in de communicatie, wordt de rol van een videomarketeer steeds belangrijker. Deze expert is in staat om met video de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep en zo bij te dragen aan de groei van een bedrijf.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/videomarketeer/feed/ 0
Short form video https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/short-form-video/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/short-form-video/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:40:42 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/short-form-video/ Short form video speelt in op de huidige trend van haast, stress en een korte aandachtsspanne. Hierdoor wordt het steeds uitdagender om de aandacht van consumenten te trekken. Short form video’s zijn filmpjes die gemiddeld tussen 20 seconden en twee minuten duren. Short form video’s zijn dus een goede manier voor merken en marketeers om content op een nieuwe manier te presenteren, informatie te delen of boodschappen over te brengen. Korte videocontent is een ideale manier om zowel millennials als jongere generaties te bereiken. Door de korte aandachtspanne geven zij steeds meer de voorkeur aan korte video’s boven alle andere soorten media die momenteel beschikbaar zijn. Er wordt liever naar een kort filmpje gekeken, dan een lange lap tekst gelezen. 

De toekomst van short form video

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Short form video’s de laatste tijd steeds belangrijker geworden zijn voor marketingstrategieën. Voorspeld wordt dat sociale advertenties, met name Short form Video’s, medio 2023 meer advertentie-inkomsten zullen genereren dan enig ander platform.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/short-form-video/feed/ 0
Marketing dashboard https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/#respond Fri, 17 Feb 2023 13:32:32 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/ Een marketing dashboard is een tool waarmee marketeers realtime inzicht krijgen in de prestaties van hun marketingcampagnes. Het is een visuele weergave van belangrijke marketingmetrics, zoals websitebezoekers, conversies, social media-interacties en campagne-inkomsten. Deze gegevens worden vaak samengevoegd in één overzichtelijke interface, zodat marketeers snel en efficiënt kunnen zien hoe hun campagnes presteren en welke aanpassingen nodig zijn.

Wat kun je met een marketing dashboard?

Een marketing dashboard kan ook worden gebruikt om de prestaties van verschillende kanalen te vergelijken, zoals e-mailmarketing, social media en zoekmachineoptimalisatie. Dit maakt het mogelijk om te bepalen waar de meeste waarde voor het bedrijf wordt gegenereerd en welke kanalen het beste werken voor specifieke doelgroepen. Sommige marketing dashboards bieden ook geautomatiseerde rapportage, waardoor marketeers hun gegevens kunnen exporteren en delen met andere afdelingen of teamleden. Andere functies kunnen onder andere zijn: realtime alert, push notificatie, data segmentatie, data filtering en nog veel meer.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/marketing-dashboard/feed/ 0
Funnel optimalisatie https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/funnel-optimalisatie/ Fri, 17 Feb 2023 12:03:21 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/funnel-optimalisatie/ Funnel optimalisatie is het proces van het verbeteren van de prestaties van een conversiepad (of “funnel“) op een website of app. Dit pad is de reeks stappen die een gebruiker neemt om een specifieke actie uit te voeren, zoals het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Bij funnel optimalisatie worden data en analytics gebruikt om problemen in het conversiepad op te sporen en te verhelpen. Dit kan variëren van het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van een website tot het aanpassen van de inhoud van een landingspagina. Ook A/B testing kan worden gebruikt om verschillende versies van een pagina te testen en te zien welke het beste presteert.

Het doel van funnel optimalisatie

Het doel van funnel optimalisatie is om meer gebruikers te laten converteren en om de conversie-ratio te verhogen. Dit kan leiden tot meer omzet en groei voor een bedrijf. Funnel optimalisatie is een continu proces, omdat de prestaties van een website of app altijd veranderen en er altijd ruimte is voor verbetering. Een ander belangrijk aspect van funnel optimalisatie is dat het helpt om beter inzicht te krijgen in het gedrag van de gebruiker op de website en wat hen beweegt om een bepaalde actie uit te voeren. Door dit inzicht te gebruiken, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën verbeteren en gerichter communiceren met hun doelgroep.

]]>
Brandfilm https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/ https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/#respond Fri, 17 Feb 2023 09:52:06 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/ Brandfilms zijn een zeer krachtig marketinginstrument voor bedrijven om hun merk of product te promoten. Door de juiste boodschap, beeldtaal en distributiekanalen te kiezen, kunnen ze een emotionele connectie met het publiek opbouwen en bijdragen aan de groei van het merk of product. Een goede brandfilm moet aansluiten bij de doelgroep van het bedrijf, zodat de boodschap effectief overkomt. Dit kan gedaan worden door de juiste tone-of-voice, beeldtaal, en muziek te gebruiken. Het is ook belangrijk om de unieke verkoopargumenten van het merk of product te benadrukken. Zo kan de film bijdragen aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen het merk en het publiek.

Distributie Brandfilms

Brandfilms kunnen worden gedistribueerd via verschillende kanalen, zoals social media, websites, televisie, en evenementen. Dit maakt het mogelijk om een breder publiek te bereiken en de impact van de film te vergroten. In de huidige digitale tijd, waar de aandachtsspanne van mensen kort is, is het belangrijk dat een brandfilm helder en snel tot de kern komt, en een emotionele connectie met de kijker weet te creëren. Dit kan bereikt worden door het gebruik van verhalende elementen, krachtige beelden en een passende soundtrack.

]]>
https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brandfilm/feed/ 0
Brand awareness https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brand-awareness/ Fri, 17 Feb 2023 09:49:28 +0000 https://onlinemarketingagency.nl/marketingtermen/brand-awareness/ Brand awareness is de mate waarin consumenten bekend zijn met een merk of product. Het is een belangrijke indicator voor het succes van een merk, omdat hoe bekender een merk is, hoe waarschijnlijker consumenten zullen overwegen om het te kopen. Er zijn verschillende manieren om Brand awareness (in het Nederlands: merkbekendheid) te verhogen, zoals reclame, public relations, contentmarketing, en social media.

Waarom brand awareness?

Een belangrijk aspect van Brand awareness is hoe goed consumenten een merk kunnen herkennen. Dit kan worden gemeten door het aantal mensen dat een merk correct kan benoemen in een enquête of hoe vaak een merknaam wordt genoemd in een gesprek of op social media. Het doel van brand awareness is om een positieve associatie te creëren met een merk, zodat consumenten het merk automatisch associëren met bepaalde kenmerken of eigenschappen. Bijvoorbeeld, als een consument denkt aan snelle auto’s, kan hij of zij automatisch denken aan een merk als Ferrari. Dit maakt het voor de consument makkelijker om een beslissing te nemen over welk merk of product ze zullen kopen.

]]>